February 28, 2011

12 months transformation...

Heeeeeeeeee...mama tengah tak der keje nih...pastu belek2 balik gambar masa nak bersalinkan Rizqullah...terus keluar idea nak compile semua wajah anak mama nih...dari usia Rizqullah sehari hinggalah setahun lebih ni....rasanya macam terlalu banyak transformasi anak mama ni...dari kurus keding...yang lahirnya hanya seberat 2.5 kg...hinggalah tembam naik 5 kg terus pada usia sebulan lebih**hasil susu ibu sepenuhnya**...dan kini dah slim down balik...jadi ala-ala jejaka macho gitu...dan berat last sekali mama timbangkan Rizqullah hari tu adalah 10.1 kg jeee...dah slim down dah my little toddler nih,maybe sbb terlalu lasak lari ke sana ke mari...

Tersenyum je mama masa compilekan semua gambar2 ni balik...terus zaaaassss terkenang saat-saat menahan sakit contraction nak lahirkan zuriat sulung mama ni...selama hampir 10 jam berada dalam labour room bersama suami tercinta dalam bulan puasa...lagi beberapa hari je nak raya,Rizqullah pun selamat dilahirkan ke dunia ini...patutnya Rizqullah due selepas raya,tapi maybe sbb mama ni asyik x duduk diam koooot di pejabat dan asyik jalan2 sana sini...buatkan contraction bermula awal...mama masih ingat lagi the first contraction yang mama ingatkan braxton hicks berlaku bila...it was happened on 10th September 2009,masa tu mama baru balik meeting...duduk kat tempat terus rasa sakit yang teramat macam nak beranak...


Satu pengalaman nan indah yang tidak dapat digambarkan dengan kata...masa tu baru mengerti dan faham perngorbanan ibu pada anak2...betullah orang tua2 selalu kata,kalau nak tahu camne orang tu kita rasa..kita kena laluinya dahulu...barulah kita mengerti dan menghargai setiap pengorbanan mereka tu...

Okaylah...x mo cakap banyak lagi dah...jom tengok transformasi Rizqullah sepanjang setahun ni...dari usianya sehari hinggalah setahun...**mama sempat jugaklah buat umur Rizqullah di setiap picas tu**


Okay...yang atas tu semua transformasi wajah Rizqullah dari usia dia sehari hinggalah setahun....dan ini sambungan dari setahun hinggalah sekarang...


Camne???banyak tak yang berubah???yang pasti pipi tembam gebus tu dah tak berapa nak gebus lagi....wajah pun makin hari dah nampak macam makin nakal...heeeeee...dulu Rizqullah putih je....sekarang dah gelap sikit sbb suka sangat "berkebun" kat luar umah umah...pastu suka main kejar2 cat kat luar umah...huhuhu..sabar jelah,sib baik anak lelaki...so mama tak kisah sangat...apapun,anak lelaki kena macho kan....

Banyak pulak kenangan indah menerpa kembali...rupanya dah 17 bulan lebih kini mama dan ayah bergelar mama dan ayah...syukur dikurniakan anak seperti Rizqullah yang memahami dan senang dijaga...alhamdulillah...

Okaylah...just a simple entry je petang ni...hua..hua..hua..menyempat lagi mama Rizqullah update lagi entry di petang hari ini...muahaha...

Bukan tak busy...sibuk jugak...tapi seronok plak tengok koleksi gambar my little angel ni...

Till my next entry...salam sayang buat semua..

Selamat pulang ke rumah bagi yang berkerja...


A day at Zoo Negara(Part 3)

Okay...last entry pasal jalan2 kami ke Zoo Negara,satu tempat yang sangat menarik untuk dikunjungi bersama keluarga...spending Quality time together-gether yer....bila masa lagi kan nak spend masa macam ni kalau bukan hari minggu...sbb biasanya during weekdays,semuanya sibuk mencari duit...so,harus dan wajiblah hari minggu atau weekend day digunakan sebaik yang mungkin...lagi2 keluarga yang jenis macam kami ni...wajib sangat masa itu diperuntukkan untuk keluarga sahaja....


