July 31, 2011

Salam Ramadhan 2011...

Mode : Gembira bertemu Ramadhan...

Insyaallah,esok kita semua akan berpuasa...dan malam ini merupakan malam pertama untuk bertarawih di masjid mahupun surau2....sekejap je kan masa berlalu,rasanya tak hilang lagi memori Ramadhan yang lepas...kini Ramadhan menjenguk kembali...
**walaupun belum umum kat TV,tapi memang confirmlah esok hari puasa...**

Ya be da be duuuuuuuuuuuuu....kita masih bernafas lagi untuk meraikan Ramadhan ini dan masih diberi peluang untuk menjalani ibadah puasa untuk kali ini...syukur masih diberikan kesempatan ini lagi....

Dan di bulan penuh keberkatan ini...kami sekeluarga ingin mengucapkan...

"Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua teman-teman,saudara-mara dan jugak kawan-kawan yang mengenali kami sekeluarga...semoga ibadah puasa dan ibadah sunat kita di bulan ini diberkati dan diambil kira oleh Allah swt hendaknya...ampun maaf dipohon andai ada kata-kata yang menikam kalbu,tertusuk hati mahupun mengguri perasaan...
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak..."
^____^

Di bulan Ramadhan ini jugak memberikan mama dan ayah sebuah memori yang tak akan mama lupa sampai bila-bila...memori melahirkan Rizqullah di malam lailaturqada (25 Ramadhan) membuatkan mama bahagia dan sesuai dengan nama-mu anakku...dikaulah rezeki yang paling bermakna buat mama dan ayah...terasa amat mudah melahirkan mu ke dunia ini anakku...tiada painkiller mahupun epidural yang mama ambil..semuanya terjadi dan dipermudahkan oleh-Nya...syukur melahirkanmu di malam lailaturqada dan buat pertama kali mama dan ayah sambut hari raya bersama-mu anakku....

Dan sedihnya di Ramadhan kali ini ayah tiada bersama kita kerana bertugas di tengah lautan sana....sepatutnya ayah dah pun bersama kita....tapi apakan daya,suratan takdir,qada' dan qadar yang menentukan...ayah masih dilautan sana...dan semoga puasa ayah dipermudahkan dan semoga ayah tak kerja berat di dalam kotak enjin kapal....mama tahu bukan mudah pekerjaan ayah tu...apapun,semoga ayah tabah menghadapi bulan puasa ini tanpa kami disisi...we love you ayah dan hope to see you soon...(insyaallah)

Dan ini pula adalah ucapan mimik muka Rizqullah pada semua kakak2,abang2,auntie2 dan uncle2...

Puasa jangan gigit2 jari tau...nanti batal puasa...
Korek idung pun tak leh....heeeeeeee...
Shaye je yang boleh sbb saya belum wajib puasa lagi...
Errrmmmmm....kalau puasa jangan pura2 terlupa plak yer semua..

Kalau tak puasa...
Allah swt nampak!!!
Di dunia tak kena,tapi akhirat nanti jangan salahkan orang lain tauuuu....

Okaylah...just a short entry tuk malam ini....selamat berpuasa lagi sekali buat semua dan semoga ibadah puasa kita ini diberkati dan diambil kira oleh Allah swt...

Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

As-salam...

Dah...jom siap2 gi terawih!!! 

Maybank ITAdventure Day!!

Mode : Merempit tak hengattttt...

Date : 2nd July 2011
Place : Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya

Ini adalah sambungan atau entry official serta penutup activity mama di awal bulan July....huhuhu..inipun dah nak hujung bulan 7 dah..barulah mama nak update citer ni kat sini...aparrraahh!!!simpan2 buat pekasam plak mama nih....Huhuhu...nak buat camno,this lately sangat2lah 'RAJIN' nak update blog nih...hehehe...


This is mama's activity masa di awal bulan July...Rizqullah mana???his at home with Uci and bibik...mama malas nak bawak Rizqullah ke sini...lagipun quite ramai jugak di sini masa tu...risau plak Rizqullah buat perangai masa mama nak beracing nanti...


This activity merupakan activity yang dijalankan oleh opis mama...sekali-sekala beradventure bergini...harus happinesss semuakan...dah lah semua pun free...lagi laju dan pantas semua sign-up nama tuk join...alaaah,malas nak cakap banyaklah..


