March 31, 2011

Grand Gathering 'Geng Kapal'....

Jauh perjalanan luas pemandangan....
Walaupun ayah tak der bersama kami...
tak bermakna Rizqullah dan mama tak leh jalan jauh...
Tak leh kuar dari kawasan lembah klang...
Kalau ada kemahuan pasti ada jalannya...
**Ewaaaahhh...sejak kebelakangan ni tetiba plak mama Rizqullah terkena mood madah2 belaka....Ahaaaaaii,kerinduan tahap maksima dah ni...**

Sekali-sekala kena jugak jalan jauh untuk luaskan pemandangan dan release tension...
Dan jugak amik angin baru...
Okay...on last 15th Mac 2011,mama dan Rizqullah berjalan jauh...errrr,x lah jauh manapun...sejam je sampai...opssss!!!sila jangan tanya berapa kelajuan dan berapa dalam pedal minyak kete mama tekan...yang penting kami sampai dengan selamat...bak kata Auntie Yana@Mama Kizkiz,suami isteri sama je...dua-dua suka merempit...ahaksss...ke mana kami pergi???dah tentulah ke Port Dickson,N9 je...macam mama cakap,x jauh mana puuuuuunnnnn...tak kisahlah kan...janji kuar KL jugak...


Tak mau cakap banyaklah...jom tengok kemeriahan 'Geng Kapal' ini bila berkumpul beramai-ramai...tak lupa jugak blogger momma yang terdiri dari seaferer wifey...ada yang pertama kali mama jumpa dan ada yang dah berkali-kali jumpa...yang penting Rizqullah dapat jenjalan dan jumpa kawan2 senasib dia ...semuanya anak2 yang tabah dan sabar menanti kepulangan ayah tersayang mereka yang senantiasa berjauhan dan terlepas melihat progress tumbesaran anak2...Meanwhile mama pun dapat jumpa wanita2 superwoman ni semua...masing2 ceria walaupun suami tiada di sisi...tapi apa yang terdirat dalam hati masing2 simpan sendiri...


Jom layan kejaplah antara koleksi gambar Grand Gathering 'Geng Kapal' ini...first time ever dilakukan...satu record jugak yang mengumpulkan kebanyakkan warga kapal di sini...


Sampai2 je...jumpa auntie Yana dan Kizkiz dulu...
Pastu barulah beramah mesra dengan yang lain...
Ada mama blogger famos amos...Yat@Mama Qiestina and Nurul@Mama yaya...
Mereka lebih fofular dari mama Rizqullah yaaa...
Lagi2 Mama Qies...rasanya seme pun kenal dia...

Rizqullah yang lambat nak mesra...
Sebenarnya Rizqullah tengah mengantuk sbb 
kul 7 pagi lagi mama dah kejutkan dia...
So....agak ke laouuttt mood dia pagi tu....
Soorry sangat...tapi pastu elok je memain 
ngan Kizkiz bila kat umah Auntie Yana...
Terkejut kott ramai sangat masa tu...

Activity yang sedang berlangsung ketika kami sampai...
Game yang melibat semua anak2 warga kapal...
Ceria semuanya walaupun ada setengah tu 
ayah tak der di sini bersama mereka...
Pandai semuanya bawak diri,masing2 pun happy...

Kizkiz yang manja ngan papanya...
Manja puas2 yer...papa dah nak naik kapal pasni...
**Mama kizkiz,jangan sedih2 okay...apa2,i'm here to help you..** 

Sementara kanak2 lain sedang bersukaneka...
Ni anak saper ni plak buat acara angkat berat???
Antara contestant yang tiada pencabarnya...
Hehehe..jangan marah yer mama qies... 

Acara yang melibatkan ayah2@si warga kapal...
Semua kaum lelaki yang ada di gathering ini...
Tukang soraknya dah tentu suri hidup mereka...
Macam2 sorakkan didengari..."Go sayang!!Go Hubby!!".... 

