October 31, 2011

Checklist tuk Rizqullah ke Taska....

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10....hours je lagi nih...
Rizqullah will be start his new phase in life...
Rizqullah akan mula ke taska...
At the age of 2...Rizqullah akan ke Taska...
Dan bila Rizqullah dah mula nak ke Taska...
Dah tentu ada checklist tuk barang2 yang nak kena sediakan...


Coz he going to spend most of his time kat sini...
Taska ini merupakan sebuah learning center and also a day care jugak...
Jadinya mama rasa...it's was good for Rizqullah brain development to be here...
At least he learn something kat Taska instead of nothing kat rumah...
Yupppsss...mama punya jadual harian pun akan berubah...
Coz need to go out early to fetch Rizqullah kat Taska before ke Opis...


Hmmm...tak per,citer Taska tu nanti mama story ek..
Sebelum tu,jom tengok checklist barang2 keperluan Rizqullah ke Taska...


1. Barang Mandian (Sabun Mandi,Bedak,Losen,Minyak Telon,Minyak Rambut,Drapolene)
2. Berus Gigi dan Ubat Gigi
3. Sikat
4. Tuala Mandi
5. Beg plastik pada setiap hari untuk pakaian kotor(sib baik banyak beg laundry dari macam2 hotel...pakai yg itu sudaaahh...)
6. 3 keping diaper dan 2 pasang baju.(Hmmmm...mama akan bagi lebihlah kaann...takut apa2 jadi,siapa nak antar plak barang2 kalau x cukup..)


Hmmm..ini jelah checklist tuk barang2 harian Rizqullah ke Taska...aduhaaaii..boleh ke mama tahan nak tinggalkan dia kat Taska...kelmarin Rizqullah kena cakar ngan cousin dia pun mama dah sedih dan rasa nak geget2 je tangan anak sedara tu...inikan pulak anak org lain kaaannn....ramai yang cakap,mama kena ready seme benda tu lah...kot2 balik anak lebam sana-sini..demam dan sakit ke...hadoooii...semoga Rizqullah kuat dan dapat terima perubahan ini...opsss...mama pun sama...haiiih,mental dan hati memang kena kuat betul nih...hope everything will be fine...ameen...




Hope Rizqullah will be smiling like this everytime dia balik skool...
Lepas ni mama harap dapat dengar Rizqullah mengaji or baca A-B-C or Alif,Ba,Ta kat mama...excited jugak nak tengok perkembangan mental Rizqullah nanti...
~~❤~~


Okaylah...esok semua teka-teki ini semua akan terjawab...siapa yang akan nangis agak2nya???Rizqullah kahhh??Mama kaaahhh????


So...tunggukan jelah ek entry pasal Rizqullah ke Taska nih pada esok hari...


Till then,salam sayang dari kami sekeluarga...


Semoga hari anda hari ini ceria hendaknya...


**Mama in happy mood coz esok mama cuti..excited and berdebar2 jugak nak antar dak kecik sorang ni ke Taska...tapi at same time mama ngan ayah leh gi jalan2 berdua...window shopping tuk rumah kami...weeeee...ya-be-da-be-du...**

It's O.V.E.R oledi laaaaah...

Akhirnya...setiap yang bermula pasti berakhirkan...
**Ayat klise...**
Namun walupun ia telah berakhir...namun tetap memberikan satu kenangan dan memori nan indah buat kami sekeluarga....
Sesungguhnya...percutian di Cyberview Lodge ini sangatlah menenangkan...
Kiranya percutian hadiah buat si kecil Rizqullah juga merupakan remedy buat mama...
Serius...this lately mama sangat-sangat dan sangat stress...
**Sampaikan nak update status kat FB pun dah malas...apakan lagi amik tahu hal orang lain...lagi lah malas...so,apa2 yang terjadi pun mama tak kesah dah...huhuhu...masalah diri sendiri pun ada banyak...**
To much of things in my mind...
Nak berjimat cermat...nak design rumah camne...nak tentukan hal anak...nak pastikan prestasi kerja tip-top dan macam2 lagilah...belum lagi tanggungjawab dengan Allah swt dan jugak keluarga...


