May 31, 2011

Proposal : Vacation plan(series 1)

Dear Mr Hubby,


This is my proposal plan for our vacation once you are back from sailing.I have few places in mind but I would like to share with you the first part of my proposal.I hope you'll take this proposal as something to think about and hope will get the good news from you.I know,I have to choose between vacation and Ipad. I choose vacation together with you and Rizqullah rather than Ipad because I wanted to spend our quality time together.Don't worry,the Ipad can comes later(our 3rd weds anniversary is around December..just a note for you incase you wanted to give me some pressie...) since the precious thing to do while you are here is spending each and every second together as one little family.Laughing and smile together,then together we cry to see the bills...ehehehe...


Anyway,this is my earlier proposal and this can be executed if you are back here on end of July.But as per I say previously,this is only proposal and plannings.It's all depends on our financial and my time management(huhuhu..since I was working wife,we need to consider also on the leave approval from my boss).

Below are my proposal for our next vacation/holiday and also a note from Rizqullah to you.


Dear ayah...please approved this proposal.Mama and me really needs a vacation and really need to see nature and seeing new places and I'm sure you too.Me also need bigger pool to swim since I also grew up fast,the pool that mama's but is not big enough to accommodate three of us...

As per stated above,below are my proposal for the first series..

Proposal 1 : Cyberview Lodge Resort

This is the entrance...
The place is so nice and it's so green kan ayah???
Haaa..ini baru entrance je...belum tengok bilik dia...

Dan ini pula adalah rekabentuk dalam bilik dia...
I know katil tu you dah tak heran coz our bed is also something like that...
But it's feel cozy and relaxing here...
Tengok pun dah tahu kannnn???


Proposal 2 : Pullman Hotel,Putrajaya

This is some of nice view that we can see at the hotel compound...
Beside that,I've plan some activity while we are here...
One of them is...Putrajaya River Cruise...
We have our Dinner on the cruise...
how awesome right the idea???

And this is the deluxe room of Pullman Hotel,Putrajaya...
OMG!!!see the interior sayang...
I wanted to be here too...
Uish...i can't make my mind on which one to choose...

**All picture of hotel,credit of Google...**

Okay...this is the first series of my proposal...beside the river cruise,I've planned also some activity for us...like photoshoot with Yol for our 2nd family outdoor photoshoot...and also us visiting all the Taman in Putrajaya since kita pun tak pernah ke sana...dan selain itu,kita sekeluarga jugak boleh jalan-jalan memalam hari kat Putrajaya sambil menikmati suasana malam...

Oucchh!!!banyak plak plan mama Rizqullah ni kan...ala-ala cam nak honeymoon je...tapi semua ni hanyalah plan je...jadi tak jadi semua tertakluk pada keadaan..maklumlah,mama Rizqullah telah di book menjadi decorator for hantaran...huk,huk,huk...berjaya ke project mini mama Rizqullah??tungguuuuu...

Okay,ayah...this is first series of the vacation plan...it's all depends on the keadaan...huhuhu...mama tak berani nak janji jugak yaa...apapun,we will try to arranged the best and suitable time for the vacation...

Till my next entry on 2nd proposal...salam sayang buat semua and salam terpaling sayang buat suamiku yang perlu decide which one to choose...ehehehe...

Have a nice and beautiful day...

May 30, 2011

Baskin Robbins...The joy we share together...

The joy we share together...
Sangat happy tengok Rizqullah dan dayang-dayang sharing aiskrim Baskin Robbins...
Alahaiii...so lomentik gitus tengok korang makan suap-suap...
Hehehe...inilah yang berlaku bila makan berkongsi...
Sekali-sekala berkongsi kegembiraan dan kasih sayang bersama-sama adik beradik...


Dan perkara yang paling seronok adalah bila makan bersama dan berkongsi...
Rizqullah pun happy dapat makan bersama-sama mereka yang dia sayangi...


Alahaiiii...tak perlulah mama cakap banyak...let picture send the joy and share the happiness with all of you...