Pemandangan pantai yang tenang...
Somewhere in the middle of the sea,
my love is working for the best of his love's one...
Tak beberapa jauh dari situ ada Maybank bungalow...
huhuhu..teringat plak ke sini waktu mama tengah mabuk mengandung...
Gagahkan diri jugak sertai Loans Family day...
masa tu mama tengah ngandungkan Rizqullah 4 bulan...
Such a nice and memorable memories....

Rizqullah and yaya...
Rizqullah penah jumpa yaya...
masa bezday party yaya on last 1st January 2011...

Yaya : Awak...awak...ayah kita keje kat tengah laut sana...
Ayah awak pun sama kannn??
Rizqullah : Huhuhu...kita rindu kat ayah kita...
dah lama kita tak jumpa dia...
lagi 4 bulan baru ayah kita balik.... 

Orang kuat yang merealisasikan gathering ni...
Kak Liza...dia juga adalah moderator@administrator of Blog 'Geng Kapal'... 

Rizqullah frens....
Bila dah berkumpul camni...
Dah tentu anak2 dan mak2 yang paling eksited gitu...
Dari tak kenal,leh berkenalan...merapatkan ukhwah dan 
update story best tentang kapal suami masing2.... 


While seme dah mula menuju ke pool di Permaisuri Resort...
Rizqullah plak syok main pasir...
Entah saper punya sand toy yang Rizqullah buat main...
Maaf yer...Rizqullah buat harta sendiri plak kejap...
tapi pastu mama tinggalkan je kat pantai sbb tak tahu siapa tuan punya....

Okay...ini je dulu...ada lagi picas2 yang mama nak share...ini antara yang agak menarik nak share di sini...selebihnya nanti mama upload di FB jelah yer...pas Rizqullah syok main pasir dan mama dah habis bergosip di tepi pantai bersama geng2 bas sekolah...kami pun menuju ke pool...tapi mama singgah kejap je...sbb perut dah mula mendendangkan lagu rock kapal...sib baik ada Yana@Mama Kizkiz...dialah yang sudi tumpangkan mama dan Rizqullah kat umah dia...

Pas abis activity di pantai ni...dalam pukul 12.30 tengahhari ada acara lunch dan penyampaian hadiah pula...okay,itu dulu mama nak share buat mama ni...the rest mama share next entry jelah yer...

Nak gi makan ni...till my next update...salam ceria buat semua...


Salam...

Note : Memalam sikit nanti mama letakkan link ke momma blogger yang vogi the vass dan famos amos tu ek...sekarang ni very the busy sangat kat opis...whatever it is,i lioke my work and work ikhlas kerana Allah...kejap lagi mau pulang peluk cium my little sunshine... 


March 30, 2011

Lovely Saturday with Rizqullah...

Ahaaaa...entry mama Rizqullah dah tak berapa tertunggak dah sekarang ni...kalau tertunggak pun beza 2-3 minggu je..hehehe...dah 2-3 hari ni satu entry je kuar kan...lagi2 pas mama Rizqullah down tempoh hari...lagi malas rasanya nak menaip kata2 dalam blog ini...tapiiiiiii now I'm back and looking forward to have pleasant and happier day with my love one...dan ini merupakan salah satu lovely day mama with Rizqullah...a memorable day out together with Rizqullah...alhamdulillah,Rizqullah bila berdua je dengan mama...dia boleh dengar cakap mama...tapi bila ada orang lain di sekeliling dia,susah betul dia nak dengar cakap...

Salah satu dugaan dan experience mama sebagai ibu yang membesarkan anak seorang diri...apapun,I'm still having my life with a lot of colourfull smile and a memorable experience as parents...i'm great-full to have Rizqullah as my son...syukur Alhamdulillah...

Okay...ini adalah aktiviti atau warna hari Sabtu kami...hampir setiap Sabtu kini,inilah aktiviti mama dan Rizqullah selepas turunkan Uci di Pasar Jalan Othman...Nak tahu apa aktiviti kami....sila bacalah entry mama Rizqullah ini selanjutnya...yang penting bagi mama,I have my quality and bonding time with Rizqullah till fullest at this time...syooooooooookkk sangat rasanya jadi mama dia....