Jom tengok apa yang sempat mama cilok dari hasil tembakan member opis mama...huhuhu..entah nape maleh giler nak menembak masa ni..padahal ada je contest tuk gambar2 terbaik ketika event nih...maybe haritu mood nak jadi model depan camera je kot...heeeee...apapun,thanks Pak Ali for the pictures semua..I cilok masuk blog tak popular ni yer.....

Chikaro Jambu...
From Left : Mama Rizqullah,Pak Ali,Chicks and Mama Alfie@Ratz..
**Maap yer..I pakai nama glamour korang je...takut plak ada yang x suka mana sebenar diletakkan kat sini...**

Haaa..itu dia bergambar lagi....
Yang tu semua senior2 mama ek...
Mama je junior dalam team nih...
Tapi x leh junior mana dah....huhuhuhu...

Mendengar penerangan yang entah berapa kali dengar...
Hik..hik..hikk...

Ya-be-da-be-duuuuuuuu...
I'm on the track...

Perebutan kedudukan...
Racing ngan semua lelaki...
Caiiitt...mana adil camni...

Ish...aksi geram sbb x dapat nak cilok masuk...

Yeaaahh!!!pasrah sbb kalah...
Apapun,pas mama punya round habis...
Ada yang cakap...Mak Aiii,baru ku tahu ko ni minah rempit,siap pusing2 lagi dalam track tapi relax je...
Hahaha....apapun,pasrah sbb kalah...

Okay...ini adalah antara activity mama bersama team mama..sekali-sekala enjoyed our weekend together-gether dengan geng opis...thanks to our company yang organised event camni...buat lagi everymonth ke???hehehe...


Till my next entry...salam sayang buat semua...have a nice and beautiful weekend...


Insyaallah esok kita akan mula berpuasa....walaupun belum diumumkan...tapi mama dan Rizqullah nak ucapkan "Selamat Berpuasa" bagi semua umat Islam yang membaca blog mama nih....semoga Ramadhan kali ini membawa seribu makna buat kita semua....


As -salam...

July 30, 2011

Nak Tanya sikit....

Entry kali ni...
mama just nak tanya sikit pada sesiapa yang singgah sini...


Errmmm....rasa-rasa lah kan..
kalau mama jual bunga kat bawah ni...
Ada tak yang berminat nak beli???


**Sila scroll bawah sikit..**

|

|

|

|

|

|

|

Bunga 1


Dan ini pulak...

|

|

|

|

Bunga 2


Inilah kerja mama tatkala tak tahu nak buat apa...bila idea dan kerajinan datang...inilah yang terhasil...tapikannn...rasa2 ada tak yang nak beli bunga dip nih...rege mama x tahu nak letak berapa lagi...sbb semua ni masih dalam process lagi...

Masih tengah mencari idea nak tambahkan lagi apa2 yang patut...dan masih lagi dalam process mencantikkan lagi skill buat bunga nih...

Anyway,bagilah komen anda ek...manalah tahu mama tetiba nak amik order buat bunga pahar camni...hehehe...

**Apapun,terasa sangat teruja dapat peluang buat hantaran tuk adik saudara mama yang akan berkahwin this October...hope dapatlah hasilkan yang macam kat bawah nih...**



Looking forward nak buat something yang mama suka..owh,ini adalah antara hasil kerja tangan mama...hantaran kawen mama dan ayah tempohhari...mama yang buat sendiri and even my hand bouquet pun mama buat sendiri...basically,masa wedding mama hari tu..semua is DIY...and mama sangat puashati bila ada yang cakap cantik and dorang ingat mama tempah dari orang lain...yippiee!!ramai kena tipusss...

errrmm...rasanya itu je kot mama nak share tuk kali ni...just asking around kalau ada sesiapa yang berminat...

Till my next entry...salam sayang buat semua!!!

**Selamat berpuasa buat semua...**

July 29, 2011

Kamu tetap juara!!!(walaupun kalah...)

Mode : Bangga gilerrrr dengan pasukan Malaysia...