**Ermmm...kalau2 Baskin Robbins buat contest nih...leh mama masukkan dalam contest gambar2 nih...*** 

Mak Lang Zetti yang sibuk nak makan aiskrim...
Tapi mengepow kak long dia...haihhhh...

Yezzaaa...Rizqullah bila dah nampak aiskrim...
Apa lagi...tidak akan sekali-kali melepaskan peluang keemasan ini...

 Sharing the joy together...
Hooooo...nikmatnya dapat makan aiskrim...


 Tengokkkk tuuu..manjanya dia...
Pak Su plak suapkan...

 Dah puas makan aiskrim...
Main kejar-kejar plak ngan Mak Teh depan kaunter...
Aduuuh...saja buat haru betul Rizqullah ni...


Ini adalah sebenarnya sebahagian dari aktiviti jalan-jalan kami di One Utama...while walking around ternampak plak ada Baskin Robbins...so,apa lagi..drop by kejap tu buy some ice-cream to cool off our thirst...yang paling happy dapat makan aiskrim dah tentulah Rizqullah...sbb biasanya mama tak bagi dia makan aiskrim...its not good for the brain and nak elakkan Rizqullah hyperactive(penat wooorr nak kejar sana-sini..)...


Yang pasti sebelum tu Rizqullah dapat jumpa kak Lisa Surihani...wowwweee!!!Kak Lisa flying kiss tuu kat Rizqullah and say "Hi"...abang2 kat luar sana jangan jeles yerr....erm,abang Yusri jangan marah yerrr...Rizqullah tak bersalah,he just being adorable je...ekekeke...


Opss...tengok dah melalut plak,apapun memang on that day Rizqullah jumpa kak Lisa Surihani kat MPH,One Utama...she was there for the launching of new magazine dengan Shila Hamzah...Rizqullah tak amik gambar pun sama-sama kak Lisa...sbb Rizqullah tgh stripe kat buggy..tak per,we'll meet again nanti...insyaallah...


Okaylah...cukup dulu entry sharing the little joy of Baskin Robbins together-gether..till my next entry...salam 1 Malaysia buat semua..


Have a nice and beautiful Monday!!!

**Cuti sekolah hari ni dan jalanraya sangat-sangat clear..pada adik2 semua,selamat bercuti!!!**



May 29, 2011

A day with RIZQULLAH FAN KLUB...

Uhuk...uhukkk....
ada sesiapa yang rasa tercekik biji buah kurma ke baca tajuk entry ini???
Rizqullah ada FAN KLUB???biar betik kannn....
Kalau ada pun ahli dia 4 orang ni jelah...ehehehe...ops,termasuk mama,ayah dan Uci...
Jadilah 7 orang ahli tetap FAN KLUB Rizqullah...

Muahahaha...jangan marah yer pada sesiapa yang tersentap baca tajuk entry ini...
Alaaaahh...sesaje mama Rizqullah nak gurau2 cara manja...hihihi...
Okaylah...di bulan May ni tetibalah kan mama Rizqullah ni rajin yang amat bawak Rizqullah jenjalan sana sini...hari tu jenjalan gi Empire,kali ni plak jalan-jalan jugak...
Tapi mama bawak sekali ahli FAN KLUB Rizqullah...kali ni kami gi One Utama je...
Dah macam kedai sebelah rumah plak One Utama ni...tiap kali pun shopping mesti ke sini kami tuju..maklumlah,'MACAM-MACAM ADA' kat One Utama nih...kalau rasa penat,leh check in je  kat hotel 5 bintang kat sebelah One Utama nih...tapi janganlah mata berbintang-bintang bila nak bayar nanti...heeeeee...


Kay...back to the story,on last 14th May 2011...mama bawak Rizqullah jalan2 having fun kat One Utama...kali ni with semua dayang-dayang dia...waahhh,mahal+class gitu...Rizqullah ada dayang2,bukan bibik yer...jalan2 with DAYANG2 @ Ahli tetap sampai nafas terakhir RIZQULLAH KLUB...ekekeke...


Alahaiiiii...x mo menceceh panjang-panjanglah...biar gambar2 jelah yang menceritakan detik-detik gembira ini...layaaannnn....