Rizqullah while waiting for roti canai...
Mengelamun tengok kereta yang lalu lalang depan kedai tu...

Selalu sangat Rizqullah buat wajah sayu camni...
Huaaa...sedih mama sayang tengok anak mama sayu camni...
Mama tahu sayang Rizqullah rindu sangat2 kat ayah...
Sabar ya...puasa nanti Insyaallah kita bertiga semula..
Rizqullah akan merasa kasih ayah semula x lama lagi ya...

Pas sarapan pagi...
Rizqullah dan mama gi ke Taman Jaya...
Amik angin pagi sambil bersenam jalan kaki jarak dekat...

Anak Teruna saya yang dah mula  pandai nak jalan sendiri kat Park...
Aduhhh...mama yang risau,takut kena culik...
Bukan leh caya sangat sekarang ni...
Memacam hal boleh berlaku...
Walaupun anak mama ni x comel mana pun...
Tapi tetap mama kena jaga...
satunya harga paling berharga dalam hidup mama dan ayah...
Antara pemandangan yang ada di Taman Jaya ini...
Tenang mata memandang kehijauan alam di pagi hari...
Langit biru....tumbuh-tumbuhan yang hijau...
Angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa...
Nyaman dan tenang rasanya...

Jalan2 menuju ke playground...
Time mama dengan Rizqullah gelak2 main swing...
Tetiba datang sorang photographer amik gambar Rizqullah...
Alahai...terkejut mama toleh2 belakang ada orang...
Ish...nasib baik I x siku camera tu...
Semoga gambar Rizqullah tersenyum gembira 
tu membantu adik dalam kerjaya ya...

Exploring his by his own...mama perhati dari jauh je...
Saja nak bagi dia berdikari dan beranikan diri 
untuk mencuba sendiri segalanya...

Alahai...ciannya dia...main sorang2...
Kalau ada ayah bersama...mesti ayah temankan 
main while mama amik gambar kannn...
Sabar and be strong yer my dear son...

Mama...bestnya ada kat Taman ni....
Nanti ayah balik kita datang piknik kat sini yer...
Leh Rizqullah lari2 main kejar2 ngan ayah kat sini...
Rizqullah rindu sangat kat ayah...
Nanti pas project mama habis,kita gi Bintulu jumpa ayah yerrr...

Okay...ini adalah antara aktiviti mama dan Rizqullah bila tiba hari Sabtu...dah macam rutin plak bawak Uci ke Pasar tuk beli barang2 dapur..while waiting for Uci...mama bawak Rizqullah amik angin pagi di Taman Jaya yang terletak di sebelah Federal Highway...dan paling buat mama sayu adalah ketika Rizqullah memandang bapa lain bersama anak mereka dengan mata dan wajah sayu...mama faham anakku sayang...Rizqullah rindukan ayah..

Insyaallah...dalam bulan depan kita jumpa ayah yaaa...mama akan usahakan masa mama dikosongkan untuk 2 jejaka kesayangan mama ni...


Okaylah...cukup dulu entry kali ini...insyaallah,kalau malam ni mama tak terlelap bersama Rizqullah...mama nak share citer Grand Gathering Geng Kapal which was held at Permaisuri Resort,Port Dickson...event yang mengumpulkan kebanyakkan isteri dan orang2 kapal di sana...

 Till my next entry then...salam sayang buat semua...

As - salam...

March 29, 2011

Bila rezeki menjelma...

Alhamdulillah...yesterday is my happiest day in my life...
Macam-macam berlaku...
Tapi yang pasti semalam hati asyik berdebar-debar je...
Risau jugak andaikata ada perkara yang tak diingini dari berlaku...


Tapi sangkaan tersebut semuanya meleset bila dapat satu call dari X-Boss mama dulu...
Waaaahhh!!!terkejut okay dapat call dari X-Boss...
Ini adalah percubaan kali ke-3 ajak mama join company dia...
Offer dia memang TERBAEKKKKK gitu...
Sampai pusing2 $$$$$ ni dalam kepala dan mata mama Rizqullah...
Resume x pernah dihantar pun,tapi tetap offer tu datang bergolek kat mama..
Syukur atas rezeki kurniaan Allah swt ini...


