August 31, 2011

Aidilfitri day 1..

Syukur sangat raya kali ini keluargaku lengkap semuanya...
Encik suami dapat pulang dan beraya bersama kami tuk kali ini...
Suka sangat coz feeling tu rasa lain bila orang yang kita cintai ada di sisi kita...

Alahai...since hari ni adalah Wednesday...
Less talking and babling....
Let's picture tell the happiness we had during this raya...

My mini family...

My MEGA family...

My charming son...

The guys in our life...

The little rascal who always make people laugh...
So cute je Rizqullah hulur tisu bila orang nangis....

The love of my life...
The man that I choose to led me all the way...
The man who I love and missed always...

Selamat hari Raya Aidilfitri 2011...
Maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga...

Just a simple one je pagi ini...dah nak start journey ke Teluk Intan pulak nih....doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang ya...

Till my next entry...salam merdeka buat semua!!!

**Happy merdeka and happy holiday for all non-muslim..***

August 29, 2011

Salam Aidilfitri 2011....



Kepada Semua yang sudi membaca nukilan mama Rizqullah ini...


"Ucapan Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir dan Batin
Untuk
Anda Semua"

Semoga di Hari Raya ini membawa seribu satu keberkatan di dalam hidup anda...
Semoga bergembira di pagi lebaran bersama mereka yang disayangi...

Di kesempatan ini kami sekeluarga terutama mama Rizqullah memohon maaf
Andai ada yang terguris hati mahupun yang terasa hati dengan nukilan mama Rizqullah..
Pohon maaf andai ada kata mahupun ayat-ayat dalam blog ini yang secara tidak sengaja melukakan hati anda semua...
Kami ini hanya manusia biasa yang tidak lepas dari melakukan kesalahan....

Pada yang pulang ke kampung...
Semoga anda selamat sampai ke destinasi yang dituju...
Pasti mereka yang menanti anda tidak sabar bertemu anda...

Pada yang memandu..
Pastikan diri cukup rehat dan bertenaga ketika memandu pulang ke kampung...
Ingatlah mereka yang bersama anda dan mereka yang menanti anda di kampung sana...
Semoga perjalanan pulang anda semua selesa dan selamat...

Pada yang belum habis shopping....
Selamat membeli belah...beringat ketika berbelanja...
Karang abis pulak budget selepas raya...
Dah kena korek plak tabung lama...

Have a wonderfull and colourfull of Aidilfitri celebration with all the love ones...

Dan seperti biasalah tahun ini sekali lagi kami sekeluarga beraya di sekitar Kuala Lumpur je..maklumlah,mama dan ayah Rizqullah orang bandar....dilahirkan di kota dan nenek atok pun tinggal di sini je...apapun,mama rindu sangat kehangatan sambutan hari raya ketika mama kecil2 dulu...seronok tak terkata bila nak balik kampung tu....walaupun kadang2 tu tak der apapun nak buat kat kampung.....tapi entah kenapa terasa happy sangat nak balik kampung...bak kata arwah Sudirman dalam bait lagunya...Oooo,balik kampung...Oooo,balik kampung...perjalanan jauh tak kurasa,kerna hati ku melonjak sama...ingin berjumpa sanak saudara yang selalu bermain di mata...

Peerrgghhh!!!sangat happy tau rasanya bila balik kampung...tapi itu dulu,kini semuanya dah berubah..mama dah jadi orang bandar...nak balik kampung pun dah tak der keseronokkannya...apapun,tahun ini mama bersyukur sebab masih diberi kesempatan untuk beraya bersama suami yang tercinta...

Syukur ayah dapat beraya bersama kami lagi kali ini...dan orang yang paling gembira nanti di pagi raya tentulah Rizqullah...sebab ayah ada bersama...sekarang ni mama dapat lihat the bond between mereka berdua...memang boys will be boys kan...apapun tetap bonding walaupun dah lama x jumpa...life is easy for them kan...


So....raya kali ini dah tentu sangat bermakna buat kami sekeluarga...sebab ayah dapat beraya bersama kami buat tahun ke-3...mudah-mudahan tahun depan pun ayah dapat lagi beraya bersama kami...mama sanggup je berkorban dan menanti selama 6 bulan asalkan tahun depan dapat beraya bersama sekeluarga...


