September 29, 2011

Firecracker (Part Two)

**Awas...entry kali ini berkemungkinan besar...diulang,berkemungkinan besar less wordsss**


Kisah ketika Syawal kian menjelma...
Aktiviti malam kami sekeluarga adalah....


**Drum Roll please...**


|


|


|


|


Apa lagi...dah tentulah aktiviti malam kami...
Adalah bermain bunga api@mercun...
Saja nak bersama-sama mewarnakan lagi malam2 terakhir Ramadhan dengan kemeriahan bunyi-bunyian mercun2 yang adalah dalam koleksi yang dibeli di bazar Ramadhan...


Syoook wor main bunga api time ni...lagi2 ada pelita keliling umah...lagi syok nak main bunga api...pasni Rizqullah akan mula merasai nak balik umah Uci bila menjelang raya...(insyaallah will be moving in to our own house soon,sekarang ni mama tgh sibuk cari deko yang nak buat at our new home..**excited**)


Mesti Rizqullah akan kuar soklan..."bila kita nak balik umah uci ni mama...nak main bunga api ngan Mak Lang,Mak Teh dan Mak Ngah..."


Alahai...that's is next year okay...this year plak,kami masih lagi di rumah KJ..mama's home sweet home...(auucch!!mama's gonna missed my own room and everything...definately the feel of living together with my siblings and mom..sobs,sobs...going to leave them soon for our new home..)


Dah...dah...jom enjoy dulu some picas yang sempat mama edit untuk ditayangkan di sini...buat tatapan anakanda mama nanti..you've a lot of people who loved you my dear son,jadi hargailah setiap apa yang mama tinggalkan di sini buat mu...



Some of the collection yang mama dan ayah beli dari Bazar Ramadhan...
Banyak sangat choice yang ada...
Tapi kami prefer beli fountain je sebab just letak dan lari jauh...
Perhatikan je bunga api keluar...
Bosan...tapi selamat...

 Rizqullah yang takut dengan bunga api...
Apalah boy mama ni...
Takut dengan bunga api...
Tapi elok gak dia takut..sekurang-kurangnya dia tahu itu adalah bahaya...

 Menyempat lagi ni posing depan fountain...

 Pelita yang menerangi keliling rumah...
Indahnya beraya di kota...

 Rizqullah konon2 berani nak main mercun and bunga api...

 Antara yang paling seronok main bunga api...
Ayah Rizqullah...
Ish..ish...ish....

 Rizqullah dah mula happy...
Syok baling2 pop-pop kat orang...
Bila orang lari or terkejut...
Punyalah happy dia gelak,,,

 I LOVE you...
Hmmm...cam tak berapa jadi je...kan...
Tapi bolehlah... 


Ini antara aktiviti kami sekeluarga beberapa hari sebelum syawal tempoh hari,seronok dapat spend masa sekeluarga begini...enjoying our days and raya together...
Dengan siapa lagi kan nak spend masa camni...


Paling best main mercun bola...satu kawasan rumah kebabom...tapi itulah,kesian anak2 kecik...even Rizqullah pun terkejut dan takut dengan bunyi mercun tu...so,sekali jelah Mak Lang bakar mercun bola..pastu dah x berani lagi...bising yang amat...


Alahaii...panjang plak mama menaip entry ni...konon nak short entry je...sekali hamikkan..panjang berjela menaip...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

Bunga Api@Tok Nyang Klang House...

Bila dah dekat2 nak raya tempoh hari...dah tentu main bunga api was one of the best and greatest event for kiddos kan...rasa lagi meriah sambutan malam raya with kiddos doing noise at outside the house...selain bunyi mercun,definately the laughing sound also is hillarious..and this is what happened when Atok Aziz cucu's and cicit's are together...


Definately the house is full with our laugh and noises...this is not everyday event that will be happened in Klang..only at certain days and also only at certain events...tapi yang pastinya,bila berkumpul camni harus terasa sangat meriah yang amat...