Tapiiii...mama Rizqullah kena pikir panjang...
Kalau terima apakah yang bakal terjadi...memang offer dia sangat TERBAEK...
Kalau stay sini pun entah bila mama Rizqullah nak merasa $$$$ camtu...
Tapi itulah,nak yang terbaik...pasti ada pengorbanannya nanti..


Ini sememangnya rezeki tergolek yang entah kali ke berapa datang pada mama...
Syukur rezeki semakin baik...walaupun mama tak usaha pun nak antar resume mahupun gi mana2 interview...tapi itulah,bila kita kerja dengan baik dan ikhlas,tak cari pasal mahupun tikam belakang orang...orang akan cari kita balik walau mana pun kita pergi...sentiasa memberikan kita pilihan yang terbaik dalam hidup kita...syukur sangat2 ada jugak yang menghargai kehadiran mama dalam hidup mereka...


Semalam mmg hari terbaik dalam hidup mama...
Pagi2 bukak account Nuffnang...tgk ada new BE..
Tengahhari plak...dapat call offer job jadi assistant manager di salah sebuah bank competitor Maybank...
Petang plak dapat cakap ngan buah hati tersayang yang jauh di mata dan meleraikan segala badai yang melanda kami...
Malam...dapat spend masa berkualiti dan happy moment with Rizqullah dan ayah..


Syukur sangat2 punya hidup yang bahagia dan happy...
Syukur atas segala-galanya...memang benar,Allah swt dah aturkan yang terbaik untuk semua umatnya yang sabar dan tabah dalam menghadapi dugaan yang diberi oleh-Nya...


Tapiiiiiii...setelah difikirkan semuanya...mama rather stay di tempat mama berada sekarang...rasanya puas dan selesa sudah berada di sini...teman2 sepejabat yang very the caring,boss yang understanding dan paling important is mama happy dengan kerja mama sekarang...walaupun hampir saban hari tension dan stress...tapi masih di tahap yang boleh dihandle lagi...dan antara sebab paling utama peluang itu mama tolak adalah kerana....



Dak kecik sorang ni...kesian plak kat dia nanti kalau mama asyik sibuk dengan kerja....dah lah ayah belayar berbulan-bulan lamanya...mama plak sibuk dengan kerjaya...so,jadinya salah seorang dari mama dan ayah perlu berkorban...yang mana mama terpaksa tolak offer tersebut buat sementara waktu...Inilah rezeki namanya...ia ada di mana-mana...bila ia dah tertulis untuk kita,akan jadi milik kita juga suatu hari...insyaallah,satu hari mama akan kesitu jugak...cuma bukan sekarang,mama nak balas jasa baik bank tersebut yang banyak memberi kesenangan hidup pada mama masa kecik2 dulu...asal sakit je,bank tu yang bayarkan urusan perubatan mama...dapat macam2 kemudahan dari bank tersebut jugak ketika dari lahir lagi...insyaallah,one day akan berkerja untuk bank tersebut...

Buat masa sekarang...Rizqullah ada priority mama dan bukannya $$$$...bagi mama $$$$ boleh dicari walau di mana pun sahaja,yang penting usaha je....
**inilah dia bila dah jadi mama...anak dah jadi keutamaan dalam segalanya...tapi walauapapun yang berlaku,sedikit pun mama tak regret dengan keputusan mama melepaskan peluang keemasan dalam hidup mama demi anakanda kesayangan...sesungguhnya rezeki itu ada di mana..mungkin ada orang lain yang lagi berhak berada di tempat tersebut..**

Apa yang mama nak share di sini ialah...
Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia tiada siapa yang tahu...
Yang penting berbuat baik pada semua orang,janganlah kita berbuat jahat...
Alhamdulillah...semua ini adalah rezeki Rizqullah...
bersyukur yang amat atas kurniaan terhebat dari Ilahi ini...

Okay...cukup dulu mama nak share berita best dalam hidup yang berlaku semalam...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua....

Ceria selalu dan have a beautiful day!!!

