February 19, 2012

Dinner @Carousel Restaurant...

Ahaaaa...sambungan lagi yerrr...
Kali ni mama nak citer plak tentang makan...
Dah duduk hotel 5 star ni mestilah jugak nak merasa makanan ala2 orang kayo gakkan...
Tapi alhamdulillah..dinner ni pun is a complimentary dinner...
Ahaaaakkssss...
So,it's means FOC lah kaaann...
So,nak melantaklious sehabis boleh pun tak per...

Tapi sebelum mama story and komen pasal makanan dia...
Mailah jamu mata anda dulu sedikit keindahan dalam Resturant Carousel ini...
Semua pun dah macam dalam carousel...
Siap ada kuda lagi leh naik...
Eh!!!tak lah tipu je...


Tapi memang superb keindahan dalam restorant ini...

Ini tempat amik desert...
Tengok tengah tu pun ada kuda kaaaann???
Nampak tak??
(Tak nampak pendek umur...hiksss...)

Inilah meja kami...
Terpaksa tambah satu kerusi tuk Rizqullah...
Unfortunately there is no available baby chair...

Antara dekorasi yang ada...
Sana-sini kuda...
Rizqullah plak yang excited...ekekeke...


Itu dia...
Makanan sudah sampai...
Since it's was buffet...jadi taramlah apa je yang rasa tekak nak rasa...
It's on the house...
Heheheeh...Yoyo-an je Rizqullah gaul nasi tu...

Okay...this is the other section...
Kat sini ada makanan berat plak...
Just named it..they have it...
Eh!!taklah...ada memacamlah...biasalah makanan standard kat hotel2...


Okay...pas dah kenyang melantak di Carousel Restorant tu...ayah ajak jalan2 kat Putrajaya...actually kami tak tahu nak kemana pun on that night..sbb tak biasakan...nak gi makan...perut dah kenyang...jadinya lepak2 jelah kat Putrajaya...

Amik gambar sikit2...tuk kenangan...

Ini jelah antara gambar yang ada...
Lepas tu....

Ini jugak...night scenery dari jambatan depan PICC tu...


Huhuhu..tertiba jugaklah malam tu mama merajuk ngan ayah...sbb ayah x mo amik gambar bersama...dahlah ada ngan kami sekejap je...x mo plak amik gambar ngan kami...

Well...what you give you get back...mama merajuk satu malam ngan ayah...
Kesian Rizqullah,dengan dia sekali mama bo-layan....

Masa lepak kat Dataran Putrajaya,ayahlah yang layan Rizqullah while mama bawak diri jalan jauh2....silent fight...mama kalau marah memang suka diam pastu nangis sengsorang..ayah pun dah tahu perangai mama...mama bukanlah jenis suka nak bebel2 pastu marah2...

Ayah plak cam tahu je bila mama diam tu ada bendalah tak kena...balik je bilik hotel pas Rizqullah tido ayah tanya kenapa and hug mama tanda pujuk...

Merajuk okay...dahlah beberapa bulan je dia ada ngan kami..tertiba x mo amik gambar satu family...hangin ni...ada benda ke nak hide dari someone..malu ada kami ke??habis seme soklan tu mama tanya ayah...(maklumlah,walaupun dia dah jadi suami mama...tidak akan ku percaya pada insan yang bernama lelaki ini...)

Bukanlah menuduh...tapi curiga okay...maklumlah,dah bermacam versi cerita didengari tentang orang kapal ni...walaupun mama tahu ayah tak buat camtu...tapi manalah tahukan,that's why I never ever trust my husband 100%...

Ayah pun dah masak ngan perangai mama,dah tahu camne nak pujuk mama...TQ dear sbb bersabar selalu...heeeeeee...tapi seronok you pujuk I,kena buat selalu lah merajuk nih...

Apapun,mama merajuk kejap je...biasalah,dalam rumahtangga kadang merajuk ini menyerikan keadaan...tak bestlah asyik seme benda happy je kaaan...tapi jangan buat selalu cam mama Rizqullah buat nih...mau karang ada yang makan kasut...itu merajuk mengada-ngada sebenarnya..hikssss...

Tapi ayah got the point dah...masa ada di darat,kenalah amik gambar selalu buat anak2 yang kena tinggal nih...bila anak rindu,itu jelah ubat yang mama leh bagikan...tengok gambar2 gembira kita sekeluarga...tanda ingatan anak pada ayah jugak sebenarnya...

Okay...dah,tertiba plak citer hal merajuk di dalam mode holidaykann..
Habis spoil mood...ekekeke...

Till my next entry..salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

2 comments:

Positive Girl said...

palace of the golden horses mmg best..hr tu dh penah pegi..bestnye akak merajuk ada org pujuk..saya merajuk..saya pujuk diri sendiri..hehe..

Mama Rizqullah said...

Positive Girl,

Kaaaaan...tempat tu cantik,leh relax2 kat situ..:-)

Huhuhu...sekali sekala dapat merajuk,sib baik dia nak pujuk...kalau x sampai esok pagi sambung lagi muncung itik..ekekeke...

 
Real Time Web Analytics