April 30, 2011

Berbunga hati mama bila....

Ibu mana yang tak bahagia bila...

Anak dia tetiba datang pada ibunya...

Memberikan satu pelukan dan satu ciuman yang singgah di pipi...
Ya Allah...rasa hilang semua penat lelah bila Rizqullah buat camni kat mama...
Bahagia yang amat dan proud to have you in my life anakku sayang...
Berbunga-bunga hati bila Rizqullah buat camtu kat mama...

This lately Rizqullah suka impromptu datang kat mama...
Pastu hug and kiss mama...
Pas pipi kanan...pipi kiri plak..kadang2 bibir mama pun Rizqullah nak kiss...
Sayang betul Rizqullah kat mama yer...
Bila mama tanya Rizqullah sayang mama ke??
Dia akan jawab..."yayang"...
Ish,lagi berbunga-bunga berkuntum-kuntum hati mama tau...
Angau kejap mama kat Rizqullah...
**Pssstt...sorry ayah,Rizqullah sayang mama...**

Rizqullah with mama kat Pesta Buku...
Huhuhu...gambar blurring coz camera salah setting...
Sabar jelah...

Inilah antara aksi2 Rizqullah bila tetiba angin sayang + membodek dia datang...
Pandai jaga hati mama sebelum buat mama naik angin...
Dan sekarang ni kalau mama marah dia...wallllaahhh!!!!
Nangis tutup muka...pastu datang melepet kat mama...
Sangat manja anak teruna ku sorang ni...
kadang2 tu aksi dia bleh buat cair hati dan tak jadi nak marah...


At the age of 19 months Rizqullah dah pandai nak bodek mama...
Pandai dah amik hati mama dengan memberikan kiss yang tak dijangka...
Sweeettt sangat mama rasa bila Rizqullah buat camtu...
Dan malam tadi Rizqullah dah pandai say "Thank you" bila mama bagi apa2 kat Rizqullah...
Oooohh!!so sweet dan bangga punya anak sepertimu sayang...
Agaknya nanti bila Rizqullah cakap "I Love you mama"...
Mama terus pengsan kejap kot...hihihi


Okaylah...just a short of bebelan tuk entry kali ni...just nak share rasa hati yang berbunga tengok perkembangan Rizqullah di usia setahun lebih ini...sayang sungguh ayah tak dapat merasai apa yang mama rasa sekarang ni...but I know,ayah also feel proud to have bright son like Rizqullah...alhamdulillah,susu ibu does help Rizqullah in developing his IQ...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and calm day!!!

April 29, 2011

I'm falling in love...

"I'm falling in love for a million times...
Serius...tak penat-penat asyik jatuh cinta pada DIA nih...
DIA jugaklah yang selalu jadi peneman tatkala diri sedang kesepian...
DIA juga selalu buat diriku ini terasa bahagia dan dihargai...
Walaupun DIA jauh beribu-ribu batu dari ku...
Walaupun DIA sendiri sedang kepenatan dek kerana kerja yang tak pernah putus...

TAPIIIIII...

DIA tetap menemaniku walaupun hanya di talian telefon....
Memastikan isterinya ini selamat di pejabat semalam...
Memastikan isterinya selamat sampai ke rumah di tengahmalam hari...
**Tahulahkan jalan2 kat KL ni,tengah malam macam2 hal boleh jadi...pendekkata bahaya di mana-mana kalau sorang pompuan driving tengah malam di KL...**
Dan jika punya kesempatan....pasti ada jambangan bunga untukku darinya tatkala diriku sedang 'DOWN'...

Oh!!!I keep falling in LOVE with him again,again and again..."