Masa yang ada perlulah dispend untuk our little angel ini...yang setia dan sabar menanti tiap hujung minggu untuk bersama mama dia...maklumlah,mama dia makan gaji..jadi hari Isnin sampai Jumaat adalah untuk pejabat...hari Sabtu dan Ahad sahaja yang mampu terluang untuk my little angel nih...ayah plak time cuti jelah dapat spend masa ngan Rizqullah...tapi sebelum tu perlulah berbulan-bulan tinggalkan Rizqullah bersama mama...bila balik je nanti Rizqullah dah pun masuk usia 2 tahun...sedihkan tak dapat tengok anak membesar depan mata,mama yang 10-11 jam terpisah ngan Rizqullah ni pun asyik merindui our little angel tu...Inikan pula ayah yang terpaksa berpisah berbulan-bulan lamanya...bersua pun hanya di screen monitor dan screen hp...

Opsssss...terlebey sudah...mama membebel,apapun...we have to be strong to face everything everyday...walaupun kita berjauhan,namun hati kita tetap selalu bersama...

Dan...since ini adalah entry terakhir pasal Zoo Negara...macam biasalah,gambar2 yang akan menceritakan segalanya....

Layannnnn....


Sang Rimau yang menanti mangsa??
Pandang baik punya je Harimau ni tau...
Sib baik ada jerat air kat tengah tu...
Kalau tak mahu kot dia terkam orang yang lalu lalang...

Sang singa...
Nampak macam dan tua je singa nih...

Miss ke Mr Gajah yang peramah...
Patutnya tak boleh bagi Gajah tu makan...
Tapi apakan daya...yang bagi tu bukan rakyat Malaysia...
Heee.....jakun kot tengok Gajah...
Hihihi..x pun dia terkenang kampung halaman dia...
Alalalalaalalala....

Rizqullah with ayah...
Sedang memerhati pelancong yang tengah bagi gajah makan...
Risau pun ada jugak...takut gajah tu terjatuh dari beteng...

Weee...akhirnya Rizqullah dapat jalan2 dan keluar dari buggy...
Excited sungguh Rizqullah dapat tengok secara dekat...

Some moment captured by ayah...
Syooooknya ada lense jauh ni...
Yang jauh pun leh captured...

My little toddler yang sibuk tengok binatang...

Ayah....thank you soooo much for bringing me here with mama...

And as a token of appriciatetion of Rizqullah being a good boy..
Mama hadiahkan giraffe untuk Rizqullah...

Okay...with the picture of Rizqullah hugging giraffe...mama tutup entry jalan2 kami di Zoo Negara...pada yang dah lama x ke Zoo Negara...leh lah cuci mata kat sini yaaa...leh tengok2 picas2 yang sempat mama edit during our day out at Zoo Negara...nak kirakan banyak yang mama dan ayah captured...

Oh!!!hampir terlupa...during jalan2 nih...mama terjumpa dengan kawan masa di Sri Aman...Auntie Wahya yang bawak anak dia jalan2 jugak kat Zoo Negara...heeeeee...tapi mama tak der lah amik2 gambar bagai seme...sbbnya..masa tu dia pun tgh sibuk melayan anak dia nak mamam...so,tak derlah gambar kami bersama...insyaallah,maybe next time...

Rasanya cukup dulu entry mama kali ini...till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

February 27, 2011

A day at Zoo Negara(Part 2)

Sambungan lagiiiiii...

Nama tajuk pun dah tahu kan....ni adalah sambungan entry dari lawatan kami di Zoo Negara tempoh hari...oh,mama lupa nak citer bila masa plak kami sekeluarga ni menjejakkan kaki ke Zoo Negara....pada 23 Januari 2011 yang lepas...kira beberapa hari sebelum ayah is off for sailing,mama dan ayah manage to bring Rizqullah to Zoo Negara yang terletak di Hulu Kelang sana...