Opsss...bukanlah mama Rizqullah ni mengeluh atau apa yaaa...tapi syukur ada jugak gaji sendiri untuk dispend demi orang2 yang saya sayang...syukur dengan wang titik peluh saya ini..yang kengkadang kena standby bagai dan memacam lagi...dapat jugaklah merasa holiday di hotel 5 star...sekurang-kurangnya terbayar jugak penat lelah tengok orang2 yang amat saya sayang tersenyum dan bergembira...duit tak datang bergolek kat kaki ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian...kena ada usaha barulah ada rezeki tersebut...


Since this the last day kami kat sini...after je breakfast di Restoran Verandah...kami pun tawaf untuk kali terakhir di Cyberview Lodge ini..maklumlah,di hari sebelum tu birthday boy sudah tarak sabar mau splashing in the pool...dah lama 'puasa' tak main air...jadi bila ada kesempatan macam ni,haruslah tak dilepaskan kannn....jadi tak sempatlah tawaf habis area Cyberview nih...


Dan ini merupakan koleksi-koleksi gambar yang sempat dicaptured ketika sesi tawaf terakhir kami di sini....

The ENTERANCE...



Selalu ayah dan Rizqullah je kan yang jadi model...
Kali ini mama dan Rizqullah plak ek...
Ayah jadi photographer....ye-be-da-be-du...
Syoook jugak sekali sekala ada photograher amik gambor Rizqullah ngan mama...
Rizqullah nampak manja ngan mama???
Yuppppsss...he is sangat manja ngan mama....
Walaupun mama di garang cam rimau...tapi dia tetap manja ngan mama dia...
**Uhukksss...pasrah...sbbkan pasal nih...Rizqullah suka melepek kat mama...**

Must go Spa...
Tapi masa ni,mama tak dan nak gi...
Maklumlah...stay pun semalam je kat sini...
Just nak try and experience ourselves camne perasaan stay kat sini...

A place for kiddos...
Dalam tu ada macam2 benda leh buat...
Tapi kena tengok jadual dia kat reception table...

Us...sesambil jalan2 tu...
Sempat lagi posing sekeluarga...



Daaaaannn...sebelum gerak balik...
Another family picture...
Time ni hangin je mama ngan ayah tengok perangai Rizqullah...
Habis seme gambar...dia buat hal dia je..
Tak reti nak duduk bebaik...grrrrr....


Okay..this is one of our holiday experience yang mama rasa worth it to share with others...memang rasa cam dekat je tempat ni...tapi once you are in the room,anda semua pasti rasa tak mahu keluar...kerana bilik di resort ni pun sangat-sangat cozy...sesuai sangat kalau nak berehat dan bersantai bersama keluarga...it's like an escape place lah kiranya...


Kalau tanya mama samaada kami akan ke sini lagi ke tidak???


The answer is...YESSS!!!we will be here again and again...
Mama dah cakap ayah...kalau mama stress lagi this is the place mama nak stay...
Don't worry about the cost...I'll spend my own money...
Kerja ayah dan Rizqullah is only temankan mama and have fun...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...


Till my next bebelan yang entah hape-hape...salam sayang buat semua...


Have a nice Monday!!!

October 30, 2011

It's Sunday Oledi???!!!

Wadddduuh....waddduuh....
Dah hari Ahad rupanya...
Dan esok sudah hari Senin...