Event : Malaysia Vs Singapore Football match
Date : 28th July 2011


First time rasa sangat2 berbangga dengan pasukan Malaysia...
walaupun kalah,namun kita kalah bermaruah...
Tak der arr propa cam negara Singa tu...
rasa2 bermaruah x balik negara sendiri bila main bola cam tut..tut...dan tutttttt...
**dah arr banyak pemain yg bukan dari negara sendiri...poodaah!!**

Pada yang pergi stadium tu...dah tentu lagi semangat dari kami yg ada kat umah nih...
Dan pertama kalinya jugak kot...
Lagu Negaraku...dinyanyikan dengan penuh semangat!!!
**Adik2 kat sekolah pun tak se-semangat nak nyanyi lagu Negaraku tiap2 hari Isnin..**
Memang bergema habis stadium tu dengan lagu Negaraku...
Mama yang kat umah ni pun tetiba rasa semangat berkobar-kobar...

Dan tak lupa jugak..kat umah ada sorang penyokong cilik yang tak akan terlepas menonton perlawanan penting pasukan Harimau Malaya nih...
**Ehem...hidup Rizqullah penuh dgn Harimau...dah ler mama keje ngan Bank Harimau gaksss...**
Siap pakai jersi yang ayah belikan tuk dia lagiiiiii...

Dan ini khas untuk pasukan Malaysia kita..sokongan dari insan yang berusia setahun ini...
Dia bangga dengan abang2 semua yang mengharumkan nama Malaysia dengan bermain dengan cara yang BERSIH...tak der nak tipu2 cam negara Singa tu...
Dia akan terus jadi penyokong pasukan Harimau Malaya...

Rizqullah semangat Harimau Malaya...
Tak sabar tunggu match Malaysia vs Singapore...

Sementara menanti match mula...
Kita maiiinnn duluuuuuuuuu...

Rizqullah with penyokong yang paling emo dalam umah...
Bila pasukan Malaysia kalah...dialah yang paling EMO...
Ekekeke...rileks arr Mak Lang,ni small matter je...

Rizqullah amik spot paling depan tuuuu..
Penat arr mama tarik dia kebelakang....
Teruja tengok abang2 yang nak harumkan nama Malaysia...

Itu diaaaa...ramainya penyokong di stadium...
Belum lagi yang duduk2 minum2 kat kedai mamak kannn..
Inilah dia aura Harimau Malaya...
Keep up the good work team!!

Yeahhh!!akhirnya duduk jauh gak dia dari TV...
Mama plak yang risau...takut mata Rizqullah cepat rosak plak nanti...
Bila asyik duduk terlalu dekat dengan TV...
Sabar ya sayang,nanti dah besar sikit leh ikut ayah gi stadium...
Sorak for Malaysia team tau!!!

Okay..ini adalah antara aksi penyokong cilik nih ketika menonton perlawanan kelayakan Piala Dunia,Malaysia vs Singapore malam tadi...walaupun Malaysia kalah dengan agregat 6-4(err...betul ke??mama pun x sure sangat,ampun ya kalau salah)...tapi,kami semua berbangga dengan corak permainan pasukan Malaysia...sekalung tahniah pada Dato' Rajagopal sbb berjaya didik anak buah anda tuk bermain dengan bermaruah...tunjukkan pada negara luar,pemain2 kita sememangnya ada integriti yang tinggi dan bernilai tinggi...


Dah cukup dulu entry pasal bola nih....haihhh,ini sib baik BIG Boss x der kat umah..kalau x mau duduk kedai mamak kot kami sekeluarga menonton perlawanan nih...apapun,tahniah tuk pasukan Malaysia lagi sekali....pada pasukan Singapura...leh amik award pelakon terbaik kat belakang stadium,bilik tepi tandas ek...hehehe...
**Mama pun emo gak tgk cam ci**ko je Singapore main....**


Till my next entry...salam sayang dan salam Negaraku untuk semua...


**Harini jangan emo2 plak pasal Malaysia kalah game malam tadi...teruskan menyokong,insyaallah...team Malaysia akan pergi lebih jauh lagi...ameen..**

July 28, 2011

Happy for everybody!!!