Okaylah...kita tunggu pengumuman malam ni ya...harap2 esok rayalah yer...sbb mama pasti ramai yang dah siap macam2 tuk hari raya esok...


Sekali lagi...salam aidilfitri 2011 buat semua!!!




Masih bekerja daaa...

Haaaa...itu dia..esok je dikatakan akan beraya...
Tapi semalam ada gak desas-desus cakap raya on Wednesday...
Huhuhu..mana satulah sekarang ni...
Tapi whatever it is kan..mama tetap bekerja hari ini...
Sebab apalah mama Rizqullah tak cuti nih???
Patutnya time2 camni dah bercuti...siapkan apa2 yang patut tuk hari raya...
Heeeeeeeeee...bukan mama x mo cuti...
It's just...mama simpan cuti...
Sebab pasni mama nak cuti2 Malaysia with my 2 beloved hero's...

Oleh sbb mama Rizqullah ini wanita bekerjaya dan susah nak goyang2 kaki sangat..
Terpaksalah mama berkorban sikit sekarang ni...
Bekerja while orang lain sibuk dengan persiapan raya...
Tak leh nak complain apa2 yerrr...just senyum je...
Apa yang paling penting ialah...

I have my 2 most important man with me alwaysss...
Suka sangat bila dapat berjalan-jalan sekeluarga begini...
Pasni kami sekeluarga akan mula bejalan holiday sana sini...
 
Ishhh..x sabar plak rasanya nak holiday bersama keluarga tercinta ini...
Tapiii...dalam next week ayah akan ke Ganu dulu...
Sbb nak amik satu lagi paper yang kena repeat...
Huhuhu...tak pelah ayah,chaiyok!!chaiyok!! yer...
I dan Rizqullah will be waiting for you here...
Pas u balik dari Ganu nanti...
Kita jalan2 satu family...
 
Okaylah..just a little note je tuk hari ini...
Mode raya dah datang...tapi terperap di pejabat ni...
Sabar jelah...now,mama tengah crossing finger minta2 management bagi balik awal hari ini...
Hehehehe...
 
Till my next bebelan...salam aidilfitri buat semua...

Zakat...dah selesai ke??

Lagi beberapa hari jeeeeee lagi ni raya akan menjelma...
Dah selesai ke bayar zakat fitrah???


Kami...ayah dah siap2 bayar on last 13th August 2011...3 hari pas ayah turun kapal...
Ayah turun kapal je tempoh hari...
Terus cergas dan pantas shopping tuk raya...
Hahaha...betullah,bila kepulangan si dia...
Barulah mama semangat nak raya...
Adduuuhhh...kesian Rizqullah camni,mama akan moody time raya kalau ayah x der...
Ish...dush,dush,dush...mama Rizqullah...tolong bersemangat nanti ya...
Next year is your turn ayah tak raya bersama with us...
So,please chill out mama Rizqullah yerr..this year pulun cukup2 dulu...
Enjoy selagi boleh...next year punya hal...pikir next year...


So,pada sesiapa yang belum lagi bayar zakat fitrah...
Ayuhhh!!bangun cergaskan diri gi mana2 kaunter zakat...
Di mana2 pun ada sekarang ni tuk bayar zakat...
So,x der alasan yerr....


Dan alhamdulillah...ayah hari tu dah siap dan sudah pun bayar zakat kat Kompleks PKNS Shah Alam...kan di mana2 pun boleh bayar zakat dah sekarang ni...

Ayah amik akad tuk bayar zakat...
Seee...kat mana2 shopping mall pun dah ada disediakan kaunter2 untuk membayar zakat camni...
So...tak der alasan lagi yerrr...
Nak bayar lambat2...
Lagipun Membayar zakat kan adalah rukun Islam yang ke-4....

First time mama tengok ayah bayar zakat depan mata...
Ayah bayar tuk mama,Rizqullah dan ayah...
Tuk Selangor..Harga Zakat Fitrah bagi seorang adalah RM 7.00...