Rizqullah with Mak Lang Zetti...
Mak Lang yang selalu mengajar Rizqullah nyanyi dan menari...
Ngajar yang bukan-bukan pun...inilah orangnya...

Rizqullah with his DAYANG-DAYANG...
Oh...terselit sekali Pak Su kat situ....

Ammmmbbooiii...
happynya Rizqullah jenjalan with Dayang-dayang va va voom...
Jalan-jalan cari makan...weeee....


Jalan-jalan singgah Burger King...
Since semua pun dah lapar...
kami singgah sat kat sini tuk isi tank yang dah kosong...

Rizqullah with Mak Teh...
Sedaaapppnya minum....

Bergambar session...
Rizqullah with his Dayang-dayang...

Lagi bergambar session...

Model Terlebih sudah LG...
Sedap je di relax kat platform tu kannn....

Siap tengok TV lagi okay...
Aduuuhhh...kasi malu je tau anak mama ni...
Siap ternganga-nganga lagi mulut tu...
Tutup mulut sayang...nanti lalat masyukkk...

Dan sebelum balik...
Jom singgah tengok kete baruuuu...
Tamak okay...sampai 2 belon sekali dia sebat...

Inilah dia bila sekali-sekala Rizqullah keluar dating bersama ahli-ahli FAN KLUB dia...happy dapat jalan-jalan dan lari-lari kat One Utama...pasni bila ayah balik,Rizqullah sambung main kejar2 kat OU ngan ayah yerrr...bagi ayah jogging dalam air-cond...hihihi...

Pada ayah yang nak di atas lautan sana,jaga diri baik-baik and FYI..."WE LOVE YOU SO MUCH AND WE MISSED YOU SO MUCH"...Tak sabar nak jalan-jalan makan angin sampai kembung with you...apapun,very the weird arr potongan rambut you tu...hehehe...

Okaylah...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful weekend!!

**pssstt...amboiiii,minggu ni banyaknya orang kawen sana-sini...hadddoiii,sah-sah jalan jam di merata-rata tempat...pada pengantin baru semua...Selamat Pengantin baru dan semoga perkahwinan anda semua kekal hingga ke akhir hayat...**


May 28, 2011

Empire!!!he we come!!!!

Empire!!!he we come agaiinnn...

After months of tak berjalan-jalan cuci mata kat shopping malls...
Akhirnya mama ambil peluang cuti untuk bawak Rizqullah jalan2 ke Empire...
Niat hati ke sana sebab nak registerkan Rizqullah to join classes in the Kidz Sports...
As starting me wanted to registered for the trial class,unfortunately...
Till today mama tak bawak2 lagi Rizqullah gi class tu...hehehe...
Ini semua kerana...mama MALAS...MALAS nak kuar pepagi ke Empire...
Somemore the class is on Sunday...dussshh,mmg double triple double cheese MALAS...

Opss....sudah lari topik pulak daaaa....
Back to the topik...dah mama,jangan nak merewang-rewang topik lain...

On last 10th May 2011,after pas puas Rizqullah mandi cepush,cepush dalam pool...mama pun bawak Rizqullah keluar...waahhh!!!ini kira hari bersuka sakan Rizqullah....biasanya dengan ayah je buat camni,full blast happiness...ehehehe...tapi siapa kata tanpa ayah Rizqullah can't have fun and enjoy being a kid...with mama pun Rizqullah boleh bersuka ria seperti kanak-kanak lain...cumanya kurang berserilah kot tanpa ayah bersama kami...uhuk,uhuk,uhuk...mama pun rasa kekurangan je jenjalan tanpa ayah bersama...x der tangan untuk dipegang bersama dan jalan seiring dan sejalan...tiada teman untuk berceloteh dan bertanya pendapat...oh,I missed him so much...

Dan nak pendekkan cerita...dan memudahkankan penyampaian cerita...let's picture tells everything...let's picture do the talking...

Layaaannn...aksi2 terlebih sudah kami berdua...