Inilah kisah mama Rizqullah malam tadi yang terpaksa berkerja lebih masa sbb tanggungjawab kerjaya(it's norm for IT people)...tapi walaupun begitu,walaupun seorang diri di pejabat...I have my husband accompany me during that time...jadinya taklah keseorangan...ada teman borak2,walaupun kami berada jauh beribu batu antara satu sama lain...walaupun hanya suaranya di HP yang kedengaran,tapi dia tetap temankan isteri dia di pejabat....walaupun mama dah repeat banyak kali remind pasal bil telefon yang bakal mengayakan 'MAXIS' sbb sah-sah beribu-ribu...suamiku tetap berdegil nak temankan isteri dia...rasanya berpuluh kali cakap 'bye' kat dia...tapi dia sedap lagi sambung cakap itu ini...

Alahaiiiii....inilah dia suamiku....walaupun jasad dia x bersamaku disini,tatkala itu...but I still can feel his love around me every each and seconds in my life...waduh,waduh...terasa berada di Taman Rashidah Utama...erk,apa kena mengena...hihihi...

Dari zaman bercinta,mendirikan rumah tangga dan kini punya anak satu...alhamdulillah,we are still in LOVE always...kalau dia ada di darat nih,dah tentu dia akan temankan ku dipejabat bersama-sama Rizqullah...namun,kerana tugas dan tuntutan kerjaya masing2...kami terpaksa berpisah jauh...namun begitu kecanggihan teknologi tidak lagi membataskan hubungan ini...walaupun jauh beribu batu dan berada di negara lain...dia tetap temanku di pejabat semalam hingga tugasku selesai...

Setelah itu,sepanjang perjalanan dari pejabat ke rumah he still on the phone with me...terima kasih sayang sbb temankan girlfren you ni sampai selamat sampai ke rumah...Teringat plak dulu time2 kita tengah hangat bercinta...camni jugaklah kita,you akan temankan I dari pejabat sampai ke rumah..walaupun hanya di telefon...you selalu cakap akan temankan I walau penat camne sekali pun and to make sure orang yang you sayang ini sentiasa berada dalam keadaan selamat...Thanks dear,really love it...


Terasa diri sangat bertuah punya kamu,En Redzuan dalam hidup saya...sebab inilah saya pilih awak sebagai suami walaupun ramai lagi calon lain...the way you love me membuatkan saya terbuka hati untuk menerima dan seterusnya mencintai awak selamanya...awak selalu buat saya rasa bahagia,awak selalu buat saya tersenyum,awak selalu berada bersama saya tatkala saya memerlukan seseorang,awak selalu tahu cara menghargai saya sebagai wanita,awak selalu bantu saya tatkala saya terjatuh...

Oh...I keep falling in LOVE with you again and again...

LOVE YOU SO MUCH MOHAMAD REDZUAN...

Siapa cakap kawen dengan sailorman ini tak best...huhuhu...bagi saya,i'm happy and feel blessed to be married to him...his definitely my the other missing half and now I've found it and will kept it till my last breath...

Till my next entry...maaf yer,mama Rizqullah in the mode of "Bunga-bunga cinta" hari ini...

Salam sayang buat semua...

Bercintalah walaupun jarak membataskannya...
sesungguhnya perasaan cinta itu tidak boleh ditukar ganti...
Feel your love with undefined love...

April 28, 2011

He's having flu and fever...

Hari ni mama balik lambat lagi....haih,kesian anak kecil mama kat umah...dah lah tengah flu dan demam...mama pulak kena standby kat opis...ayah plak jauh di Jepun sana...be strong ya my son...I know you are strong boy...nanti mama balik,mama spend masa ngan Rizqullah yer...i'm sure you'll missed me a loooooooot...biasanya time petang2 muka mama dah terjojol depan pintu sambil terus didakap erat oleh Rizqullah...pastu mulalah Rizqullah mengada-ngada cakap itu ini kat mama...kadang2 tu belum sempat mama bukak tudung pun,Rizqullah dah suh mama "Dodok"(duduk)...hehehehe...