Dan ini merupakan sambungan dari entry yang sebelum ni...pas solat Maghrib dan Isyak...inilah dia aktiviti kanak2 ribena...yang x berapa ribena pun ada jugak...the master of everything is unkel black..hehehe..mama dan ayah just suply bunga api je...sekali-sekala balik kampung sambut raya...haruslah ada event main bunga api...baru kababooommm!!!


Dah...x mo cakap banyak...jom tgk aksi terlampau kami yang main mercun x hengat dunia...**kebabooommm!!**

"Angkatan tentera" yang ada...
Semua ini adalah kanak ribena yang teruja nak main mercun...

Main2 'BLUB' functionally kejap...
"L.O.V.E"
By Farah...

Blub function lagi...
"B.A.T.M.A.N"
By Adam(Unkel Black)

Some random picas...
Fountain...

Us...yang teruja bermain mercun dan bunga api...
Syooooook bangat bila main ramai2 camni...
Kalau setakat sorang dua...
Memang kurang meriah...

 The magician is defending attack from ??
Dah macam citer "Harry Porter" plak bila tengok gambar ni...

Okay,ini adalah antara aktiviti kami bila keluarga besar Atuk Aziz berkumpul di Klang...ada je benda yang nak dibuat dan dilakukan bersama...semangat kekeluargaan...apapun,yang penting bagi mama ialah...Rizqullah feel the feeling of raya eventhough dia dilahirkan di bandar...fuuuh,memang kalau nak compare raya bandar dan kampung..definately mama will says that raya at kampung is the best...

Tapi beraya di bandar pun tak kurang jugak...still having the fun...especially when the traffic is none...nampak sangat banyak migration dari luar bandar ke bandar kannn...that's why KL selalu jam...tapi itulah...lembah kelang ni kan mmg lubuk segala-galanya...

Jadi haruslah semuanya ke bandar tuk mencari rezeki...apapun,di KL semuanya ada...yang penting usaha dan rajin...

Alamak...membebel panjang plak mama Rizqullah....cukup dululah...insyaallah,nanti kalau berkesempatan sambung cerita lagi yerr...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day...

**Huhuhuhu...semalam mama terpaksa MC sehari semua gara-gara allergic yang maha dahsyat...kegatallan dan kemerahan satu badan due to the allergic..alhamdulillah,after one injection dari Dr,which causing mama tido hampir lebih 5 jam semalam...nampak dah makin kurang the allergic...tapi Dr pesan jangan makan udang,sotong,kerang atau apa saja yang can lead back to the allergic...dussshh,sabar jelah...apapun,still thinking..sejak bila plak ada penyakit alahan yang sangat teruk nih...**

September 28, 2011

Rendang Kambing lah beb!!!

Itu diaa...setelah sekian lamanya gambar ini mama perap...
sib baik belum lagi jadi pekasam...
tapi dah consider hampir-hampir jugaklah ni koooot...

Ini adalah aktiviti keluarga belah ayah 3 hari sebelum syawal tempoh hari...
Dan ini adalah aktiviti tahunan kot...
Mama pun x berapa sure sbb this is first time joining this event...
Maklumlah...kalau ayah x der...
makanya mama dok diam2 jelah kat Kelana Jaya...
Sebab lebih baik mendiamkan diri je..
Karang banyak cakap susah plak...jadi diam2 jelah...
Tapi tahun ni ayah ada...and terus terang mama cakapkan...
Yang jemput kami adalah Mak Lang Ju...
TQ mak lang for inviting us and also reminding us on the event...
Tahun lepas x join sbb ayah need to go back to Ganu on Saturday dah...
Sbb Sunday Ganu adalah hari bekerja...
Jadinya...tanpa ayah disisi ketika itu...
Adalah sangat sukar mama nak bergerak....