Meriah gitu forum kat Wall FB Persatuan Geng Kapal...
Semua memperkatakan tentang Merit dan Bonus...
Tak lupa jugak increment gaji suami masing2....
Inilah bahagianya bila hubby masih bertugas dengan syarikat perkapalan gergasi di Malaysia...
Insyaallah,ada bonus ataupun merit tuk mereka...
**dah kena kurung lebih 4 bulan atas kapal,patutlah ada sedikit habuan kannn...tapi sikit je ke????opsss...**

Walaupun bukan semua yang dapat...tapi pada yang dapat tu...
Tahniah untuk anda...gunakanlah rezeki itu sebaik mungkin dan sebijak mungkin...
Pada yang tak dapat macam ayah Rizqullah...bersabarlah,mungkin ada rezeki lain untuk anda...bagi kami plak...it's okay,alhamdulillah...rezeki kami masih ada..mama's increment and bonus is also around the corner je nih...harap2 lebat dan hebatlah bonus mama tahun ni...lebih banyak sikit ke dari tahun lepas...
**ahaksss...mudah2an Allah swt murahkan rezeki kami....**

Tapi semua ini dah x penting bagi mama...
sekarang ni,yang paling penting bagi mama ialah...
I NEED MY HUBBY TO BE WITH ME NOW!!!!
MISS HIM SOOoooOOOooooOO DAMN MUCH...
**Wahai laut dan T5...tolong pulangkan raja dihati saya tu...dah lama sangat awak pinjam dia...dah lama sangat awak simpan dia dalam perut awak...pulangkanlah dia,anak dan isteri dia sangat-sangat merindui dia...belaian dia...pelukan hangat dia...**

Tak tahu kenapa tapi terasa nak letak kepala di bahu dia...
Terasa sangat penat yang teramat...hanya dibahu dia je yang dapat beri mama ketenangan dan hilang penat lelah bila bersama dia...
Rasanya nak meraikan setiap kejayaan mama dalam kerjaya mama bersama dia...
Harap2 masa mama dapat bonus nanti..ayah will be here with us...

Sbb tanpa sokongan ayah...tak mungkin isteri dia nih leh tahan segala dugaan yang dihadapi di pejabat...tanpa pujukkan dia,mungkin mama dah pun berada di sebuah bank lain...grabbing the offer yang sangat the menarik tu...**$$$$$...menari-nari di mata masa tu...***...tapi itulah,my hubby suh pikir apa benda yang tak suka kat situ...team kah??boss kah??environment kah??benefit kah??

Hmmm...jawapan yg sangat sukar diberi....semua pun okay2 je...tapi yang pasti,i won't find team macam yang mama ada sekarang ni...sangat2 happening semuanya...and paling penting bagi mama,ialah environmentnya...semuanya tenang dan x terburu-buru walaupun dateline sentiasa mencekik leher...akak2 senior dalam team mama pun dah macam kakak bagi mama...siap bagi nasihat dan teguran kalau x betul...

Betul kata arwah abah mama dulu...duit tak menggembirakan dan membahagiakan hati pun sebenarnya...tapi kasih sayang dan ambil berat antara satu sama lain itulah yang paling berharga dalam dunia nih....buat apa duit banyak harta melimpah ruah,tapi anak tak hormat kita...anak tak sayang kita setulusnya...biarlah x berduit,tapi KAYA kasih sayang...anak2 sentiasa hormat dan sayang kita setulus dan seikhlas hati mereka...

Opss...sudah lari tajuk plak nih...haih,ini kes rindu teramat pada lelaki2 kesayangan mama lah ni...suami dan arwah abah...sangat2 merindui dua lelaki yang selalu manjakan mama...

Ayah...can we go this place again???
Teringin plak nak gi lagi kat sini...
Kalau bonus mama cun tahun ni...boleh tak kita jejak kaki lagi sekali ke sini...
Plisss...plissss..plissss...

Okay...back to main tittle...sekali lagi tahniah buat mereka yang dapat merit dari kami...we are happy for you guys seme and very understand the needs of the merit...pada yang tak dapat,jangan sedih2 okay...insyaallah ada rezeki lain...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and fantastic day!!!

***Psssttt...pada pasukan Malaysia@Harimau Malaya!!!Go Tiger!!Go Tiger!!!semoga anda berjaya pada malam ini mengalahkan Singapura!!!**

July 27, 2011

Lunch date with SuperMommies and SuperKiddos!!

Mode : Makan2 with rakan senasib...

Date : 24th July 2011
Place : Chilli's, Mid Valley Mall

Itu dia...tajuk entry macam gempak giler je...
Of course lerrrr...bukan selalu dapat lunch date dengan wanita2 besi ini...
Mereka ini memang sangat berhati waja dan perkasa...
Walaupun bukan superhero...tapi mereka adalah superhuman...
Ditinggalkan suami berbulan-bulan lamanya demi mencari rezeki yang halal buat anak dan isteri...dan sepanjang peninggalan sang suami itu...banyak dugaan dan cabaran yang ditempuhi sendiri tanpa insan yang bergelar suami di sisi...