Sejak dah pandai cakap few words ni...banyak yang Rizqullah buat mama rasa senang hati dan bersyukur mengandungkan Rizqullah...walaupun tika mengandungkan Rizqullah mama selalu dirundung sedih kerana bermacam-macam dugaan...tapi kini Rizqullah senantiasa menggembirakan hati mama selalu...terima kasih Allah swt,sesungguhnya Kau Maha Mengetahui segala-galanya...


Dan semalam Rizqullah sekali lagi buat mama rasa berbunga-bunga hati....Rizqullah dah pandai say "Thank you"...Ya Allah,sungguh tak sangka anak kecil ini pun dah mula pandai berbahasa...alhamdulillah...syukur2,mudah-mudahan Rizqullah akan terus menjadi anak yang soleh dan membanggakan mama dan ayah hendaknya...segala doa mama hanya untuk mu  sayangku...i'm sure ayah pun rasa bangga dengan progress Rizqullah yang semakin hari semakin bijak mengambil hati mama...

Kalau cakap pasal bodek...Rizqullah is the 'King' of bodek...hahaha..ini surely ikut mama,sbb mama dulu kaki bodek arwah angku...what ever I want,bodek2 arwah angku mesti dapat...so,mama tahu Rizqullah ikut resmi siapa yang pandai sangat membodek tu...so ayah,please beware yerrrr...ops,bukan...so mama,please beware yerrrr...hahaha...

Apapun,mama rindu sangat kat Rizqullah di kala ini...dah lah tengah flu dan demam anak kecil mama ni...kesian selalu kena tinggal dan kurang kasih sayang dari mama dan ayah...tapi  walauapapun,mama akan make sure weekend is only for you my dearest son...insyaallah,nanti ayah balik kita sekeluarga jalan2 puas2 yer...insyaallah,kalau ada rezeki lebih nanti...kita holiday puas-puas sekeluarga...spend the best quality time together as one family...

Okay...cukup dulu entry mengisi masa lapang ni...erm,x jugak lapang...sambil menaip ni mama tgh check data...pening kepala mencari mana sebab...huhuhu...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice rest with family... 

When mommies and kiddos are together...

Haru-biru...inilah yang berlaku bila 3 mommies berjumpa dan bergosip sakan...
Anak2 plak sibuk dengan keletah memasing...
Waaaahhh...syok okay sekali-sekala melepak dengan rakan2 senasib dan yang pasti sekepala...
Macam2 keletah anak2 dapat dilihat...tapi yang pasti semua menguntumkan senyuman di wajah mommy memasing...

Okay...ini adalah salah satu aktiviti Rizqullah dan mama after attending Rayyan Birthday party....menyompek lagi ni berdating with my rakan2 senasib nih...yang pasti mmg mama dah plan nak kuar bersama mama kizkiz dan shiela...havoc you bila sekali-sekala berkumpul begini....insyaallah,bila punya masa lagi akan dibuat begini lagi....

Okay...less talking let's picture tell the story of everything....

Itu diaaaa...entah apalah yang digosipkan tu...
Hehehehe...camtu sekali mimik muka auntie yana yer...

Bila rakan2 senasib berkumpul...
Oh yer...auntie yana rasanya semua dah kenal...
Wife housemate ayah kat Ganu dan kawan mama memasak 
juadah berbuka time bulan puasa yang lepas...

Incredible Haq...
Sangat bam,bam kamu Haq...auntie geram ngan pipi kamu...


Rizqullah yang memudahkan mama...
Steady je dalam stroller...
Alhamdulillah...senang mama handle Rizqullah bila jalan2 camni...
So ayah,jangan risau yer...anak kita ni alhamdulillah,anak yang soleh... 


Upah sebab sangat behave sepanjang berdua dengan mama...
2 round of playing this...


Sambil tu kak Jamiey temankan Rizqullah main...
Cantik kak jamiey nih...like a princess... 


Kizkiz and Haq jadi chairman makan2 kali ni...
Eksaited betul Haq nak pilih makanan...