Dannnnn esok sudah mula bekerja kembali...
Hope everything goes fine tomorrow...
**Insyaallah....**

Okay...task hari ini adalah....
Siapkan Beg Rizqullah nak gi Taska on this 1st November 2011...
**This is becoz no more maid lagi at home...lagipun,it is time for him to learn to be 'abang long'...Coz tak lama lagi insyaallah...mama nak preggy balik...yeaay!!!doakan ek Rizqullah dapat adik yang syomel cam Rizqullah...**
Insyallah,tahun 2013 Rizqullah leh dapat adik...**ameen..**

This is all mama and ayah planned...after dah settle hal rumah,boleh tambah dah ahli keluarga kami...**we are expending...**
Tak tahulah camne nanti Rizqullah menerima kehadiran adik dia nanti...
Itu sebablah mama antar dia gi Taska seawal usia 2 tahun ni...
Just to make him reallized that he need to grow up and no more so manja-manja...
**Currently he is so spoiled...seme pun kena ikut cakap dia...tapi walaupun begitu...mama bangga bila orang cakap Rizqullah baik and ikut cakap...yupss,itu mama harus akui...he know how to be behave depan orang...pandai jaga air muka parents dia...kembang dan bersyukur okay ada anak camni...tak sia-sia masa ngandungkan dia mama banyak baca yassin dan Al-Quran...inilah hasilnya...anak yang soleh..ameen..**

Opsss...termelaluts plak dah ni...

Apapun...just wanna say!!!


HAPPY WEEKEND UOLSSSS!!

I love them soooooo damn much....
Spending my weekend with both of you is awesome...
Oh!!ni gambar yesterday...
Rizqullah with ayah posing ala-ala majalah Mangga....**ahaksss..**
Upah Rizqullah behave masa potong rambut yesterday...
Nak gi skoolkann...haruslah kena kemas...

Okay...just s short entry je tuk hari ni...
Ingat nak taip pasal Dress Up and Hollywood party with Astro B.Yond IPTV and Nuffnang Party semalam...tapi kemalasan melanda...
Will do so later okay...
**Syookk dapat jumpa ramai blogger2 otai...cam RedMummy,Mak Dara dan ramai lagi...yang pasti dorang seme ni tak sombong dan riak pun walaupun dah sangat-sangat glamour...tak derlah dok claim dorang ni famous cam sesetengah blogger tu...sorrylah kalau ada yang terasa...tapi seriously,blogger2 otai dan popular tahap celebrity ni tetap low profile and very humble...so,agak2lah ek sikit kalau nak meriak...just a note jugak tuk diri sendiri nih...**

Dah..cukup dulu..till then,salam 1 Malaysia buat semua...

**Peace no war!!**

October 29, 2011

Nuffnang : Dress Up and Party at the Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrities Night...

Yeaaaayyy!!!Tonight Rizqullah needs to stay home with Uci and other...
Or...mak ngah planned to bring Rizqullah to watch Fourteen group show at Taman Tasik Shah Alam...



at 

Date: 29th October 2011 (Saturday)

Time: 6.30pm – 10.00pm

Venue: B.yond IPTV Concept Store
No.5, Jalan Solaris 2, Ground Floor, Solaris Mont Kiara

Pada yang tak tahu apakah itu...please do click kat link atas tu....

Camne mama leh dapat invitation??
Sebab mama leave comment kat situ...
And this is my comment...


Alhamdulillah...my comment being selected for this invitation...
Only 70 comment was selected to attend this party...

Thank you Nuffnang again for the invitation and definitely we will be there tonight...



Okay...dah nak gi siap2 nih....sekali sekala join event Nuffnang ni...
Uissshh...berdebar2 plak...

Hope to meet other blogger maybe kat sana...
Walaupun income dari Nuffnang tak mencanak-canak...
Tapi cukuplah tuk top-up2 sikit...

Apapun,semoga semuanya selamat....

Chooooww!!!nak siap2 dah ni..nanti mama story apa yang berlaku di sana...
**HOT FROM OVEN nih...**
**KO ADE??...jangan marah aaarrr...**
**Sesaja nak kasi hot...muahaha...**


October 28, 2011

Cyberview Lodge Resort & Spa...

