February 26, 2012

Ipad Maniac...

Adooiiiihaaaaaaaaaaiiiii...
This lately mama kena selalu berebut Ipad dengan Rizqullah and kengkadang Uci...
Dah macam penyakit plak kat rumah ni seme nak main game kat Ipad....

Rizqullah cam biasalah...
Habis semua game dia bukak...
Dan yang paling utama adalah dia nak masuk youtube...
Tengok UpinIpinlah,tengok Ben10 lah,tengok Timmy Timelah,tengok Mr Bean lah...
Walhal seme benda tu dah siap2 download dek ayah hari tu sebelum ayah naik kapal...

Mama pun dah siap2 download dari Podcast tuk Rizqullah Chungington dan memacam lagi...
Tapi this lately Rizqullah suka layan rancangan masakan pulak kat Podcast...

Menurut kata Rizqullah...
Ipad ni wah punya...
Vavavavavah...sukahati je yer...
Ipad 2 tu mama ngan ayah punya yer sayang...
Tak der maknanya untuk Rizqullah...


Dah jadi macam mania plak...Ipad tu x leh idle kejap...
Ada je tangan yang menyambutnya kat umah sekarang ni...
Sekarang ni pun Uci dah pandai main Ipad..
Sib baik Uci x pandai main FB lagi..
Kalau tak dah setaraf ngan nenek and atuk...
Ehehehehe...


Zaman sekarang ni nenek and atuk dah moden okay...
Ada FB ada Ipad dan lelain...
Dahsyat wooorrr...teringat dulu time kecik2...
Nenek and atuk sempoi je...x der pun gadget cecanggih ni...


Tap sekarang ni kalau atuk nenek ada gadget cecanggih ni...
Dah kira cool lahh kaaan..
Apapun,zaman terus berubah dan semakin canggih saban hari...


Okay..just short one je tuk kali ni...nak kuar jenjalan with Rizqullah and dayang2...a
At this moment mama tengah taip entry ni...Rizqullah dah ada kat SACC Mall dengan dayang2 dia kat sana..hope he's okay je kat sana...kejap lagi mama pun akan menyusul ke sana...


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

2 comments:

Cik tikah said...

kemain lagi budak zaman skrg. hehe

Diyana Norman said...

wahhh ipad tuh hahaha...
maju maju

 
Real Time Web Analytics