Pas dah selesai melayan anak...
Kami berjalan-jalan cari makan...
Hehehe..makan lagiiii...tapi ini makan bermakna...
Sambil berkongsi rasa dan pengalaman...



Jamiey the princess with peace...
Sending peace message to all...
Peace to the world...
Hehehe..aksi anak2 sementara makanan sampai....

Dan sebelum pulang....
Bergambar bersama...3 mommies with child...
Semua muka dah kenyang...hihihi...

Okay...ini adalah antara weekend aktiviti kami...bila ada masa terluang dan berkesempatan akan bertemu bersama rakan2 senasib...berkongsi pengalaman dan berkongsi rasa...bukan mudah ditinggalkan lebih 3 bulan dan harus kuat demi anak2 yang sedang membesar dan memerlukan perhatian dari ibu dan ayah...tapi semua ini merupakan coretan hidup seorang isteri kepada seaferer...semuanya perlu ditempuhi dan dihadapi demi masa depan keluarga...nak tak nak kena jugak tabah...tapi mama bersyukur dapat berkenalan dan punya teman yang sekepala seperti Auntie Yana dan Auntie Shiela...


Cerita2 mereka jugak buat mama rasa kalau mereka boleh...kenapa tidak mama Rizqullah...jadinya semua boleh dilakukan dan apa yang mama Rizqullah hadapi x lah sehebat mana dugaannya....inilah bila isteri2 seaferer berkumpul,dapat berkongsi segalanya dan paling penting pengalaman bersama...anak2 plak dapat berkenalan antara satu sama lain dan berkongsi rasa yang sama...


Till my next entry...salam ceria untuk semua...


Have a nice day!!!

April 27, 2011

It's Rayyan Birthday Party!!!

"Happy Birthday Rayyan sayang...
Semoga jadi anak yang membanggakan mummy dan daddy mu..."

On last 16th April 2011,mama and Rizqullah went to Kak Zurena son Birthday Party...Rayyan is turning to 3 years old...i'm sure there's a lot of wonderfull moment that kak Zurena kept during raising up Rayyan...from her face I can see that she is proud to have both of her child always with her....Oh,kak Zurena also was one of mama's seaferers wifey fren...met her in one 'Geng Kapal' event...previously only known each other from FB and blog...


Thank Kak Ena for inviting us even though we are only met and known through FB and blog...really appreciate the invitation given to us...and syukur alhamdulillah,Rizqullah and me sampai jugak walaupun hanya berdua je...we are so sorry for a bit late...maaf jugak pada sesiapa yang nak jumpa Rizqullah...mama Rizqullah pohon maaf yer sbb tak berjaya temukan anda dengan Rizqullah...(ohoho...tak sangka anak kecil saya ni pun punya peminat,walauapapun mama dan ayah tetap jadi peminat No 1 Rizqullah sampai bila-bila...)...we are there around 6 pm,kebetulan jugak petang tu Rizqullah pun sedap tido dan mama plak tak sampai hati nak kejutkan dia...maklumlah,takut jugak di cranky nanti bila di majlis orang...so,biarlah lambat asalkan senang mama nak handle Rizqullah nanti...


Dan since kami sampai lambat...ini jelah hasil tangkapan yang dapat...ehehe..layan jelah yer apa yang ada...zassss...

Banner Birthday boy...
Sila abaikan tarikh di banner tersebut ya...
Tarikh sebenar adalah 16 March 2011...
Happy Birthday Rayyan yang comel dan handsome...

My little boyfriend yang sentiasa melekat je kat mama dia...
**Sila abaikan Rizqullah makan guna tangan kiri...pening dah mengajar suh makan tangan kanan...kiri jugak jadi pilihan...**


 Mama Kizkiz,kizkiz and Kak Ena...
Apalah yang kizkiz pandang tu???
Terpegun ya dengan kecantikan auntie Ena??