Alahai...x mo cakap bebanyak sangatlah kan...
Let's picture share the happiness we had during this Gotong-Royong of making rendang kambing...this kambing is specially imported from atuk's ladang at Bentong sana...
Syukur Rizqullah ada tok nyang yang ada ladang kambing...
Leh gak dapat makan kambing during raya...
Buuurrrppp...(opsss...)

And now...let's picture send you the spirit and happiness that we had during last Ramadhan...


Hasil dari ladang...
This pisang is to do cekodok pisang for buka puasa...

Rizqullah and Tok Nyang...
The President of this event is Tok Nyang...

Kacau Rendang sambil bergosip...
This is the best part actually...

Rizqullah is asking around about the rendang...

Beside making rendang..
Bersihkan rumah also one of the event...

Mama with my little 'girl'...
Comelkan Sulha???
The star of the day...she's so cheecky...

Mama and ayah take turn to kacauing the rendang...
Time ni semua dah hilang...
I know,it's 2 something already and it's hot...

This is what other people doing...
Buying necklace and doing some other works...
Tapi best...sbb time ni leh buat business...

After the rendang is done...
It's waiting time for buka puasa...
Meanwhile menanti buka puasa..
Ini 2 budak kicik sibuk melayan 'UpinIpin' series...

Dah berbuka puasa...
It's time to solat...
Masa ni mama x leh nak solat...
Sbb somebody kena perhatikan ini budak kicik...
While everybody is perform prayer...
Rizqullah enjoying playing 'kuda' at living hall...

Ini adalah antara aktiviti kami sekeluarga sebelum syawal tempoh hari...memang penuh je agenda setiap minggu kami...even hujung minggu ni pun sangat sibuk...entah ada masa ke tidak nak update blog ni...apapun...it's was fun doing this activity with others...walaupun penat tapi sangat berbaloi...sbb this is only the time that we really spend with each other...


Insyaallah next year jika ada kesempatan and ayah is here during Ramadhan..we'll be joing lagi kalau ada event camni...apapun,it's was fun and happy doing this...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

September 27, 2011

Happy Born Day to The GREATEST MOM@UCI!!!



Dear Mama@Puan Masnom,

Happy Born Day to you...
Today is your special day...
For the past 57 year...half of your live is dedicated to bring us up...
You've been the best mother and also a best friend to each of us...
You always makes our life easier eventhough you have to face the sorrow...
You always smile for us eventhough your love is not with you...
I know you missed him so much...
(wish arwah abah is here)


Thank you mama for everything that you've done for us...
We LOVE you so much!!!
And we hope that today will be a great and wonderful day for you...


Today 27th September 2011,will be another new marking in your life...
Hope that this year will be a great year for you...


Happy Birthday 57th years old...
Semoga mama terus ceria bersama kami dan harap dengan keletah cucu mama yang kebetulan share birthday month with uci dia...akan terus mengukir senyuman diwajah mama...


Again...


HAPPY BIRTHDAY MA!!


Or


HAPPY BORN DAY MA!!


May Allah swt always bless you...
We love you so much...


September 26, 2011

Macaron Sedap kottt...

Mama nak share makanan sedap lagi...
Siapa yang rasa-rasa nak makan macaron or nak hadiahkan kat orang...
mama nak recommended this macaron...

Sedap dan cukup rasa this macaron...
Besar pun besar gak...x der comel2 sangat pun...
kira leh kunyah banyak kali jugaklah...hehehe...

Pada siapa yang nak tahu kat mana mama beli macaron nih...
Leh klik kat link bawah ni...
http://ilovelovemacaron.blogspot.com

Oh yerrrr....lupa nak cakap...ini bukan promosi atau apa2 tau...
Taukeh macaron ni pun x minta mama promosikan macaron dia...
Tapi mama buat sukarela sebab macaron dia sedap...
(Sambil tu tolong my Sri Amanians Jr..)

Inilah Macaron dia...
Cantikkan packaging dia...
Masa tu kami order tu dihadiahkan pada orang...
50 keping RM1???...tak ingat dah...huhuhuh....

