June 30, 2011

I lap u,u lap me....**sigh**

"I Lap you...you lap me"
we are happy family...
Ehehehee...tajuk cam 18 SX je kann...hehehe...
Hahahaha...saje je nak cetuskan kontroversi sikit kat sini...
Sekali sekala kasi panas sikit itu tajuk utama...

Dah..dah..jangan pikir serong ek...
Ini adalah bait-bait lagu kegemaran Rizqullah....
Yang mama selalu dengar hanyalah word "Youuu"...itu jelah yang clear,yang lelain...hampppeeehhh....
Lagu mana lagi kalau bukan lagu tema Barney...naik hapal dah Rizqullah lagu nih...
Memang memberi pengaruh sungguh rancangan Barney pada kanak2...
Sib baiklah educational gak pengisian dia...
So,kira lepaslah inspection QC mama tuk Rizqullah tengok...


Ayah dok tanya-tanya camne anak dia kalau menonton Barney...
Jadi ayah...ini khas untuk you,anak kita yang dah pandai menonton dan demand Barney tiap2 malam...kengkadang siang hari pun jadi gak dia melayan citer nih...
Sib baik kat TV x leh main DVD Barney...kalau x menanah telinga semua orang satu rumah asyik2 dok ulang lagu Barney je....


Jom tengok aksi anak kecil ini yang ralit menonton Barney...
**Mama plak happy time ni sbb leh buat memacam benda lain...kalau ayah ada leh main lap-lap...hahahaha...opsssss,sila jangan pikir bukan2 yaa...**

Mama amik gambar pun tarak heran okay...
Dia dok gak ralit ngan Barney dia...
Si Dinosour kaler purple tompok hijau kat belakang,nyanyi dengan mimik muka yang sama...

Penuh ketekunan nih...
Langsung x kesah pun apa yang terjadi di sekeliling dia....

Sabar jelah..cuit bahu dia pun dia x heran...
Penangan Barney...kalah penangan Nora Elena...

Daaaannn bila Barney dah habis...
Rizqullah bantai sambung plak satu citer lain...
Yang ni mama tahu dari mana Rizqullah mengikut...
Rancangan TV favourite ayah...citer sengal yang selalu buat mama naik angin...
Tapi buat ayah dan Rizqullah happy dan gelak sakan...
Haiiihh...x paham mama,entah tang mana yang lawaknya....

Mesti ramai yang tertanya...
citer apa plak yang Rizqullah suka tonton selain Barney...

Itu dia....Rizqullah melayan citer Mr Bean plak...
Siap gelak2 cam paham je...

Tengok tu...dia dah duduk santai menonton kesengalan Mr Bean...
Haiiihhh...sabar jelah,jangan Rizqullah ikut kesengalan Mr Bean sudahhh....

Ini adalah antara rancangan kegemaran Rizqullah...dua-dua pun mula dari huruf "B"...satu rancangan education satu rancangan sengal tapi quite informative jugak sbb mimik muka pun Rizqullah leh paham apa yang Mr Bean tu sampaikan...haiiihhh,very the power of silent comedy....

Ayah mesti happy tengok dia ada geng nak menonton Mr Bean...haiiihh,mama gak sengsorang....tak perlah,janji 2 HERO mama nih happy sentiasa...itu pun dah cukup buat mama...both of you are everything for me...

Cukup dulu entry tuk kali ni...insyaallah,jika punya masa lagi...nanti mama update aktiviti my little Rascal....

Sehingga ketemu lagi...salam sayang buat semua...

~~Tammat~~

Kita mudah lupa dan alpa....

Just a simple note buat diri sendiri dan buat lelain...mama buat entry ni sbb nak ingatkan diri yang mana kita ni selalu mudah lupa dan alpa...rasanya mmg dah lumrah manusia ini sentiasa terlupa mana asal usul kita...dari mana asalnya kita bermula dan memulakan langkah...

Terus terang mama bukan nak hentam sesape,tapi just a note buat mereka yang pandang serong dan sinis tempat kompeni suami2 kami ni bekerja...macam2 acronym diberi dan tanpa disedari orang tersebut sebenarnya telah melukakan hati rakan2 lain...memang kompeni suami kami ni berkerja ada banyak kekurangannya....sememangnya kebajikan agak terabai...tapi jangan lupa suami/bf/kekasih anda juga bermula dari sini...gaji pertama mereka bermula dari sini...jadi janganlah sesukahati je nak letak acronym memacam pada nama kompeni tempat suami kami mencari rezeki...

