January 1, 2012

It's 2012...

Happy New Year 2012!!

atau dalam bahasa kebangsaan kita

Selamat Tahun Baru 2012!!!

Semoga tahun ini memberi anda semua seribu satu makna dan memberikan kita semua suatu kenangan terindah buat semua...

Semoga kita menjadi insan yang lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya...
Semoga kita lebih maju ke hadapan dari tahun-tahun sebelumnya...
Insyaallah...

Sepanjang tahun 2011 ini...banyak perkara yang menggamit memori mama...
Macam-macam perkara yang berlaku di tahun 2011...
Namun semua yang berlaku merupakan satu kenangan terindah buat mama,ayah dan Rizqullah...
Everyday is a new day and challenge in raising up Rizqullah...
Namun,di atas semua yang berlaku...mama bersyukur kerana setiap ujian yang mendatang ini,mematangkan lagi diri mama dalam mengharungi hari-hari yang mendatang ini...
Menjadikan mama insan yang lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya...

Sedar tak sedar,rupanya juga sudah 2 tahun mama berblog,menaip dan merekodkan setiap perjalanan tumbesaran Rizqullah dalam blog ini...blog mama yang dulu pun ada lagi,masih teringat..kerana blog mama dululah...ayah berkenalan dengan mama...blog yang menceritakan akan kasih arwah angku@abah mama dan jugak perjalanan sakit buah pinggang dia...bagai mama sebagai anak sulung menhadapi hari2 yang penuh dengan dugaan dan suprise...tetengah kerja dapat call arwah abah pengsan ketika habis dialisis...berderau darah dan kelam kabut gi amik dia at dialisis center...Hanya Allah swt sahaja yang tahu camne mama menghadapi semuanya..namun,kerana semua itulah yang menjadikan diri mama seperti ini kini...experience is the best teacher...

Sesungguhnya,Allah swt telah menyusun segala yang terbaik untuk umatnya...
Dia maha mengetahui akan segala-galanya..
Syukur kini semua yang berlaku itu ada hikmah di sebalik segala-galanya...
Now I know where is my strength is...
Syukur,kali ini pemergian En Suami ke lautan sana tidak banyak menganggu diri dan emosi...
Syukur sbb boleh menghadapinya kini tanpa sebarang masalah...pengalaman lalu banyak mengajar diri jadi lebih kuat...syukur jugak Rizqullah sekarang sudah pandai membawa diri...ada hikmahnya jugak dia ke Playskool dan bukan lagi dibawah jagaan maid...
See...Allah swt did arrange everything for a reason...

Therefore,looking forward 2012 will be giving me with a lots more memorable memories and challenged yang dapat membina jati diri menjadi insan yang lebih cemerlang..I did proud with who I am now...a mother to a adorable little boy and soon many more to come,a full time worker to the 1st Bank in Malaysia and soon  Asia,a wife to romantic,kind and sweetest husband,a eldest sister to my siblings and a daughter to my mom and last but not least a DIL for my in-laws...

Syukur,my life is so colourfull without I realizing it..I have all great and kind people around me...Alhamdulillah...

And at this chance jugaklah...We want to say to ayah...

"Happy New Year 2012!!!"
Insyaallah bulan 6 or 7 nanti kita bertemu semula dan berkumpul semula..
Looking forward to "melangkah" to our new home with you this year...
**Sah2 ni mesti ada gaduh2 and majuk2 sbb hal rumah...dusshh...apapun,this is pengikat kasih sayang antara kita...I suka sangat gaduh dengan you sbb pastu mesti you hug me tightly and tell me that you really love me,you hate to have argument with me...Thanks dear for the house,thanks also for the car you've provide for me,thanks also for the maid that help me doing so much of things(dang!!i jadi malas bila ada maid..)...I LOVE YOU SO MUCH!!!**


Us celebrating the new eve of 2012 without you Mr Hubby...
We really missed you so much and looking forward having you back in June or July...

 Persembahan bunga api yang tak berapa meriah at Putrajaya...
Ramai yang kecewa tiada fireworks last night...
Huhuhu...lagi meriah kat PJ Hilton and Sunway punya fireworks...
Sib baik niat ke Putrajaya terlaksana gak... 

Okay that's it...cukup dulu entry tuk kali ini...apapun kita tinggalkan 2011 sebagai satu sulaman kenangan dalam hidup kita...jadikan tahun 2012 ini lebih baik dan bermakna buat diri dan juga keluarga...try to cherish every moment you have in your life,while you have the time..we never now what happened tomorrow...(Kal Ho Na Ho...)

Pada yang suka berFB 24 jam times 7 days...check back how much time you've spend on FB compare to your family..sama jugaklah dengan Blog ni..how much time you've spend on Blog and compare the time you spend to your love ones..alhamdulillah,mama dah berjaya kurangkan FB and blog time while ayah is around(that's whylah x banyak entry during last 4 months)...alhamdulillah,I've achieved what I want by trying to not spending so much of my time in FB and blog...

Apapun,hope this 2012 will give more awesome and greatest memories to every each of us...

To my blog reader(ade ke??)..

Happy New Year 2012 peeps!!
We love you so much and thank you for the support given...

 Okay...enough for today...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice 01.01.2012!!

7 comments:

Mohd Faiz Mazlishah said...

Cepat masa berlalu, pejam celik dah blh menantu akak nnti, hehehe

Mohd Faiz Mazlishah said...

Cepat masa berlalu, pejam celik dah blh menantu akak nnti, hehehe

Cik tikah said...

selamat tahun baru mama :)

Cik Ungu Kamila said...

happy new year mama rizqullah. may all your wishes on 2012 will come true :)

nur ika said...

selamat tahun baru..cumilnyaaa rizqullah...^.^

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Selamat Tahun Baruuuu =)

deno said...

selamat tahun baru akak... ! semoga apa yang dihajati tercapai! :)

 
Real Time Web Analytics