Cantikkan packaging dia...
Sangat nice nak bagi orang....

So...pada yang rasa nak order Macarons ni..leh call Alia yer...


Kenapa plak mama tertiba cerita pasal macaron ni kan??
Ish...saja nak share info benda baikkan...lagipun ini jelah yang kami bawak sebagai hadiah untuk semua...ketika gotong-royong di Klang di akhir Ramadhan yang lepas...since benda ni pun berbaloi-baloi untuk dikongsikan...harus dikongsikan...mama memang suka share makanan sedap2 ngan orang...


Okaylah..just nak share pasal macaron je tuk kali ni.Next entry nak citer pasal gotong royong masak rendang kambing dan lembu...best tu,kambing dari ladang keluarga dijadikan rendang...fresh dan yummy sangat...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Happy Monday ya!!!


**Buurrrpp...alhamdulillah...syukur hari ni selamat breakfast dan lunch...hari ni ada portluck kat opis mama...memasing bawak makanan sedap..dari pagi sampai sekarang ada lagi makanan...mama plak bawak Seafood and Potato pie...alhamdulillah,itupun sold out..habis beberapa minit sebelum lunch...main dish adalah nasi lemak...syukur2,rezeki dari Allah swt...inilah dia bila setahun sekali ada bonus..memasing x lokek nak bawak makanan sedap2...**

Buka Puasa @ Gardens,MidValley

Firstly,thank you so much to ayah coz banjer makan makanan best2 je sejak ayah balik...huhuhu...mama pun dah naik bam,bam ni...penat tau puasa sebulan...tapi x sampai sebulan badan dah naik balik...hmmm...penangan bulan syawal kann...macam x penah jumpa makanan...huhuhu...tapi ini bukanlah kisah pasal bulan syawal...kisah ini dah lama mama simpan,asyik tak berkesempatan je nak menaip entry di sini...huhuhu...


Sibuk bangat je this lately dengan bermacam-macam aktiviti seharian..mama pun dah rasa banyak benda terabai due to kesibukan yang melampau..huhuhu...apapun,kalau ada tempat makan best yang mama rasa sesuai sekali-sekala nak pergi with family mahupun bersama yang tersayang....mama will share it here,supaya semua pun leh rasa apa yg istimewanya tempat2 ini...sharing is caring kannn...


Tapi pada yang dah pergi plak...kalau terasa nak gi tempat ni sekali sekali...tak salah rasanya pergi ke sana kembali...Okaylah...x mo cakap banyaklah dalam entry ini...jom tengok apa yang sempat mama captured during our impromptu buka puasa at Garden,Mid Valley on last Ramadhan...
**Harap maaf,kualiti gambar sangat2 teruk sbb mama amik pakai camera handphone je...biasalah,bukan selalu pun bawak DSLR...**

Kami berbuka  puasa di sini...

Rizqullah is choosing his menu...
Macam dia plak yang puasa...
Hishhh...sabar jelah ngan anak kesayangan kami nih...



 Some nice deco in the restaurant...

 Ayam goreng untuk Rizqullah...
Since ini adalah makana favourite dia sekarang ni...
mama dan ayah pasrah je...

 Nasi goreng errrrmmm...
Alamak...lupa plak nama menu nih...
 Leh tahan sedap tau nasi goreng ni....

 Air errr...
Lupa jugak dah nama dia...
Tapi sangat sedap...

 Salmon ceaser Salad...
Ini pun sedap jugak...
Nyuummmmy,....teringin plak nak makan lagi ceaser Salad nih...

 Marinara spaghetti...
Menu pilihan mama untuk berbuka puasa...

 Antara juadah yang ada di meja kami....
Semua pun sedap...
Syoooook sangat datang sini...

Mama and Rizqullah...
Rizqullah dah sedap menyentap ayam goreng...
Tengok tu muka dia...
Heavennya dapat ayam goreng...

