February 17, 2012

11.11.11 - UDJ@Era FM...

11 November 2011
Atau 
11.11.11

Satu angka yang menarik kaaann...
Dan di tarikh ini jugaklah banyak memori manis dan pahit tercipta dan terjadi...
Antara kenangan manisnya adalah...

Mak Ngah win an invitation to be

UDJ( You DJ)
@ERA FM(103.30)

Itu dia...bukan senang ya dapat peluang macam ni...
Hanya mereka yang bernasib baik dan berusaha je dapat peluang camni...

Dan mama Rizqullah pun apa lagi...
Tumpang dua kaki okay...bukan senang nak masuk konti ERA FM nih...
Dan ini antara memori manis yang mama belum share lagi di sini...

Kita jejak kembali sikit kenangan indah Mak Ngah@Mariena ini ketika menjadi DJ di ERA FM...

Layaaaaaannn....

Amin...antara pemenang yang bernasib baik...
Amin masuk dulu buat 'ON AIR' @ Radio ERA...

Then Erra Fazeera pulak...
Since the 4th winner tak dapat menghadirkan diri..
Erra and Mak Ngah dapat buat 1 setengah jam...

Dan sementara mereka semua dalam konti...
Inilah kerja kami diluar...

Camwhoring!!!

Dah selesai part mereka berdua...barulah sampai giliran mak Ngah...

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Sebelum masuk ke konti...ada syarat dan terma yang harus dipatuhi...

Dah macam sign surat nak kawen je...
Hehehe...sign mak ngah jangan x sign....

Mak Ngah tengah amik mood sambil dibrief oleh Adi Fashla on what need to do...
Camne intonasi..camne mimik muka(eh!!ada kena mengena ke??)
Dan jugak apa nak kena cakap during 'ON AIR'...

Eh!!!Ira pun ada!!!
Hehehe...rajin dorang ni..datang awal sejam sebelum turn sendiri...
Baruku tahu bukan mudah menjadi DJ...
Walhal kita ingatkan senang je kaaaann...

Sempat jugaklah mama bergambar dengan Dina dan Reza...
Before they run-off for ABP rehearsal...

Haiiiiiih...mak Ngah..apa yang senyum2 tu??

Ini antara memori manis yang berlaku pada 11.11.11...mungkin satu kenangan yang tak mungkin mak Ngah lupakan kot...apapun,mama nak ucapkan thanks to Adi Fashla sbb izinkan mama masuk sekali dalam konti..siap ajak tu sekali,orang dah pelawa...kita jangan tolakkan...lagi pun bila lagi dapat merasa duduk dalam konti radio...

Dulu angan2 je...sekarang dah jadi kenyataan...walaupun bukan kerjaya...tapi merasa jugaklahkan...sekurang-kurangnya...tahu jugaklah camne bila berada di depan mikrofon tu...memang kena pot-pet jelah...akal kena panjang tuk cari topik...kalau orang berat mulut cam mama ni..memang alamat asyik main lagu jelah 24 jam...hehehe...


Dan di hari yang sama jugak...pas habis dari mak ngah ke udara di radio Era on that day...mama terima satu sms dari kawan mama memberitahu akan kematian suami kepada salah seorang rakan pejabat mama...innalillah...ketika baca sms tu..terkedu sekejap..sbb mama kenal arwah suami kawan mama tu...terus di kepala terfikir camne kehidupan 4 anak perempuan dia selepas ini...selepas ketiadaan ayah kesayangan mereka yang telah diambil Allah swt buat selama-lamanya...


Paling sedih bila memikirkan yang mereka sangat2 rapat dengan ayah mereka...tidak semena-mena bergenang air mata mama mengenang dugaan besar yang terpaksa mereka lalui...dan paling mama sedih ialah anak yang paling kecil...sebaya dengan Rizqullah..agak2nya camnelah penerimaan dia...kalau Rizqullah hanya ditinggalkan ayah untuk beberapa bulan...tapi dia terpaksa melalui hari dia selepas ini tanpa insan bergelar ayah lagi...


Aduuuuh....dah mama tak leh nak taip lagi bila masuk bab sedih ni...apapun,kami sekeluarga mendoakan semoga Kak A'a dan anak2 tabah melalui dugaan terbesar dari Allah swt ini...semoga anak2 akak berjaya dalam apa jua bidang yang mereka ceburi...


Inilah dia roda kehidupan...ada insan yang bergembira dan ada juga insan lain yang bersedih....bermacam-macam keadaan Allah swt berikan pada kita untuk kita menjadi insan yang lebih baik...apapun,perkara yang paling penting adalah...jauhkan diri dari sikap PHD atau pentingkan diri sendiri...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...panjang berjela plak mama taip kali ini...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


**Maaflah yaaa...semua entry tertunggak...ada sbb mama buat camni...antaranya adalah kerana sebab keselamatan jugak...ayah dah pesan kat mama not to fast update blog...so,kita peram dulu lama2...baru update...**

3 comments:

Nazri Hanafiah said...

hebat!

aimaniman said...

yuppp hebat.. tapi napa x entri post kene peram? pelik laa...

Positive Girl said...

fuyoo..masuk konti pn kena sign ek..apa2pn..mmg hebat le dpt masuk konti ERA FM..

 
Real Time Web Analytics