January 8, 2012

Hari yang ramai org kawen...

**Entry tertunggak lagi nih...haiyooo,entah2 pengantinnya pun dah berisi...**
**Maklumlah musim hujan sekarang ni...ekekeke...opssss...**


Asal cuti sekolah je orang berdoyon-doyon nak kawen...
Asal orang berdoyon-doyon je nak kawen mesti time cuti sekolah...

Tapi ada gak yang buat wedding bukan time cuti sekolah...
Time hari biasa pun dah ada sekarang ni...
Apapun...ini adalah entry tertunggak yang dah lama berkapang dalam harddisk mama Rizqullah...
This is wedding of one mama BFF jugaklah...
Tapi dah lama x contact...luckily ada FS and FB...
Kat sini jelah kami berhubungan dan mengetahui update memasing...
Kengkadang x sempat komen2 pun...just like2 post je...


Apa2 event jemput guna event kat FB...
Haiiihh...kecanggihan dunia maya yang menghubungkan semua tanpa batasan...
Apapun...kita semua...
"STAY CONNECTED"
Itulah dia tema dalam semua network...


Okay...dah,mama bukan nak citer pasal kecanggihan teknologi masa kini ke hape...
Tapi nak story wedding kawan baik mama masa di Uni dulu...
Kawan Diploma mama...kira naik bas turun bas dengan dialah...
Dia jugaklah kawan sekolah rendah mama dulu...
Kawan main lompat getah...
Kawan gi camping dan memacam lagi...
Kawan buat nakal and kerja gila lalu tempat berhantu tengah malam pun dengan dia jugak...
Giler berani tul kitaorg time tu...kunun nak amik angin malam...
Haaaaiiihh...apapun,banyak memori manis dengan dia sebenarnya...


Tapi bila masuk Degree kami dah mula tak berapa rapat due to mama amik jurusan lain...
Mama amik jurusan Computational Mathematics meanwhile dia amik Artificial Intelligent(AI)...
Masa tu jadual kami banyak yang tak sama..bila mama ada kelas,dia plak tak der...
Lama2 kami pun kurang rapat..mama pun ada kawan baik baru@group baru...
Dia pun sama...tapi kami still tegur and kalau ada kesempatan balik bersama...


Pernah dulu mama cakap kat dia yang dia akan kawen dulu drpd mama...
Sbb dia mmg cute dari mama..ramai yang nak tackle dia..
Tup...tup...mama kawen dulu dari dia...
Dah ada anak pun...apapun,ini seme jodohkan...


Akhirnya dapat jugak mama tengok dia kawen...
Semoga sahabat mama ni bahagia hingga ke akhir hayat bersama suami pilihan hati dia ini...
Happy tengok dia tersenyum bila nampak mama sbb masa tu mama cakap kat dia mama 50-50 akan datang due to mama ada tugasan kat wedding cousin mama...
Tapi sbb ayah cakap kita pergilah wedding sahabat mama ni...
Jadi kami ke sini jugaklah...lagipun bila lagi mama dapat jumpa kannn...


Apapun,ini jelah yang mama sempat captured...maklumlah berkejar tuk ke Majlis seterusnya...huhuhu...apapun,dapatlah jumpa kawan2 lama di sini...

Nana and Azmi...
Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

Kawan2 Uni mama dulu...
3 dari mereka ini adalah geng Maybank mama jugak...
Dan jugak kawan yang suka usik mama masa kat Uni dulu...
Sampai naik hangin gak mama ngan dorang nih...

Haaa...itu dia,memasing dah jadi mak and pak yer...
Kengdong anak tak sudah..hehehe...

Rizqullah syok meratah ayam goreng...
Sedap ayam goreng masa tu sebab baru goreng...
Yummy!!!

Mempelai nak ke meja beradap...

Alahaaaiiii..sweetnya mereka...
Sama cantik sama padan...

Kami semua...
Ada yang x masuk dalam ini gambar jugak...
Maklumlah...semua dah sibuk nak balik...

Rizqullah dan ayah...
Peneman mama ke mana-mana...
Love you both so much...

Okay...ini majlis pertama yang kami pergi...Next is...

Kena tunggu entry seterusnya...coz majlis dia lagi meriah...
Siap ada bunga api lagi tu...
Dahsyat!!!apapun,night garden wedding is superb!!!
Tapi kalau hujan...aduhaaaiii...it might giving others impression...
Nak tahu apakah yang mama Rizqullah maksudkan ini...
Tunggguuuu....

Dah...cukup dulu entry tuk kali ini...

Till then,have a nice Sunday!!!

**Asal weekend je mama tak der mood...huhuhu...tak tahu nak bawak Rizqullah gi jalan2 mana...kesian kat dia gak...dia nak jalan2...tapi mama plak tak der mood...haiiyooo!!hari ni kena keluar gak bawak Rizqullah jenjalan...mood jalan silalah maiiii...**

1 comments:

Cik tikah said...

macam best je tngok kawan2 dh kawen :)

 
Real Time Web Analytics