Dan bukan mudah jugak dapat berkumpul dan berkongsi cerita seperti ini...
Selalu kalau bertemu tu,pasti ketika beramai-ramai...
Dan bila dah ramai2 tu..biasalah tak sempat kengkadang nak mengenali dengan lebih mendalam...jadi bila dalam bilangan yang kecil ini,barulah dapat berkenalan dengan lebih baik...
Dan paling tidak pun di dalam FB,bertegur sapa tanpa pernah bertemu...
Ini lah dunia kami....bila suami tiada di sisi...kami jugak perlukan tempat untuk berkongsi rasa..jadi pada yang mengalami sahaja yang memahami apa yang tersirat dan tersurat dalam kehidupan seperti kami ini,kami berkongsi perasaan dan pengalaman kami...
Nak citer lenggok yang sama dengan orang yang ada suami disisi 24 jam...
Dah tentu bunyinya sedikit kelainan...biasanya wanita2 yang ditinggalkan berbulan-bulan ini...lebih senang mengambil ringan semua perkara dan cuba menyelesaikannya sendiri dahulu...bila dah terstuck sesangat..barulah cari suami...itupun kalau dapat contact lah kannn..dah tongah laut sinun,mana ada line MAXIS,CELCOM,DIGI ataupun hape2...kenalah tunggu sampai encik suami sampai ke destinasi tujuan kapal...selagi x sampai,keep crossing finger and pray yg dia tergerak hati nak call pakai telefon satelit...

Errrkk...alamak,sudah mengarut panjang plak mama Rizqullah nih...ampun ya,syok plak mengarut-ngarut malam ni...hahaha...

Dah back to the story...jom layan sat picas2 antara wanita2 berhati waja dan tabah dibelakang semua pelayar2 Malaysia kita...

Kak Ena dan her superkiddos...
Auntie adore Bethrisya sebab sangat ada ciri2 seorang kakak yang berkaliber...
Untung kak Ena ada anak macam Bethrisya..
Dari jauh tu kak Ena datang...salute saya ngan akak drive dari Muar ke KL...
With 2 kiddos and baby in the womb...
Seorang wanita yang sangat2 tabah....

Rizqullah with Adam...
Time ni anak2 seme dah bosan sbb dah lama sangat kat Chilli's..
Hehehe..sib baik kitaorg dok luar...
kalau dalam agaknya ada yg dah menjerit kot...

Pic 1
Rizqullah : Adam,nanti awak senyum yer,mama kita nak amik gambar tu..
Adam : Hmmmmmmm...
Pic 2
Adam : Mana-mana??
Rizqullah :Tu hah!!mama kita dah tertonggeng-tonggeng nak capture gambar kita dua...

Dan ini adalah aksi anak2 yang dah mula kebosanan...
Dah mula exploring sana sini...
Rizqullah plak...huhuhu...
X pandai yang usia baru setahun jagung,mulut bising yang amat...
Mama dia plak dah mula malu sbb anak mulut riuh cam ayah dia...

Akhirnya sampai gak mama fayyadh@Siti Zaleha...
Sampai2 terus snap gambor Puan Farah dan Adam...

Adam dan mummynya@Farah Dina...

The superkiddos...
Semua ni anak2 yang kental jiwanya...
Sangat2 memahami keadaan mama mereka...
Tak banyak ragam pun bila ayah mereka tak der...

**Gambar culik dari blog kak Ena**
Dan sebelum bergerak ke destinasi persinggahan seterusnya...
Kenalah bergambar dulu...
Next pitstop is Mega Kids...

Ini hanyalah bahagian pertama...nak bahagian kedua???next entry jelah yerr...hehehe...since ada few people lagi yang kami tunggu2 tapi belum sampai kerana dok pusing2 merry go round dalam basement...huhuhu...hari tu parking kat Mid Valley tu sangat2lah penuh...punyalah susah nak cari spot...maybe sbb ada Maybank Treatpoint event kot hari tu...makanya lagi susah nak cari spot parking kete...


