March 28, 2012

Acik Nani Wedding & Tanjung Harapan,Klang...

First and foremost...
sorry to Acik Nani sebab lambat sangat keluar entry ini...
Acik Nani pun dah uweeekss...uweeeksss kaannn...

Congrats to Nani and Aliff!!!


(Harap bersabar yer acik nani tengok mama Rizqullah makan nenas 'LIVE' depan mata,sila telan dulu air liuq yer...dah ok nanti leh makan banyak2 nenas kat hawker tu...sluuuurrrrppp...sedap beb asam letak nenas...saja je mau bagi panas Acik nani...ekekeke...)


8 tahun becinta tuuuuu...satu jangka masa yang sangat panjang mama rasakan...kalau dah kawen anak dah darjah 2 tu...hehehehe...


Apapun,happy seeing you both atas pelamin berpakaian serba ungu...
2-2 pakaian hasil jahitan amoi tailor depan Maybank...
Memang cantik dan cun gitu...
Amoi tu mmg helpful sangat..siap bagi contoh kain kat acik Nani lagi suh beli pas tengok design baju yang acik nani nak...


And mama first time tengok baju tu masa wedding acik nani..
Sangat-sangat lawa baju pengantin ini...
Tak caya...lihatlah sendiri..

Us with the pengantin BARU...
Aliff and Nani...
Congratulations to both of you...
Semoga Allah swt terus merahmati anda berdua...

Pasangan pengantin yang ceria....

Pas balik dari majlis resepsi Acik Nani ni...apa lagi,since dah dekat sangat-sangat dengan Tanjung Harapan...mama pun ajak ayah singgah situ...saja duduk2 amik angin petang meremang kat situ...bagi ayah amik mood nak kembali ke laut...

Maklumlah ketika itu cuti ayah dah sipi2je nak habis...kira lagi few days je kalau x salah mama...jadi bagi semangat sikit dia nak balik ke laut mencari rezeki kembali...

Sesambil amik angin petang tu...sempatlah jugak kami bergambar gedik santai di tepian pantai yang x berapa nak cantik sangat...apapun,the most important things is selalu bertigaan tiap kali ayah ada...

Tergedik!!!
Ayah marah bila mama tutup muka masa dia nak amik gambar...
Leh ayah cakap "Puan kena tangkap basah ke??sampai nak tutup2 muka??"
Cittssss!!!haaa...posing gedik camni baru tahu!!!
Ayah cakap mama dah lama x buat aksi gedik mama..
Giler nak buat..dah jadi mak orang okay...
diri kena maintain stylo and beradap...
Sesekali buat x per,orang kata buang tebiat...hahaha...

With my only child setakat ini...
Semoga Rizqullah dapatlah adik soon..
Dah sampai waktunya dia ada teman bermain...

I really love to see his smile...
Nenek dah pesan kat mama jaga gigi Rizqullah bebaik...
Coz he has a healthy teeth...Huhuhu...Rizqullah NO SWEETS!!



Antar pemandangan yang ada di Tanjung Harapan ini...

Last but not least...
Kami sekeluarga...

Okay...that's the end of this entry...cukup dulu entry kali ini...pada yang tak tahu kat mana Tanjung Harapan ini...silalah gunakan Cik Google...lagi nak tepat taip je Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan...


Tapi time tu kami x lah pi makan...just duduk sini tengok gelagat orang yang ada di sini dan jugak merelekskan otak di sini...bukan senang nak nampak pantai mahupun lautan di tengah2 bandar....


Pada Cik Nani...lagi sekali diucapkan selamat pengantin baru bersama Encik Alephandromu...semoga kedatangan si kecil itu nanti memeriahkan lagi kehidupanmu suami isteri...nanti ko pun akan rasa camne aku rasa tau..best ada anak ni...walaupun kengkadang tu naik angin je yang banyak,tapi bila duduk sejenak dan fikirkan balik keletah anak kita tu...memang leh bantai gelak je...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day peeps!!

1 comments:

Lynn Hamzah said...

dah lama tak gie tanjung harapan tu..

 
Real Time Web Analytics