**Langit tak selalu mendung,pasti ada sinar yang cerah di kemudiannya...apa yang berlaku ini memberi satu semangat untuk mama Rizqullah meneruskan hidup walauapapun yang berlaku kelak...**

March 28, 2011

Pergi 1 mari 1...

Tajuk pun rasa-rasanya semua dah boleh agak apa yang bakal mama Rizqullah nak citerkan di sini...heeeeeeeeeee...:-))

Apa lagi yang mama Rizqullah nak citerkan...dah tentulah pasal Nuffnang...

Walaupun hanya satu...tapi tetap rezeki untuk Rizqullah...
At first mama Rizqullah ingatkan there's no more BE for this blog...maklumlah,this few days mama Rizqullah sangatlah malas untuk menghapdate entry di sini...
Dah kena badai tsunami hati mama Rizqullah 2-3 hari ni...
Jadi mood pun kelaoooottt jelah kerjanya...
Nak BW ke blog teman2 lain pun malas...
Jadinya traffic pun ala-ala nan adoooo je jadinya...

Tapi alhamdulillah...dari semalam tengok muka adik Justin Bieber tu dok muncul je kat atas blog ni...ahaaaaiii,adakah new BE???



Yesss....pas mama check account Nuffnang...
Kelihatan new BE dan BE sebelum ni pun dah berganjak ke ME...
Syukur2 rezeki tak putus masuk...
Thanks Nuffnang for the ads display here...
Kalau ada lagi banyak...lagi bagus...hehehe...
**Ish,tamak plak kan mama Rizqullah...**

Dan ini plak adalah wajah happy Rizqullah dapat new BE...

Thank Nuffnang...nanti leh Rizqullah pow mama beli toys lagi...

Okay...just short one je di tengahhari ni...sekali lagi...Thanks Nuffnang for the new BE...
Siapa peminat Justin Bieber dan nak FREE VIP Ticket dan macam Free lagi...leh lah explore iklan bawah banner blog ini...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and happy Monday!!!

**Mama tengah tunggu panggilan dari orang laut kesayangan mama Rizqullah...banyak benda nak bincang sebelum buat keputusan besar dalam hidup mama Rizqullah...harap2 dapatlah dengar suara dia hari ini...hati kata rindu,tapi semua perlu dileraikan kini...keputusan perlu dibuat demi kebahagian kami...apakah keputusan itu???tunggukan jelah....harap2 segala kekusutan akan terlerai dan En Suami mampu bersikap tegas...amin,doakan semuanya selamat dan kami bahagia hingga ke akhir hayat kami berdua dan bersama...**

Jelajah ABPBH,The Mall...

Weeeewwwiiiittt!!!
Rizqullah was here at The Mall...
joining the crowd watching Jelajah ABPBH....
Hohohoho...intro entah hape2 je mama Rizqullah kali ni....

Tapi inilah antara lagi satu aktiviti Rizqullah bila ayah tak der...mengekor ke mana sahaja mama pergi...hehehe...okay,on last 6th March 2011....Rizqullah,mama,mak ngah dan Mak Lang ke The Mall untuk menonton Jelajah ABPBH Showcase...ada raaaaaaaaaaamai artis yang Rizqullah jumpa dan lihat pada hari itu...walaupun penat tak agak,tapi Rizqullah sanggup tak tido kerana ingin meihat persembahan mereka semua...banyak sangat artis yang ada dalam showcase Jelajah ABPBH ni...


Nak tahu siapa artis yang ada....jom baca entry mama Rizqullah...pada semua artis2 yang tersenarai pendek sebagai artis popular....all the best to you guys semua...


Sebelum tu...jom tengok sedikit video yang sempat mama rakamkan ketika showcase ini...Semoga terhibur...


Persembahan Ziela dan Along...
Romantica d'amor sungguh tengok mereka ni...


Salah satu kumpulan yang membuat persembahan...


Ketika kami sampai di The Mall...
Pertandingan nyanyian sedang dijalankan...
Tak salah ada berbelas jugak contestant yang 
menyertai pertandingan nyanyian ini...


