February 22, 2012

Bunga-Bunga Cinta dari Jepun...

Ahaaaa...tajuk cam ala-ala dalam mode bercinta gitu kaaaann...
Ofcourselah yerrr...
Mama dalam mode happy senyum sampai telinga nih...
Dari Isnin minggu lepas lagi mama dok senyum dan hilang dah stress seme...
Kira macam 'Kapuuuffff' je stress tu hilang...

Nak tahu apa sebab musababnya???
Sebabnya...ada orang jauh yang selalu buat mama tersenyum tanpa di pinta pun...
Yang paling mengharukan mama ialah,dia dah arrange the flower send to me earlier sebelum dia naik kapal....
Siap special order plak tu...


Kalau korang kat tempat mama Rizqullah...
Terharu tak??
Dah macam ala-ala citer Nora Elena plak kannn...
Syukur diberikan suami yang sangat-sangat romantik and caring pada isteri dia nih...
Walaupun jauh beribu batu dan limitation on the communication antara kami...
Namun kami tetap mencintai dan kekal dalam mode cinta selalu...
(I love you deep,deep lah hubby)


Nak tahu tips nak dapat suami yang macam kita nak...nanti mama sharekan...ini ustazah umi ajar mama masa kat sekolah menengah dulu...


Tapi sebelum tu...jom tengok dulu apa suprise orang laut saya sediakan tuk kali ini...and the best part is there is more to come...
(weeee,tq sayang...)


Taaaaaarrraaaaaaaaaaaaaa....


Inilah dia...bingkisan bunga tulip,rose dan lily special order by En Redzuan...


3 kuntum bunga Rose Merah tanda....
"I LOVE YOU"

Orange tulips...

And white lily...
Errrr...betul ke nama bunga ni lily???
Kalau salah please betulkan mama Rizqullah yerrr....

And last not least dengan muka penat mama Rizqullah...
Posing gaklah sbb nak ucapkan...
Thank you hubby!!!!
You really make me smile again after a hectic day at work and also jalan raya...
Thank you so much sayang for the suprise...
Tiap2 hari you make me keep falling in love with you...

Oh!!dan ini pula adalah komen rakan sekerongkol ayah yang mana she actually dah jadi pangkat auntie pada kami...





Again...TQ mell for sending the bouquet of flower pada I...special order just for me...serius,komen Mell ni buat mama nak menitis air mata...dah lah x dapat nak cakap ngan hubby yang ditengah laut...nak cakap how happy I am received bunga cinta dari dia...


Anyway,hilanglah stress mama on that week...walaupun nak sakit tak jadi sakit sbb hati gumbira...hehehehe...


Okay...tips pada sesiapa yang nak dapat suami baik cam mama Rizqullah,mulalah berdoa dari sekolah lagi....minta dan pohon pada Allah swt kita nak suami camne...tapi ingat,kalau kita minta yang baik2...kita pun kena jaga diri kita jugak...cam ustazah mama pesan dulu,Allah swt jadikan kita pasangan yang sepadan...kalau kita baik,maka Allah swt pasangkan kita dengan pasangan yang sepadan dengan kita...tiap kali habis solat,mintalah dan pohonlah pada Allah swt...




Okay...dah cukup dulu entry petang ni...mama cuti2 Malaysia hari ni...dah berapa hari dok tahan badan dari colapse,sudahnya pagi ni colapse jugak...huhuhu...walaupun demam,tetap cergas update blog nak bagi orang laut saya yang di Bintulu tu tengok hadiah suprise dia...


Harap2 dia sempatlah tengok bunga ni...


Till my next entry....


~~HARI-HARI KU JATUH CINTA LAGI PADA DIA..~~~

5 comments:

YaYaNsMuM said...

fuhhh!bestnye!!YM pun suka sgt kalo dpt bunga...love it!especially from people that I love.:)

cik comey said...

wah..bertuahnyer mama sbb diberi suami yang cukup penyayang n romantik.Cik comey doakan rumahtangga mama sentiasa dirahmati dan bahagia selalu...

PurpLe LoVeR said...

wahhhhh bestnyerrrrrrrrrrrrr


jauh di mata dekat di hati kan mas...
hubby gee pun da abis cuti semalam da belayar lagi....huhuhu

ummiarissa said...

bertuah badan...sangat romantik!..suka betul bila rasa diri dihargai...jadilah isteri yang solehah kerana suami sebaik ini..

syiela said...

bertuah badan dapat husband super romantik.. moga bahagia hingga ke akhir hayat

 
Real Time Web Analytics