Ini adalah antara venue buka puasa kami di Ramadhan yang lepas...terus terang mama cakapkan bahawa the food is fantastic..bukan sahaja the presentation was nice,tapi rasa pun marvellous...memang berbaloi-baloi dengan harganyalah...hehehe...

Pada sesiapa yang rasa nak cuba makanan kat sini..mama Rizqullah recommended sangat-sangat...kalau rasa nak bawak pakwe or makwe makan sedap2...leh bawak kat sini yer...kat mana outletnya???ada kat Mid Valley and One Utama...ada few places gak lagi...tapi mama tak ingat...

Okay...dah cukup dulu tuk kali ini...till next sharing info...salam sayang dari kami sekeluarga...

Have a nice Monday!!!

September 25, 2011

Last weekend of Syawal...

Fuhhh...banyak sungguh jemputan di minggu yang ini...
Sampai dah tak tahu nak mula dari mana dan berakhir di mana...
Apapun...terima kasih sangat2 dari kami sekeluarga sebab sudi jemput kami datang rumah terbuka anda semua...
Dari sedara-mara,rakan sepejabat mama,rakan perkapalan ayah dan jugak kawan2 lama@sahabat2 lama...
Ini belum lagi kira yang jemputan rumah terbuka company2 lagi...
Alhamdulillah...ini semua rezeki okay...
Cuma x nampak je...orang kata rezeki tersembunyi...


Apapun...kami sekeluarga mendoakan anda semua yang menjemput kami dimurahkan rezeki selalu dan dilindungi Allah swt...
Terima kasih sebab sudi berkongsi rezeki dan sedikit kegembiraan anda bersama kami juga...
Hari ni plak...kami sekeluarga ada open house dan wedding...
Hmmmm...tak tahulah sempat ke tak sempat nak pegi semuanya...


Ada family gathering lagi kat Bangi nun sana...
Sangat2 penuh jadual hari ni...
Inipun mama curi masa sikit tuk taip entry ni...
Sementara menanti Seafood and Potato Pie mama dalam oven tu masak...
Curilah kejap masa menaip entry ni...
Seafood & Potato pie tu mama nak bawak tuk family gathering kejap lagi...
Sangat super-duper sibuk this lately sampaikan ini blog pun agak terabai...


Insyaallah...
Mana jemputan yang sempat...
Kami bertiga akan hadirkan diri...
Terima kasih pada yang mengundang...


Next week pun sama...mama akan sangat super-duper-triple Bz like a bee...sbbnya next week mama kena jadi penggubah hantaran fresh flower tuk cousin mama...errrmm,yang tu nanti2 jelah mama story ek...insyaallah kami akan berada di Melaka selama beberapa hari...terima kasih diucapkan pada mereka yang nak bertemu dengan kami di sana...


Bukan mama Rizqullah tak sudi tau...mama Rizqullah ni pemalu orangnya...nampak je macam the rock...tapi tak yer....hehehe...lagi satu,mama Rizqullah ni tak ler peramah mana...dalam blog ni je nampak cam hu-ha-hu-ha...tapi banyak diam je...tak caya leh tanya mereka yang penah jumpa mama Rizqullah...


Okaylah...cukup dulu entry pendek ni...nak gi check Seafood and potato pie punya progress...harap2 menjadilah hari ni...sbb first attempt hari tu gagal...uhuks...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and fantastic weekend uollssss...

September 23, 2011

Rindu sangat...

Ahaaa...tajuk entry gedik je kan...
Nak rindu kat siapalah wahai mama Rizqullah...
Haiiih...petang2 ni baru nak rindu??
Pagi tadi x rindu ke??
Nak tahu siapa yang mama rindu sangat petang ni...
Inilah dia orang yang paling mama rindu sangat2...