Satu spend out day yang sangat bermakna...maklumlah,buat kali pertama mama dan ayah dapat bawak Rizqullah ke Zoo Negara....lepas ni entah bila lagilah dapat ke sini..mahu bertahun-tahun jugaklah kooooott...hehehe....kalau mama membuncit lagi...tambah lagi bertahun-tahun tu...hehehe....**ops,buat masa sekarang ni mama still x der isi lagi ek...isi lemak je banyak...huaaaa,makin berisi plak badan ni...sila diet yaaaa mama Rizqullah...**

Okaylah...macam biasa...dah tentu koleksi gambar lagi panjang dari cerita...hehehe...dah jadi cam habit plak sekarang ni...suka betul mama dan ayah mengambil gambar2 dan test skill menembak memasing...ayahlah yang paling rajin mencuba skill-skill baru...ayah cuba dulu kemudian barulah mama cuba...hehehe..thanks ayah for the tunjuk ajar...**tunjuk ajar-ku sifu**


Dan macam biasalah...let's picture tell the story...coz from picture everything can be tell so much of things...

Rizqullah yang sibuk mamam nugget McD...
Mama dan ayah sempat singgah belikan 
McD masa on the way to Hulu Kelang...

Rizqullah meet 'The Kambing' geng...
Heeee...sukahati mama je kan bagi nama tu....

 Bangau...oh,bangau...
Errr..ye ke??

 My 2 kekasih hati...
Ayah and Rizqullah...

 Burung unta...

 'The Madagascar' show...
"I like to move it,move it..."
Sila bayangkan yang kat 
depan dia tu tengah nyanyi...
Meanwhile yang kat belakang tgh 
menari goyang bum,bum...
Heeeee....

 Some random picture...

 Incik Untaaaa...

 Mama dan Rizqullah plak...
Penat ok naik bukuit turun bukuit...
**hehehe..pinjam ayat Mr David Teo**

Kawan ayah...
Hehehehe...
Tak lah gurau je yer ayah...

Sedihnya wajah dorang ni kan...
Ke...bosannya aku tgk manusia2 nih....

Terror betul orang utan ni minum pakai straw...
Siap dengar  "Sluuuurrrppp,sluuuurrrpp" lagi sound effect dia...

Ayah girlfriend...
And Rizqullah girlfriend with Rizqullah...


Okay..ada satu lagi bundle gambar2 yang mahu dishare...ni baru separuh je dari Zoo Negara ni kami pusing....ada separuh lagi perjalanan tuk habiskan Zoo Negara ini..apapun,satu pengalaman yang manis bila dapat menghabiskan masa bersama keluarga yang tercinta...


Ini semua jadi kenangan terindah buat mama dan Rizqullah tatkala ayah berjauhan dari kita...ayah pun dah tentu tersenyum dalam sedih tengok gambar2 happiness kita sekeluarga ini kan...apapun,semoga lagi 5 bulan kita akan bertemu semula ya sayangku...


Kalau ada jodoh dan rezeki nanti...I ingat nak bawak Rizqullah jumpa you kat Bintulu...tapi as usual..it's gonna be impromptu planned....mesti teruja you nantikan jumpa kami di sana...apapun,will update you later kalau masa dan rezeki mengizinkan kita sekeluarga berkumpul...walaupun hanya untuk sehari cumaaa...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Esok adalah hari Isnin...semoga semua indah belaka....


Have a nice and beautiful day!!!

February 26, 2011

Welcome to blogging world Mak Lang!!

Welcome to blogging world Mak Lang!!

Rizqullah and mama welcoming you into this blogging world...

Muahahahaha....sudah bejangkit penyakit blogging mama ni plak pada Mak Lang...
Syok ekk tiap2 hari tengok kakak update blog dan taip memacam kat sini...

Yeeeaa!!update2 jugak...tapi yang penting isi yang kita sharekan di sini perlulah ORIGINAL yaa!!!
Kalau boleh adikku,jangan cedok atau copy cat idea orang lain...
Be yourself dan menulislah dari hati yang ikhlas dan tulus...

