February 9, 2012

Apam Polkadot first trial!!!

Okay...first time mama masak apam polkadot...
Serius it was quite memenatkan jugaklah sbb nak buat macam2 kaler...
Nak seperatekan lagi adunan tu...
Hmmm....first and last time lah kot buat...
Tak larat dah lagi nak buat...


Tapi maybe pasni nak try lagi sekali but with small cup kot...itupun kaaaaallaaau raaaajinnn...hiksss...selalunya malaslah kan...


Kali ni mama Rizqullah bukan nak share pasal resipi ke apa...tapi memori daun pisang mama buat apam polkadot nih...tertiba out of blue je mama Rizqullah rajin gi adun tepung buat apam nih...haiiih...dah,x mo cakap banyak lagi...jom tengoklah memori daun pisang nih...


Layaannnssss....

Oh!!nak resipi...google jelah ek...mama malas nak copy paste dari blog orang...hehehe....

Adunan yang diadun...
Tepung + telur + gula + putih telur...

Okay...dah siap adun tu...
Letaklah coluor yang cantik lagi maha menyerlah yer puan-puan sema...
Jangan lupa kalau rasa rajin dan x der kerja sangat...
Leh buat gambar Angry Bird ke...lady bird ke...
Atau bak kata Rizqullah..."Bebird"...

Inilah hasilnya....
Tak jadi sangat sbb mama pakai cup besar...
Lain kali nak cuba cup kecik sikit...
(Eheemm...ada ke lain kalinya tu??)

My food reviewer...

Dia bantai makan blueberry je...
Haiiiihh....sabar jelah ngan dak kecik ni...

Yumm...yummm...
Sedapnya blueberry nih...
Suka Rizqullah makan...tapi pasni x mungkin kot merasa lagi...hehehe...
Mama malas nak buat dah...

Okay...itu jelah memori daun pisang mama Rizqullah nih...tak berapa nak jadi sangat apam tu sbb besar sangat...apapun yang penting apam x terkopak kat tengah...hehehe...


Dah cukup dulu entry tuk kali ni...mama Rizqullah tengah sibuk bangat kat opis sekarang ni...
SengSARA hidup 2-3 hari ni...sbbkan SARA 1 Malaysia...
Huhuhu...hari2 ada je heart attack yang mama terima...
Migrain pun x hilang2 ni walaupun dah telan panadol...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

3 comments:

adarnadzmie said...

ok jugak apam pokadot tu dik... akak klu buat mesti x jd punya... tah jd apam apa pun tak tau..hehe...janji riz suka...

cik dah faridah said...

jadi doh tu....cuma api kena slow sket..baru x jadi gerutu...

aisya said...

comelnye la apam polkadot akak tu.. ni yang terasa mcm nak ke dapur selongkar barang2.. hehe

 
Real Time Web Analytics