Hanya peringatan...di tempat itulah segalanya bermula...di situlah tempatnya pertama kali semua suami/bf/kekasih pelayar kita mendapat pendedahan...tanpa kompeni itu rasanya dapatkah lelaki kesayangan kita menjadi pelaut??tanpa kompeni ini rasanya wujudkah ALAM atau nama lain Akedemi Laut??

Tepuk dada dan mula pandang jauh...sesekali jengah hati dan fikir adakah semua orang suka akan apa yang kita telah lakukan???mungkin kita nak bergurau,tapi biarlah bertempat gurauan itu...dunia ini kecil je,tidak sebesar mana pun...mama Rizqullah ni pun selalu melakukan kesilapan dan alpa...namun sesekali duduk jugak berfikir apa yang dilakukan itu betul atau tidak...adakah hati yang terluka,adakah hati yang tersinggung dan adakah yang mula tidak puashati...cermin2kanlah diri sesekali dan betulkan mana2 yang salah...tak salah memohon maaf sekali-sekala dan meletakkan keegoaan ke tepi...

Apapun,mama pun nak luahkan hati yang tersinggung atas perbuatan insan berkenaan yang mengata macam benda tentang tempat kerja suami mama...apa yg mama nak cakap ialah,sekurang-kurangnya rezeki yang suami kami terima setiap bulan itu BERKAT dan HALAL...tak der duit tepi atau apa pun...sememangnya rezeki yang mereka terima itu adalah hasil titik peluh mereka dan bukan menjual hak syarikat atau orang lain...opsss!!!kan dah emo...

Dah lah..cukup dulu,maaflah kalau ada yang terasa hati..just a note ada buat diri sendiri supaya bijak dalam mengeluarkan kata2...takut ada hati yang terluka dan mula membenci diri ini...

Rizqullah sabar menanti kepulangan ayah...
Walaupun ayah lama di lautan sana,tapi Rizqullah tahu ayah kerja teruk...
Yang penting Rizqullah tahu duit ayah terima itu penuh keberkatan...
Insyaallah,bila rezeki berkat dan halal...hidup pun bahagia dan semuanya cukup...


Janganlah kita lupa dan alpa walaupun kita dah melangkah jauh...
Sesekali tolehlah ke belakang untuk mengingati dari mana kita bermula dan jatuh...
Sebab kenangan dahulu yang mengajar kita erti kehidupan...
Pengalaman dulu mengajar kita lebih menghargai kehidupan kita kini...


Maaflah yerr pada yang sentap ke hape...mama dah lama simpan benda ni...sekali dua bolehlah tahan...kali ini sudah tarak tahan,anyway...mama dah legaaaaa...hehehe...

Lagi sekali...this is just a note buat diri sendiri agar janganlah mama mengecilkan tempat mencari rezeki rakan2 mama yang lain..walauapapun,carilah rezeki yang halal dan berkat kerana setiap apa yang kita perolehi itu akan menjadi darah daging...


Till my next luahan hati..salam 1 Malaysia buat semua...


Have a nice and beautiful day!!


June 29, 2011

Duta kecil handphone SONY ERICSSON!!!

Eheeeemm...eheemmmmm....
Drum roll pleasee!!!

Mama nak share dan canang nih...
Rizqullah dah jadi duta kecil dan model handphone SONY ERICSSON...

Tak percaya ke????
Heheheh...silalah x percaya coz mama memain je...heeeeeeee...

Tapi kalau ada rezeki apa salahnya...
mama sokong je apa yang tertulis untuk Rizqullah...
Errrm...x mo cakap banyaklah lagi....mai tengok apa yang Rizqullah buat dalam mempromosikan handphone SONY ERICSSON kepunyaan ayah dia....
Handphone tinggalan ayah kat umah dan kini dah jadi bahan mainan Rizqullah....
Sorry ya ayah...I terlupa nak simpan balik phone you tu and now entah mana phone u tu Rizqullah buat main...huhuhuhu...

Dah...dah..layan sat aksi Rizqullah mempromosikan handphone LAMA SONY ERICSSON...

Layaaaannnnn....

Tuan-tuan,puan-puan semua...
Marilah beli Handphone SONY ERICSSON kepunyaan ayah saya nih...
Saya bagi less 80%...tapi charger seme tarak...
Tengok-tengok...cantik lagi kaaannnn....

Kejap...saya try SMS ayah...
Tanya boleh tak bagi less sampai 80%....

