March 8, 2012

Dear Ayah...after nearly 3 months...

**Entry khas untuk ayah yang berada di perairan Malaysia sekarang ni...luahan hati Rizqullah yang di interpretasikan oleh mama Rizqullah untuk ayah fahami dan dalami naluri anak kecil ini yang amat merindui belaian seorang ayah dalam hidup dia...**

Dear ayah...
I have to share this with you...
Setelah hampir 3 bulan you left us for sailing in the open sea sana...
Setelah beberapa bulan ni Rizqullah okay and keep quite and when I ask whether he missed you or not...he answer nope...

Akhirnya...this few days Rizqullah is cranky and keep sebut...
"Ayaaaaaah...ayaaaahhh"
This happened when I marah dia due to something...
Tak kisah lah pasal apapun...he will calling for you...
Macam kira minta bantuan youlah...

It's more like this...
"Ayaaaaah...please help me...mama is angry with me...can you scold mama becoz she scold me...."
Serius dear...if you see this memang you akan rasa sedihnya tengok dia...
I nak marah pun tak jadi nak marah...
Coz he actuallty missing you so damn much...
And paling sedih bila dia jalan2 dengan I...
He keep looking at other kids father and how they have fun with their father...

Serius dear...kadang2 rasa 6 months is too long...
Sometimes I pun rasa give up waiting for 6 months of your home coming...
I can understand actually how's Rizqullah feel...
It's just he is still small and still can say it out loud... 


**Anak manja ayah...Rizqullah dah ready nak jadi abang...
Hari-hari tepuk perut mama cakap adik dia dalam perut mama...
Hahaha...cumils je mama rasa bila Rizqullah buat camtu...
Pas tap perut mama,dia akan nyanyi macam2 lagu...
Untuk adik yang x jadi2 lagi...**

Dear ayah...


Rizqullah is really,really missed you so much...
Sometimes when seeing him sitting quietly at corner and like thinking something...
I'm sure he is trying hard to remember those great moment with you...
I can see the 'rindu' face pada dia...


Apapun...hari ni harap Rizqullah can see ayah new look...
Mama pun tak sabar nak tengok new image ayah....
Nanti malam sikit kita satu family video call okay!!!


Okaylah...dah,cukup dulu entry kali ni...ini pun curi masa sikit taip entry nih....


Neway,TQ to Nuffnang sbb bagi new BE...lepas ku seru namamu barulah ada BE yerrr...lepas ni mama kena rajin2 seru nama NUFFNANG dalam ni lah yerrr...


Apapun,bulan 3 dan tahun 2012 ini merupakan yang terbaik untuk mama...macam2 good news mama terima...tapi x leh nak share ngan ayah...sedih okay,terus jadi moody je...apapun,tetap bersyukur dengan segalanya ini...semoga rezeki kami sekeluarga terus murah dan melimpah ruah(ish..cam tamak je bunyinya kannn)...

Till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

3 comments:

PurpLe LoVeR said...

alaaaaa kesiannya

anak gee pun bila tdo sibuk carik papanye padahal baru 2 weeks macamne nak menempuhi lagi 6 bulan ni...perjalanan masih jauh lagi

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Shiela Latif said...

sedih lak aunty baca citer rizqullah ni. :(

Cik tikah said...

sian dia kena marah. hehehe...

 
Real Time Web Analytics