Okay...cukup dulu entry ini..insyaallah akan sambung next entry with the jimba-jimba time in Mega Kids...


Till my next reporting...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!

July 26, 2011

Kesabaranku diduga lagi...

**Ehem...ehem...sorry,pagi nih lambat sikit nak publish entry...
Mama Rizqullah agak kesibukkan sikit pagi ni..memacam hal berlaku...
Ermmmm..ada ke yang menanti entry dari mama Rizqullah???...
Ewaaahh...bajet cam ada je orang nak baca entry nih...
Perasan!!!***


It's almost 6 months ayah is away from us...
kalau ikutkan ticker kat tepi blog ni patutnya lagi seminggu lagi ayah should with us...



Lagi seminggu cukup 6 bulan genap mama dan Rizqullah 
hidup tanpa insan bergelar suami dan ayah dalam hidup kami...
setengah tahun just went off like that...
**Pasrah...**


And as usuallah kannnnnnn....
Bukan leh caya pun on that counting coz biasanya memang akan terlajak dari tarikh yang sepatutnya...inilah dia ragam bila tak der orang nak relieve kita atas kapal...
Lagi2 nak puasa ni kan...lagilah liat orang nak naik kapal...
Lagi2 plak nak dekat2 raya nanti...for sure ramai yang nak beraya bersama keluarga tercinta...tunda2 tarikh nak naik kapal...
Dah lah tu...bukan selalu pun dapat beraya camni...
Ada setengah tu sampaikan 5 tahun ke 7 tahun tak dapat beraya bersama...
Semua kerana jadual kerja suami yang tunggang terbalik dan time cuti x kena time raya...
Pada yang tak dapat berpuasa dan beraya bersama suami anda...
Semoga anda tabah hendaknya...
Turn saya nampaknya next yearlah...tak dapat beraya dan berpuasa bersama...
By that time Rizqullah dah tahu tanya mana ayah dia...
Mau haru saya dipagi raya melayan pertanyaan dia...


Dan ini adalah reaksi Rizqullah bila mama dia bagitau yang ayah x jadi balik hujung bulan nih..


Sejak hari Rizqullah bervideo call ngan ayah....he keep asking for baju and ayah's things...adoooiii...budak kecik ni pun tahu erti rindu dan kasih sayang....tentulah rindu kan...ayah sendiri tu...bukan ayah orang lain,Rizqullah paling rindu ayah sebab ayah adalah teman dia bermain dan berhibur...ngan mama Rizqullah x leh main kasar2 sangat...sbb mama x suka...tapi kalau ayah ada,gusti dan tumbuk2 manja tu mmg jadi mainan ayah dan Rizqullah...ayah cakap,nak Rizqullah jadi tough boy...lembut dan hormat bila ngan pompuan je,tapi bila ngan lelaki Rizqullah is a boy...


Sepatutnya last weekend ayah dah bersama kali...tapi itulah,kesabaran dan kekuatan hati ini diduga lagi...bukan je x dapat balik...tapi extend lagi hampir 3 minggu waktu belayar ayah...ish,kengkadang tu mama rasa cam nak suh ayah amik je offer duk kat storage ship...atleast sebulan atas kapal sebulan with us...tapiiiiii,biarlah dulu...ayah masih ada impian yang dia ingin kecapi dan mama haruslah sokong dia sepadu mungkin...


Okaylah..just nak luahkan kepasrahan hati kali ini...entah apa lagi dugaan selepas ini..mudah-mudahan,suamiku dapat pulang bersama kami untuk raya ini...ameen...


Maaf kalau ada yang rasa mama Rizqullah ni poyosss...tapi I have feeling too okay...and life is not always perfect...sekali-sekala kita perlu jugak luahkan apa yang terbuku dalam hati dan sanubari...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

July 25, 2011

kaching...kaaachinggg...

Dah lama kan mama Rizqullah tak citer pasal nuffnang...
Dah banyak ke duit yang ada dalam account nuff tu???
Alhamdulillah...leh arr cash out lagi sekali...
Buat simpanan investment emas tuk Rizqullah dan masa depan...

First of all...thank you Allah swt for the rezeki given to this tiny little blog...
And secondly, thanks to Nuffnang for the 2 still running buffered earning in this blog...
And thirdly,thanks for those yang sudi baca blog entah hape2 nih...