Macamlah tak jumpa tiap hari kan....
Ishhh..ibu mana tak rindukan anak kann...
Dah tentu dua-puluh-empat jam dok pikir pasal dia je....
Rindu tu...walaupun mama sibuk kat pejabat...
Sekali-sekala menjengah ke folder Picture yang ada dalam harddisk...
Tengok2 gambar anak teruna saya yang sorang ni...

Dialah pengarang jantungku...
Penguat semangat tatkala suami jauh dilautan sana...
Dialah senyuman dikala duka menjengah jiwaku...
Dialah juga penyebab aku terus berdiri...
Ewwwaaahh...dah hemo-hemo -elmo plak mama Rizqullah nih...
Apapun...semua ibu2 dah tentu sayang bangatkan semua anak2 dia...
Dah tentu mama pun sama...siapa yang tak sayang anak kannn...

 Lelaki ini pun mama rindu gak...
Ish...suami sendiri okay...
Wajib rindu 24 jam lebih lagi dari Rizqullah..
Hehehe...
 
Apapun,tak sabar dah ni nak balik...kejap lagi nak jumpa mereka...yippie!!!!
Hari ni mama nak balik sharp...x mo pikir apa2 dah...yang penting instruction to vendor mama dah bagi clearly...hopefully semua berjalan lancar...amin...

Okaylah...cukup dulu entry nih...nak runner kejap pegi amik barang...

Till next entry...salam sayang buat semua...

Fuuuhh...weekend ni banyak invitation...harap2 dapatlah memenuhi semua jemputan...to mama kizkiz,macam susah je nak gi raya umah you...just received one new invitation lain lg nih...huhuhu...

Mister Donut...bebeh...

Donut dari Japan...
Bak kata ayah...
Sekarang ni dah available di Malaysia...


Pada yang nak cuba rasa...
Leh gi ke Jusco One Utama,cari kat bahagian food and groceries...
Pasti akan terjumpa small outlet of Mister Donut...


On last Ramadhan we manage to grab some of this donuts..
The taste not badlah...tapi mama prefer donut gula yang fresh goreng tepi jalan..
Murah pun murah....hehehehe...
Maybe donut ni tak sesuai ngan tekak mama...
(Mama suka memilih makanan okay)


Ayah cakap the taste of the donut is same macam kat Japan...
Tak der beza sangat...same ingredients I guess...

Kotak Mister Donut...

Donut yang sempat kami beli...
Dah buka puasakan...
Jadi mood nak makan pun ke laooot dah... 


Okay...pada yang nak cuba donut ni...leh gi ke Jusco ek...sbb donut ni dibawakan oleh Jusco tuk masuk ke Malaysia...(ewaahh,mama dah macam pengiklan plak nih...)


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

September 22, 2011

Pay Day Day!!!

Hari ni pada mereka yang berkerja di institusi kewangan rata2 semua dah gaji kan...
Hehehe...mama pun sama....gaji masuk hari ni...yippiie!!!
Alhamdulillah...kali ni gaji semua in 1...

Bonus + Gaji + Increment + Increment arrears...
Syukur sangat2...rezeki dari yang Esa...
Siapa nak bagikan camni???
**Inilah untung bila jadi wanita bekerjaya...dapat gak belikan something yang istimewa buat yang tersayang dengan gaji yang ada...tak derlah mengharap duit hubby 100%...biasalah...pro and cons ya...tapi yang pasti rezeki masing2 okay,oleh itu PHD haruslah dibuang jauh2...pastu janganlah plak yang terasa hati ngan entry mama yer..nak jadi cam mama Rizqullah...kerja ataupun buat biz...**


Dan bila mama tengah kayo ni...dah tentu orang yang mama nak belanja sangat2 adalah...mereka berdua ini...



Mereka ini yang selalu menjadi penyebab mama tak putus semangat dalam meneruskan hidup ini...walaupun bermacam-macam dugaan yang dihadapi...namun,bila kenangkan mereka berdua ini...terus semangat mama naik kembali...