Ohhh...sebelum saya lupa...
Telefon ni pun ada camera....
Tolak je slide belakang nih...

Ohhh!!!ayah dah reply...
Ayah cakap leh bagi 90% terus discount sempena MEGA SALE kat Malaysia sekarang ni...
Lupa Rizqullah nak bagitau,kalau x der line...
Anda leh bawak handphone ni dah cubalah cari mana2 area yang line clear sikit...

Hehehehe....inilah antara aksi Rizqullah bila dapat main handphone ayah....punyalah happy dan siap cakap "Hello...ello..."...aduhai,dah memacam keletah anak kecil saya sorang nih...dialah penghibur hati saya tatkala luka dan lara....alhamdulillah,Rizqullah dah pandai cakap banyak vocab sekarang ni...paling tak tahan bila dia nak merepot itu ini...seboleh-bolehnya kita kena pandang dia...kalau x pandang dia mesti dia tarik muka kita suh pandang dan dengar apa yang dia nak sampaikan...

Aduhaiii...anak mama ni...dah pandai plak buat effective communication...sabar jelah kannn...apapun,you always makes mama smile my little HERO!!!

Tiap kali pulang dari rumah...Rizqullah adalah penyambut tetamu mama yang paling setia,mesti panggil "Mama,mama"....hilang penat bila dengar suara Rizqullah panggil mama...TERIMA KASIH SAYANG MAMA atas peniup semangatmu itu pada mama...

Okayssss...cukup dulusss entrysss kali ini...till my next entry and update..salam sayang buat semua...

Semoga hari anda ceria dan dipermudahkan oleh-Nya...

Ameeen...

June 28, 2011

Munchy's : Share the fun!!

Entry tertunggak lagi nih...lama betul mama simpan citer nih...
Dah boleh consider as basi kot rasanya...

Last week pun ada event Oreo apa dunk entah..hehehe...bersama papa romantik,Aaron Aziz...rugi tul x gi,tapi itulah...mama minat lakonan dia je,bukan orangnya...so,x regret sangatlah x gi One Utama last week...pada yang jumpa Aaron Aziz tu...mesti dalam hati dok cakap..."Alaaaaa,hensemnya diaaaa..."...heeeeeee...

Okay..yang ni plak event yang berlaku on 5th June 2011 yang lepas...yang mana actually kami tak tersengaja pun jejakkan kaki di sini...niat asal sesaja nak bawak Rizqullah jenjalan,exercise lari-lari kat shopping mall...


Tak mahu panjang cerita dah...jom tengok apa yang sempat mama captured sepanjang berada di One Utama...

Jalan2 jumpa event ni kat New Wing...

Pintu masuk@Pintu Gerbang....
Meriah betul tengok event nih....

Rizqullah yang baru bangun tido...
Berkerut muka diaaa...

Haaa...kan mama dah cakap meriah...
Bermacam-macam biskut Munchy's di jual...
Dannnnn...
Semuanya murah2....rugi tak borong...

Mr Robot...
Comel je tengok Mr Robot nih.....

Rizqullah yang masih keblurran...
Tertanya-tanya dia...
"What happened???" 

And after spending RM 20 kat situ...kami dapat main game dan amik gambar suka sakan camni....since yang lelain x mo join,jadinya mama dan Pak Su Rais jelah bergambar...

Dannn inilah hasilnya....



Ini jelah antara aktiviti kami di sini....having little fun and we did enjoy this....

Thank you Munchy's!!!
Sesuai sangatlah tema event korang tu...

"Share the fun with Munchy's"

Okay...dah cukup dulu entry tuk kali ini...till my next update...

Salam sayang buat semua and salam 1 Malaysia...

Have a nice and beautiful day!!!

Holiday mood is still ON!!

Dush...dush...dush...tumbuk2 muka sendiri!!!
Wake up,wake up...sudah berakhir percutian pendek kami...
Huhuhuhu...cedey!!!

Hari ni dah start mula kerja balik as usual...
Seronok sangat dapat bercuti akhirnya...
Setelah beberapa bulan dok terperap kat umah je...
Sesekali dapat release tension dan bawak Rizuqllah jenjalan tengok tempat baru...
Sangatlah mengujakan...suka mama tengok Rizuqllah happy dapat jenjalan...
Nak tunggu ayah balik...memang lama lagilah kannnn...

Dan entry kali ni mama just nak sneak preview je apa yang berlaku sepanjang 2 hari ini...
Kemana kami pergi untuk 2 hari ini...