Rizqullah at Toys' R us Empire...
Ada LEGO area kat situ...while mama looking up what to buy for Rizqullah...
Rizqullah main-main kat sini kejap...
We stop here after mama done with the enquiries kat Kidz Sport...
Wallaweh,masa tu sangat2 berkobar-kobar nak antar Rizqullah for the walker class...
Tapi pas tengok timetable dia yang tak berapa nak cung tu...
Mama makan pil 'MALAS' bebanyak...

See ayah,Rizqullah is paying his 101% attention to the LEGO...
Can we buy maybe the starter one for him...
Anyway,this is good for the creativity skills...

Pas habis pusing2 kat Toy's R us...
Sempat jugaklah Rizqullah mengepow mama naik benda alah ni...
**Moral of the story : Mama and ayah,lepas ni please bring a lot of coinssssssssssssss..**

We also stop by at the Picture Company...mama ask about the membership,coz our one will be expired on this month...and macam tahu-tahu je,on the next day Tania from Picture Company,The Gardens branch called mama to remind on the membership and another photoshoot session for us needed for us to get the FREE storybook from Picture Company...**That is so tempting,a FREE storybook album...**

And the last and a MUST stop kalau mama ke Empire adalah at the 'The Loaf' outlet...

Belum sempat apa-apa...
Rizqullah dah pau satu roti...
Macam tahu-tahu je,roti kat 'The Loaf' tu sedap...
And ayah,tengok tuuu...macam dah besarkan anak kita...

While waiting Rizqullah finished eating...
Mama is busy camwhoring...muahahaha...

And after that...we went to KPJ Selangor meeting Dr Hoe for Rizqullah last injection...the 18th months injection...alhamdulillah,everything went well and Rizqullah pun tak demam pas injection tu...such a strong boy you are!!!

Toy yang sempat mama rembat kat Toy's R Us...
Block toys...

The second one yang sempat mama rembat di sana jugak...
And know Rizqullah very loved to play this...

Okay...itu jelah antara akitiviti kami bila mama bercuti...every each second mama nak buat Rizqullah happy dan tak rasa sangat ketiadaan ayah dalam kehidupan seharian dia...mama tak mahu Rizqullah terasa ada kekurangan dalam hidup dia...dan buat anak2 mama yang lain pun,mama akan lakukan yang sama...tidak bermaksud tiada ayah di sisi hidup tidak boleh diteruskan seperti biasa....everything happened for a reason and Allah swt knows the best for everyone...

To Rizqullah,mama harap toys baru yang mama belikan tuk anak mama ni dapat menjana IQ Rizqullah lagi...as per today,mama sangat happy dengan perkembangan Rizqullah...you always mama kembang bontot with your keletah and new skills...ayah definately envy kat mama sbb mama tiap2 hari pun dapat tengok skills baru Rizqullah and always feel happy and kembang bontots...hehehe..nevermind ayah,another 2 months je lagi tempoh berpantang jarak jauh kita ni...ehehehe...

Pasni ayah menghadaplah Rizqullah dan mama selama 3 bulan ek...kita spend each and every second in our life together...we laugh together,we cry together...Oh,ada few places mama dah plan...kalau ayah sempat,nanti bacalah dalam blog mama ni yer...mama will listed proposal mama kat sini...nanti ayah bagi approval yer...

Till my next entry...salam 1 Malaysia buat anda semua...

Have a nice and beautiful day!!!

May 27, 2011

Fun in the PRIVATE pool...

Yeayyy!!!he's smiling and mama love to see it...


On last 10th May 2011,mama saja amik cuti....just wanna spend my time with my little one...since pepagi tu bekalan air pun dah ada balik kat umah,dan pool Rizqullah pun penuh ngan air hasil dari pengumpulan air malam hari sebelum tu...apa lagi,dari buang je air tu..mama bagi Rizqullah berendam kejap...


Punyalah happy Rizqullah dapat main air dalam pool tu...dari sehari ke sehari dia tengok je dari dalam...sekali mama bagi 'green light' tuk dia having fun in the pool...


