February 10, 2012

Sekarang ni rasa nak.......NANGISSSSSSS

Ya Allah...mama tengah tension sangat-sangat sekarang ni...
Nak tahu kenapa???
Salah satu nya tekanan kerja...
Dah lah Rizqullah pun x sihat...buat mama tido x cukup coz malam beberapa hari lepas dia muntah2...
Esok paginya mama dah kena support system tuk SARA 1 Malaysia...
Huaaaaaaaaaaaa....
Penat + Tekanan = Stress

Cuti pun hari tu datang kerja coz nak test system sebelum hari sepatutnya...
Dan ini adalah jugak perasaan mama sekarang ni...



Huhuhu...Rizqullah nangis sbb nak perhatian dari mama...
Sorry sangat sayang...this lately mama sibuk dengan Kerja...
Mama tahu Rizqullah wanted mama's attention and mama this lately sibuk je...
Okay...insyaallah mama janji this weekend kita gi jalan2 yer pas mama settlekan basuh baju and lain-lain...


Tapi malam ni kita nangis berjemaah yaaa...hahaha...
Dah 3 hari mama migrain nih...mama minta maaf sangat ya anakku sayang...
I'm being bad mother this lately...


Dah...mama nak sambung kerja...mata dah leh nak bukak dah ni...
Dah macam zombie pun ada mama rasa kat opis hari ni...
Tapi zombie ni masih leh buat kerja yerr...
Sbb malam tadi pun mama kerja sampai satu pagi...
Pukul 2 pagi Rizqullah bangun meragam...
Pukul 5 mama dah kena kejut by vendor tuk assist dorang...
Pastu dah x leh nak tido coz tunggu respond dari PNB...


So...agak2 kalau korang ada kat tempat mama Rizqullah ni leh tahan x??
Leh sabar x camni??
Boleh tak,tidak menitiskan air mata kala stress camni???
So..bukan mama Rizqullah nak cakap mama Rizqullah superwoman ke hape...
Just nak share sikit pengalaman bagi sesiapa yang nak jadi isteri seaferer yang bekerjaya cam mama Rizqullah...


Hati mmg kena kental dan tabah...disulami jugak dengan kesabaran yang tinggi..
Mmg gaji suami kita tu $$$ sangatlah kannn...
Tapi terus teranglah mama katakan...lagi besar periuk nasi tu...
Lagi besarlah keraknya...
Masa bercinta mmg rasa cam loaded je pakwe kita tu...
Dah kawen x rasa pun camtu...
sbb bila dah kawen,ada macam2 tanggungan nak diambil kira...
Masa depan anak2...belanja rumah dan macam2 lah...
Sebenarnya $$$ bukanlah segala tau...yang penting camne kita nak jaga diri time hubby x der...time cintan cintun mmg x rasa...


Alahaiii..okaylah...mama Rizqullah dah masuk babak membebel...


Till my next entry....nak sambung buat kerja nih..banyak plak masalah kali ni..


Have a nice weekend semua!!

5 comments:

Cik tikah said...

kesian mama. sabar yer. skrg musim ibu2 stress kot. hehe

Nurhasliza Jeffry said...

Sabar ye Mama. Takmo stress-stress. Nanti kedut-kedut cepat timbul. Hehe.

BabyIntan com said...

Kalau kak intan kat tpt Mas pon lum tentu leh setahan Mas...huhu. Moga semuanya akan dipermudahkan oleh-Nya buat Mas dan keluarga..ameen. Sabar kay dear...

-iLLa- said...

migrain - cuba try bt air teh + halia (homemade) insyallah akan reda selepas stgh jam....

kecikeqa said...

hurm saba yea mama... insyALLAH 1 fine day Allah akan bg kelapangan untuk kesempitan mama hadapi... :)

 
Real Time Web Analytics