Camne nak dapat follower ramai???
Errmmm...camne mama nak jawab yer???
Sbb kakak pun tak tahu nak jawab...kalau penulisan kita datang dari hati yang ikhlas dan menarik...dah tentu ramai yang nak baca hasil penulisan kita...
Selebihnya kakak tak tahulah kenapa ramai yang suka follow blog kakak nih...
Maybe sbb Rizqullah koooooottt...anak buah kamu kan comel dan clever...
**sila muntah darah yaaaa...baca statement tak boleh blah ini...**

Nuffnang plak camne nak dapat BE dan campaign???
Hmmmm...kakak buat private tutorial jelah nanti yerrrr...
1to 1 tutorial....
Heeeeee...bukan x mahu share kat sini...
Tapi level kakakmu ini masih di lesen 'L'...

Nak design cung,cung tuk blog template???
Errrr...lagi sekali...jawapannya adalah...
Private tutorial jelah ek...heee...

Camne nak buat design watermark??
Hmmm...itu pun jawapannya adalah...
Meh kakak buatkan designnya....
apa guna tinggal serumah kalau x leh tolong-menolong...
Apa guna jugak kakak mu kerja dalam bidang IT kalau x leh tolong adik sendiri...

Okaylah...apapun,kita cakap kat umah jelah..malas nak share kat sini...sbb kakakmu ini bukan terror bangat pun...kalau terror pun,more to programming je...pastu solving matematik problem...dah nama pun keje as programmer kannnn...hehehe...

Nak tahu camne ghupanya blog Mak Lang Rizqullah??
klik sini yaaa...


Waaahhh!!!mama suka sbb header ada gambor mama dan Rizqullah sekali...
Muahahaha...thanks yer mak lang...

Dan ini ucapan khas dari Rizqullah untuk Mak Lang....




Okay...apapun happy blogging ya my dear sis....
Kalau rasa nak pinjam model comel ni..sila bayar cengkeram kat mama dia yerr...
Tak mahal pun...belanja makan seafood je...
Hehehe....tapi bukan seafood yang kat Muara,Klang tu yerr...
Nak seafood mahal yang kat Tasik Shah Alam tu...
Muahahaha...**gelak jahat+kejam kejap**
Dush...craving plak nak makan seafood ni...
Mentang2 tengah kaya raya ni...asyik terpikir seafood je...
**maklumlah gaji dah masuk,errr,ptptn pun sama kann...**


Apapun,sesaper yang rasa nak baca blog mak lang...citer tentang budak universiti yang belajar BIO-SCIENCE...leh singgah ke sana...


Till my next entry....nanti mama sambung citer pasal Zoo Negara...tak habis lagi nih...hehehe....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!!

Mama and Rizqullah made a record today!!!

Yiiiippppiiieee!!!!
Today 26th February 2011...
Rizqullah and mama made a our own record!!!

Huh????Record apa plak nih???
Heeeeeeeeeeee....

It's actually our own record Olimpik...
**boleh guna ayat camtu???hehehehe..sukahati mamalah...**
Record apa yang mama dan Rizqullah di pagi2 hari ini...

Jeng...jeng..jeng...
Today mama dan Rizqullah keluar berdua bersama naik car gi kedai mamak...
Mama drive while Rizqullah jadi co-pilot mama kat sebelah...
Oh..kami bukan makan kat Kelana Jaya...
Tapi sempat ke area PJ old town tu,makan roti canai kat sana...
**dekat2 dengan Amcorp Mall tepi Federal Highway...**
Jauhkan mama bawak Rizqullah jenjalan hari ni...
Makan sarapan roti canai,air fresh oren dan teh tarik berdua...

Pas turunkan Uci dan bibik kat pasar Jalan Othman...
Mama dan Rizqullah sambung perjalanan gi ke kedai 
mama yang terletak kat depan Hotel Hilton PJ...
Alhamdulillah...sepanjang perjalanan Rizqullah behave je...
Tunjuk dan tanya mama memacam masa dalam car...

Mama and Rizqullah...
Pilot and co-pilot ready to jalan-jalan**dating berdua-duaan**...
Ayah,please jangan jeles yerrr...
I'm being kidnapped by Rizqullah...
Heeee....