And this is the fun that he had...and mama is love looking at his smile and laugh....


Dan dah tentu mama pun tak lepaskan peluang untuk captured those smiles....


Hmmm...x mo cakap banyaklah,let's picture sending his happiness to you....

Sambil mandi...sambil main...
This is sooooo fun...




Sempat lagi nih...buat chicken dance...
Haiiiyaaa...Rizqullah,Rizqullah...

Your smile lighten up my days...
Dah berhari-hari mama tak nampak senyuman manis ini...
Huhuhu...
Anyway,mama suka tengok Rizqullah telah tersenyum balik....

Pada ayah yang jauh dari kami,mama just wanna share this with you...Alhamdulillah,now Rizqullah dah okay...semalam mama bawak Rizqullah gi berubat,jumpa ustaz di Shah Alam sana...dan syukur,lepas balik dari berubat tu...Rizqullah banyak sangat cakap....masa dalam kereta on the way balik,tetiba Rizqullah start counting from one to ten...and guess what ayah...Rizqullah kira dengan betul from one to ten...it's so amazed me...rasanya last week mama ajar Rizqullah counting coins sesama...tapi tak der respond pun dari dia...

And as per you know,this week is the bad week for us...huhuhu...so,mama tak rasa those knowledge got into his head...but syukur,anak kita memang sangat2 membanggakan...one time je dia dah dapat tangkap apa yang mama ajar...not only that,Rizqullah pun dah pandai cakap "Alif,ba,ta,cha(sa)..." setakat ni itu je baru...and this all happened after dia berubat...and with that I now know his back...syukur dan syukran buat Ustaz dan Auntie Ita yang recommend tempat tu...

Ustaz pun cakap yang lepas ni Insyaallah,Rizqullah akan membesar dengan sihat dan baik...syukur alhamdulillah,semuanya dah pulih balik seperti sediakala...dan ketika mama taip entry ini...Rizqullah dah pun tido,buat pertama kalinya mama rasa sangat tenang malam hari mama...kalau tidak hampir setiap malam mama mesti kena tinggikan suara untuk suruh Rizqullah tido...

Okaylah,cukup dulu entry kali ini...pada yang drop2 komen di FB mama mahupun di sini..terima kasih atas pandangan anda sekalian...saya sangat menghargainya...

Till my next updates...salam sayang dan salam 1Malaysia buat semua...

Have a nice and beautiful day!! 

May 26, 2011

Mother's Day Edisi Kedua....

Ecececeh...siap ada edisi kedua nih...
Masih belum habis lagikah sambutan Hari Ibu??

Ohhohoho...belum lagi dan mama nak ucapkan 

TERIMA KASIH

buat adik-adikku yang membuat suprise ini...

Walaupun tak berapa nak menjadi...
but the effort by all of you are so meaningful for us...
walaupun hubby kakak jauh,tapi kakak ada korang semua yang selalu menceriakan hidup kakak...


Adik-adik ku sayang telah pun membuat suprise sempena hari ibu tempoh hari...
Lepas makan je hari tu...kami balik berasingan...mama plak saja melencong sikit tuk beli barang...ehehehe..asalnya suprise untuk Uci..tetiba mama pun sekali...terlupa yang mama dan jadi mama...ekekeke...


Apapun...tak mo banyak cakap...let's picture tells and share the happiness on that day...

Acara tiup lilin....dan nyanyi selamat hari ibu...

Hmmm...kenapa plak Mak Lang mencelah kat situ???
Alang-alang tu kami sambut sekali birthday dia yang tertunda...

Kita potong cake pulakkkk...

Cake suprise untuk kami...

Dan tak lengkap tanpa family potrait...

This is my happy family....

Alhamdulillah...I always have them and will love them till my last breath...
Thank you Allah swt for giving them to me...


Okay...sampai sini je sambutan hari ibu untuk mama dan uci..walaupun simple je,tapi mengukir sebuah senyuman di wajah kami dan memberi satu erti...iaitu penghargaan dan kasih sayang yang tidak berbelah bagi...