Selain mereka...mama pun nak banjer Uci dan adik2 mama...sbb tanpa mereka jugak,mama tak akan berada di sini...time mama sibuk di pejabat dan ayah dilautan...merekalah yang bantu mama to take care Rizqullah while mama is away....syukur ada family yang supportive ini...


Okaylah..just short one je,nak share kegembiraan di hari ini...yang penting masuk je bonus ni...settlekan semua hutang2 yang ada....hehehe...


Dah...cukup dulu...till my next entry...


Salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

September 21, 2011

Birthday lagi???

Happy belated Birthday Mak Ngah!!!

Semoga Mak Ngah happy selalu dan dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki selalu..
Semoga dipercepatkan bertemu jodoh dan jugak janganlah memilih sangat...hehehe..


Just a very,very simple birthday celebration je dari mama...
Sebab actually on last 22nd August 2011 mama ada majlis buka puasa with vendor kat Swiss Garden KL...rezekikan...haruslah tidak menolak...hehehe..
Jadinya,beli kek pun mana yang sempat grab je...seme pun last minute je...


Dan ini adalah hasil sambutan harijadi suprise + kelam-kabut...
At first Mak Ngah ingat x der pun org nak nyanyikan and bawakkan dia kek harijadi...
So,malam tu dia pun sibuk2 ajak uci buat kuih samprit...
Mama plak balik lambatkan...makan banyak and plus nak beli kek and pizza lagi...
Jadinya agak lewat...dekat kul 10.00 malam baru sampai umah...


Mak Ngah pun dah kuciwa sikit...hehehe....
Suddenly ada org nyanyikan lagu "Happy Birthday" sambil bawak kek dari depan...
Tengok kak long dia bawak kek and seme follow belakang...
Barulah Mak Ngah senyum sikit...
**Ahaksss..dia nak emo arr tu seme buat bodo je on her birthday...ekekeke...**


Dan ini adalah some pictures yang ada...
**Semua gambar ni ayah yang amik...so,harap maaf kalau kualiti gambar x berapa nak best...(macam nak salahkan hubby je kan...ekekeke...)**


Jom layan 3 gambar yang bolehlah approve by Finas(apa kena mengena dalam ini entry) tuk ditepek kat sini...

Kek untuk Mak Ngah yang disayangi...
Selalu "What's up??" ngan Rizqullah...
Sorry sangat ya dik,ini jelah yang sempat kakakmu rembat...
Terlupa plak Swiss-Garden ada jual kek... 

Tengok tuuuu...
Siapa yang over lebih???
Dak kecik pengarang jantung Mak Ngah yang melebih-lebih...
Bajet cam dia punya je kek tu kaannn...
Beriya je dia tiup lilin tu...
**Alamak!!!mama terlupa plak pasal birthday cake cutting ceremony tuk Rizqullah...**
**Hmmm..buat hujung minggu ni jelah...leh share kek ngan Uci...heee...**

 Yeerrr...nak potong cake pun kena jemput YB ni yerr...
Orang lain x leh potong...
Kek itu dia yang punya...hehehe...
Macam2 hal dak kecik sorang ni...
Tak dapat potong cake tu,bergemalah suara takbir dihari raya...
Eh,silap..bergemalah suara dia satu rumah..

Ini adalah antara gambar yang kira cunlah nak tepek kat sini...ni seme sbb mama malas nak amik gambar due terlalu kenyang dan penat seharian di pejabat dan memenuhi jemputan berbuka puasa...this is  hidup wanita bekerjaya...luckily I have my husband beside me always...dia pun tak bagi mama berhenti kerja,kalau nak dia kata tunggu dulu sampai impian dia tercapai...pastu mama leh buat apa je yang mama nak buat...


Again...we wish Mak Ngah...


HAPPY BIRTHDAY!!


and may Allah swt always bless and protect you...
We love you so much...


Till my next entry...salam sayang buat semua...







 
Real Time Web Analytics