Nothing much I can say about this place anymore...
It was wonderful to be here....
Bak kata Hanin@Mama Kyra...this place is peaceful and relaxing...
Yuppppsss...strongly agreed with you Hanin...sangat2 relaxing...
For a while I forget about where I am...
Eventhough still in the area of Klang Valley...tapi tak rasa pun still in the area...
**Well...we still drop by Alamanda for night activity on that day...**


Okay...dalam entry sebelum ni mama dah share the beauty of the room...yang mana rasa x mo gi mana2 pun...dah lah katil dia sangat empuk...Rizqullah really sleep tight on that night...maybe dah penat kot berendam dalam kolam berjam-jam with mama and ayah...**heaven okay spend holiday camni...**

Tapi dalam entry yang ni...mama nak share plak keindahan sekeliling Cyberview Lodge nih...memang sangat sesuailah kalau nak photoshoot family or wedding kat sini...sangat indah dan cun background dia...actually niat hati mama haritu ingat nak family photoshoot dengan our photographer kat sini...tapi apakan daya...dia plak sangat sibuk...maklumlah,org dah fofular dan penting...sana-sini job okay...baru2 ni dia shoot tuk Aaron Aziz tuk iklan Drive M2...perrrgghh!!!hebatkan photographer wedding mama dan ayah nih..which dah jadi pun kawan kami...
**Soooooo...En Yol,please make a little space in your calendar yerrr...for our family photoshoot...as per explain,the picture will be hang at our 'Palace' later...TQ..**


Dah...cukuplah the intro kannn...let's peektures stop your imagination...just layan the selected picas yang ada ek...So that you can make the decision whether to stay here or not...satu hari pun cukup sebenarnya sbb not much pun bleh buat kat sini...tapi terus terang this is the place if you wanted to relaxing in the peaceful mode...

The pool view...

The exploration started...
Rizqullah dah aimed pool tu...
His favourite thing to do....

The pool area...
**Sila abaikan the sexy scenery yerrr...**

Rizqullah teruja nak masuk dalam pool...
Tapi di halang oleh ayah...

Ya Allah...cantiknya...
Seronok ni berendam sambil menikmati keindahan alam...

The path along the Cyberview Lodge...

Cantiiiiiiiikkkk kannn??

Baru mama plan nak photoshootkan 2 beranak nih...
Sekali Rizqullah geli plak ngan rumput tu...hehehe...
Rumput carpet...tajam2...

Sangat gerammmm....
Mama baru nak photoshoot ngan Rizqullah...
Rizqullah dah buat muka plak...
Adeeehhh...sangat mencabar sekarang ni bila nak bergambar....
**Pasrah**

One of mama favourite shot...
Nampak sangat Rizqullah in the happy and enjoying mode...
**Memang punn...penat hokey tokey-tokey seme...dia lari sana-sini macam ini resort bapak dia yang punya...grrrr...**

Okay...this is actually some of it...maklumlah,Rizqullah dah dalam mood nak berendam...jadi harus sepantas kilat tawaf resort ni dulu...just to check-out apa yang menarik di sini...rasanya seme benda pun menarik dan indah...tak puas mata memandang sbb terasa ketenangan yang teramat tatkala berada di sini...


Insyaallah...there will be part 3 koooot...hehehe...sbb terlalu banyak benda yang mama nak share buat semua...benda bagus haruslah share kan...apa yang mama nak sharekan is the place is nice,the food is good...tapi dah resam dunia kannn...when there's good thing,the price also nice...


Rasanya cukup dulu bebelan tuk kali ini...banyak plak membebel dalam entry ni...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day peeps!!


October 27, 2011

Sharing is caring...

Just watch this video...



Sungguh mendalam maksud dia...
Pada mereka yang suka membazir makanan tu...
Tolonglah fikirkan insan-insan yang kurang bernasib baik seperti kita...


Sungguh mengharukan tengok short film ini...


**Peringatan tuk mama Rizqullah jugak...agar tidak membazir selalu....**

Ke Cyberview Lodge lah pulak...

Warning!!!!
This entry is full of peektures that may harm you...
This entry also might be lead you to book a room at Cyberview Resort & Spa...
Therefore,would like to adivse everyone to enjoy all the selected peektures in this entry...
**Peace no war**

Date : 16th September 2011(Malaysia Day)
Place : Cyberview Lodge Resort and Spa,Cyberjaya

Okay...siri cuti-cuti Malaysia kami sekeluarga tak habis lagi okay...Dan elok je berehat beberapa hari di rumah dan mama pun gi kerja cam biasa...tibalah tarikh 16 September...yang mana satu Malaysia cuti...Yeaaayyy!!!itu pun bermakna...