Pas makan sarapan kat Syed Restoran...
Mama dan Rizqullah sambung lagi perjalanan ke Taman Jaya...
Taman yang terletak depan Amcorp Mall dan bersebelahan dengan Federal Highway...
Sesaje jenjalan sambil berphotoshoot kat Taman Jaya...
Sayang mama x bawak basikal Rizqullah...
Kalau tak leh pusing2 taman naik basikal kan Rizqullah...
Maybe next time yer kita bawak basikal sekali...

Okay...dah sampai Taman Jaya...
Burrrppp...perut pun dah kenyang...
Ermmmm....dari mana kita nak mula joging ni mama???


Woooowweee!!!
Ada air cam sungailah mama...
Bestnya dengar bunyi air yang lalu...

errrrmmm...mama...
Bukan ke kita penah datang sini dengan ayah???
Tapi kali ni datang ngan mama je...

Exploring nature...
Mama tahu ayah pun tak akan marah kalau mama 
bagi peluang camni kat Rizqullah...
Ayah cakap..."Let him explore the world by his own way..."
Tak leh semua pun nak sekat kan....

Yeaaahhh!!!!
Keep exploring sampai lupa yang tangan dah kotor...
Tapi x per...paip kan ada...
leh gi tandas cuci tangan kejap lagi...
Yang penting jangan masuk mulut tangan yang kotor tu ya my baby....

Okay...sambung lagi main kat play park plak...
Main slide dan panjat naik turun tangga dan macam2 lagiii...
Tapi yang paling Rizqullah suka adalah...
Memerhati kanak2 lain bermain...
Pastuuuuuuuuuuu....follow balik perlakuan kanak2 lain tu...
Itu sbb bila ada budak2 yang mengada2 atau 
meraung menangis mengamuk kat park...
Mama mesti tutup mata Rizqullah,tak mahu 
dia follow perangai budak tu...
Anak2 ni belajar dengan memerhatikan org sekeliling...
Biar belajar benda yang baik sahaja...
So...tak pasal2 mama kena jadi penapis apa yang 
Rizqullah leh tengok dan x boleh tengok....

Nexxxttttt...naik buaian plak...
Oh,he is soooo damn happy dapat naik buaian...
Maklumlah kat umah x der buaian....

Enjoying his day with mama...
Syookkkkan sayang mama sekali-sekala kita berdua je keluar bersama....
Mama tahu ramai yang pandang pelik...
Mana suami dia???
Tapi ada mama kisah???
Tak kisah pun...
Because I'm a independence women...
I can do what ever I want and I can survive without a man in my life..
Opsss...teremo plak...hehehe...

Okay mama....
Jom balik...Rizqullah lari depan dulu...
Mama kejar kat belakang ya...
Kita main kejar2...
Ready mama...laaarrriiiikkkk!!!!

Pas spending hampir 45 minit kat Taman ni...penat bermain,berjalan dan berlari with Rizqullah...sambil melihat LRT Putra yang lalu-lalang..menghirup udara pagi di Taman Jaya ni...mama dan Rizqullah ready to go back and pick-up Uci dan bibik kat pasar balik...

Along the way Rizqullah behave minum susu soya duduk sebelah mama...penat dan dahaga yer...luckily mama dah readykan air kotak dalam kete tuk Rizqullah...abis sekotak Rizqullah minum...hehehe...sampai susu pun dah lupa nak minum..heeee...

Apapun,lain kali kita keluar berdua lagi ya sayang mama...really enjoy keluar berdua camni...dan yang paling penting,Rizqullah adalah anak yang sangat memudahkan mama...syukur mama punya anak yang baik macam Rizqullah...ramai kawan2 mama cakap Rizqullah sangat baik,behave dan senang dihandle...yup,mama akuinya dan mama bersyukur punya anak yang mendengar kata dan soleh macam Rizqullah...Thank you Allah for the best present you give to me,you've take my father away from me...but you give an angle to me...syukur,alhamdulillah...

Okaylah...petang ni plak mama nak bawak Rizqullah jenjalan shopping kat Giant Kelana Jaya berdua lagiii....oh,now mama have a best buddies who will escort mama everywhere...

Best buddies yang sangat comel!!!
Heeeeee...

Till my next entry...selamat berhujung minggu untuk semua...

Have a nice and blast weekend!!