Mama suka coz kachinggg...kachiiing....masih lagi running di blog nih...
Currently there is 2 buffered earning yg still running
walaupun traffic cukup2 makan je...tapi alhamdulillah...
Masih lagi ada BE yang nak menari-nari tarian bangra kat sini...

Dan mama harap mereka akan terus menari-nari di sini lagi...

Saja nak show-off gak BE dan ME yang ada...
ME tu kira dah selamat jalan romeo lah yer...
Dah x der nyer menari-nari kat sini lagi....

Lepas cash out hari tu...agak slow gaklah nak dapat BE balik...
Tapi once dah start satu...alhamdulillah terus2an dapat new BE kat blog nih...
Nak tips????errrrmmm...
Alamak...mama bukan blogger otai or popular...
Tapi mcm semua blogger otai dan popular cakap...
Traffic kena jaga dan jugak selalulah update information account nuffnang anda...
Dan paling best ialah...
anda gorenglah ayat cun ketika terangkan kehebatan blog anda...

Dan ini pulak ada wajah gembira Rizqullah bila mama cakap ada nak tambah duit lagi dalam account dia...
Macam mama cakapkan...all this money is for him...
Selagi blog ini masih berupdate dan menjana rezeki...
Selagi itu setiap sen darinya mama simpan untuk Rizqullah...

Senyuman manis dari Rizqullah buat semua...


Okaylah...cukup dulu entry pasal kachinggggg...kachiinggg...nih,mudah-mudahan adalah lagi BE2 yang masuk ke blog ini..terima kasih pada semua yang sudi membaca nukilan mama Rizqullah ini...sesungguhnya tiada apa yg istimewa di sini dan saya hanyalah menaip mengikut rasa hati...


Dan andai kata ada yang terasa hati,berkecil hati di mana-mana entry saya...pohon sejuta kemaafan...sesungguhnya tiada niat untuk melukakan mana2 pihak pun...


Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...


Have a nice day!!

July 24, 2011

Photoshoot suka-suka...

Mode : Photoshoot suka suki...


Date : 27th June 2011
Place : Port Dickson


Yeslah...bergambar lagi kamiiii...hehehe...nak buat camno,kejakunan sikit jumpa pantai dan laut...memacam plak idea keluar tu berphotoshoot sesukahati...kat KL mana ada pantai yang membiru camni...langit membiru pun bukan selalu leh nampak...selalu mendung tapi tak hujan pun kat KL...angin pun tak lah sesepoi bahasa seperti di PD nih...


Ewaaaahhh...bermadah-madah plak mama Rizqullah kebelakangan nih....
Alaaaa...sekali-sekala,bagilah chance mama Rizqullah nak bergurindam dan bermadah bagai...maklumlah,hati tengah kerinduan pada sang arjuna di lautan sana...


Huhuhu...sudahnya 6 bulan + mama kena tunggu dia balik...mak aiii,mencabar sungguh kesabaran nih...kalau x sabar dah selamat dah mama membebel 2-3 jam tanpa henti kat sesaper mangsa malang kat opis ayah...tp alhamdulillah,mama leh sabar lagi sbb I'd really enjoyed with my life currently...hehehe...


Ops...back to the main story ya..jom layan dulu hasil tembakan yang nan ado dari 2 camera...satu nikon dan satu sony...layaaaannn....
**Mama x mo buat apa2 caption...just untuk tatapan halwa mata je entry kali nih...**













Okay...itu je...entry tanpa caption tuk kali ni...hahaha...kenapa mama x letak caption???saja...sekali-sekala less caption and let people interpret apa2 je yang mereka nak...yang pasti we had a blast holiday together and hope mama ada rezeki lebih lagi tuk bawak mereka2 yang amat mama sayangi ini makan angin lagi...suka tengok wajah mereka ceria dan gembira...

Dan paling buat mama happy ialah Rizqullah really enjoyed his short vacation nih...hope bila ayah balik nanti,we will manage to bring Rizqullah to all planned location for our next series of vacation around Malaysia...

Cukup dulu entry tuk kali ini...tilll my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

**Note : Kalau kita benar,kita tak perlu takut,kalau kita salah,kita haruslah mengaku kesalahan kita.Percayalah,orang akan more respect to us bila kita berani mengaku kesalahan  kita.Just be yourself dan tak perlulah menjadi orang lain.**

 
Real Time Web Analytics