KAMI BERCUTI-CUTI MALAYSIA!!!


Laagiiiiiiiiiiii.....**ahakssss...**
Tapi kali ini cuti2 ini adalah hadiah buat anak kesayangan kami...
Saja nak bawak dia jalan2 holiday sesambil mama dan ayah dia pun enjoy sama...
**Bila lagi kannnnn...alasan camnilah baru best...**


Dan apa yang mama leh cakap pasal Cyberview Lodge Resort & Spa ialah....
SUPER DUPER SUPERRRRRRBBB....


Cantik hokeeeyy tokey-tokey semua....
Hadiah holiday di tempat ini adalah untuk Rizqullah yang telah pun menginjak usia 2 tahun on last 15 September 2011....**kejap je masa berlalu...**
**FYI..this holiday is FULLY SPONSORED by Mama...**
Since ayah ada...bolehlah jalan2 ke sini...kalau Rizqullah with mama je...
Hmmmm..mungkin tidak kooot...


Dan macam biasalahkaaannn...let's picture give you the good feeling and a little bit of jealousy...on what Rizqullah have for his 2nd Birthday...
Yuppp...it's not a BIG or HAPPENING BIRTHDAY PARTY...
But it is more meaningful when it is only with family...
Sharing the love and care of each others...



We were here on Rizqullah 2nd Birthday...
Weeeeee...another holiday for the family...
Untuk menggantikan 6 bulan yang missing tu...

 Our Room...
Executive Deluxe Chalet...  

 Siap ada epal hijau lagi tuk kami masa sampai masuk ke bilik tu...
Memang terbaik... 

 Living Room and Pantry??? 

Us...kita ambik gambar dulu...

 Kotak apakah itu...
Taarrraaa...kotak remote...
**Hmmm..idea for my house deko...**


 Pemandangan yang menghijau...
Sungguh menenangkan....
**Wish to come here again...escape from the hactic life...**

 The birthday boy...
Sedang mengusha 'aweks' kat pool keee???
Atau terpegun dengan keindahan alam ini...


 Some special token from the Resort...
Weeee...ada teddy bear for Rizqullah...
Lucky anak sorang je..kalau dua anak mau berebut kooott....


Entry kali ni mama citer dulu dan show-op dulu keindahan serta kecantikan dalam bilik dulu yeeerrr....memang sangat memuaskan hati bila berada di sini...terasa sangat rejuvenate and relaxing je bila berada di sini...**pada pasangan yang baru berkahwin...please do visit here...it's very nice place to spend your honeymoon..**


Rasa-rasa next entry mama nak share apa plak ek??ada ke yang ternanti-nanti nak tahu apa lagi yang ada kat Cyberview Lodge Resort & Spa ini...seriously this place is fantastic and marvelous...


Oh...lupa nak citer...this is also a place selalunya orang buat wedding garden...sangat cantik dan indah rasanya...


Dah..cukup dulu entry mama Rizqullah for this time...insyaallah ada masa nanti..will update lagi pasal Cyberview Lodge ini...so,pada yang rasa nak stay kat sini..please do so..very2 recommended...org2 yang tinggal berdekatan atau sekitar Cyberjaya tu...apalagi,cuba2lah jugak untuk stay semalam di sini...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

October 26, 2011

Aktiviti ketika cuti Deepavali...

Rasa cam lama dah tak bersuka ria camni kat rumah...
saban minggu asyik keluar rumah je...