February 25, 2011

Oh No!!!TERRRRRRRRR Cashout Nuffnang!!!

Dush...dush...dush..tumbuk diri sendiri...
pastu cubit tangan sendiri sbb tangan gatal gi tekan button 'CASHOUT'...
Ish...konon2 x mo cashoutkan Nuffnang!!!
Haih...mama Rizqullah...
Apa sudah jadi???

Tengok nihhhh!!!!!!!


Haaaa...gatal lagi tangankan...sesaja konon nak cuba tengok apa jadi kalau tekan button
'CASHOUT'...
Akhirnya perjanjian ngan ayah TERmungkir...
Sorry sangat pada ayah dan Rizqullah...

Huhuhu...mama tak sengaja sesangat...

Sudah clear semuanya...tinggallah hanya secebis iklan je...
Apapun thanks to Nuffnang sbb bagi lagi new BE kat blog yang entah hape2 nih...
Kalau ada....bagi lagi dan lagiiiiiiii yerrrr...
Berseri-seri blog mama Rizqullah tengok banyak iklan running...
Ekekeke...
**boleh jugak mama beli lagi banyak baju dan toys untuk Rizqullah..**

Nak tahu berapa yang mama ter'CASHOUT'???
Adalah RM XXX.XX...
Hampir setahun bersama NUFFNANG...
dan start dapat earning beberapa bulan kemudian...
Okaylah tu kaaann...
Walaupun x beribu-riban...
macam RedMummy mahupun blogger famous yang lain...
Tapi cukuplah untuk buat beli baju baru untuk Rizqullah...
Buat beli susu Enfapro dan Enfagrow...
Buat beli Mamy Poko yang berkodi-kodi...

Daaannnnnnnn...jugak bawak Rizqullah makan strawberry...

 Yummmm,yummmm..
Sedapnya mama strawberry ni...
Nanti ayah balik kita naik Cameron beli strawberry lagi yerr.....

Pastu nanti mama bawak Rizqullah jalan2 lagi yaaa ngan duit Nuffnang tu...
Naik car round-round shopping mall.....

So..mama Rizqullah,pasni tolong jangan gatal tangan lagi yerrr....haih,bilalah sampai cek dari Nuffnang tu???heeeeeeeeee...
Ish...jangan pikir bebukan yerr...
Mama nak simpan dalam account Rizqullah...
Buat simpanan masa depan dia...walaupun mama dah ada TAWAS dan insurance untuk dia..
Tapi saving tetap kena ada jugak yer...
Ni mama tengah survey2 tengok apa lagi yang menarik kat Maybank tuk budak2...
selain saving dan insurance...
**Sib baik mak keje line Bank..**
Oh yer...nanti kalau sempat mama nak gi buat SSPN pulak untuk Rizqullah,senang nanti bila anak mama ni masuk Universiti kelak...
Hohoho...semua ini untuk masa depan anak tersayang...
Okaylah..cukup dulu entry ni...a lesson learn tuk mama Rizqullah kali ini..
Apapun,thanks again to Nuffnang on the BE given...and also the BE that have changed status to ME...million thanks again and hope there a many more to come...
Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...
Have a nice Friday!!!
Yipppieeeee!!!esok dah Saturday!!!it's time to gomol2 with Rizqullah...
**ayah,please jangan jeles yerrr...ayah tengok kat screen tepon jelah yerrrr..adegan kami bergomol-gomol esok...tak sabar nak dengar suara ayah esok pepagi ke dapat dengar malam ni???...ayah bagi tau esok kapal masuk Malaysia balik...banyak benda nih mama nak story the mory with ayah...especially complication yang mama kena tempuh last few days...kejadian yang buat mama terbuka mata...sedar yang I can LIVE and SURVIVE without you,perkara yang buat ayah pilih mama jadi teman hidup...I CAN BE AN INDEPENDENCE WOMEN AND SOLVE MY OWN PROBLEM IN MY OWN WAY....ngeh,ngeh...tamparan yang membuka mata dan minda...macam yang my hubby selalu cakap...semua masalah itu ada jalan penyelesaiannya...**

A day at Zoo Negara(Part 1)

Tarik napas dalam2 dulu....banyak sungguh gambar mama nak upload ni...terpaksalah berpart-part entry buat untuk lawatan Rizqullah & famili ke Zoo Negara....yipppiee!!!yeah...Rizqullah dah dapat jejak kaki ke Zoo Negara for the first time...akhirnya dapat jugak mama dan ayah bawak Rizqullah ke sini tengok animal yang selalu Rizqullah tengok kat National Geographic channel...kali ni mama dan ayah bagi Rizqullah tengok 'LIVE' lagi depan mata.....


