January 25, 2012

Awesome breakfast with Mama Kizkiz familia...

Yaaa...ampun ya mama kizkiz...
Entrynya udah tertunggak bangats ni...
Tahun baru pun udah berlalu...barulah publish di sini...
Pacar2 kita pun udah dilautan sana kannnn...
Hahaha...tertiba plak mama Rizqullah cakap Indonesia yerr...


Sesaje plak cakap Indonesia...
Well kita semua kan serumpun...


Dah...mengarut plak mama Rizqullah kali ni...ahaksss...
Maklumlah otak tepu dah 4 hari cuti....
Haiiiyaaakk!!!hari ni sudah bekerja kembali mencari rezeki yang halal...


Okay...this is actually entry tertunggak sesangat...
Kami sekeluarga having breakfast with family Kizkiz...
Actually Ayah Rizqullah and Papa Kizkiz were housemate kat Ganu hari tu...
Masa mereka amik combine tuk 2nd class...
(Alhamdulillah...papa kizkiz pas with flying colours..while ayah baru je pass semua after re-take satu paper balik...alhamdulillah...)
Mama pun start knowing mama Kizkiz masa kat Ganu...
We had fun there masa mama ke sana visiting ayah kat umah sewa dia..
Main masak2 ngan mama kizkiz kat dapur untuk juadah buka puasa tuk pacar2 kami...


Dan alhamdulillah...the ukhwah were still connected till now...
We are still contacted to each others...
Dan bila ada kesempatan...
Inilah antara activity kami...
Having makan2 together...sekali sekala bertemukan...
Harus update memacam hal anak2 dan diri...
Gosipping pun yer jugak...gosip apa tu??
Biarlah rahsia...nama pun gosipkannn...
^___^


Dan macam biasalah...
Mama Rizqullah kan suka kendong camera gabak ke sana ke mari...
Jadi haruslah di coretkan sedikit kenangan istimewa ini di sini...
Bertemu sahabat lama yang susah nak jumpa...


Dah...jom layanlah camwhoring kami selepas sarapan ini...


Layaaaannnn...

Mama Rizqullah + Rizqullah + Mama Kizkiz + Kizkiz...
Apapun...Mama Kizkiz maintain slim...
Kizkiz plak makin syomelssssss...

Papa Kizkiz + Kizkiz + Ayah Rizqullah + Rizqullah...
The Man of Rizqullah and Kizkiz...
Orang yang selalu dirindui...

Sempat lagi ni...
Borak2 and having fun walaupun time tu Rizqullah and Kizkiz dah cranky...
Lama sangat kan kami semua ni berborak...
Ekekeke...bila lagi kaaann...
Kasi chance sikit yer orang tua nak borak2...

Last picas sebelum balik...
Rizqullah and Kizkiz...
Dah mula moody berdua ni...
Panas kan dah...

Kizkiz dah waving saying buhbye...
Okay semua..
Kizkiz nak balik dulu...
Nak beli ice-cream cone seringgit...

Okay...ini adalah antara yang mama select tuk tepek kat sini...lagipun x banyak sangat pun captured gambar time ni...hehehe...kemalasan nak snapping picas dah mula start masa tu...huhuhu...apapun,jadilah yer mama yana with this picas seme...

Hope to see you all again lagi nanti...
Insyaallah...dan kalau ada kelapangan nanti...kita semua lepak lagi...
Do call us kalau ada kat KL yer...

Dah cukup dulu entry kali ni...mama Rizqullah nak sambung kerja yerr...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day bagi semua yang bertugas!!

7 comments:

YaYaNsMuM said...

seronok kan bila dpt jumpa kawan..borak2...ader je mende nak share.(^_^)

aimaniman said...

seronoknya,.. akak kawan2 lama time u dulu x lost contact dah,.. masing2 bawa haluan dan bw perut masing2...

Cik tikah said...

comel tngok kamu berdua :)

Mama Rizqullah said...

YayaNMum,

Betul tu...seronok bila jumpa kawan lama...walaupun baru je kenal mama kizkiz ni...tapi sbb kami ada good memories sesama main masak2 kat ganu hari tu...

Jadi satu kenangan manis dan istimewa plak...

Mama Rizqullah said...

Kak Aina,

Saya pun banyak dah lost contact...tapi kami contact thrue FB dan FS...dan jugak blog ni...

Alhamdulillah still tahu perkembangan memasing...

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

TQ sbb selalu tinggal komen kak sini...:-)

dey said...

Astarafirullah..ni nama dia hari tudung serabut..kekekekeke..aiseh lapalaa plak..thanx belanjer.. C u again soon

 
Real Time Web Analytics