January 17, 2012

Aquaria...here we are!!!

(entry yang sudah basi gaklah ni...lama sangat mama peram dalam harddisk...
Ayah pun dah lama naik kapal...dah nearly a month ayah tinggalkan kami...
baru hari ni mama nak tepek entry ni kat sini...)


First time Rizqullah jejakkan kaki ke sini...
Mama ngan ayah plak rasanya 2nd time kot...
Dulu time hangat bercinta ada gaklah jalan-jalan kat sini...
Oh!!lupa mama 4th time datang sini...uhuksss...


Apapun...bila datang ke sini dengan mereka yang amat mama sayang ni...
Setiap sudut dalam Aquaria ini tetap kelihatan cantik dan menarik...
Ada saja benda yang mama rasa nak tahu dan pelajaro...
Issshhh...ni siapa plak excited lelebih....hehehe...


Dannnn...macam biasalah...let's picture tell you everything...
But remember don't misjudge it...
Coz from 1 picture can send a lot of thoughts...

We are here!!!
Aquaria@KLCC!!!

Fiiiissssshhh!!!
Bak kata Rizqullah...

Sampai2 je ada show on how to feed memerang...
Serius ramai giler orang masa tu...
Mama pun masa ni terpaksa menyelit-nyelit celah orang...

Snake!!!
Ayah tengah show Rizqullah mana snake dalam aquarium tu...

Antara amfibia yang ada...
Rizqullah dok cakap "eeeeee...geli...akuuuutt.."

Ayah and Rizqullah at the Biggest silinder aquarium...

Family picture time...
Mama tak tahu nape...tapi mama memang suka kawasan ini...
Macam cozy je...tapi ramai orang kat sini..huhuhu....

Mama...loook...Fissshhh...
Seronok Rizqullah tengok banyak fissshh...
Big fish and small fish...

Us...enjoying our days together as one family...
Sesuatu yang boleh dilakukan hanya 3 bulan dalam setahun...
Inilah dia hidup kami sekeluarga..unik???
Hanya yang mengalami memahami...

Ikan pari...macam muka orang pun ada kannn???
Teringat plak video anak derhaka yang disumpah jadi ikan pari oleh mak dia...
Rizqullah and ayah spending quality time bersama..
Alhamdulillah...tough anak mama ni...
Tak der susahkan mama pun time ayah tak der sekarang ni...

Ini adalah some of our activity time ayah ada...time ayah bercuti...since mama dilantik jadi Minister of Finance oleh ayah...jadi mama tengah congak2 dan kira2 tuk kepulangan ayah June/July nanti...apa plan mama tuk holiday nanti...sbb insyaallah time tu kami dah berpindah ke rumah baru kami...our family house...atlast...

Excited jugak nak berpindah ni...tapi at the same time...mama akan rasa rindu with my own room yang dari zaman sekolah sampai ada Rizqullah ni...gonna leave my family at KJ nanti and live my own life with my child and hubby...adoooi,harap2 mama kuatlah nanti...tak der cengeng nangis memalam hari...walaupun MIL and sedara-mara dekat je ngan umah kami nanti...tapi apapun,mama Rizqulalh kena kuat...

Sooo...dah bincang ngan ayah...atleast one holiday time ayah balik...maklumlah,kali ni ayah balik nak deco2 and renovate rumah nanti...so,seme pakai $$$ kann...sib baiklah rumah kami beli ni good value and paling penting monthly bayar x tinggi sbb mama staff bank rimau kannn...so,jimat banyak di situ...boleh gi jalan2 holiday and leh shopping2 baju bajan tuk raya...(berbelanjalah dengan bijak...jangan nak bergayo tapi papa kedana...lagipun kena pikir masa depan jugak...anak2 punya belanja sekolah dan jugak hari tua kita...itu pesan arwah abah mama dulu...berbelanja dan melabur dengan bijak...)

Okaylah...banyak plak mama Rizqullah memvevels kannn dalam entry kali ni....apapun hati gumbira sebab dapat jugak beli wristlet Coach yang mama nak(siap beli satu lagi extra untuk Uci jugak...tanda terima kasih untuk seorang ibu@Uci...)...ayah suh upload sbb dia nak tengok...insyaallah ya sayang...nanti I upload tapi x sure nak tepek mana...blog kah atau FB kah...maklumlah sekarang ni tertiba ada banyak stalker tak bergaji...tapi best jugak sbb dorang 'caring' kat kita sekeluarga...hiks....


Dah...till my next entry...salam sayang buat semua...

Jangan nakal2 tau!!!Nakal x per,jangan buat jahat...


Have a nice day peeps!!

3 comments:

Cik tikah said...

x pernah g la. bestnya :)

ZuRaNaI said...

salam..kak mas..boleh share ngn saye tak gambar org yg tgh feed otter tu..tu kakak saye..hiii..nak tnjuk kt die..boleh tak?? time kasih banyak2..hiiii

ibunaznoy said...

mcm best jek kat sini,lum pnah g lg..wpun duk dkt,heehee..

 
Real Time Web Analytics