Menyempat jugaklah ni sebelum ayah naik kapal aritu...thanks ayah sbb sudi bawak kami berdua jalan2 ke Zoo Negara...jalan2 satu family...lepas ni kami kena tunggu lagi 6 bulan lah yerrr...apapun,it's a happy and memorable moment of our family...dah tentu Rizqullah lah yang paling happy....sbb dapat tengok memacam binatang kat Zoo ni....


Dan macam biasalah yerrr...tak akan lengkap entry mama tanpa gambar2 yang di captured during our day out at Zoo Negara...bagi mama dan ayah yang dah lama x jejak kaki di Zoo ni pun teruja sama tengok semua binatang2 ni...kat umah mana jumpa semua binatang ni kannnn...kat Zoo dan di TV je leh tengok...tapi nak tengok LIVE,Zoo adalah tempat yang terbaik...sesambil jalan2 di Zoo,ayah dan mama pun apa lagi...mulakan acara 'menembak' mana2 benda yang menarik untuk dicapture dengan camera cabuk kami tu...


So...jom tengok apa yang sempat mama dan ayah captured....sambil melayan cerita bergambar dari mama Rizqullah...layaaannnn....


The entrance of Zoo Negara....
Dah lama sungguh rasanya tak jejakkan kaki ke sini...

Wee...kaunter tiket dan harga tiket...


Peta Zoo...
Besarkan Zoo Negara kita...
Jadi hargailahnya...


Ada animal show...
Pada yang nak tengok dolphin,penguin dan lain2...
Boleh tengok show ni...
It's everyday dan ada 2 sessi...
Pukul 11 pagi dan 3 petang...
Tapi hari jumaat 11 pagi dan 3.30 petang...

Jalan punya jalan...
Sampai plak ke kawasan Children's world..
Atau dalam bahasa melayunya...
Dunia kanak-kanak...

Rizqullah meeting the pony...
Terkejutzzzz menangis dia bila pony tu dekatkan kepala...
Mama plak...tetiba urat ketawa menjadi2...
Kesian anak mama ek...
Kena agah ngan pony tu....
ekekeke...

Hi Rizqullah...saya little pony...
Awak janganlah takut dengan saya...
Saya nak kiss awak je...

Selain pony ada jugak animal2 lain...
Antaranya...sang kancil,anak lembu,rabbit dan anak kambing...
Errrrmmm....ayah bila nak bawak Rizqullah naik kandang??
Mesti bestkan tengok dia jumpa kambing2 nanti...

My dear son yang kepenatan...
Tapi sibuk nak tengok seme benda

Ada seladang....

Alamak...mama lupa plak apa nama animal ni...
Memerang kot kalau x salah...

Mr bear...
Untung kami masa datang hari tu...
Sbb masa untuk bagi binatang2 ni makan...
Dapatlah tengok dengan mata kepala sendiri 
camne beruang kupas kepala muda...
Sangat tangkas dan clever gitu...

Okay...ini baru part 1...ada lagi berpart-part gambar lagi mama nak tepek kat sini...tapi dalam next entrylah yer mama sambung..sekali-sekala cuci mata kat Zoo Negara sambil mengghabiskan masa bersama keluarga tercinta...memang satu perkara yang sangat-sangat berfaedah...mama harap dapat lakukan benda yang sama bila Rizqullah dan adik2 membesar nanti...macam iklan kat radio ERA....hargailah keluarga anda...  

Hmmm..cukup dulu entry kali ini...nanti ada masa,mama sambung lagi...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhw buat semua...

Have a nice and beuatiful day...

 
Real Time Web Analytics