December 27, 2011

Sneak Preview : Last hour before ayah leaving us for job...

Dah jadi rutin keluarga unik cam kami ni terpisah berbulan-bulan lamanya...
Tapi bila ayah ada di darat...berbulan-bulan lamanya jugaklah kami bersama...
This is our normal routine(lama-lama dah jadi normal routine plak)...


Tapi kali ni bukan mama nak citer pun pasal kesedihan hati tatkala ayah dah tiada di sisi nih...tapi mama nak share sikit activity kami betul2 3 jam sebelum ayah flying to Bintulu...dan jugak selected moment terakhir Rizqullah dan ayah...sayu hati mama tengok anak beranak ni masa dalam kereta tempoh hari...


Rizqullah bersandar malas di dada ayah while mama sibuk driving merempit dari Shah Alam ke KLIA...alhamdulillah dalam masa 25 min kami sampai ke KLIA...rempit tak rempit...demi nak kejarkan masa flight ayah yang sipi2 je nak missed due to...


Elok-elok je sampai KLIA tengok Rizqullah dah terlentok...amboooiii...syok yer mama merempit...elok je tido kat atas dada ayah...ala-ala tilam vono gitusss...

Rizqullah syok tido while ayah nak tinggalkan kami tuk sailing 6 months...
Sudahnya Rizqullah terjaga jugak coz mama kejutkan...
Mama nak Rizqullah tengok ayah pergi tuk kerja supaya dia faham...
Supaya Rizqullah redha ayah pergi tuk mencari rezeki...

Tapi sebelum tu...kami sekeluarga sempat jugaklah singgah ke Taman Tasik Shah Alam to celebrate Nenek Birthday...sesambil tu...curi masa sikit tuk bergambar sefamily...

Family Photoshoot just before shoot ke KLIA...
Jadilahkaaann...bukan senang leh dapat bergambar camni...
Jadi harus+wajib diabadikan sebagai kenangan terindah...



Pas jumpa nenek,atuk,pakcik2 dan semualah kat Taman Tasik Shah Alam...kami pun bergerak ke KLIA...(waaahh,ayat cam diari habis je nih..huksss...)...Apapun,happy seeing hubby meet up dengan mereka2 yang dia sayang dan kasih before dia naik kapal...apapun yang dilakukan...mama nak ayah ingat akan kasih ibu dan ayah dia...walaupun dah berkeluarga dan punya mama and Rizqullah dalam hidup dia...doa ibu dan ayah itu satu keberkatan...


Yupsss...mak mertua and ayah mama garang dan strict orangnya...tapi mama tetap hormat mereka dan anggap mereka ibu bapa mama jugak..apapun yang berlaku,Rizqullah adalah cucu mereka,ayah adalah anak mereka...air dicincang tak akan putus...jadi mama cool je sebenarnya cuma kadangkala mendiamkan diri lebih baik dari banyak bercakap...mama sayang mereka camne mama sayang ibu bapa mama..okay,dah full stop...


Okaylah,cukup dulu entry sneak preview nih....ada masa nanti mama update cerita fullnya yerrrr...maklumlah ada peminat yang nak tahu cerita kehidupan gorgeous mama Rizqullah sekeluarga ni...ahakssssss....leh gaklah dia cedok2 mana yang interesting tang leh tepek kat blog dia jugaksss...(haiiihh...sabar jelah...ada gak manusia copycat nih...)...


Apapun...i'm not famous blogger...just a normal blogger and mother which share my wonderfull and gorgeous life with others...hanya tempat inilah saya mencoretkan kehidupan kami anak beranak tatkala sang suami sibuk mencari rezeki di lautan sana...


Til my next entry...salam sayang buat semua...jangan marah ya pada sesiapa yang terasa tu...pisss,pissss yaaaoo!!!!


Hiduplah dalam kesederhanaan...

3 comments:

mama leen said...

aduh... banyak sabar ok...

impian dulena said...

sedih lak baca entry awak nie...sebab saya pun pernah rasa cam tuh.. tapi x lah cam awak berbulan2... ishkkkk betul2 hebatlah awak.... :D...

Ummi said...

sedey tengok gamba ayah cium anaknye itu.huuuu

 
Real Time Web Analytics