Rizqullah yang sedang menonton para peserta 
nyanyian membuat persembahan...


Ahaaaaa....inilah hakim@juri profesionalnya...
Ada Norman KRU tuuuuu....


Daaaannn...sempat lagi mama dan Rizqullah bergambar dengan Norman...
Perrrghhh!!!mama minat giler dulu ngan Norman ni...
Zaman Oh!La!La!!...hehehe...
Tapi yang pasti..KRU adalah satu nama yang 
cukup gah di Malaysia sekarang ni...


Rizqullah with mama...
Sempat lagi posing kat depan carpet merah...


Rizqullah with Mak Lang...
Tengah menanti nak cari port baik punya sebelum showcase start...
Yang penting mesti senang mama nak menembak yerrrr...

Sementara menanti artis semuanya sampai...
Ada small game sikit untuk pengunjung yang datang...

 Persembahan dari pasangan suami isteri...
Ziela dan Along...

 Deejay Hot..HOT FM...
Siapa lagi kalau bukan FBI@Faizal Ismail...
Antara salah seorang calon bintang popular...
Tapi mama tak ingat katgori apa...

 Ikhwan...jugak dari stesen radio HOT FM...

 Kumpulan nasyid yang telah bertukar menjadi kumpulan nyanyian...
Alahaiii...mama Rizqullah dah lupa nama group nih...
Fail betul name artis2 sekarang ni...

 While semua artis sibuk menyanyi dan menari atas pentast tu...
Rizqullah plak sibuk main celcom balloon yang dapat free...

 Maulana yang serba pink dan merah...
Sakit mata you I tengok kemerahan seluar itu...
Serupa bangladesh mari pun ada...
**heeee..jangan marah yaa dik,rasa cam x sesuai je warna seluar itu..**

 Aaron Aziz...
Waaah,jatuh cinta sekejap kat suami orang ni...
Sangat hensem...tapi lagi hensem suami I...

 Diana Danielle...
Sangat sweet je tengok wajah dia...

 Acara jalan di Red Carpet...
Antara yang berlaku...
Sangat sporting nenek tersebut,kesian pun ada kat nenek tu..

 Awal Ashari dan Remy Ishak...
Sedang ditemubual...


Okay...ini adalah antara picas2 yang sempat mama edit,ada banyak lagi sebenarnya...tapi x larat nak edit...cukuplah dijadikan koleksi peribadi sendiri...hehehe...walaupun penat menanti di showcase ini...tapi sangat enjoy sebab dah lama x buat kerja gila camni...Rizqullah pun enjoy dapat merasa new experience...sesaja mama bawak Rizqullah merasa pengalaman sebegini...siapa kata bila ayah tak der,kami kena duduk umah 24 jam...sekali-sekala kena jugak jalan cuci mata dan luaskan pandangan...


Kami tak tunggu hingga showcase ini habis...sbb Rizqullah dah mula cranky nak evening sleep dia...so,jadinya dalam pukul 5 petang kami bergerak balik...dan antara artis yang kami x dapat jumpa adalah Pak Nil..huaaa..mama teringin sangat nak jumpa Pak Nil,x tahu nape..tapi mama rasa dia seperti jelmaan Arwah Sudirman...semua pun boleh,dipendekkan kata very talented...semoga Pak Nil dilindungi Allah swt selalu dan semoga segala niat murni  Pak Nil dipermudahkan urusannya oleh Allah swt...


Okay...dah cukup dulu entry mama Rizqullah tuk kali ini..till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice and fantastic day!!

March 27, 2011

Mattel Warehouse Sale...25-27 March 2011...

Cepat...cepat...siapa yang nak beli toys leh gi ke Mattel warehouse sale kat Atria shopping Center...Jualan berlangsung dari 25-27 March 2011...
Rizqullah ngan mama dah gi petang kelmarin since mama cuti...
So,hari Jumaat yang lepas adalah hari meng'qada' masa yang tidak terluang selama beberapa hari untuk Rizqullah...jadinya,di samping qada masa...mama pun upah Rizqullah hadiah toys sbb beberapa hari kena tido ngan Uci...dekat Suboh hari baru mama balik...