Pas habis akad dan serah duit...
Kita baca doa tanda kesyukuran mampu bayar zakat dan mampu menunaikan rukun Islam yang ke-4...
**Ayah cakap kalau dia atas kapal biasanya dorang leh bayar bila masuk Bintulu...So,don't worry ayah bilang..dia akan bayarkan tuk mama dan Rizqullah...**

Rizqullah tengah perhati dan belajar dengan ayah camne nak laksanakan rukun Islam yang ke-4...
Belajar ya sayang...lepas ni Rizqullah leh take over bila ayah sailing...
Bayarkan zakat tuk kita sekeluarga...

Okay...just a short one je untuk hari ni...badan dah penat giler ni coz siang tadi mama dan ayah sibuk with gotong royong at Klang masak rendang daging lembu dan rendang kambing..serius sudah terasa bahangnya raya nih...perrrggghh!!!meriah sangat tadi sbb ramai sangat yang membantu...hahaha...paling seronok definately bab usik-mengusik...

Adooooii...ada yang sudah tanya bila Rizqullah nak dapat adik...dan jawapan standard mama Rizqullah is...bila we have our own house nanti..insyaallah...

Okaylah...dah cukup dulu...till my next update...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

**Psssst...satu hari lagi je ni nak beraya dah...**

August 28, 2011

Salam Aidilfitri buat semua...

**Entry melekat sempena hari raya**
**Scroll bawah sikit untuk entry baru**

Lagi seminggu kita semua dah nak beraya..
Dikesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan...


Buat semua umat Islam yang meraikan kedatangan Syawal dan kejayaan mengerjakan salah satu rukun Islam ke-5....
Juga buat semua yang sudi singgah ke blog My Special Memories ini...

Salam Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin 

Dari kami sekeluarga andai ada kata2 yang menguris perasaan mana2 pihak...
Andai ada yang tersalah kata,teriak,tersombong dan ter yang seumpamanya lagilah..
Mama pohon ampun dan maaf pada anda semua...

Semoga semuanya gembira di Aidilfitri ini nanti hendaknya...

August 27, 2011

New raya Handbag...

Weeee...suka lompat2...
Akhirnya handbag raya is in my hand already...
Suka sangat...hari tu dok bayang2kan je camne rupa sebenar RAYA handbag tu...
Sekali dah sampai ke tangan sendiri...

Waaahh..lagi suka dan mmg jenis bag yang mama cari sangat2...
Thank you ayah for the permission and pitis tuk mama beli bag ni...
Bak kata2 ayah...losing thousand dollar tuk mama dan Rizqullah pun x per...
Asalkan kita sekeluarga sentiasa bersama dan bahagia...
**And most important is mama's smile...coz ayah cakap this lately mama kurang senyum dah...like something was kept deeply in my heart...**
Ayah cakap this is only small present for him je...
Sbb 6 bulan sailing hari tu ayah x sempat belikan apa2 tuk mama selain SK-II je...
Tuk Rizqullah pun ayah x sempat beli apa2 sbb x der masa nak turun darat plus..
Japan kan kena tsunami hari tu...so,ayah x berani nak turun due to the radiation...

Tak perlah ayah...for mama asalkan ayah selamat pun dah cukup sebenarnya...
Dan paling important ialah...kita sekeluarga dapat berkumpul di hari raya nanti...
Walaupun tiap kali ayah sign off is kinda of raya...
Tapi tetap x sama cam hari raya aidilfitri...
The feeling is different and of course on raya day is more special becoz we will be seeing all people that really matters in our life...we wore new baju,ayah and Rizqullah with baju melayu and of course sampin too...mama with bling2 baju kurung...bermaafan sesama kita dan hugging and kissing each of one in the family tanda kasih dan sayang...

Owhh...this is what mama like about raya...and not forgetting also giving duit raya ceremony where all little kiddos lining up to get their angpaus...so cute je mama rasa...only all this momentos will be seen during hari raya...makcik2 and pakcik2 busy with chit chatting and gossiping about here and that...while mulut tak berenti mengunyah kuih2 or ketupat..such a nice memories of hari raya right???

Tak lupa jugak kiddos datang rumah minum air je then sibuk nak duit raya..hahaha..pastu bukak sampul raya cakap..."Alaaa...seringgit je...giler kedekut tuan rumah ni.."...hahaha...tapi definately all this momentos will be seen kat kampung2 je...mama have all this sweet childhood memories and i'm missing it a lot...kalau dulu mesti at this time dah sibuk2 packing nak balik Teluk Intan...tak sabar nak makan cake and tapai hasil air tangan my arwah Uci@Teluk Intan...siap arwah Uci akan masak lebih for mama sbb mama suka sangat kek from Teluk Intan...