Okay...dah tukar makan tangan kanan pulak...
Alhamdulillah...Rizqullah is so behave...
Senang mama nak jaga dia while makan...

Lepas makan...wajib tengok apa yang berlaku diluar...
Oh no...this time Rizqullah dah discover ada big pool kat luar....
Penat gak mengelakkan dia dari terjun dalam pool...
Nape mama tak bagi je Rizqullah mandi??
Sebab nanti dia x mo keluar...
huaaa..tak pasal2 mama kena tahan malu sbb Rizqullah menjerit marah...
so,untuk mengelakkan perkara tersebut dari terjadi...
baik tak bagi Rizqullah mandi pool....
selamaaaaaatttt...

kena umpan benda lain....
Luckily ada banyak balloon kat situ...
jadinya,selamat mama pada petang itu...
Bubbles dah tak laku sangat sbb Rizqullah dah 
selalu sangat main bubbles kat rumah... 

Kizkiz and Rizqullah...
Kizkiz geram ngan rambut abang Rizqullah ke???
Cacak2 ek...ke nak pinjam rambut abang Rizq?? 

Sebelum pulang....bergambar bersama...
First time mama jumpa kak arni...sangat peramah...
I lioke...thanks kak arni atas jemputan ke rumah...
Insyaallah...kami akan sampai ke sana suatu hari nanti... 

Ini adalah antara yang sempat mama Rizqullah captured...huhuhuhu...tak banyak sangat pun,bezday boy pun entah hilang kemana...hihihihi...tak perlah,janji dah jumpa mummy dia pun cukuplah....sekali lagi,thank you to kak zurena sbb sudi menjemput kami...insyaallah,kalau ada rezeki lebih tahun ni...Rizqullah punya bezday party jemputlah datang ya...


Till my next entry....salam sayang dan salam ceria buat semua...


**Thank to my silent reader dan jugak adik2 yang sudi follow blog akak ni...terharu tahu blog ni selalu jadi persinggahan adik2 semua...hope aksi2 Rizqullah dapat menceriakan hari2 mu...belajar rajin-rajin ya dan all the best for your final exam...study smart ya...**

Purest of Pain...

Jom layan kejap video dan lagu ni...
khas buat En Redzuan yang jauh di mata namun selalu dekat di hatiku...


Isterimu ini sedang menyelongkar barang-barang lama....
Dan terjumpa CD lagu 'Son by Four'...
Terus melayan lagu2 dalam CD tu...
Dan lagu ini...I tujukan khas untuk you my love...
**tengah dalam mode rindu-rinduan ni sama En Redzuan...bila rindu,time inilah flip gambar2 bahagia kami dari bercinta sampailah punya anak sorang ni...**

Ada satu lagi lagu nak tujukan buat kekasih hatiku itu...
tapi tunggu nanti jelah ek....
Hmmm...cam nak editing something for you and send it to you...
Dah lama kan I tak doing my editing and send suprise to you...

And while flipping our picture of memories...

Our outdoor photoshoot after our wedding...

Our holiday out from Malaysia after Rizqullah is 1 year old... 

Our mini family and hope more child to come soon... 


Okay...nak sambung layan lagu jiwang romantika di malam ni...ekekeke...esok I cuti,tapi esok banyak benda nak buat...mainly nak antar buah hati En Redzuan gi servis...dah berbulan tak berservis buah hati En Redzuan tu...minta2 Cik Ct tu x bual hal lah nanti...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

April 26, 2011

Today Rizqullah is happieeeeeeeeee becoz...

Today Rizqullah is happy....sangat-sangat sebab hari ni mama Rizqullah ada di rumah,mama terpaksa meng'MC'kan diri sbb tidak sihat....elok sangatlah,esok nak cuti hari ni dah mula sakit...huhuhuhu...tension jer...baru ingat nak buat macam2 esok hari tetiba hari ni migrain datang menjelma kembali...tapi itulah,bila dah jadi mama ni...time sakit demam dan sakit kepala bagai nak rak pun...kenalah melayan kerenah anak yang nak kan perhatian dari mama dia ni....