Jom usha kejap gambar2 percutian kami ni....



Kami di Permaisuri Resort Port Dickson....
Alhamdulillah...we got the apartment with balcony....

Rizqullah and mama having little FUN and JOY!!!
Seronok bangat budak kecik ni dapat tengok pasir dan pantai...

Sebelum mandi laut....
Kita pose dulu!!!
Ayah...hensem x saya???mama baru trimkan rambut Rizqullah...


Dan bila dah sampai tepi laut...
Haruslah photoshoot freestyle kat sini...
Sekali-sekalakan melayan camwhoring habits...
Hehehehe...
Kan best kalau dalam gambar ni ada ayah sekali...
Complete semuanya....


Okay...nak tahu full story ke mana kami dan apa yang sempat kami buat di Port Dickson serta siapa yang kami jumpa di sana...tunggukan je entry jalan2 holiday kami ini ya...


Kali ni sneak preview je...huhuhu..mood nak mengedit gambar dan mengupdate entry belum MARI lagi...ehehehe..maklumlah 2 camera menembak sepanjang short holiday ni..harus dan wajib banyak picas2 yang nak ditepek di sini...

Sebab semuanya adalah "My Special Memories"...everything is special and precious...jadi perlulah diabadikan buat tatapan anakanda saya dikemudian hari...dengan adanya Rizqullah,hidup kami sungguh bermakna...sesungguhnya rugi orang2 yang selalu mengabaikan dia...haih,bilalah lara di hati ini akan terubat...walaupun menjauhkan diri,namun parut luka itu tetap ada...sekarang ni mama nak fokus pada kebahagiaan kami dari dok pikir pasal orang lain...so,kalau ada yang rasa mama Rizqullah ni selfish ke or what so ever...hei!!!sukahatilah kaaaann...itu rezeki kami,hasil titik peluh kami...sukahati kamilah kaaann kami nak buat apa...kami x minta pun hak korang...


Okaylah,cukup dulu entry kali ni...insyaallah,kalau mood datang nanti...mama tepek gambar2 holiday kami yang melambak-lambakssss nih....

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!
 

June 27, 2011

Tutorial : Cara buat bunga DIP..

Okay...hari tu kan mama share citer pasal mama's little projects...

Pada yang lupa entry mana satu,leh click kat link SINI 

Dalam comment box ada yang tanya camne nak buat bunga DIP nih...
Senang je sebenarnya...tapi yang penting kenalah minat dan tangan harus creative...
Susah jugak kalau tak minat nak buat benda nih...

Okay...since mama Google dan jumpa bermacam-macam blog yang share camne nak buat bunga dip...jadinya,mama decide to tak buat tutorial...

Tapi anda semua boleh tengok kat link-link bawah ni ya kalau berminat nak buat Bunga DIP...


Ini antara link yang saya rasa sesuai di jadikan rujukan bagi yang berminat nak buat bunga dip nih...

Jadi...pada semua yang berminat...

"SELAMAT MENCUBA"

Dan ini pulak ucapan Rizqullah untuk semua....
Hehehe...cam biasa...mesti gak tepek gambar dia di blog ini...

Okay semua...
Give me 5 siapa yang berjaya buat ya!!!
All the best buat semua!!!


Okaylah...itu jelah entry mama kali ni...
Pada yang nak cuba buat bunga dip..bolehlah usha2 some link yang mama Rizqullah sharekan di sini...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

June 26, 2011

Sneak Preview : The FUN REMPIT day!!!

**Event on 25 June 2011,Saturday**

Fuuuhhh!!!semput napas semalam...
Seharian bermacam2 aktiviti kami berdua...
Naik semputlah mama jugak semalam...

Just a simple update je dulu apa yang atau dalam bahasa simplenya...
"SNEAK PREVIEW"
Bukan SNACK PREVIEW tau...hehehe...

Mama tak sempat lagi nak edit picas-picas yang melambak-lambaks dalam harddisk...
Tapi as mention above...
Sneak preview je apa aktiviti kami seharian di hari Sabtu...
Tatkala ayah tiada di sisi kami...

Pepagi lepas Rizqullah sarapan dan berehat few minutes...
Mama cergas dan pantas siapkan kerusi dan kawasan untuk trim rambut Rizqullah...
Rimas plak mama tengok rambut dia yang cam serabai tu...
Nak bawak gi kedai Ravi...alahai,karang bergema plak suara Rizqullah satu bangunan...
Payah...payah..
Jadi,jalan terbaik...mama jelah jadi tukang potong rambut...

