February 3, 2012

Kegilaan baru...

Alhamdulillah...

Insyaallah soon kunci rumah akan diterima...
Loan seme dah approved dan last process is currently running...
Ada hick-up sikit kat owner punya side...
Tak perlah...ayah pun lama lagi nak balik...
So,kita relax-relax dulu...
Tak syok kalau mama amik kunci astana kami tu nanti sorang2...
Lagi seronok gi amik berdua sambil jalan pegang tangan sesama...
ouuuchh...romantic tuuu...

Syukur..walaupun gaji ayah dan mama tak lah besar mana...
Tapi yang penting dapatlah kami menyimpan sikit tuk masa depan keluarga kecil kami nih...
Buat anak2 kami nanti...

Dan since kami nak berpindah ke rumah kami nanti...
Inilah kegilaan baru mama Rizqullah...
**dulu tak heran pun nak tengok all this deco's...sekarang ni jelah rajin...tapi itupun still not in mood for deco yet...**



Tapi apapun yang penting bagi mama,duit kami beli rumah dan apa sahaja yang kami beli tuk keluarga kami mestilah dari sumber yang HALAL & BERKAT...
Insyaallah..bila tempat tinggal kita dibeli dengan duit yang HALAL & BERKAT...
Segala ibadah dan solat kita pun BERSIH,hati pun TENANG dan hidup pun lebih BAHAGIA...
Biarlah bergaji kecil je...yang penting ada tempat buat kami sekeluarga berteduh...
Biarlah rumah kami ini hanya sekangkang kera je...
Yang penting ia dari sumber dan rezeki yang HALAL...

Benda inilah yang inilah yang selalu mama ingatkan pada ayah...sbb setiap rezeki jika dari sumber yang HARAM...maka ia akan jadi darah daging kita jugak dan kita beri pulak pada anak2 kita(masyaallah...berdouble,triple dosa kita as parents..)...mama tak suka ayah bagi anak2 mama makan dari rezeki yang HARAM sbb nanti segala apa yang kita buat semuanya tidak diterima Allah swt...

Teringat mama pada satu e-mail yang mama terima dulu...biarlah kita kerja teruk camne pun,yang penting kita bekerja kerana Allah swt dan kita mencari keberkatan dan keredhaan-Nya dalam mencari rezeki..kerana mencari rezeki itu merupakan satu ibadah...kita tak curi tulang time kerja dan jugak kita tak mengambil hak syarikat sewenang-wenangnya...insyaallah,biar pun sikit gaji kita tu...Allah swt akan sentiasa buat kita rasa cukup dengan rezeki yang Allah swt anugerahkan buat kita sbb rezeki kita itu ada KEBERKATAN-nya...insyallah kalau ada masa nanti mama sharekan e-mail tu kat sini...

Lagipun tak salah berkongsi ILMU yang baik dengan semua kannn...

Okaylah...banyak pulak kali ni mama Rizqullah menaip...banyak out-of-topic je kannn...

Apapun...tak sabar nak mulakan deko-deko astana kami bersama En Redzuan...wahai masa,cepatlah dikau berlalu..wahai laut,pulangkanlah HERO-ku tepat pada waktunya nanti...Ku pinjamkan dia pada-mu hanya untuk sementara...berilah kami jugak peluang untuk merasa bahagia dan gembira walaupun ia hanya 3 bulan sahaja...

Till my next entry...salam sayang buat semua....

Have a nice day peeps!!!


**FULLSTOP**


4 comments:

Cik tikah said...

mesti cntik rumah mama kan ^^

cikmawar said...

kegilaan baru sy: novel.. hehe..

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Huaaaa...mama x mo komen dear...rumah belum depan mata lagi...masih angau-angauansss je ni...

Mama Rizqullah said...

Cik Mawar,

Itu kegilaan dulu akak..heeeeeee...sekarang berjangkit kat adik bongsu plak...

 
Real Time Web Analytics