February 29, 2012

Visiting the Bam,Bam Baby Iman...

Sangat..sangat...sangat lama mama peram ini entry daaaa...
Baby Iman pun dah 6 bulan lebih dah sekarang ni...
Dah tengah belajar nak duduk kot...

Tapi apapun,setiap memori dan kenangan manis kami sekeluarga haruslah mama nukilkan di sini buat tatapan anakanda mama di kemudian hari...semoga Rizqullah tahu bahawa hidup dia istimewa dan unique...walaupun tiada ayah selalu di sisi...dia mampu menjalani hidup seperti anak2 lain jua....

Dan baby iman ini pun salah sorang anak seaferers jugak...
Tapi dia hebat lagi..mama dia kapten di dalam Angkatan Tentera Malaysia...
Lagi dahsyatlah dari mama Rizqullah ni...
Mama Rizqullah just a programmer cabuk kat bank je...
Tak derlah hebak mana pun...

Okay...ini semua bermula bila papa iman asyik je call ayah Rizqullah...mama plak dah rasa curiga kat ayah,asyik2 tepon bunyi...haiiiih,sangat pelik...siapa plaklah kaaann...


Dan cam biasa,ayah tak der benda nak disembunyikan dari mama...antara asas hubungan kami adalah kejujuran dalam segala hal...


Pagi tu Rizqullah dah tolong ayah basuh kereta...now kereta dah bersih dan bersinar,it's time to kotorkan balik dengan jalan-jalan...hiksss...


Jom kita tengok apa yang ada...let's picture tells you everything....

Hmmmm...yummmm...yummmm...
Ada satay tu...

Ada roti John jugak...
Super yummylious...time to melantaklious...

Itu antara yang mama dan papa iman hidangkan tuk kami...segan plak rasa...macam2 makanan,tapi yang makan kami berdua je nih....kebetulan plak mama and papa iman pun ada invitation jiran bawah rumah..jadinya tinggallah kami sekeluarga kejap untuk menjamu selera...mama plak jenis kalau jalan2 kurang makan...bukan apa...takut nanti sakit perut...huhuhu...

Okay...jom layan lagi selected picas yang sempat mama captured dengan lensa baru hadiah dari ayah....**suka-suka**

Baby Iman...
Tak sempat auntie nak captured time Iman tersenyum manis..
Comel sangat..

Ayah canggung pegang baby...
Ayah kata dah lama x pegang baby....hahaha...
Lagipun ayah kalau anak orang dia mmg cangung sikit...
kalau anak sendiri cam dialah master segalanya...

Sebelum pulang,mama Rizqullah dan mama Iman...
Bergambar untuk kenang-kenangan...
Entah bilalah dapat belanja Ida makan Pizza nih???

Kaum bapa plak bergambar tuk kenang-kenangan...
Dua-dua kendong anak...
Papa Iman@Otek dan Ayah Rizqullah...

Baby Iman yang Bam,bam...

Papa Iman yang selalu angau rindukan Iman...
Kesian papa iman...rindu ek??
Kena bawak kain lampin Iman yang x basuh bagi Papa Iman...
Hehehe...

Ini antara impromptu plan ayah dan mama...last minute call papa iman kata kami nak datang Melaka...hehehehe...punyalah kalut papa iman masa tu...mama kesian dia dok komplen kat ayah kata bosan...so,cam biasa...datanglah idea giler mama ajak ayah jalan2 gi Melaka plak...kalau dengan ayah,walau ke mana pun mama sanggup...


Penat badan camne sekali pun...bila suami di sisi,ditambah pula tengok anak jugak gembira...jauh mana sekali pun sanggup ku redah untuk melihat mereka gembira...mama pun tahu ayah pun nak jumpa kengkawan dia...maklumlah jarang2 jumpa bila dah cuti lama2...


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...insyaallah,jika ada kelapangan nanti mama update lagi yerr...walaupun entry tertunggak...tapi tetap mama berusaha update..


Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua!!!


Have a good rest and nite..nite...

2 comments:

-Sara- said...

lama xmkn roti john..hehe

adarnadzmie said...

syoknya dpt dukung baby...:)

 
Real Time Web Analytics