If time can turn back...I wish I can hug and kiss my arwah abah,arwah angku,arwah uci,arwah nenek and atuk and also tell them that I love them so much...serius,i missed them so much..raya without them feeling tasteless...

Ahaaa...see,mama Rizqullah is starting talking about hari raya...

Dah balik pada topik entry ni....sorrylah yerrr..intro panjang sikit...hahaha...this is mama new handbag or raya handbag...yang penting ORIGINAL and not come from PS...**opsss,sorrylah yer kalau ada yang terasa...**

Yeaay!!!mama get Burberry Handbag for Raya...
Thank you ayah for the handbag...
Hahaha..x derlah ini hanya bag cover dia je....
Ini pun dah cantikkan...bayangkan Handbagnya plak yer...

Taarrrraaa...mama's new Raya BURBERRY handbag...
A present from ayah for so much thing...
Definately for mama birthday jugaklah kann...
Walaupun dah lama sangat pending...tapi sangat berbaloi-baloi...
**Tak sabar plak nak tunggu Ipad 2..ayah cakap sooonnn...**

Yezzzaaa....yang penting ORIGINAL!!
MADE FROM ITALY...
(ko hade???...provoke...provoke..bagi hati mam enon membara...ahakss...ade ke mam enon yang sibuk kat sini???)
Harganya???haiyaaa...dah made from Italy..
congak2 sendirilah yerr...

Yeaaay!!!mama's raya handbag...
Leh mama bergaya ngan handbag baru during raya ni...
Lompat2 happy...
**Hek eleh...mama Rizqullah ni,setakat handbag baru ni pun nak kepoh kaann...heeeee...aha,siapa kata itu je...ada lagi nih...tungguuu...haa,kan mama Rizqullah dah mula me'riak'kan diri...yang penting ORI okay bukan cetak rompak...ehehehe...**


Ahaaa...kan mama Rizqullah dah mula meriak and menunjuk...bagi canlah kan mama Rizqullah nak menunjuk sekali sekala...takkan lah korang je boleh kan..tapi itulah,sekali mama Rizqullah meriak dan menunjuk nanti ada plak yang makan hati dan sakit hati...sebab mama Rizqullah tak beli barang biasa2 sangat...walaupun jarang membeli,tapi sekali membeli mestilah sesuatu yang berbaloi-baloi...


Okaylah...dah cukup dulu entry 'SHOW-OFF' mama Rizqullah....erm,yang penting persiapan raya pun dah hampir 90% siap...hadiah2 dari Gulati's tuk mereka2 yang kami sayang pun dah siap dibeli semalam...kuih raya hari Isnin ni dapat dan will be ready to given jugak nanti...mama rasa cam nak susun buat hamper plak..hehehe...


Till my next entry...ada lagi ke entry shopping raya??adaaaa..hahaha...sekali setahun mama Rizqullah nak show-off kan...saja nak bagi mam enon sakit hati sikit(itupun kalau ada lah kannn,tapi rasanya cam ada...)...entry hasil rembatan adalah time yang terbaik nak menunjukkan...


Salam sayang dan salam senyum buat semua...


Have a nice ramadhan...

August 26, 2011

Shopping lagi ke???

Ahaaa...lagi beberapa hari je nih lagi kita nak raya kaannn...camne persiapan anda semua...langsir baru dah siap pasang??Buluh lemang dah siap cari???ketupat dah siap anyam???baju raya dah siap gosok???kad raya dah siap gantung???pelita dah siap susun sepanjang jalan masuk ke rumah???Kuih-muih raya dah siap masuk balang cantik bling-bling???