Jadinya hari ni...bersempena dengan cuti Deepavali@Pesta Cahaya untuk kaum India...
Mama decide to stay home je...leh rehat2 kat umah...
Sesambil tu menyental nasi lemak masakan ibu tersayang with sambal sotong...
Buuurrrrppp...memang terbaik masakan mak sendiri...
Sesekali dapat makan sarapan nasi lemak bersama keluarga tercinta memang happiness...
**Eh...ni siapa yang raya nih???hahaha..dah macam kitaorg plak yang raya kannn..**
Lagi2 pagi2 mama dah sibuk2 tolong uci kemaskan dapur tuk aktiviti makan sekeluarga...
While uci masak2**mama tolong2 apa2 yang patut..**..


Mama kemaskan dapur dan sediakan pinggan mangkuk seme..
Dah lama tak buat camni...dulu time arwah angku selalu mama tolong uci masak sarapan kat dapur...syooookk sangat...
Tapi hari ni mama dapat buat camtu lagi...huk,huk...sobs,sobs...
Kalau dah pindah duk umah sendiri nanti camne kah nanti???
Apapun....hari2 pun mesti balik KJ...


Okay...disempena hari cuti ini...apa lagi aktiviti utama dan dah lama x buat adalah...
BERENDAM DALAM POOL...
pastu posing ala-ala majalah Mangga...**Ahaksss...**


Tapi sebelum kita tengok posing maut dari Rizqullah...
Kami sekeluarga nak ucapkan...


"Happy Deepavali"


Untuk semua kawan2 yang beragama Hindu...


Okay...jom rehatkan mata kejap dengan gambar2 pilihan untuk hari ini...
Layaaann....





Opsss...TERLEBIH sudah...
Saya MALUUUUUU....

Hmmm....ada banyak lagi yang mama amik...tapi nanti2 jelah ek mama tepek kat sini...sambil2 tengok anak main air ngan ayah dia...sesambil tu mama godek2 function dalam DSLR...dah lama jugak mama tak guna function manual...selalu pakai auto je sekarang ni...hehehe...nanti mama sharekan apakah hasil godekkan...

Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...

Nak gi jalan2 plak walaupun hari hujan diluar sana...

Till my next entry...salam sayang buat semua...
(Ayat biasa kat sini sebelum tutup entry...ahakssss...)


Happy holiday buat semua!!!

October 25, 2011

When the END = FULLSTOP comes...

Huhuhuhu...setiap yang bermula pasti ada akhirnya kaaaaannnn????
Begitu jugaklah dengan percutian kami ini...
Dah ler free kannn penginapan tu...
Lagilah kalau boleh nak sambung lagi je cuti-cuti Malaysia nih...
**Wahai Swiss Garden Resort,silalah sponsor penginapan kami lagi yerrr...
I promo ek Swiss Garden & Resort Damai Laut kat sini...hiksss...**
Mentang-mentang FREE atau lebih afdalnya adalah FOC = Free of Charge nak lebih-lebih plak mama Rizqullah nih...
Bukan senang okay nak dapat percutian@penginapan free di mana2 resort kaaannn...
Lagi2 tak yah nak ler nak masuk contest bagai dan memacam lagi...

Cukup dengan hanya menadah telinga di Matta Fair...**Ahakssss...**
Tapi ketika menadah telinga itu...hati dan iman kenalah teguh dan jugaaaakkk....
Fikiran kena jelas dan cuba buat perbandingan dengan yang lain....
Barulah selamat duit anda dari tergadai membeli pakej percutian yang ditawarkan...
Opssss....tak lah,yang penting buat pertimbangan yang baik...
Setakat ni...ini adalah yang ke-3 rasanya mama dan ayah mendengar pendedahan tentang pakej percutian...yang mana kami dah pun ada satu sekarang ni...so,we have 7 day a year to finished up every year for our family vacation day...mama dah terbayang PARIS & LONDON dah ni..hiksss...
**insyaallah one day akan ke sana with my hubby...ameen...**

Okaylah..actually dalam entry ni bukan mama nak citer camne kami dapat penginapan free ni...tapi mama nak citer keindahan dan keselesaan SWISS GARDEN RESORT & SPA dan jugak SWISS-COURT HOLIDAY APARTMENT...
Since kami dah menjejakkan kaki di sini...dan seperti biasalah...mama akan buat sedikit review tentang tempat penginapan kami...

