January 4, 2012

It's only one week je BARU????(Still babies)

Huhuhuhu....baru seminggu je ayah gi belayar...
Haiiiihh..biar benar???
Baruuuuu seminggu...alahaiiii...rasa cam dah lama je...

Kalau camni mama rasa....agak-agakkan apalah yang Rizqullah rasakan???

Masa mama taip entry ini...Rizqullah tengah lena tido...
Tapi mata mama tak leh nak lelap plak ni...
Terus menatap wajah Rizqullah yang tenang...
Inilah dia anak kecik yang berada dalam perutku selama 9 bulan lamanya...
Anak yang cukup aktif dari dalam womb sampailah sekarang...
Alhamdulillah..it's shows that Rizqullah adalah anak yang sihat dan cerdas...


Kini dia telah pun berusia 2 tahun lebih dan akan berusia 3 tahun pada tahun ini(2012)...
Cepat sungguh masa berlalu..sedar tak sedar...usia mama dan ayah pun meningkat sama...
Tahun ni mama dan ayah akan menjenguk ke usia 3 series...
Apapun...mama kena pastikan before 35 years old,mama dah tutup production...
Heeeeeee....so,kena usaha dah lepas ni tuk dapatkan adik-adik buat Rizqullah...
**doakan rezeki kami murah yaa...kalau dapat baby girl pun dah cun sangat...**


Tetengah menatap wajah Rizqullah di malam hari ni...
Tertanya-tanya dalam benak fikiran mama...
Camnelah Rizqullah can accept ayah is not around with him like others kids??
How he can handle all this challenge???
Dia rindu tak sebenarnya pada ayah???
Kenapa Rizqullah tak pernah tercari-cari ayah langsung???
Kenapa itu,kenapa ini,adakah itu,adakah ini???


Serius!!!this is all in mind currently...
BUT
Rizqullah is so tough inside!!!
(Adakah dia akan jadi macam mama,terluka hati atau apa2 pun pendam je dalam hati...tak adalah nak pung-pang,pung-pang sana sini cari publisiti dan mencetuskan lagi kontroversi...sbb bagi mama satu hari kebenaran akan terlihat jua...itu je yang mama percaya...)


Dan kerana dia tak tertanya-tanya pasal ayah...
Makanya mama pun tak der lah emo-emoan sangat...
Tak derlah moody-moody sangat pun... 

Rizqullah and ayah having Baskin Robins Ice-Creams...
A day before ayah leaving us for job in the middle of the seas...

Dan ketika tengah tengok Rizqullah tido ni...tangan mama pun gatal cari balik gambar2 mesra dan manja Rizqullah dan ayah ketika ayah bercuti tempoh hari...manja sangat dia bila ayah ada...seakan bila ayah tak der nanti...macam boleh meroyanlah pada telahan mama...


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....


Semuanya tidak seperti yang mama sangkakan...he can live without ayah!!!
And believe or not...
Bila mama tanya pada Rizqullah(anak yang berusia 2 tahun ini...)


Antara soalan-soalan mama pada Rizqullah...


Mama : Ayah mana Rizqullah???
Rizqullah : Ayah kerja,arik uwit nak eli toys,cucu wah
(Ayah kerja,cari duit nak beli toys dan susu Rizqullah)


Mama : Rizqullah tak rindu ayah ke sayang??
Rizqullah : Tak,ayah arik uwitlah mama...
(Tak,ayah cari duitlah mama)


Mama : Rizqullah sayang mama ke ayah??
Rizqullah : mama ayah.
Mama : Rizqullah kena pilih sorang je.
Rizqullah : Tak,wah ayang mama ayah.
(Tak,Rizqullah sayang mama dan ayah)


Inilah dia jawapan dari Rizqullah...kanak2 adalah jujur...semua jawapan ini menunjukkan pada mama yang Rizqullah matang dan boleh menerima keunikkan dalam keluarga ini...alhamdulillah...syukur...semoga Rizqullah terus memahaminya dan semoga Allah swt permudahkan urusan mama dalam menjaga dan mendidik Rizqullah ketika ayah bertugas di tengah lautan sana....


Apapun...mama pun kena strong cam Rizqullah...tak leh nak cengeng sangat...sbb Rizqullah lagi strong and tough!!jadi mama pun kena jugak tough cam Rizqullah...
heeeeeeeeeeeeee....:-P


Okay...dah cukup dulu entry di kala malam hari ini...(save as draft dulu)...


Till my next entry...have a nice day!!


**pada insan yang suka kopipesta and ceduk2 idea orang dalam penulisan blog...I quote one of your own words..."tulislah dari hati yang ikhlas dan jujur,yang penting dari idea sendiri"...so,tepuk dada tanya diri sendiri...jujurkah anda dalam penulisan anda kalau curi2 idea orang and claim it yours???...peace no war...piiissss...pissss...yaaaooo!!!**

6 comments:

Cik tikah said...

olololo.. sweetnya rizq. 'cari duitlah mama'. so sweet. sabar yer mama :)

Ummi said...

baru seminggu dia tak rasa lg kot..mcm kak ina..dah masuk 2 bulan ni..sikit2 ayah..ayah..kesiannn

OneSimpleMother said...

pandainya rizqullah bg jawapan.. semakin dia dewasa semakin dia akan mengerti erti rindu yg sebenarnya.. :)

syiela said...

pandainya rizq.. kanak2 jawab telus dari hati....

Marsha~ said...

bijaknye 'wah' ni.... ehehehe.. ariq masih pelat belum boleh bercakap mcm rizqullah... so tak rasa dia tu dah nak masuk 3 tahun hujung tahun ni... :(

deno said...

rizqullah anak yang pandai dan memahami walaupun masih kecil, mungkin dalam fikirannya ayahnya hanya keluar bandar.. tapi dia ada ibu yang sangat menyayangi dia dan sentiasa bercakap pasal ayah kepadanya... dengan itu ziqrullah sentiasa ingat ayah tapi dia tak sebut je.. deno tengok kalo ayah ada ziqrullah main ngan ayah je kan.. hihi... mama ziqrullah pula jeles nanti.. hihi.. jangan marah ya akak..

bila baca kisah kali ini deno teringat anak buah deno adam, ayah adam setiap hari busy kerja balik lewat malam... adam tak pernah sebut ttg ayah dia tapi bila hari ayah adam ada dan cuti, selalu berkepit dengan ayahnya..

suka baca kisah akak dan famili yang bahagia :) deno doakan akak sekeluarga bahagia selama-lamanya.... amin! :)

 
Real Time Web Analytics