February 25, 2012

It's time to do site visit...

Hari terakhir kami di PGH@Palace of Golden Horses...
Macam biasalah kannn...breakfast in the room...
Ayah call and make order...
Bessstt!!!rasa cam tuan puteri di manjakan je...
Thank you suamiku...
Oh!!lupa Rizqullah pun say Thank You ayah!!!

Mama bangun lambat on that day...maklumlah,mood holiday kaaaan....
Jadi lambat sikit bangun dari biasa...**hari C.U.T.I tuk pompuan...** 

Cam biasa check-out time is 12.00 PM...
Cam biasa...ayah go antar beg seme dalam kete while mama uruskan urusan check-out...
Dan sebelum bergerak balik...
Kita pusing2 dulu PGH!!!


Lepas ni weekend jadi tempat lepak kami since mama dan ayah dah jadi member PGH...
Ada sesapa mau join swim2 kat sini???


Tapi sebelum tu...layan dulu antara yang sempat dicaptured ketika jelajah kami ke sini...

Rizqullah excited dapat main kat tangga...
Haaaaiihh...mama ngan ayah plak risau dia jatuh...

Plat-plat nama pemimpin negara luar yang pernah menginap di sini...

Pemandangan di Palace Golden Horses...

Ayah dan anak...
**Huhuhuhu...ada 4 months lagi nih...
Tak sabarnya nak bertiga semula...**

The little boy who enjoyed each and every minute his time at here...
Insyallah ada masa mama bawak Rizqullah datang sini yerr...
Lagipun kita leh datang sini bebila jer...


Ada jugak cruise yang disediakan untuk pengunjung...
Tapi on that day kami tak der plan nak naik...
Lagipun hari tu kat Melaka dah naik cruise..

Ada jugak taman botani di bahagian belakang PGH ni...

The pool was soooo attractive...
Sampaikan ayah kena dukung Rizqullah coz this 
little rascal was running towards the pool... 
Excited Rizqullah masa tu...
But luckily ayah was quick to catch him..

Sempat jugak bergambar sefamily...
Belatar belakangkan waterfall...
Sungguh teman berada di sini....

Mama posing kat batu...
Haiiiihh..jadi model ayah kejap...


 Oh!!malam sebelum tu ada wedding kat sini..
Meriah rasanya...sbb ramai sangat orang kat PGH on that day..
Dah paling best is...everywhere is flower...
Rasa cam pergi pesta bunga pulak...

Ini antara memori indah kami ketika ayah ada kat darat tempoh hari...asal ada kesempatan je mesti kami jalan sana sini...yang penting atleast ada holiday sekeluarga...walaupun tidak ke luar negara...yang penting is the quality time together...lagipun mama pun bekerja kann...


So it's quite hard jugak kami nak bersama selalu...siang hari mama dah sibuk di pejabat,balik kerjalah dapat jenjalan with ayah...walaupun penat kengkadang tu,tapi kesian jugak tengok suami dan anak asyik terperap kat rumah...so,itu sajalah masa yang ada tuk kami bersama dan masa diisi semaksimum mungkin untuk bersama...


Okay...pada sesiapa yang nak duduk semalam kat PGH ni...mama cadangkan gi time Matta Fair nanti...sbb rege bilik dia kan riban-riban...jadi,time Matta Fair je jadi murah...dapatlah jugak merasakan stay kat 5 stay hotel...


Next trip kami pula selepas ini ke mana???heeeeeeeeeee....


Tunggukan jelah yer entry tertunggak mama ni...simpan dah lama sangat,ini baru sempat edit picas dan taip kat sini..maklumlah,time ayah balik is quality time together...kena tumpu perhatian kat ayah dan bukannya FB dan blog...


Ayah pun dah pesan "Husband and Family First,not blog or FB..."...walaupun dia dah bagi Ipad 2 supaya mama leh online di mana2 pun...tapi pesan suami tetap mama dengar...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!!


Have a nice day dan pada sesiapa nak bercuti di PGH ni...


Please do so...anda akan merasa jadi orang kaya2 sekejap...jadilah kannnn..merasa gak kejap dari tak merasa langsung...

Taaaaaa....

1 comments:

HaninFarshid said...

Yups! hotel nie memang best :) kat KL pun memang banyak hotel best2 :)

 
Real Time Web Analytics