January 26, 2012

Trim,trim rambut...

Huhuhu...time ayah balik jelah yer Rizqullah menjejakkan kaki ke Kedai Rambut Ravi nih...
Time ayah tak der...mamalah jadi Barber Rizqullah...
(FOC lagi...siap leh 'half naked' lagi kat laman rumah...ko hade???)
Huhuhu..walaupun ayah selalu complain kata mama potong x lawa...
Ada mama kesah...ekekeke..janji rambut Rizqullah pendek dan kemas...
Cukuplah kannn...tak der masam dek peluh...

Nak bawak gi Barber memang harulah jadinya nanti kannn...
Karang x sempat potong rambut pun Rizqullah dah sibuk lompat dari kerusi Barber tu nak balik...
Paling haru kalau dia jerit 'NANAKKKKKK' seantero kedai tu...
Haru + malu mama jadinya nanti...
Mana mama nak sorok muka???


Apapun,kalau ayah ada...inilah masanya tuk ke kedai gunting rambut...
Dan kebiasaannya ada selepas ayah balik dari kapal dan jugak sebelum ayah naik kapal...
Memang wajib sangatlah Rizqullah ke sini...
Kasi trim itu rambut dia kasi kontot montot...
Tak pun kasi 1 inchi saja...
Heeeeeeeee...pendek sikit biar lambat tumbuh...


Dan macam biasalah kannnn....let's picture tells you the story and what happened during this hair trimming session...





Haaa...ini adalah antara intipati kejadian...


Hahaha...berjurai-jurai air mata dia tak rela rambut kena kerat dek Uncle tu...mama masa tu plak...speechless okay,kesian gak kat Rizqullah..rasa nak bawak je balik,mama yang tolong potongkan rambut dia..tapi ayah dah jegil biji mata kat mama suh duduk diam2 amik gambar je...huhuhu...naluri seorang ibu okay...x leh tgk anak sedih...huaaaa!!!


Okay...dah cukup dulu entry pasal trim,trim rambut ni...apapun,sekarang ni mama dah jadi barber Rizqullah balik...mama yg trimkan rambut dia...tapiiiii....insyaallah,mama nak jugak bawak Rizqullah gi Kedai rambut Ravi tanpa ayah nanti...tengoklah...lagi 2-3 minggu ni ke??sekarang ni rambut Rizq masih lagi pendek coz mama baru je trimkan hari tu...


Dah...cukup dulu entry kali ni..insyallah ada masa lagi mama update lagilah citer tertunggak kami sekeluarga...sungguh banyak sangat ni entry2 yang dah lama tersimpan rapi...


Apapun...salam ukhwah dari kami sekeluarga ya...


Have a nice and beautiful day!!

4 comments:

Cik tikah said...

ololo.. kesian dia. tkut nk gunting rmbut yer. hehe

adarnadzmie said...

sian nya rizq kena paksa potong rambut... sampai kena abah sekali pakai kain lapik tu...hehe...

anak2 akak pun sama jugak susah nak potong rambut... mesti nangis dulu...

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Dia takut ngan aya tu...huhuhu...mentang2 kulit dia x sama kaler..:-(

Mama Rizqullah said...

Adarnadzmie,

Nak buat auntie,saya takut ngan orang gelap..huhuh...:-(

 
Real Time Web Analytics