February 12, 2012

Genting!!here we are...

Date : 5th November 2011
Place : Genting Highland,Kota Keriangan

(Tengok tarikh pun dah tahu kannn...entry tertunggak lagi...heeeeee...)

Cuti...cuti...malaysiaaaaaa...
(Sila baca cam ala-ala Dato' Siti Nurhaliza nyanyi yer...)
Alhamdulillah....tiap kali ayah balik dari belayar je...ada je plan kami ke sana ke mari...
Spending our precious time together as one family...

Kali ini pulak is impromptu plan jugak dari mama ajak ayah naik Genting di pagi hari...
Tetengah sarapan tertiba rasa nak naik Genting jenjalan...
And cam biasa...ayah setuju je ngan idea giler mama...
Packing lebih kurang je...amik 2-3 helai baju tuk Rizqullah then we off to Genting....
Tak yah nak plan lama-lama pun...alaaaa,lagipun Genting is just one hour plus travel pun dari rumah kami...memalam nampak je puncak Genting yang penuh dengan lampu neon dari kejauhan nih...kalau Tahun Baru leh nampak Bunga Api free tapi sayup jelah kaaannn....


This is first time mama & ayah bawak Rizqullah naik Genting....
Tak leh nak main outdoor coz hujan masa tu,kami pergi bulan 11.Memanglah time hujan kan masa tu...so,main indoor game jelah...just tuk happykan Rizqullah...mama ngan ayah pun sempatlah mengimbau balik kenangan berhoneymoon di sini...


Sama gak...impromptu plan,tapi time tu last minute call hotel tanya ada bilik x...luckily mama is Genting Worldcard member...so,rezeki kami...ada bilik kosong ketika itu...tapi time honeymoon yang ke-5 koooot(Langkawi,Bandung,Penang,Perak & Genting..)...TQ hubby sbb ikutkan je permintaan wanita kesayangan you ni...tapi masa tu mama kesejukan je di Genting,mmg x leh kena angin langsung time tu...nak tahu kenapa???


Sbb rupanya time tu Rizqullah dah ada dalam womb mama....tapi mama tak tahu pun,2-3 hari pas balik tu baru tahu yang mama preggy...hmmm,Rizqullah baby kat manalah agak2nya yaaa???


Apapun....semua gambar2 yang ada dalam entry ini adalah memori manis dan istimewa kami sekeluarga...dan macam biasalah...let's the picture share the happiness we had at Genting atau orang Singapore sebut Jenting...

Sampai-sampai je kami lunch dulu..
Makan KFC jelah...time tu ini je yang tak berapa penuh...
Rizqullah tengah amaze tengok Genting...

Rizqullah happy sangat gi Genting...
Dear ayah,we missed you so much...

Itu dia anak lelaki saya dah besar...
So eager to get on the train....
Sabar ya sayang...next is our turn...

Yeeaahh...naik train pusing2 Genting...
Dalam train sempat gak family picas satu...



Nak naik Gondola plak...
Ala-ala macam kat Venice lah konon...
Kalau kat Venice ni..,
Mau gondollah kepala ayah nak bayar rege naik Gondola...
Tapi romantic kannnn...(macam jelah)


Syok...kami je satu family dalam boat tu...
Rizqullah & ayah dok belakang...
Mama dok bahagian depan...

Habis semua game dalam Genting tu kami naik...
Mama beli tiket yang tuk semua family game...
So,apa lagi..banyak kali naik pun x per...heeeeee...
Dan yang paling enjoy ada Rizqullah...
Seronok dia tengok ramai orang and warna warni lampu neon yang ada...

Ayah tengah bersihkan hingus Rizqullah..
Suddenly demam Rizqullah datang balik...
Panik kejap mama ngan ayah sbb badan dia panas.... 

Sebelum balik...
Jom bergambar dulu...
Bessssssstt gi Genting...
Ada rezeki ke sini lagi jalan2 sekeluarga...
Kesian ayah,risau mama kesejukkan lagi...


Genting tu kami naik time musim hujan di bulan November...sepanjang perjalanan kami naik ke Genting tempoh hari..banyak jugaklah land slide yang berlaku di tepi2 jalan tu...seriau jugaklah rasa...tapi tawakal jelah sbb nak spend time bersama kaannn...


Petang tu tertiba suhu badan Rizqullah naik mendadak...dia demam...2-3 hari sebelum tu mmg Rizqullah ada demam sikit..tapi macam dah kebah...itu yang mama dan ayah buat plan nak naik Genting on that day...panic kejaplah mama dan ayah buntu nak bawak Rizqullah ke mana...hospital terus ke klinik...dah esoknya cuti raya haji kalau x salah mama...sah2 klinik seme banyak yang tutupkannn....


Sudahnya ayah cakap bawak Rizqullah terus ke KPJ Selangor di Shah Alam sana...tempat kami sekeluarga selalu mendapatkan rawatan...yup,Dr sahkan Rizqullah demam...dapatlah ubat 2-3 macam,luckily x kena masuk spital time tu walaupun batuk Rizqullah is quite bad...


Tapi rentetan dari demam ini...akhirnya Rizqullah kena warded jugak...tapi setelah hampir sebulan kemudian..nanti silalah baca entry mama pengalaman kami berkampung selama seminggu di KPJ Selangor...


Okaylah...dah cukup dulu entry tuk kali ni...dah beberapa hari tak update apa2 kat sini...nak kata mama Rizqullah sibuk weekend ni...boleh tahanlah jugak...tapi more to qada rehat akibat dari stress 2-3 hari ni...fuuuuh,esok is another new day...hope everything goes finelah hendaknya...ameen..


Cukup dulu entry kali ini,till then...salam sayang dari kami sekeluarga...


Have a nice and beautiful weekend peeps!!!

 
Real Time Web Analytics