February 18, 2012

Vacation : Palace of Golden Horses

Weeeeeeee....asal ayah balik je vacation...
asal vacation je ayah balik...
Eh!!!ada kena mengena ke???

Mestilah...vacation atau holiday tu akan lebih indah jika sekeluarga...
Duit mengalir pun tak rasa sebab sentiasa bersama kaaaann...
Tapi syukur...vacation kali ni F.O.C..
Yupsss!!Allah swt berikan rezeki pada kita dengan bermacam-macam cara kaaann...
Tak semestinya dalam bentuk wang ringgit@ka-ching,ka-ching tu....
Dapat percutian percuma pun dah save banyak ringgit tu...
Bukan singgit dua je save...beribu-ribu save...
Syukur Alhamdulillah...

Dan ini juga sebenarnya ada salah satu rezeki jugaklah...
Terus terang mama katakan...I never expect to have such grande vacation as like this...
Tapi it was fun to go Matta Fair with hubby last year and get a lots of FREE vacation...
Tahun ni nampaknya I have to go by my ownlah kot....
Tinggalkan Rizqullah sat with my mom kot...


Tapiiiiiiiii...tahun ni nak gi holiday ke mana yerrr??
Mama's planning is to A'Famosa Resort with my family nanti...
Ayah pun dah bagi green light mama nak gi holiday memana...
Tapi make sure berteman...weeeee!!!TQ ayah...


Next in the plan was KK(Kota Kinabalu)...insyaallah...
Mama pun dah ada 2-3 kawan yang sanggup nak jadi tourist guide...
TQ frens...really missed you semualah...
Hope jumpa di KK nanti...setakat ini itulah je dalam plan mama...
Ke KK je...ke tempat lain tengok camne dulu kewangan kami..
Maklumlah banyak fulus nak pakai tuk pindah rumah nanti...


Okaylah...x mo cakap panjang lebar lagi....itu citer planning je...
Tapi ini cerita dah jadi pun...
Yang penting we did have fun while vacation kat sini...
Walaupun dekat,tapi terasa you cam orang kayo2...
Duduk semalam bilik suite(yang mawi stay dulu masa wedding dia)...
Perrrrggh....
Memang terasa kayo semacam je...walhal x kayo mana pun kannn...


Dan ini antara pemandangan bilik dan luar bilik kami..

Katil King Size yang sesuai tuk Rizqullah lompat kijang atas tu...
Pemandangan dari luar balcony kami...
Hijau sunggu pemandangan di sini...

Since ada kat Palace of Golden Horses...
Jadi harus bersepahlah sini-sana lambang kuda tu...
Itu pula adalah living room dia...
Simple,tapi nampak mewah...


Bilik air pertama...

Itu dia...tersusun seme toiletries dia...
Seme pun ada lambang kuda...

Dan ini yang paling menarik perhatian mama...
Bentuk kuda di botol tu...

Ini pula adalah pemandangan luar bilik kami...
Acanerr???cantikkan??
Siap ada orang amik gambar kawen lagi tu...

Okay...ini antara gambar kat bilik suite kami...next mama share plak Restoran Carousel yang kami jugak makan malam secara percuma...acaner??semua pun FREE..bilalah nak bayar ni???
Hehehe..inilah yang dinamakan rezeki..


Okaylah...nak tahu camne Restoran Carousel tu..next entry yaaaa..


Kali ni memang percutian orang kayo-kayo yerrr...(ko hade??)


Lagipun bukan selalu dapat camni kannn...
Jadi bila dah dapat tu....kita enjoylah yerrrr...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!


Pssssssssssttt..siapa yang dah ke Kota Kinabalu tu..mailah share ngan mama Rizqullah apa yang menarik kat sana??


1 comments:

rynas said...

tak pernah lagi dapat jenguk bilik kat Palace cantik kan..berapa agaknya semalaman nie?

 
Real Time Web Analytics