Yang pasti dak kecik ni dari tadi dok suh mama mengekor bontot dia walau ke ceruk mana pun dalam umah...huhuhu..sabar jelah,paling tak tahan tadi masa mama nak gi klinik kejap...selalunya mama bawak dia...tapi sbb tak tahan dengan pekikan Rizqullah yang mengegarkan otak mama...mama terpaksa tinggalkan Rizqullah di rumah kejap...kejap je pun mama gi Klinik...maklumlah tengahhari,dalam 20 min dah balik umah balik...hehehe...pantas dan effective sungguh pegi time orang sibuk nak makan tenggahhari...hehehe...dia boleh nangis dari mama gi klinik sampailah mama balik...ya allah,sabar jelah ngan anak teruna guwe nih...pantang sungguh dan tahu plak tu mama dia cuti hari ni...haihhhh,ni ikut perangai siapa nih????

Yeaaaayyy!!!mama cuti 2 hari...leh jalan2 ngan mama...
**Psssttt,ayah...see gigi Rizqullah dah penuhkannn...sekarang ni pantang apapun mama makan mesti Rizqullah nak pow walaupun pedas,pastu pandai plak minta air..."

Tapiiiiiii...setelah itu,inilah wajah dia....sekarang ni asyik nak melekat melepet je kat mama...haihhh...sabar jelah,kalau ayah ada kan best...biar dia yang layan Rizqullah time mama tengah sakit nih...huhuhu...tapi walauapapun,mama kena strong demi Rizqullah dan Mr Hubby(insan yang amat kucintai dan kurindui)...Tak habis2 ni budak nak ajak mama main...pastu sikit2 suh amik gambar dia...hadddooiii...camera addict plak ke Rizqullah,tapi bila suruh pose buat muka muram durja....grrrrr...

Okaylah...nak pi layan dak kecik buah hati pengarang jantung saya dan En Redzuan...hanya dia currently bertakhta di hati kami...since mama dah cuti ni,harus dan wajib masa dihabiskan bersama dia...tapi lebih indah jika Mr Hubby pun ada sekali...leh peluk2 hangatkan badan satu family...aauuchhh,romantik gitu...(sila jangan pikir bengkang bengkok yerr..)

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Yeeeaaay,yeeaayy,hari ni cuti,esok pun cuti!!!

Kereta kecil untuk siapa???

Kereta kecil untuk siapa???
Ewwwahh...tajuk penuh tanda tanya je...
Apalah yang mysterious sangat ni kan....

Adakah kereta kecil ini untuk Rizqullah???

Oh...tentulah bukan...sebab Rizqullah belum pandai lagi nak main remote control car...
Tapi kereta ini adalah untuk seorang...
Susah jugak rupanya nak carikan hadiah untuk kanak2 berusia 3 tahun ni..
At first mama nak bagi hadiah Thomas and Friend...
Tapi tak jadi due to cam tak sesuai je untuk 3 tahun dan rasa tak lengkap tanpa track dia..


Jadinya mama Rizqullah need to go for other option...
Dan inilah yang dihadiahkan buat somebody...
nak tahu apa yang mama Rizqullah belikan untuk somebody tu???


Silalah scroll bawah sikit...

  Inilah dia hadiah untuk somebody itu...
Siapakah somebody itu??
Tunggu kan next entry yaaa...
Sebuah kereta kecik with remote untuk hensem boy...
Ada jugak corak lain...
Tapi rasanya cam black silver ni cantik sikit...

Dan ini adalah hasilnya setelah di balut...
Nak tahu siapa yang akan menerimanya...
Next entry jelah mama sharekan kemeriahan majlisnya...