Terima kasih


Lagi sekali buat adik2ku kerana meceriakan hari Ibu kakakmu ini...


Dah..dah...nanti mama sambung entry lain...ini pun curi masa sikit pagi ni taip entry ni...ekekeke...


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

May 25, 2011

Kena 'Tegur'???

Fuuuhhh...dari Sabtu lepas  Rizqullah buat perangai...
Pas balik dari Birthday party anak sorang kawan mama...
Masa kami balik tu,hari memang tengah hujan lebat dan petir berserta guruh sekali...


Sekarang ni...Rizqullah mengamok time senja dan yang paling buat mama risau ialah...
He keep pointing his hand to something...tapi mama tak nampak apa2 pun bila Rizqullah tunjuk kat mama...


Dah lah mengamok nangis cam kena rasuk je....
Hati mama mana yang tak risau bila anak camtu kaaaann...
Serius tak tahu nak buat apa dah bila tetiba Rizqullah mengamok x mo pakai baju dan nangis tak henti-henti...puaslah baca macam2 ayat dan sembur kat ubun2 dia...


Al-fatihah,3 Qul,ayat kursi...semuanya mama buat...
Tapi semalam paling-paling memenatkan...
Sesampai je mama kat umah,Rizqullah tengah mengamuk x mo pakai baju...
Bila mama suruh dan minta nak pakaikan baju,Rizqullah akan meraung dan lari...
Pastu keep pointing something...

Sudahnya mama bawak Rizqullah naik car...
Pusing2 kawasan perumahan kami...dan mama pusing kat kawsan masjid...
Kebetulan pulak masa tu azan Maghrib pun kedengaran kat radio...
Apa lagi..mama highkan volume azan...terus Rizqullah berenti menangis...
Tapi still x mo pakai seluar...tak perlah,asalkan amukkan dia dah kurang...
Tak keruan jadi mama semalam...penat balik kerja tak hilang dah tugas memujuk Rizqullah pulak...Ya Allah,kuatkan dan tabahkan hati ku dalam menghadapi dugaan kecil-Mu ini...amin..


Inilah cabaran mama tatkala ini...mama tak sure Rizqullah ter'tegur' ke atau memang kepanasan semalam...tapi itulah,puas mama pujuk...Rizqullah tetap camtu...tatkala tu,sangat-sangat dan sangat-sangat terasa perlukan ayah di sisi mama...sekurang-kurangnya ayah boleh gak tolong mama tenangkan Rizqullah sementara mama mengambil nafas sekejap...maklumlah,baru je jejak kaki kat umah..tengok anak dah camtu...mama mana tak keruan dan tak risau...

Rizqullah sayang...
kalaulah Rizqullah boleh cakap kat mama apa yang Rizqullah nampak...
kan senang..tapiiiiii...nanti mama plak yang kecut perutkan...hehehe....

Pada kawan-kawan yang banyak membantu bagi nasihat dan cadangan kat FB mama...terima kasih buat anda semua...saya sangat-sangat menghargai cadangan anda...ini pun tengah usahakan cari Ustaz yang cukurkan rambut Rizqullah tempoh hari...minta dia tengok-tengokkan kalau2 ada yang tak kena...dan cuba ubatkan Rizqullah...


Serius hati memang tak tenteram jadinya...luckily ayah ada di Bintulu sana,boleh jugaklah mama mengadu domba dan minta ayah call Ustaz tuk doakan Rizqullah dan tengok2 dulu...kacau teruk sangat nih..mau mama bawak Rizqullah ke As-syifa...


Okaylah...tak tahu nak citer apa..hati mama sangat tidak keruan sekarang ni...kalau sesiapa ada cadangan lain....silalah dropkan komen ada yer...


Till my next entry...salam sayang buat semua dan doakan Rizqullah dijauhkan dari gangguan-gangguan makhluk halus ini...


As-salam..

May 24, 2011

Mother's Day Celebration...

