March 2, 2012

'BERDUA BERSATU'

~~~Walau dilanda badai...
Ku sanggup kerana ku mahu kita berdua bersatu...~~~

Huhuhu...teringat plak mama tertiba pada orang jauh mama...
Dulu masa kami nak kawen inilah yang Encik Suami selalu cakap...
Sebab dulu arwah ayah mama tak bagi mama kawen dengan ayah...
Maklumlah macam2 persepsi tentang orang kapal ni kan...

Huhuhu...memang masa tu gaduh jugaklah dengan arwah abah since dia nak yang terbaik buat anak dia ni...tapi alhamdulillah...selepas melalui bersama segala badai yang melanda...
Akhirnya kami diijabkabulkan pada 12.12.2008 oleh arwah abah mama sendiri...
Pengalaman pertama dan terakhir dia mengijabkabulkan anak dia sendiri...

6 months later arwah abah dijemput Ilahi dalam keadaan mama tengah sarat mengandung masa tu...tak sempat Rizqullah nak kenal arwah angku dia...
Kalau tak mesti Rizqullah manja ngan angku dia...
Main gurau2 ngan angku dia...atleast bila ayah x der ada angku...

Tapi itulah...Allah swt dah susun yang terbaik buat semua...
Ada hikmahnya atas apa yang berlaku...
Atleast bila mama kawen dengan ayah...
mama still leh bagi perhatian pada family bila ayah belayar...

Opssss...malalut sudah...

Pada yang nak tahu siapa penyanyi lagi 'Berdua Bersatu' yang hangat kat corong radio tu...
Inilah dia....

Taaaaaaaaaaaraaaa....

Mama & Rizqullah dengan group Forteen...
Selalu tolong amikkan gambar Maklang,Mak Ngah and Mak Teh je ngan dorang..
Tapi hari tu buat pertama kalinya mama amik pic ngan dorang...
Dear ayah...inilah group Forteen tu...
4 jejaka hensem..Amir Rais je tak der coz gi toilet...

Okay,itu je nak cerita tuk pagi ni...sekarang ni cam best plak mama dengar lagu 'Berdua Bersatu' tu...apapun,live performance dorang ni pun superb jugak...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!


1 comments:

adarnadzmie said...

mama dikelilingi jejaka ensem yer...kihkih:)nape rizq buat muka cam tu...hehe

 
Real Time Web Analytics