Dan ini adalah hasilnya...
Sebelum dan selepas...
Gambar yang sebelah kiri adalah sebelum...
Dan gambar sebelah kanan adalah selepas...
Bagi trim sikit rambut dia...
Dan sangat2 mencabar betul potong rambut anak teruna nih...
Macam olat je...tak reti dok diam...
Confirm bila ayah balik nanti,memang ayah caras habis rambut Rizqullah nih...
Haihhhh...

Dan selepas itu...
Kami merempit plak ke Cyberjaya...
Kami telah pun menjejakkan kaki ke sini

|

|

\/
Apa yang best di sini...
Entry yang lain mama citer yerrrr...

Di sini kami bertemu dengan mereka ini...

 Siapa plak mereka nih???
Mereka adalah teammate mama...

Apa tujuan kami berada di sini??
Inilah kerejo kami...

Kami meremmmmmmmmmmmmmmmmpit!!!!!
Mama sempat lagi berpeace...
Padahal dalam perut dah macam2 rasa...
First time nih main go-kart...
Citer selanjutnya...
Entry lain sajalah ya...

Dah puas meremmmmmmmmppittt...
Apalagi...jom kita balik!!!!

Syooookkk okay sekali-sekala buat benda bersama diluar opis nih...
Haiiiihh...ini antara satu reason mama dah malas nak tukar kerja lain walaupun rezeki datang menjelma...
Happy kerja dengan mereka2 ni...walaupun kengkadang tu memang tension dengan bermcm benda nak kena settle dan dateline tak relevan langsung...
Tapi kalau dapat boss best and understanding,benda susah pun jadi senang...

Dan setelah itu...mama dan Rizqullah sambung jenjalan lagi ke satu2nya shopping complex yang ada di Putrajaya...mana lagi kalau bukan Alamanda...
Singgah sini kejap sbb mama nak kena ganti baju baru...
Baju yang ada kena minyak plak masa merempitsss...
Ceeehh!!sabar jelah kannn....
***Alasan terbaik gak tu beli baju baru dan jeans LEVI'S baru...Thanks ayah for the sponsorship...**

Tengok tu...happynya Rizqullah...
Happy betul dak kecik sorang ni dapat lari sana sini...
Mama yang risau takut dia jatuh...huhuhuhu...
Apapun,mama dah dapat baju baru!!!


Full entry???nanti jelah yer mama update...sekarang ni mama and Rizqullah nak siap2 gi holiday...yipppiee!!!!holiday mood is ON babeh!!!


Kat mana kami nak holiday kali nih???
Tak jauh mana pun...kami ke PD je...aunty Yana and Kizkiz,we are coming okay...see you both soon..miss you both lah so much...


To ayah...thanks sbb bagi izin mama holiday ngan Rizqullah..too much stresslah sampai x leh nak tunggu u balik...6 months is toooooo damn much lah sayang...


Till my next entry and updates....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Happy Sunday!!!Have pleasent Sunday ya...


**Insyaallah,kalau masa mengizinkan...akan bersiaran dari PD...**

June 25, 2011

Merindui-mu abah....

~~ Al-fatihah ~~

Hari ni entry mama Rizqullah di mulakan dengan Al-fatihah...
It's been 2 year sudah arwah angku meninggalkan kami...

Walaupun kami hidup dalam kerinduan pada dia...
Namun hidup masih perlu di teruskan...
Setiap kenangan yang kami ada bersamanya akan terus tersemat dalam ingatan kami...
Angku mesti sedihkan tengok orang2 yang di sayang ni sedih...
Macam abah@arwah selalu cakap...
Hidup mesti selalu happy,baru nampak muda selalu...
Ada masalah pun just let it be and gone...
Alhamdulillah abah...kami dah recover dari sorrow of missing you...
Apapun,abah tetap dalam hati kami setiap saat dan masa...

Hari ni ada kenduri arwah di Banting,tapi mama tak dapat nak pergi sbb kebetulan plak mama ada training go-kart racing petang nih untuk tournament IT next week...tapi Uci dan lain2 akan menghadiri majlis tahlil tersebut...mama doa dari jauh dan insyaallah raya tahun ni mama akan bawak Rizqullah gi pusara angku dia...walaupun Rizqullah x pernah jumpa arwah,tapi Rizqullah kenal kat arwah tatkala mama suruh tunjuk mana gambar angku...

