December 8, 2011

Sinopsis Day 1 : Rizqullah at hospital@KPJ Selangor.

Simple update je...tak leh nak story panjang2...ini pun mama balik kejap sbb nak mandi dan tukar baju seme..sib baiklah rumah dekat je ngan spital(tak lah dekat pun...travel 30 min gak campur jam seme)...luckily jugaklah mama leh drive kaaannn...x derlah pening kepala ayah nak amik antar mama seme...pastu mama pun nak rest kejap...naik sangap duduk kat spital...huaaaaaa...Rizqullah ni,bagi ayah sakit jiwa nak naik kapal hari Sabtu ni...bukan ayah je yang sakit jiwa,dengan mama-mama sekali sakit jiwa nih...

Kesian ayah,baru ingat nak cool-cool and relaks je sign-on kapal Saturday ni..sekali anak plak sakit dan kena admitted plak tu...huhuhu...apapun,ini semua dugaan...

Since this is only short entry....mama sharelah sikit sinopsis hari pertama yang kami lalui...

Bilik kami...
This is only temporary je...
Mama dah request minta tukar single room...
Thank you to Maybank sebab bayarkan seme...
Tapi since mama nak upgrade,kena bayar sikit tuk bilik...
But still dalam budget...taklah mahal sangat....
**Syukur mama ada kerjakan sayang...ayah punya ING pun leh pakai gak...tapi mama x pernah pun usik ING...Tak per,Maybank kan adaaaa...**
So,Riqullah dah besar nanti,ingat ek..Bank Rimau banyak berjasa....

Budak yang sakit teruk,tapi nampak sangat sihat bila dalam ward...
Geram je rasa nak cepuk2...

Minum susu dulu sebelum makan ubat and nebulizer yang pertama...
Bagi dia chill2 dulu....

Nebulizer 2nd time...
1st time memang haru dibuatnya...
Dia menangis cam kena dera je...
Tapi alhamdulillah...2nd time nebulizer...
Rizqullah dah okay...siap pegang sendiri lagi...
Mama & ayah really proud of you sayang...
2 years old boy,tapi sangat2 matang...
Mungkin kerana keunikkan family kita ini buat Rizqullah matang dan tabah menerima segalanya....


Okaylah...cukup dulu entry pendek ini...mama nak siap2 gi spital balik...kejap lagi onyang and nek lang Ju nak datang visit Rizqullah...malam tadi plak,nenek & atuk(shah alam),maklang,mak teh,mak ngah and paksu datang visit Rizqullah...bila seme datang terus cam sihat plak dia...haiiihhh....confuse kejap seme orang...Rizqullah ni sakit ke sihat sebenarnya...


Apapun,pagi ni Rizqullah sangat memudahkan mama..pandai je bawak diri and behave masa makan ubat dan amik nebulizer...rasanya x yahlah kot gi Fisio tuk buang kahak...mama dengar tadi pun cam tak sanggup nak bagi Rizqullah melaluinya...


Insyaallah,kejap lagi mama nak minta discharge esok...sbb kita ada few hours je lagi ngan ayah....huhuhu...pastu ayah will be away months from us...semoga Rizqullah dan mama recover from demam ini soon...ameen...


Till my next and full entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and calm day!!!


**Pada kengkawan kat opis....sorry yer seme,insyaallah will be back on Monday...unexpected things happened..anak plak sakit tertiba..anyway,will try re-cover those pending things soon...**

4 comments:

aimaniman said...

alaa ciannya anak tu,.. akak kalau anak kena pakai nebu wap tu akak x sanggup nak tengok, kesian, mak anak pun ikut meleleh tengok anak meraung

littlehumblelynn said...

bronkitis ke ?

xper..cpt recover kalo rajin makan ubat..

mama pun kena take care jugak..jgn sdh2 tau..

nurathirahkaman said...

semoga cepat sembuh..:)

Marsha~ said...

mas.. rizqullah admit sbb apa? batuk ke sebab telinga dia?? dan nape tanak buat fisio?? tak sakit pun, sebab rehab tu akan tepuk belakang badan anak kite utk keluarkan kahak then muntahkan... lebih cepat dia baik.. ke ade fisio lain??

 
Real Time Web Analytics