Okay..itu je nak citer...Rizqullah nak car ni???nanti Rizqullah dah besar sikit mama belikan yer...boleh main dengan ayah sama-sama...pada Rayyan,auntie harap Rayyan sudi dan suka terima hadiah yang tidak seberapa ini...semoga Rayyan membesar jadi anak yang membangga daddy dan mummy ya...


Till my next entry...salam sayang buat semua...have a nice and beautiful day...

April 25, 2011

Happy belated birthday Mak Lang...

Entry tertunggak nih...sorry ya Mak Lang Zetti...
Mama Rizqullah sibuk bangat deh kebelakangan nih...
Di harap memahami ya...kesibukan kerjaya yang makin entah hape3...hehehe...
Walauapapun,i'm enjoy with it...sekurangnya masa terisi dan dapat jugak income everymonth...hujung tahun tunggu big bonus...weeehuuu!!!

Okaylah..back to the main tittle entry ini...
Birthday Mak Lang Zetti...dah meningkat usia setahun lagi adikku ini...
Dan seperti biasa...dalam family kami pasti ada sambutannya walaupun sekecil mana...
Pasti setiap kali hari lahir sesiapa macam dah boleh agak suprise tu...
Cuma hari tu Mak Lang ingatkan dah tak der suprise sbb dia sedap je tido...


Dan dalam sedap2 tido tu Mak Lang Zetti kena kejut oleh mama...
(Harap maaf,gambar tidak dapat dipaparkan di sini...)
Dalam terkebil-kebil mata...tetiba kami semua nyanyikan lagu Happy Birthday to you...
Mak Lang dengan mata yang merah terpaksa meredhakan jelah kejutan dari kakak2 dia ni...hehehe....dah lah sedap tido,sekali kena kejutan camtu sekali...hiihihi..namapun suprise kaaannn...


Okay...pas semua dah settle,ini gambar yang semenggah sikit...tak leh arr semua pun nak letak sini yer...sikit2 sudahhh...jom layan kemeriahan majlis kecil+ciput kami ini menyambut hari lahir adik kesayangan saya dan makcik kesayangan Rizqullah...Nor Izzati Mohd Roslan....macam biasalah,let picture send the message to you...

Kek yang dibeli senyap-senyap untuk Mak Lang Zetti....
Beli kecik je sbb yang nak makan hanya 5 + 1/2 orang....
Karang membazir je beli besar-besar...

Over okay budak teruna sorang ni...
Asal orang nyanyi lagu "Happy Birthday" je dia yang suka...
Pastu buat2 cam nak tiup lilin...
**Ermmm....setakat ni mama tak der plan lagi nak buat 2nd birthday party tuk Rizqullah...tapi jika keadaan mengizinkan,insyaallah akan ada...tapi kecil-kecillan je...**

Yeaaaahhh!!!walau sesiapa pun punya birthday...
Dak kecik sorang ni mesti interprem sama okay...
Hahaha...pastu Rizqullah perasan lebih...ingat tu birthday cake dia...
Hihihiihi...jangan marah ya sayang...
Birthday Rizqullah bulan 9 nanti...
mama plan nak holiday since 16th Sept tu cuti Malaysia day...

Adegan potong cake pulak yaaaa...
Rizqullah memang suka bab-bab tiup lilin dan potong cake...
Orang suh duduk tepi pun dia tetap nak duduk di riba...
Haissshh..sabar jelah anak teruna saya ni...
Anak kecil yang sangat manja....

Aksi Rizqullah dan Mak Lang Zetti...
Love this moment...apa je yang Mak Lang dia buat...
Pasti Rizqullah imitate balik...

Akhirnya Mak Lang dapat bergambar seorang diri bersama cake harijadinya...

Mak Lang Zetti dan mama Rizqullah...
Please buat2 tak nampak eyebag mama Rizqullah yaa...
Tak cukup tido due to project delivery...