Fuuuhh....citer yang dah lama di kepam dan disimpan rapi...
Sangat-sangat tak der mood nak bercerita dan menepek gambar-gambar kenangan ini di sini...
Namun,setiap memori indah dan teristimewa harus mama simpan di sini buat tatapan ayah dan Rizqullah...buat peringatan pada diri mama juga bahawa setiap apa yang belaku semalam mencoretkan sedikit kenangan terindah dalam diri kita...


Dan seperti semua maklum on last 08.05.2011 yang lepas adalah hari penghargaan buat semua ibu-ibu di dunia ini...hari di mana suami menghargai pengorbanan isteri dan anak-anak menghargai jasa ibu melahirkan dan membesarkan mereka...walaupun hanya sekadar ucapan,itu pun dah boleh buat seorang ibu itu tersenyum kerana tahu anak2 dan suami prihatin pada dirinya...


Pada 08.05.2011,Rizqullah,mama dan dayang2 semua telah pun menyambut "Hari Ibu" buat Uci...dah hampir 30 tahun Uci memelihara kami dan menjaga kami...selain itu,pengorbanan Uci dalam membesarkan Rizqullah juga satu perkara yang tidak ternilai...dan untuk meraikan Uci...kami adik-beradik sepakat untuk makan2 di Restoran Terapung,Shah Alam...


Hmm...tak guna mama citer banyaklah...jom tengok sambutan kami meraikan hari ibu buat

PUAN MASNOM BT HJ RIFAIE


Ibu@mama yang banyak berjasa dalam membesarkan kami 5 beradik...Terima kasih mama atas segala-galanya..sesungguhnya apa yang kami lakukan ini masih tidak dapat membalas segala jasa dan penat lelah mu dalam membesarkan kami...


Restoran Tasik Indah,Shah Alam...
Di sinilah kami meraikan mama yang kami sayangi...
"Selamat Hari Ibu Mama@Puan Masnom"

Dan ini adalah antara aksi-aksi terlebey sudah kami semua...kali ini mama tak mo banyak sangat letak caption...let's picture sending the happiness message to all of you....




Dan...setelah mengorder makanan...

While waiting our food to arrived...
Rizqullah dan mama jalan-jalan melawat kawasan...
Sempatlah tengok fish@ikan dalam akuarium...
Rizqullah keep telling mama "Ikan"....

 Dan ini antara makanan yang kami order...serius sangat rambang mata...tak tahu nak makan mana satu...ekekeke...


To ayah,do yo remember this Restaurant??Restaurant tempat kita selalu dinner bila isteri you ni tension ngan kerja dan nak makan banyak2...tapi sudahnya...you yang kena perabihkan semua...hehehe...




Lepas perut pun dah kenyang...apalagi,time for posing dan bergambar untuk kenang-kenangan...sekali setahun je kan sambut "Mother's Day" ini...jadi harus di simpan buat kenangan dalam lipatan memori terindah...lagi-lagi sambutan ini dibuat bersama adik beradik...lagi indah dan terasa seperti hidup ini lengkap...







 Ini adalah antara perkara terindah dalam hidup mama dan Rizqullah...walaupun ayah jauh dari kami,I'm so blessed to have them in my life...pada mereka semualah mama bergantung harap dan sesungguhnya...mama sangat-sangat sayang mereka semua...I can let go what I have now just to make sure they always happy...tanpa mereka dalam hidup mama dan Rizqullah tentu suram dan tidak colourfull as now...bila ayah jauh dari kami,mereka ada di sisi kami selalu...


Thank you again to MAMA@Uci dan adik-adikku semua...
Kakak sayang kamu semua...


Okaylah...pada semua yang masih punya Ibu@Mama,hargailah mereka...sesungguhnya menggembirakan hati seorang ibu itu amatlah bermakna...hari ibu pun hanyalah setahun sekali,tak salah jika kita mengeluarkan sedikit duit untuk menggembirakan orang yang sangat dan amat berjasa buat kita...kadang kala,hanya secebis kad ucapan pun dah boleh menggembirakan hatinya...hanya 50 sen sahaja dapat kita luahkan rasa kasih dan sayang kita pada insan yang amat berjasa pada diri kita...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and chillax day!!!

 
Real Time Web Analytics