Alahaaaiii...the list go on okay for the raya preparation...belum lagi masuk persediaan kuih raya dan memacam lagi kannn....tapi yang pasti shopping for raya is non-stop kan...sbbnya rasa seme benda pun nak tukar baru...kalau bleh suami/isteri pun nak tukar baru kannn...hahaha..x derlah,just kidding...^__^


Kami plak...hmmm,x habis shopping pun lagi ni...petang ni mama dan ayah plan nak gi Jalan TAR and SOGO sat beli lagi apa2 yang patut...buat hadiah pada mereka yang tersayang(mertua dan atuk nenek)...buah tangan yang diharapkan dapat memberikan dan memngukir sedikit senyuman buat mereka...**hopefully**

 Okay auntie2,unkel2,abang2,kakak2 semua...
Jom shopping baju raya ngan Rizqullah...
Rizqullah nak gi shopping lagi nih...
Banyak lagi baju nak beli...rayakan 30 hari jadi harus ada 30 pasang baju...
Owh...malam pun ada 30 malam raya kan...
Jadi kena ada 60 pasang baju tuk rayalah camni...
Barulah MERIAHNYA RAYA!!!
Hahaha...bankrup mama ngan ayah nak oiii kalau nak beli sampai 60 pasang baju just for raya...
Taukeh balak pun bankrup camni...

Just a note for semua...shoppinglah berpada-pada...jangan nanti pas raya korek tabung duit raya anak ek...hehehe...mama plak alhamdulillah ada lagi bonus nak masuk...TQ to my employer for the advance bonus baru2 nih...it's really help a lot...so,leh lagi ni kalau nak shopping sakan...apapun,thanks jugak to my beloved fren Hisfazilah@H.I.S.I.Q sbb dah deliver my raya handbag...you look gorgeous babe...jeles mak youuuu...still maintain je kawan sekolah mama ni...sice form 1 till now sama je...I je yang dah kembang semangkuk...hahahaha...

Okay...pada yang still nak shopping lagi...malam sebelum raya pun leh lagi gi Jalan TAR yer...sbb kat situ kan ada SALE malam raya...semua jual murah okay...jadi harus+wajib merembat apa yang patut...

Dah...enough for today,mama nak sambung keroje..sunyi plak rasa opis hari ni coz ramai yang dah mula bercuti...jalan2 kat KL ni pun dah kurang sesak sikit(I lioke)...kuantiti kenderaan di jalan raya pun...hmmm...x banyak sangat...haaaa,time nilah best gi tengok wayang...sah2 ticket ada je...hahaha...

Till my next entry...salam sayang dan salam ceria buat semua...

**Pssstt,nanti mama citer apa yang mama nak show-off sangat ek...hahaha...orang lain dok tayang memacam,mama pun nak jugak nih...apapun,tunggukan ya hasil rembatan shopping tak hengat dunia kami sekeluarga demi kerana hari raya...**

August 25, 2011

Sneak Preview : Baju Raya???


Ehemmm...eheemmm...
Saja kali ni mama nak show-off sikit baju raya kami sekeluarga...
Hahaha...
**orang seme sibuk entry persiapan nak balik raya...mama plak sibuk nak tayang baju raya...Haiiisshh,jeles okay tengok korang seme sibuk2 mengemas bag nak balik kampung tuk beraya bersama ibu dan bapa tercinta di kampung...kami ni tiap2 hari pun dah balik kampung...huhuhu..sadisss...**


Pastu banyak gak blog2 yang mama baca citer persiapan tuk hari raya yang bakal menjelma dalam beberapa hari je lagi nih...ada yang citer pasal baju raya,kasut raya,tudung raya,perfume raya,kereta raya,gadget raya dan macam2 lagilah...tak masuk plak hantu raya ek...hehehehe...so,mama pun nak join korum jugaklah yerr...nak citer persiapan raya kami...dan dah tentu baju raya tu wajiblah ada kaaannn...


Alhamdulillah...tahun ni ayah ada lagi bersama kami tuk beraya bersama...syukur di sini sbb diberikan kesempatan ini untuk beraya...dapat cium tangan dan peluk en suami di pagi raya...selain itu dapat jugaklah ucapkan sendiri depan mata ucapan selamat hari raya...serius,sejak kawen mama tak pernah lagi beraya tanpa en suami...haiyooo,kalau kena nanti...mau haru jadinya nanti...alhamdulillah,tiap kali ayah naik kapal,doa mama yang utama adalah keselamatan dia dan jugak kami dapat beraya bersama sekeluarga...