Dan perkara wajib ada tatkala sambutan hari lahir keluarga kami...
Bergambar sekeluarga...dalam gambar ni kekurangan ayah dan Mak Teh Mieza...
Ayah di laut dan Mak Teh di Uitm Melaka...
Dan perkara yang paling mama suka dalam pic ni adalah...
Rizqullah senyum dan pandang camera...

Ini adalah antara gambar2 pilihan majlis sambutan hari jadi kejutan buat adik kesayangan saya...nama pun kejutankan,jadi sila maafkan kami yang berkeadaan selekeh je...biasalah kat umah kannn...hehehe...

Apapun,Selamat Hari Lahir yang ke-23 buat Mak Lang Zetti...semoga dipanjang umur dan dimurahkan rezeki serta dalam lindungan Allah swt selalu...sambutan makan-makan,kita postponed sampai habis Final Exam yerrr...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and calm day...
Jangan Monday blues ya...take it as starting a good day...:-)

April 24, 2011

Blog mode : OFF

Hehehe...hari ni adalah hari Ahad...

Dan hari ni...blog My Special Memories ini...

Akan tidak bersiaran dan tiada entry baru untuk hari ini(ini bukan entry baru ke???)...

Sebabnya Rizqullah dan mama nak gi jalan2 ke pesta buku dan pesta Karangkraf di PWTC...

Itu je hari ni...ehehehe...jangan marah yer...entry 6-7 ayat je di hari Ahad...

Happy Sunday dan hiasi diri dengan ilmu,lapangkan masa tuk membaca...

Peace and out...

April 23, 2011

Kerusi kecil untuk Little Prince...

Hohoho...terharu gitu okay...
Ada ole-ole dari Melaka untuk Rizqullah...
Jauh bebenor ole-ole ni datang kan....
Dan it's like a suprise jugaklah...


Inilah dia hadiah dari Uci untuk cucu kesayangan dia...
Kerusi kecil untuk Little Prince yang jadi peneman Uci di siang hari...
Ada je keletah dia yang buat Uci dia naik angin,tersenyum,ketawa dan macam2 lagilah...
Terima kasih Uci sebab belikan Rizqullah kerusi malas ini...
Uci kata khas untuk Rizqullah tengok kartun kat TV...
Sambil tengok TV,leh goyang2...ehehehehe...


Bila mama tanya kenapa beli kerusi nih tuk Rizqullah...
Uci cakap...sbb comel...hehehe...mmg pun comel...
Macam best je tengok..kenapalah time mama kecik2 dulu uci x belikan pooon...
ish..ini tidak adil,cucu lebih didahulukan...ekekeke...

 Inilah dia kerusi buah tangan Uci untuk Rizqullah...
Comel dan antik gitu...
Terima kasih Uci on the suprise present....
Mama and Rizqullah really love's it....

The little prince is sitting on his 'kerusi goyang'...
Sambil tu tengok TV...

Okay...dah penat kita bangun dulu...
Rizqullah pun dah pandai duduk dan bangun sendiri dari kerusi ini...


Sekarang ni...Rizqullah dah ada own chair bila nak tengok TV...suka betul dia naik turun dari kerusi tu...tapi mama yang naik gerun sbb takut kaki dia tersadung dan tersembam ke lantai...sakit tuuuu..walaupun Rizqullah cool je turun dari kerusi tu...tapi mata mama mesti tak lepas pandang pada Rizqullah...his safety is alway being my no 1 priority...anak dan amanah terBESAR dari suami tu...kena jaga dan perhatikan baik2...


Okaylah...just nak tepek pasal kerusi goyang comel ni je...mana tahu,bila Rizqullah dah besar nanti...dia tak ingat dah kat kerusi ni...erm,entah ada lagi ke tak time Rizqullah dah besar..jangan dah hancur sudahlah...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


have a nice and blast weekend with your love ones...
Cheerss...

 
Real Time Web Analytics