February 7, 2012

Skool Prep...

Okay...selalu dengar quote "Sharing is caring" kannn...
Rasanya kalau nak share apa2 informasi atau perkara ilmu...
Mesti ada word Sharing is caring...
Haiiihh...macam dah jadi kelaziman plak...

Dan mama pun nak jugaklah guna quote tu...
Kali mama Rizqullah nak share plak preparation Rizqullah ke Taska@Skool...
First time Rizqullah ke Taska...
All this while uci and maid yang jaga dia...tapi on last August maid balik kg dia kat Indon and terus sakit katanya...mama pun dah malas dah nak call balik...biarlah,kalau dia jujur dia datang balik sendirinya nanti...tapi buat masa sekarang ni..alhamdulillah,syukur...Rizqullah is doing fine kat Playskool dia...ada hikmah juga apa yang berlaku ni...


Allah swt dah susun yang terbaik buat umat dia sebenarnya...
Syukur...nak tahu kenapa mama Rizqullah cakap camtu??
Akhir entry ni mama ceritakan kenapa mama cakap camtu....
But meanwhile...mama nak share dulu those preparation needed tuk Rizqullah ke Taska awal November yang lepas...


This is some picas of preparation...
Oh!!Rizqullah mama dan ayah hantar ke Taska Salsabila...
Tapi since this 2012 Rizqullah akan berusia 3 tahun...now he is at Salsabila playskool...
This is skool and also nursery..bukan skool a.k.a Babysitter house tau...
Please jangan confuse...there is a lot of different kat situ...

1. Ubat gigi dan berus gigi...

Oh!!!mama tak bagi Rizqullah pakai kodomo lion sbb Rizqullah is still swallow ubat gigi tu...dan dari pembacaan mama di internet ni..adalah tidak selamat jika anak2 kecik tertelan ubat gigi kodomo lion..so,selepas doing some reading and research,mama jumpa ubat gigi yang selamat buat Rizqullah.Buat masa ni..inilah ubat gigi yang selamat...
Siapa cakap jadi parents ni senang???

2. Kelengkapan mandian harian
**Yup,he is a J&J baby..**

3. Botol susu dan jugak susu.

Okay...dah pack semua masuk bag...
Not forgetting pampers and also 4 helai baju serta towel ya...

Things are ready and packed!!!
Rizqullah is started his TASKA life at 2 years old...

Ini dia dak kecik yang kena gi skool...
Sorry sayangku..mama dan ayah is doing tought decision...
Tapi sekarang kami syukur coz rupanya sending you at Salsabila is better than you staying at home with maid and Uci..


Okay...tadi di awal entry mama cakap ada hikmah kan atas apa yang berlaku ni...yup,mama dan ayah syukur sekarang ni sbb Rizqullah is doing fine dah kat skool...benar,di awal2 dia di Taska tu,dia asyik sakit je..tapi sejak masuk ke Playskool ni...alhamdulillah,Rizqullah dah jarang sakit...cuma sekali-sekala demam biasa je...dan kadang2 demam rindu pada ayah..


Apapun,mama dah nampak perubahan Rizqullah sikit...
walaupun cikgu ada gak complain cakap Rizqullah kedekut kat skool and it's very hard to hear his voice...tapi mama tahu Rizqullah is doing fine...


Coz bila balik skool tu,Rizqullah will cerita kat mama apa jadi kat skool walaupun kengkadang tu mama tak faham pun sangat...anyway,it was a wonderfull feeling bila tengok anak pandai menyanyi and recognise a lot of things kat buku.


Now Rizqullah tengah nak mengenal ABC pulak...syukur,rasanya kalau kat rumah with maid...Rizqullah tak akan maju seperti ini..cumanya mama nak tanya...memang anak lelaki ni susah yer nak menulis dan melukis???


Okaylah...dah panjang plak menaip kali ni...cukup dulu entry kali ni...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!!


Have a nice day!!!

7 comments:

Ummi said...

budak lelaki kurang seni kecuali kalau memang dilahirkan gitu kot..heheh..tengok zikry,jauh beza dgn kakak dia..

✿Ummi Myra✿ said...

tomeynye dak kecik tu..


p/s: slm prkenalan dr Ummi Myra, sy dah follow :) meh singgah kat my blog jugak :)

capt. keon alhan said...

wahh,,,sume dah siap sedia dah...

p/s:hye akak,jom join contest ni..

http://cobaltchloride.blogspot.com/2012/02/happy-faces-contest-by-captkeon-alhan.html

misyamissyou said...

ubat gigi jenama ape tu kak?

adam said...

napa mesti ada ubat ngan berus gigi...

myfirdz said...

salam ziarah...

Botol susu MAM ke???
sama cm bby girl saya... tapi warna purple... sbb bby sy mnt tul wrna purple..

Mrs. Eirwan said...

salam..selamat bekenalan.nak tnye, ubat gg ape tu ye?sbb my son juga selalu main telan je kodomo lion tu.isau pulak bila tau ianya x selamat.leh share x?

 
Real Time Web Analytics