December 23, 2011

Rizqullah dan Ayahnya...

Tik,tok,tik,tok...the clock is ticking...
Malam tadi ayah dapat e-mail saying that his flight to Bintulu is on 24th December 2011...flight detail belum dapat lagi...
Tapi confirmed kapal masuk on 24th...huhuhu...
Huhuhu..supposingly the flight was on 25 December 2011...

Sabar jelah...suka-suki je dorang ni tukar2 time...
Dan camnilah yer kehidupan marine engineer dan keluarganya...
Time sign-on nak kena tepat dan tuntas je...
Tapi bila sign-off tu...opis buat2 buta je...(Grrrrrr...)
Tapi rasanya korang dah serik kot ngan bini En Redzuan nih...
Amacam kalau gaji korang plak kena delay..camtulah selalu mama kenakan dorang yang kat opis tu....sakitkan bila gaji delay...camtulah perasaan kami jugak bila suami kena delay sign-off...marah & sakit hati...

Dan sempena beberapa jam je lagi kami dapat bersama nih...
mama nak recap sikit kenangan-kenangan manis Rizqulllah dan Ayah sepanjang ayah is with us...satu kenangan manis dan mama nak Rizqullah tahu yang ayah sayang sangat dengan Rizqullah...

Camnilah Rizqullah bila bermanja ngan ayah...
Tengok UpinIpin pun nak panjat belakang ayat...
Sib baiklah ngan mama Rizqullah tak buat camni...

Ayah jugaklah yang tolong mama sama-sama jaga Rizqullah kat hospital...
The last 2 night kat spital...ayah yg jagakan Rizqullah...
Coz mama dah demam panas hujung2 tu...
TQ ayah so much...

Kalau dah manja sangat ngan ayah...
Apa-apapun nak share dengan ayah...
Inilah yang ayah nak...ada anak lelaki yang leh dia ajak buat macam2 bila ayah bercuti panjang...
Ada anak lelaki yang leh take care mama whila ayah is away jugak....

Ayah sentiasa di sisi bila Rizqullah memerlukan ayah...
Ayah jugaklah yang temankan Rizqullah dan mama melalui saat2 kita berdua memerlukan dia...


Ini  adalah antara momentos anak beranak yang sempat mama rakamkan secara static...touching je tengok keakraban anak beranak ni...bukan senang dapat jumpa ayah,6 bulan berlalu camtu je...apapun,tahun depan dan kali ini mama plan nak bawak Rizqullah gi Bintulu...visiting ayah kat sana...tak dapat naik kapal pun tak per,janji dapat jumpakan anak beranak nih...


Okay...mama tak leh nak taip panjang2 sangat...ada problem kat opis nih...nak kena kejar masa...hari ni nak balik sharp sbb nak siap2kan barang2 keperluan ayah...esokkkan ayah nak fly ke Bintulu liao...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!!

1 comments:

kpah k-poh said...

sering ditinggalkan..bertambah erat kasih sayang...dik...

 
Real Time Web Analytics