March 20, 2012

Ayah new passion...

Oooo...time mama kerja,inilah kerja ayah rupanya...
Menggarap skill menembak lagi...
Siap plan nak beli macam2 lens lagi...aduhaaaiii encik suami...
Adakah anda nak jadi jurugambar atau hanya sekadar hobby???

Apapun...mama dan ayah share the same interest...
We love to take picture..
Tapi selalu yang paling creative ayahlah kaaannn...
Mama ni main snap je ikut sukahati...kalau bahasa pasarnya...
Taram jelah...

Dan ini adalah antara hasil snapping ayah yang tak seberapa...
Tapi cukup untuk menyimpan memori terindah kami sekeluarga ini...
Ayah cakap...no plans to be photographer pun...
Just suka2 untuk hobby je...since nak main kete mahal...
Ayah cakap ini pun jadilah....

Rizqullah dan mama jadi bahan hasil ujikaji ayah...

Keakraban anak dan ayah...
Luckily Rizqullah tak tercari-cari sangat pun ayah...
This is why mama nak Rizqullah tengok sendiri pemergiaan ayah tempoh hari...
Mama nak di faham yang ayah dia kerja mencari duit...

Antara Favourite shot mama...
Mama dan Rizqullah bertentangan mata...

Okay...dah penat posing dan bercamwhoring...
It's time to makaaaaannnn!!!
Jom makan mee + kueh tiau goweng..
Taste???not bad...memang sedap.....

Bismillahirahmannirahim...
Amboooooi ayah...x toleh kiri kanan tu...
Apapun..hope ayah happy with the new camera bag yang dicari-cari selama ini...
So pasni tolonglah amik gambar kami banyak2 yer....
Heeeeeeeeee....


Antara aktiviti kami sekeluarga tatkala ayah ada...ada je plan dalam kepala mama nak berjalan...penat balik kerja pun leh lagi singgah kat Mid Valley...hehehe..jenjalan cuci mata dan tengok keletah orang sesambil mereleasekan tension dan stress kat pejabat...


Jalan-jalan sama dua jejaka kesayangan saya selepas waktu pejabat merupakan terapi yang sangat terbaik buat diri ini...since KL selalu jam kannn...we always drop by Mid Valley dulu before balik to make sure jalan clear....


Rindu betul nak berjalan-jalan bersama lagi...it's already near to 3 months dah ayah is away from us...chaiiiyookk!!mama Rizqullah there is another 3 months more to go...kindly please occupies your time with something very usefull...such as,make urself bz at work...


Apapun,am happy coz dah booking satu vacation during Matta Fair hari tu...tak sabarnya nak berholiday sekeluarga...


Dah,cukup dulu entry malam ni...nak gi sambung bergayut di telefon jap...since en buahhati ada line ni..haruslah berkasih-sayang through phone..(ini jelah yang mampu)...


Apapun tetap bersyukur sbb we are still connected and communication tak pernah putus pun...TQ Allah swt for all of this,walaupun jauh namun terasa sangat dekat...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!

2 comments:

Marsha~ said...

hehe.. suka jugak gmbr bertentang mata tu... daddy qila dgn ariq mula terjebak dgn dslr ni sejak deliver kapal kat Korea.. Dahle sana lense jual borong je... mmg gilaaaaa...

KasihDariLaut said...

3 bulan tu kejap jer lagi kak. dah boleh plan nak ronda2 mana dah nih.. Hehhee

 
Real Time Web Analytics