January 19, 2012

Rizqullah rinduuuuuu ayah sampai demam-demam...

Mama tak tahu nak mula camne...
Tapi di hati ini sangat-sangat hiba...sangat-sangat sedih sebenarnya...
Tapi mama tak leh nak tunjuk depan Rizqullah...
Mama kena jadi tough depan Rizqullah...
Mama kena nampak kuat semangat dan tak luntur semangat depan anak2 mama semua...
(ewaaaahh...macam dah ramai plak anak kaannn...)
Apapun...sesedih camne pun mama...
Sehiba macam mana pun mama rasa...
Mama kena jugak senyum dan berhati kering demi anak2 mama semua...

2 hari ni Rizqullah moody sesangat...
Sejak ayah naik kapal...quite kerap jugak Rizqullah demam...
Selalu minta tengok gambar-gambar ayah dengan dia...
Dan jugak video ayah tuk dia...
Aduhaiii...ini yang mama rasa nak suruh ayah buat koleksi video untuk Rizqullah...
Sehari satu video...pesanan buat anakanda dia yang kerinduan ini...
Tiap2 hari ada je benda ayah kena cakap kat Rizqullah...ekekeke..
Camno ayah???mau buat demi anak yang disayangi ini...
Ini memang dah kalau rindu "Ombak Rindu" dah ni...
Sampai demam-demam Rizqullah rindukan ayah...
Grumpy and tantrum janganlah sebut....
memang mencabar kesabaran mama sekarang ni...
Dahlah penat balik kerja tak hilang lagi...
Rizqullah dah mula buat perangai sesampai je mama kat pintu rumah....
Ada je benda yang dia nak marahkan seakan-akan marah mama gi kerja and tinggalkan dia di skool...huhuhu...

Semalam Rizqullah demam lagi...
Sampaikan cikgu@pengetua skool Rizqullah call mama...
Tanya kenapa Rizqullah selalu and even everyweek pun demam je...
Walaupun tak der batuk and selsema...
tapi badan panas and kuat tido sesangat kat skool...
Cikgu@teacher tertanya-tanya...adakah sbb Rizqullah tak der ayah???
Huuuaaa...janganlah cakap dia tak der ayah...
(Ayah dia ada...cuma lama tak bersama dia...)

Rizqullah rindu ayah sangat-sangat...
Walaupun ada mama...
Life still not the same without you ayaaahh...

Dan ini adalah jawapan mama semalam pada Teacher yg concern sangat kat Rizqullah...
Huhuhu...cikgu@teacher,Rizqullah bukan tak sihat...
Hati dan minda dia terasa kekosongan sejak ketiadaan ayah dia nih...
Terasa dia kehilangan ayah yang selalu bersama dia 24-jam selama 2 bulan lebih tempoh hari....
Dengan ayahlah Rizqullah selalu bergurau-senda,mandi sesama,makan sesama,main game kat Ipad,tengok UpinIpin,chunggington dan macam2lah lagi,jalan-jalan sana sini with ayah and mama dan macam-macam lagilah...
Ayahlah MR MAMA dia sbb time mama gi kerja masa tak der maid and sebelum Rizqullah ke skool...ayahlah yang mandikan,bagi makan,siapkan Rizqullah,tido dengan Rizqullah and semuanyalah dengan Rizqullah...

Itu sebablah Rizqullah terasa kehilangan ayah sesangat...
Hilang maid x per....tapi hilang ayah dari pandangan memang boleh demam...
Haiiihhh...wahai anakku...semoga dikau tabah mengharungi hari2 tanpa insan bergelar ayah disisimu anakku...jauh lagi perjalanan kita berdua nih...
Ada 5 bulan lagi baru ayah pulang ke pangkuan kita...
(Patutnya 4 bulan je...tapi saja extend sbb mau raya sama lagi tahun ni...sila jeles yer...planning is important tuk family cam kami nih...)



Apapun,mama nak Rizqullah sihat balik ya cam biasa...mama tahu apa Rizqullah rasa...
Mama adalah mama...
Wlaaupun kita leh gurau main2 sama tapi bila ada ayah..
Life is more completed kan sayang...


Okaylah...mama dah tak leh nak taip lagi nih...
Air mata dah mula bertakung je bila teringat pada wajah sugul dan sedih Rizqullah...
Till my next entry...salam sayang buat semua...


Doakan Rizqullah sihat balik dan ceria macam biasa yerr semua yang sayangkan Rizqullah...
Doakan jugak mama Rizqullah kuat semangat nak menghadapi perubahan sikap Rizqullah ni...


Sekali lagi...salam sayang dan ukhwah buat semua...


Have a nice and beuatiful day semua!!!


**Psssstt..dah 1705 follower blog mama Rizqullah ni..TQ semua yang menyokong blog mama Rizqullah ni...walaupun entry entah hape2 je...anyway,you support is highly appriciated...errrmmm,nak tanya apa yang korang rasa best sangat ngan blog mama Rizqullah ni??mailah share2 sikit...terasa plak nak tahu...**
 


8 comments:

iizla said...

siannye kat Rizqullah.. klu sy kat tempat mama, dengan sy sekali jadi tak keruan.

semoga cepat sihat ye rizqullah. makan vitamin byk2..

Cik tikah said...

ala, siannya anak mama. bagi mkn ubt taw mama. smgo cpt sihat. cik tikah pun demam ni :(

PurpLe LoVeR said...

alaaa sian rizkullah...
tabah ya mas..

gee pun akan mengalami tak lama lagi 2 minggu lagi cuti berakhir..alamak sempat tak lg nk wat video utk faheem...huhuh

Nora Karim said...

ala sedih la pulak entri nie... bergenang air mata baca... moga rizqullah cepat sembuh ya...

Mama Rizqullah said...

izzla,

TQ dear...nak buat camno,anak ayah...malam tadi dapat cakap kejap ngan ayah dia sibuk nak tido dengan tepon plak lepas tu.

Rindu sangat dia ngan ayah dia...**Sedihhh**

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Ubat pun dah banyak kali amik kat Klinik...doakan Rizq x masuk spital lagi sekali yer...:-(

Mama Rizqullah said...

Gee,

Itulah...tak sangka plak dia rindu dalam diam..bila tanya dia x jawab.

Cuba jadi strong tuk mama dia...tapi demam sbb x leh luahkan kerinduaan dia tu.

Mama Rizqullah said...

Nora,

Huhuhu...tak tahu nak luahkan camne...kesian tgk Rizq sedih tapi x pandai nak luahkan...

Akhirnya demam menanggung rindu kat ayah dia...

 
Real Time Web Analytics