OPssss...sudah lagi tajuk daaaa....okaylah...tanpa panjangkan citer jomlah sneak preview baju raya kami sekeluarga nanti...nama pun sneak prebiu kannnn...jadi harus sipi-sipi jelah yer mama bagi tengok...nak tengok full version tunggu jelah raya nanti....


Karang nanti dah x suprise dah bila raya...
Tapi yang penting tema tahun ini adalaaaahhh....


Biru Turquoise...
Entah kenapa tahun ni tetiba mama nak warna biru...
Tapi cam best plak kaler ni tahun ni...
Pas raya nanti nak antar baju warna pink maroon plak...
Tapi itu tuk raya tahun depan...
Camne??okay tak baju raya kami sekeluarga...
Nak full version...time raya nanti jelah ya...
Yang penting bagi mama sekarang ni tuk cari baju raya ialah...
Kain dia mesti lembut dan selesa bila dipakai nanti...
Maklumlah..kami mungkin akan pakai seharian baju tu nanti...

Dan dah tentu orang yang paling banyak baju raya adalah...
INI BUDAK


|


|


|


\/


 Siapa lagi kalu bukan Rizqullah lah kaaannn...
Setakat ni adalah 3-4 pasang dah baju raya Rizqullah...
**Owh...ini belum lagi kira baju yang beli kat Singapore hari tu...**
Nanti jelah yerrr mama sharekan apa yang sempat mama rembat tuk anak teruna mama nih...
Tapi yang pasti seme ni mama beli lepas mama dapat bonus hari tu...
Yippiee!!!orang yang paling untung adalah ini budak...
Syoookk je dia bila mama dia banyak pitis....ehehehe...


Okaylah...ini jelah dulu sneak preview persiapan raya kami...hehehe...raya kali ni mama tak membeli sangat pun...beli pun cam biasa je,tapi kali ni raya mama extra sikit sbb dapat handbag baru...hohoho..x sabar esok nak gi pickup my new Burberry...yang penting design tu mama x nampak pun ada kat PS@Petaling Street...hehehe...cam biasa,mama nak sesuatu yang diff dan unique...syukur ayah bagi green light tuk beli handbag baru...TQ sayang for the pemission...sekali sekala kann isteri u nak designer bag...hehehe...
**Psssstt,sib baikkan I tak rembat Nikon D7000...hahaha..**


Apapun,nanti2 bila ada masa sikit mama citer apa yang sempat mama shopping tuk raya ini...fuuuhh,banyak benda ni mama rembat sejak dapat mood bershopping nih...tapi yang pasti setiap apa yang mama beli dapat free give...yezzzaa,that part yang paling mama suka...free give merata je..sekarang ni dah pening bila masa nak pakai seme free give tu??hmmmmm............


Okaylah...dah cukup dulu entry pasal persiapan raya kami...ni baru sipi2 je..ada banyaaaaaakkk lagi nih mama nak SHOW OFF...**kasi canlah kann mama Rizqullah nak show off plak..**...tapi nanti jangan ada yang juling mata plak tengok ke'riak'kan mama Rizqullah...hehehe...yang pasti ini seme duit BONUS i okay...bukan susu BONUS ekk...**penat2 kerja sometimes kena gak reward diri dengan benda yang kita suka...penat2 jaga anak while hubby away,time inilah plak hubby bayar pengorbanan dan penat lelah tu dengan handbag designer baru(itupun sebijik je,sebijik pun riban yer cik kak!!!**ko hade???)...**


Ahaaa...kan dah melalut+meriak lebih mama Rizqullah nih(ish,ish,ish..amalan x baik,tapi sekali sekala syok gak buat..saja nak test tengok ada x yang emo ngan statement riak mama Rizqullah....wink...wink...)...


Till my next entry...salam sayang dan Salam Aidilfitri buat semua...


Have a nice day!!!

August 24, 2011

Weekend together...when I realize you are BIG now...