Cian tul dak kecik sorang ni...sabar yer anakku sayang,mama keluar mencari rezeki untuk keluarga kita**persediaan andai apa2 sahaja berlaku di kemudian hari nanti...**...nanti leh mama upah toys manyak2 ek...dan mama dah bayar pun upah kena tinggal abai kali ni dan sesi seterusnya sekali ek...another 2 weeks lagi sekali Rizqullah kena tinggal tido with Uci memalam...mama kena kerja lagi daaaa...


Okay...x mo citer sal kerja mama dah...jom tengok apa yang sempat mama captured during our visit to Mattel Warehouse Sale di Atria on last Friday....yang pasti Rizqullah happy dapat jenjalan ngan mama dan mama pun happy tengok Rizqullah happy...syok dapat spend all the loss time with Rizqullah balik...


Jom layan sat koleksi picas jalan2 release tension dengan bershopping version Rizqullah dan mama...tapi yang manyak untung adalah Rizqullah...banyak toys yang di dapat...


Weee...dapat jenjalan dengan mama...
Mama..ni first time kan Rizqullah sampai Atria???

The warehouse entrance....
Berada di Level 2 Atria...

Rizqullah memulakan ekspedisi mencari mainan yang di kehendaki...
Tawaf dulu sebelum merembat...
Mama follow baik je dari belakang...

Barbie doll...
Macam2 adaaaaaa....

Hot Wheels...
Pun macam2 ada....
Tak lupa jugak Toy Story punya toys pun ada banyak...

Lagi koleksi Barbie yang di jual...

Antara barangan Fisher Price yang ada...
Hari Jumaat lepas ni ada banyak lagi...
Tapi hari Sabtu mama pergi...tengok dah tinggal sikit je...

Hot stuff...tak sempat apa2...
Dah sold out...

Ini pun sama...
Hot Stuff...
Sold out yerrr...kalau nak kena datang tepat kul 10 pagi...
Cegat depan pintu..dorang bukak je terus grab barang yang di kehendaki...

Rizqullah with all the toys yang sempat mama rembat untuk Rizqullah...
**rasa cam nak gi lagi je esok...jadi hadiah tuk baby boy plak...GiveAway??**
Barbie tu mama nak bagi orang yer...
Siapakah yang bertuah itu???
Jeng...jeng....mana tahu,ada GA nanti ke kat blog mama Rizqullah ni...
Tunggukan sahaja yerrrrr...
Yang pasti hadiahnya tertarik dan menarik...

Okay...pada sesiapa yang nak pergi warehousesale ni..bolehlah pergi ek...macam2 ado,yang penting tengok dulu budget anda...memang semua pun macam best je nak beli kat sini...lagi2 tengok Fisher Price yang berbaloi-baloi murah,Hot Wheels,Barbie dan macam2 lagi...haih,sib baik mama Rizqullah x kaki biz blogshop nih...kalau x dah rembat seme barangan FP then jual kat blogshop...perrrrgghh!!!mesti masyukkan???Hmmm..boleh cadangkan usul ni kat ayah kannnn...hahaha..x derlah,cukuplah kerja di Maybank dan tiap bulan 9 tunggu bonus berganda-ganda...**syok kaya kejap...time bonus,time itulah melunaskan segala hutang credit card,pastu tengok balance nangis...sbb tinggal ciput jezzz...**

Hmmm...cukup dulu entry mama Rizqullah tuk malam ni...pada yang nak shopping toys...esok masih ada lagi...nak tahu di mana...cari je kat google..Mattel Warehouse Sale...tak pun,leh click kat sini --> Mattle Warehouse Sale Map

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and pleasent weekend...

**Mama Rizqullah dah kembali ceria...haaaaa,puashati dapat shopping...terapi sungguh shopping toys ni sesambil tengok makbapak dan bebudak memilih toys...tapi terapi paling terbaik adalah tengok Rizqullah senyum dan gembira keriangan coz dapat perhatian dari mama dia...**

 
Real Time Web Analytics