February 27, 2012

Comel tak tukang basuh kereta ni???

Bila ayah ada...inilah antara salah satu aktiviti keluarga...
Basuh kereta bersama anak....
Syok je mama tengok dua beranak ni having quality time together...
Dan paling penting both of them is having fun...
**Haiiyoooooooooooooo...tertiba rindu plak tengok 2 lelaki kesayangan saya happy camni..**

Lama lagi nak tunggu kepulangan ayah ke pangkuan kami balik....
So,meanwhile ni...time nilah mama kena Qada balik semua activity kami anak beranak ni...
Huhuhu...insyaallah siap blogkan semua sebelum siri jelajah jalan2 kami bermula kembali selepas kepulangan ayah nanti...

Tapi pasni jalan2 bukan tuk bercuti...
Jalan2 cuci mata tuk beli perkakas rumah kami nanti...
Tertiba plak mama blank tak tahu nak buat apa dulu nanti bila dapat kunci rumah..
It's just around the corner je sekarang ni...
Feeling mama sekarang ni???
Ofcourse berdebar sbb tak tahu nak kena buat apa dulu...
And I'm alone to face all this...

Ayah cakap,apapun...tukar semua kunci rumah tu dulu...
Errrkkssss???how???tukar mangga je dulu boleh???
Takkan nak kena tukar pintu grill sekali??
Ya Allah,serius i'm blank sekarang ni...

Alahaiiii...lupakan dulu apa nak buat dulu..tapi kalau sesiapa yang nak berkongsi tips ngan mama...di alu-alukan sesangat...please do drop your comment ataupun boleh email mama kat maslinaroslan@gmail.com

Dah...lupakan dulu hal rumah tu...walaupun rege x sampai setengah juta...tapi sangat bermakna untk kami sekeluarga...yang penting valuer cakap,it's a value buy...susah nak dapat rumah camtu dengan harga yang kami dapat(plaster ceiling,railing,kipas,grill,lampu,paip semua dah ada..syukur..tinggal cuci rumah and buat kenduri doa selamat je nih...)...(we are good in tawar manawar koooot...ke muka mama ni muka kesian sangat...)

Lupakan dulu cerita rumah tu...kita layan dulu picas tukang basuh kereta yang comel dan memang tak dapatlah kat mana2 carwash camni...kalau ada mau berdoyon-doyon kereta kot...sbb comel je tengok budak2 kecik cuci kereta...hahaha...

Pada yang tak tahu camne nak cuci kereta...meh Rizqullah tunjukkan caranya....

Layaaaaaaaaaaannn....

Lap sisi kereta dengan kain lembap...
Lagi bagus kalau ada tempat anda boleh berteduh...
Duduk bahagian tu je...lap bahagian tu sampai kilat memancar-mancar...

Kalau anda rasa kain tu masih basah-basah...
Perah sampai kering yer...

Kita sambung lap lagi di bahagian yang tak kena matahari...

Jangan lupa cermin sisi jugak yer...
capailah setakat mama tercapai oleh tanganmu...

Kalau rasa dah penat tu...
Kita duduk termenung kejap...
(Hiksss...penatlah tu...)

Jangan lupa kilatkan rim kereta...
Haaaa..part ni ayah yang kena buat sbb bahaya tuk Rizqullah..
Setakat lap2 tu bolehlah...

Sakan dia berpanas hari tu...
Excited dapat tolong ayah cuci kereta...

Tolong angkat baldi sbb dah habis basuh luar kereta...
Memang rajin sungguh anak mama ni...
Sejuk perut mama ngandungkan dia...
Alhamdulillah...

Antara pic kegemaran mama...
Sibuk je kaki yang kenit tu....
Hahaha...ayah masuk kereta nak keluarkan carpet...
Dia pun nak jugak...comel je mama rasa...
Tapi ayah hati panas sbb ada orang kacau..ekekeke..

Cewaaah...tolonglah tu konon...
Lawak betul anak mama ni...
Rajin sungguh...harap2 dah besar nanti pun rajin camni yaaa...

Sakan dia berlari mengelak air ayah simbah kat dia...hehehehe...

Okay...dah siap cuci kereta...
Kita cuci tangan dulu sebelum masuk rumah...

Hmmmm...camne???comel tak tukang basuh kete kat car wash mama Rizqullah ni???
Gerenti tak der di mana-mana pun...hanya di SS3 je...hiksss...


Pada ayah yang jauh di lautan sana...be strong okay...semua kerja pun ada bermacam-macam cabarannya...setiap apa yang berlaku itu ada sebabnya...apapun,kami ada di sini tuk support ayah sentiasa...cam ayah selalu cakap kat mama bila mama ada problem,hang on there dear...i ada di sisi you if you need me...


So to my hubby...hang on there okay,will be seeing you soon to be your pom-pom gurl...hiksss...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ni....till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice Monday ya peeps...


Pada yang bekerja hari ini,semoga hari anda ceria hendaknya...


8 comments:

YaYaNsMuM said...

Wahhh!Rajinnye dier tolong ayah bsuh kete...:)

Lynn Hamzah said...

comeynyer dia tolong ayah basuh kete...

Bitt (double IS) said...

sangat rajin ok...meh tolong basuh kereta aunty jugak...sebab anak2 aunty dah malas... :)

Shiela Latif said...

hihii...geli hati tengok kaki pak ngan anaknya yang separuh nampak tu...mmg cute gambar tu.

Seronoknya mas nak pindah rumah sendiri dah.. :)

adarnadzmie said...

alahai comelnya si tukang cuci kereta ni..kihkih... rajin rizq bantu ayah yer...:)

Diyana Norman said...

comelnyerrr!! hahaha...
kecik2 dah rajen..

intan izzaty said...

comeynya....^_^

Miss Anisah said...

Ni boleh report kementerian sumber manusia ni.. Upah peerja bawah umur..hihihi...

Rajinnye anak teruna akak....
Comey je..

 
Real Time Web Analytics