February 14, 2012

Rewarding my own self with...

Tiap hari kerja...hari-hari pun kerja...
Tapi hilang penat bekerja tu bila time BONUS!!!!
Haaaaa...rasanya bukan mama sorang je rasa happy time BONUS menjelang tiba...
Rasanya all working mummies will feel the same as I am...
Kerja tu memang penat...
Tekanan kerja memang tak yah sebutlah kannn..
Senantiasa ada je cabaran baru yang perlu di sahut...
Ada sahaja proses pembelajaran yang baru harus didalami dan difahami...

Balik kerja dah kena hadap plak kerenah anak dan jugak tanggungjawab lain di rumah...
Kalau ada suami boleh jugak dia bantu mana yang patut...
It's like non-stop work okay...
And this is the reality yang mama hadap tiap2 hari...

Semoga terus diberikan kesabaran dan ketabahan hati dalam mengharungi liku-liku hidup ini tanpa insan yang bergelar suami di sisi selalu...


Dan ini adalah antara yang mama belikan tuk diri sendiri selepas dapat BONUS hari tu...


Apakah itu???


|


|


|


|


|


\/


Ini diaaaaa...

Apa tu?????
Jeng...jeng...jeng...
Nak tahu silalah scroll bawah yaaa...

Inilah dia antara yang mama belikan tuk diri sendiri...
Tak der apa pun sangat...
Sbb separuh duit BONUS mama dah bayar downpayment tuk rumah...
**Syukur dapat gak tolong hubby bayarkan duit rumah...ko hade??**

Jadilahkaaan...janji ada gak tuk diri sendiri walaupun sikit je...yang penting duit BONUS tu dah ke arah yang betul...iaitu untuk rumah kami...


Okaylah...short one je kali ni...insyaallah ada kesempatan mama taiplah lagi...dah,mama nak siap ke pejabat...hari ni half day,badan x berapa sihat sangat...and semalam Rizqullah pun accident kat skool...habis bibir dia luka and bengkak sikit...


Tapi tadi mama sempat jugak tanya teacher dia...dia nangis teruk tak...teacher cakap dia nangis biasa je..alhamdulillah..strong boy!!


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

2 comments:

adarnadzmie said...

sesekali perlu jugak kita merewardkan diri setelah penat bekerja...

Cik tikah said...

wah, shopping utk diri sendiri. sekali sekala, ok je mama :)

 
Real Time Web Analytics