Antara kenangan tahun2 terakhir bersama arwah...
Ketika mama Rizqullah masih anak dara...
Mama adalah anak kesayangan arwah dan teka siapa yang paling terimpact dengan kehilangan arwah...
**Maklumlah anak sulung...so,mama Rizqullah ni sangat manja orangnya...**
Hehehe..bukan mama ek,dah tentulah Uci dan adik2 mama...
Entah kenapa mama seakan tabah menghadapi pemergian dia...
Mungkin sbb mama have a perfect and quality moment dengan arwah setiap pagi...
Untung dan rezeki mama tiap2 pagi dapat cium tangan arwah sebelum keluar mencari rezeki, sambil tu arwah mesti pesan memacam kat mama...
Syukur punya abah yang sangat2 caring dan perfect...

Gambar FAMILY kami...
Gambar terakhir beramai-ramai camni dengan arwah...


Dan abah....ini adalah perasaan kami...




Semoga abah di tempatkan di kalangan mereka yang beriman dan dikasihi oleh Allah...


We miss you abah...


~~ Al -fatihah ~~


Hari ni pun genap 2 tahun Micheal Jackson meninggalkan kita semua...
Teringat dulu camne arwah minat sangat dengan Micheal Jackson...
Rupanya mereka nak kongsi tarikh yang sama meninggalkan kita semua...


Apapun...setiap kenangan yang arwah tinggalkan untuk kami adalah semangat kami dalam meneruskan kehidupan seharian kami...


Huhuhu..cukuplah entry kali nih...mama dah bergenang-genang air mata nih....


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Hargailah setiap insan yang wujud dalam hidup anda....setiap satu dari mereka akan membawa secebis kenangan dalam hidup kita...


Salam...

June 24, 2011

Mama's very little PROJECTSSSSSSS...

Mama ada little PROJECTSSSS??????

Apakah project terbaru mama???
Bukak blogshop kaahhhhh???
Jual baju bajan???Jual toys??? atau....
Jual apa sahaja yang boleh dijual secara online???

Oh...sudah tentu bukan..sbb kalau ada,mesti mama dah sibuk canang sana sini...
Marketing kena baik beb kalau nak berjual barang2 nih...
Bukan takat marketing je kena baik...
Tapi camne strategi kita nak marketkan barang pun kena betul...
Barulah leh mendapat untung dari perniagaan kita tu...

Tapi kan..tapi kan...mama tak ler berbisnes besar2an pun...
Nak kata amik tempahan pun x jugak...
Just buat suka2 je...sbb minat kan...
Kalau amik pun...selected tempahan je...**ewaaahh,memilih pulak ko erkk...***

Heeeeeee...apalah project mama kan??

Dah..jom sambung apa sebenarnya yang mama nak kongsikan...

Fuuuhhh....Akhirnya,setelah sekian lama mama tinggalkan minat kecil mama nih...
Kini...mama mula kembali aktif menghasilkannyaa....

Apakah yang mama buat sekarang nih???
Silalah scroll bawah sikit jeee....

|

|

|

|

|

|

|

|

Taarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa!!!!

Inilah dia...project kecil-kecilan mama Rizqullah...
Buat suka2 je,bukan untuk dijual pun okay...
Tapi sebagai hadiah buat Cik Nani...

Tahukah anda apakah ini???
Bagi yang kenal dan biasa dengan dunia persiapan perkahwinan...
You might come know what is this...

Inilah dia BUNGA DIP...

Salah satu anak bunga yang akan dicantum-cantumkan nanti....

Dan tak sah kalau pembantu mama tak membantu dalam membuat semua ini...
Waahhh..baguskan mama ada pembantu...
X derlah penat sorang2 kannn....

Siap tolong tiup sampai kering nih...hehehe...

Mama...yang ni dah kering...
Boleh Rizqullah 'tolong' cabutkan...

Dan ini adalah hasilnya....
Opssss...sebahagian sahaja dari hasilnya...
Nak tahu apa yang akan terjadi selepas ini...
Tunggukan ya....




Ini adalah hasil kerja tangan mama Rizqullah...serius mama memang minat bangat buat benda ni...nak tahu apa hasil terakhirnya...next entry jelah yer mama cerita....


Ermmmm...kalau mama jual ada ke yang berminat nak beli????
Heeeeeee....saja tanya...kalau good respond maybe boleh difikirkan...^_____^


Okaylah...cukup dulu entry pasal mama's little project ni...nak tahu apakah hasil terakhirnya...tungggggggggggggggggggguuuu...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

 
Real Time Web Analytics