**Entry giler lama tertunggak nih...Harap faham ya,mama Rizqullah agak kesibukan sikit due to raya eve dan jugak kerja kat opis pun melambaks...selain jalan2 sana sini with my mini familia...**


This is actually what happened on the last weekend Rizqullah and mama together-gether coz pastu ayah pun dah balik and bersama kami...so,selepas weekend yang ini...adalah weekend bertiga-tigaan pula....lagi syoook okay sbb setiap weekend adalah family day...yang mana mama dan Rizqullah akan jalan2 sini sana with ayah...even gi opis mama pun bertiga tauuu...**maklumlah,this lately mama Rizqullah over rajin nak gi opis malam2...standby maaa...kenalah datang opis kannn...**


Apapun,walaupun ada ayah di sisi..mama tak paham apahallaaaahh...anak teruna mama sorang ni nak jugak berlengas bawah ketiak mama...lagi2 bila mama baru balik kerja...mak aaaiii...sangat mencabar naluri keibuan tau...kadang2 rasa nak marah pun ada sbb kita baru balik kerja dia dah sibuk nak duduk2 atas riba,nak huglah,nak kiss lah...huhuhu...itu baru lebih 10 jam x jumpa mama...kalau berbulan2 x jumpa mama camnelah anak teruna mama ni yer....sekarang baru mama tahu kenapa anak lelaki suka sangat bawah ketiak mak dia...harummmmm...muahahahaha...


Okaylah...mama nak share sikit apa aktiviti terakhir mama dan Rizqullah during weekend sebelum ayah balik dari pelayaran...
**Seeing back all this little boy picture collection...mama jus realize that he's grown up so fast...kejap je masa berlalu dan kini usia Rizqullah dah nak masuk 2 tahun...pantas sungguh waktu berlalu...lagi2 sekarang dah petah bercakap...lagilah mama rasa he's grown up already...walaupun badan x berapa membesar,tapi emosi dan akal dia grow up so fast...**

Sekarang dah pandai demand dan pilih apa yang dia suka dan tidak...
Showing that he know what's he wanted the best for himself...
Tanda2 dah ready nak jadi abang...

 Rizqullah pun dah pandai nak pakai selipar instead of shoes...
Bila mama tanya kenapa...
Rizqullah will answer.."Nas"..which means pakai kasut "Kaki dia panas"...

 When you are serious like this my baby...
You really look like arwah angku...
Dah lah suka duduk kat kerusi favourite arwah....
Aduuuh...you really the mirror of arwah...

 But...when you are happy..
You look like mama...
With the naughty face and meaningfull smiless...

 Pantang nampak benda baru sekarang ni...
Dia punya je tau...
Bukan orang lain punya...huhuhu...

 Bila weekend camni...
Inilah kerja anak mama ni...
mengejar kucing2 belaan kat umah....
Kucing2 plak dah tahu...
Kalau bunyi je tapak kaki Rizqullah memasing dah ready nak angkat bontot...
Hahahaha....takut kucing2 seme ngan Rizqullah...

 Kucing2 yang selalu menjadi mangsa kejar Rizqullah....
Hehehehe....

 Daaannn...bila dah penat main kejar2 kat luar...
Masuk dalam...ada je benda yang dia minta...
Jadi mama layankan jelah....

This is some of our weekend activity...during ayah atas kapal,memang mama jarang sikit bawak Rizqullah gi shopping mall...satu sebab keselamatan dan satu lagi sbb x mo Rizqullah boring..maklumlah,kalau selalu sangat gi shopping mall...lama2 budak2 pun jadi bosan kannn...so,selalu bila ayah x der..mama akan stay kat umah je with Rizqullah...belajar mengira ke,belajar ABC ke...atau swimming kat pool kecik kami...

Apapun,weekend is the quality time for mama dan Rizqullah sbb time weekend je mama jadi mama sepenuh masa...hari lain mama amik shift malam je jadi mama to Rizqullah...

Dah..cukup dulu entry tuk kali ini...mama nak sambung kejap buat kerja opis...hari ni mama MC due to ABC dan jugak migrain...huhuhu...apapun,tadi call opis tanya keadaan di sana...huhuhu...kesian plak mama dengar sbb x der siapa pun yang free...masing2 penuh dengan task masing...mama plak ada 2 project tgh on going...

Apapun,this is only small challenge...semoga semuanya berjalan lancarlah nanti...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

August 23, 2011

Meeting Miss I'esha Damia...

On last 26th July 2011,sempatlah mama bawak uci dan jugak nek ngah gi tengok Rizqullah 2nd cousin yang hari tu mama dah citer pasal kelahiran dia dalam entry ni --> Welcoming I'esha Damia...kebetulan plak on that day mama was on leave due to entah apa entah..mama pun tak ingat dah....hahaha...

