February 15, 2012

Bunga Pahar Dip Pink untuk Kak Eifa....

This is one of my passion or what I can say is more to hobby lah kot...
Tak der lagi terfikir untuk menjadikan hobby ini satu perniagaan walaupun ramai yang minta mama buat Biz...
Tapi rasanya cukup dulu kot with rezeki yang ada ini...
Kita jangan tamak...
Yang penting biarlah rezeki yang kita terima itu HALAL dan BERKAT!!!
Bukan senang nak mencari rezeki yang halal lagi berkat ini...

Sebab andai kata rezeki yang kita dapat dengan jalan HARAM ini kalau diberi pada keluarga...maka ia akan terus menjadi darah daging keturunan kita seterusnya...nauzubillah...
Berat tanggungjawab tu masa akhirat nanti...bagi mama biarlah sikit rezeki tu,yang penting ia dari jalan yang halal dan berkat...kita usaha untuk mendapatkan rezeki tersebut dan bukan diperolehi dengan jalan mudah...

Alamak membebel plak dah...untuk kak eifa ini mama buat design simple jugaklah since kak Eifa pun minta yang simple je...

Dan ini adalah hasilnya...

Pandangan dari atas...
Definately this is not for SALE...
Tapi kalau ada yang nak...boleh je mama buatkan..
Tapi kena advance 3-4 bulan ya...

From another view pulak...

Okaylah...ini adalah permintaan kak eifa...kakak angkat punya pasal..mama lapangkan sikit masa mama tuk buat Bunga Pahar Dip ini untuk dia..
Semoga Kak Eifa suka dengan bunga ini...


Request kak eifa adalah design terpulang pada mama nak buat camne...tapi kenalah warna Pink dan hijau...well ini adalah hanya 70% je siap...


Nak full view???biarlah rahsia...nanti dah x suprise plak tuk kak eifa...


Apapun..at this moment..bunga ni dah siap pun pembikinannya...ada 100 batang sekarang ni dalam simpanan mama...kalau x salah majlisnya nanti dalam bulan 9...hopefully ayah is still here that time...risau jugak kalau2 ayah dah kena naik kapal time tu...tak dapatlah kami turun ke Kuantan dan meraikkan pengantin baru ni nanti...


Apapun...mama terus berdoa supaya dapat menghadiri majlis orang penting mama dan ayah...tanpa Kak Eifa,rasanya mama tak approved kot ayah jadi kawan mama dan terusnya jadi suami hingga kini...habis ayah kena investigate dulu ngan kak eifa masa di awal perkenalan kami...dan sampai akhir hayat pun mama tak lupa jasa kakak angkat mama ni...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ni...ada ke orang mau order???heeeeeee...kalau ada silalah tinggalkan komen berserta e-mail anda...nanti mama e-mail korang balik yer...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!


Have a nice and beautiful day!!!

4 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

akk cantik la..suke

Marsha~ said...

cantik... mak sy pun tgh buat utk wedding cousin awal bulan depan.. hehe

Ummi said...

kiut..cantek oo..

Mama Rizqullah said...

Iqa,

TQ dear..

*****
Kak Marsha,

Waaah!!rajin mak akak...saya pun dah hampir surender hari tu...

******
Syikin,

TQ...itu pun kekontangan idea..

 
Real Time Web Analytics