Secara overall...tempat ini mmg sangat mendamaikan..sesuai sangat dengan nama dia...sedamai angin laut yang bertiupan menghempas pipi...kalau suh mama bagi bintang-bintang kat tempat ni...mama leh bagilah 7/10 bintang...haiippp,bukan mama Rizqullah kedekut taaaauu nak bagi bintang2 tu...tapi rasanya tempat ni x berapa well maintained...jadi ada few section yang agak tidak membanggakan....tapi mama tak salahkan pihak hotel...maybe sbb kurangnya pengunjung jugak ke sini menyebabkan few section is not well maintained...apapun,service dia memang okay..staff dia kebanyakkannya peramah dan sangat membantu...

Since this is our last day visit kat sini...jomlah mama bawak pusing sikit sekitar tempat penginapan kami di Damai Laut ini...

Zassssss....

Kami tinggal di apartment yang serba luas...
Siap Rizqullah lari-lari lagiiii...
Syukur jugaklah kaaann...FREE okay..
So,shut up...jangan banyak cakap..

Blok yang hanya menempatkan kami sahaja...
Scary???tak derlah...sbb ada worker dia sekali 
tinggal di salah satu bilik di blok ini...
So tak der risau2 pun...nak iron pun pantas je dapat....

 Inilah nama tempat yang menumpangkan kami...
Tapi still dalam area Swiss Garden...cuma ini menghadap padang golf...
Still menenangkan...coz redup mata memandang kehijauan alam...
Kat KL mana ada kaaannn... 

 While waiting process check-out...
Mama sempatlah pusing2 sekitar reception area...
Huhuhu...selama beberapa hari berada di sini...
Tak terpikir pun nak ke sini...
Simple and nice je deko dia... 

 Kolam yang tersedia untuk pengunjung-pengunjung...
Weekend memang ramai orang di sini...

Dan selepas selesai urusan check-out...mama dan ayah decide to singgah kejap ke Swiss Garden Resort...saja jalan2 di sini tuk buat kenangan dan ingatan yang terakhir...mana tahu,x der lagi Swiss Garden Damai Laut ke nanti...**opsss..**

 Ini adalah Gerbang masuk ke Swiss Garden Resort and Spa...
Yang mana bangunan ini menempatkan hotel2 sahaja...
Opsss..nak makan pun kat sini ada... 

 My 'BUAH' hati pengarang jantung...
The everything for me...
Ayah tengah nak kenakan Rizqullah with the Enggang...
Sabar jelah kengkadang tu...ada je benda dia nak sakat anak.. 

Okay...ini adalah antara siri jelajah jalan2 sedut hangin kami sekeluarga...rasanya yang ini adalah pembuka tirai bagi semester kali ini(percutian ayah)...seterusnya ada lagi nih sebenarnya...nak tahu ke mana lagi siri cuti2 sedut hangin buang hangin kami seterusnya...teruskanlah bersama blog mama Rizqullah ini...ahakssss...dah macam pengacara plakkan tengah promo....caaaiitsss...sudah2 yer mama Rizqullah...**dush..dusssh...2-3 kali kat diri sendiri..**


Selepas pusing2 keliling resort...kami pun mulakan enjin kereta tuk pulang semula ke KL,bandar yang penuh dengan bermacam ragam manusia....sempat jugaklah mama singgah beli mempelam yang elok jer cantik kekuningan di tepi jalan raya...dah lah cantik...wangi sangat plak tu...sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapp...bak kata UpinIpin...ehehe...


Apapun,this vacation is another story and memories to be kept in our life...sesungguhnya menghabiskan masa dengan orang yang amat kita sayang is priceless...


Even money is not enough to pay the value of LOVE...


Errkk..alahai,terpanjang berjela plak entry kali ini...niat hati nak tulis sepatah dua kata...**haakk tuiiihh..sepatah dua katalah kononssss...**
Tapi terpanjang berjela-jela plak ni...syok plak menaip entry malam ni...hikss...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Yiipppiee!!!esok cuti!!!**

 
Real Time Web Analytics