Apapun,it's feel fantastic seeing this little gurl...she like an angel and smell sweet...(well,siapa yang pernah bau baby...you know how's the smell is...haruman dari syurga okay...)...it was impromptu plan actually,suddenly mama tergerak hati nak melawat dan menziarah nek ngah di Shah Alam...kesian kat dia sbb selalu duduk sorang...bila cucu ada je baru meriah rumah tu...pastu hari tu pun dia ada datang umah and saying something yang tak sedapkan hati mama...as anak buah yang dia pernah sangat sayang dulu,mama tergerak hati to give her a visit to make sure that she's okay...dulu dialah yang jaga mama while uci gone to work...and I've been grown up with all boys...

Then tetiba plak hati tergerak nak gi tengok this little angel...nak gi visit mama tak tahu the address,so cadangkan pada nek ngah tuk tunjukkan jalan nak visit this little angel...luckily nek ngah nak ikut and show us the way...

Alahai...jom tengok jelah gambar2 yang sempat mama capture during our short visit ni...

Layannn...

Nek Ngah with her cucu...
I'esha Damia and Mamad the bam bam...

Nenek-nenek and cucu.... 

Uci Rizqullah with I'esha Damia... 

The sweet I'esha Damia... 


Okay...this is some of picas and updates on this little angel...
Pada kak Intan dan Bob...
Jagalah permata hati ini sebaik mungkin...didiklah dia menjadi insan yang cemerlang,gemilang dan terbilang...
Semoga I'esha Damia menjadi seorang wanita solehah dan seorang anak yg membanggakan mama dan ayahnya...

Okay cukup dulu bebelan di pagi hari ni...

Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

Happy 28th Birthday Sista!!

Today is 22th August 2011...
Bukan sahaja hari ni hari gaji buat mama tapi bagi semua kakitangan bank...
Pada yang meneriam bonus hari ini...gunakanlah bonus tersebut sebaik mungkin...


Di kesempatan ini jugaklah mama nak ucapkan...


HAPPY 28th BIRTHDAY 


MY DEAREST SISTA,MARINA...


Thank you so much for all support and help for kakak during abang redzuan is away...


Kakak doakan kamu sentiasa dibawah lindungan Allah swt dan sentiasa gembira dan bahagia hendaknya selalu....dimurahkan rezeki dan dipercepatkan jodoh...


Owh...pada yang tak kenal siapa adik mama Rizqullah...
This is Mak Ngah Rizqullah,adik mama yang ke-2...
She's always there helping mama on taking care Rizqullah while ayah is away...


Still available yerr...tapi itulah,bakal suami kena sabar ya...sbb dia sangat fanatik dengan ADAM AF2....huhuhu...mana2 pun mesti Adam...
**Haihhh..sabar jelah,mama pun dah naik muak dengar asyik2 adam...adam...**
Apapun,mak ngah tetap sayang BF no 1 dia ni...
Siapa lagi kalau bukan Rizqullah laahhhhh....
He's no 1 yer sekarang ni dalam hati Mak Ngah...

Tak caya...cuba tengok nih...

Mana2 pun Rizqullah mesti ada....selain BF and bodyguard kecik Mak Ngah...
Rizqullah jugak yang selalu buat Mak Ngah geram...
Hehehe....apapun,Rizqullah pun sayang sangat Mak Ngah...
Tiap kali jumpa Mak Ngah mesti cakap "Wa chaaappp" (What's up??)...

Tadi balik dari buka puasa...sempatlah mama buat suprise birthday celebration tuk Mak Ngah...hehehe...best je Mak Ngah kat dapur tengah syok buat kuih ngan Uci sambil bergosip...tetiba mama datang bawak kek...

Hehehe....sib baik menyempat jugak mama gi beli kek dan pizza...
Nanti2 sajalah yer mama share some picas yang dicapture tadi during suprise birthday celebration for Mak Ngah...namapun suprise kan...jadi semua pun harus kalut....hehehe...

Dah cukup dulu entry kali ini...till my next entr...salam sayang buat semua..

Have a nice and beautiful day!!!

 
Real Time Web Analytics