March 24, 2012

His 1st artwork...

Semalam mama rasa happy and proud masa amik Rizqullah kat skool dia...
Selalu Mak Ngah yang amik Rizqullah di hari Jumaat...
It's just my luck rasanya to see his 1st artwork by my own eyes...
Perasaan ketika itu...sangat terharu!!!
Kembang sevontot!!!

Rizqullah dari dalam dah lambai2 mama...
Dah tak sabar nak tunjuk his artwork pada mama...
and the most important is...
Dia tak sabar nak pas kat mama his artwork...
(Kan best kalau ada ayah sama2 semalam...he must be proud also seeing this..)

Owh!!!kenapa plak mama tetiba amik Rizqullah???
Selalu mak ngah yang amikkan...
It's just so happened yang the day before that mama kena balik lambat...
Dekat 11 pm baru mama sampai rumah...
Dah lah tu...dah makan,mandi and solat...
Sambung plak generate report for the user to make sure account balance...
Lebih kurang pukul 1 pagi lebih baru tido...
Kul 5.30 pagi dah bangun tuk run batch plak to settle those pending transaction lagi...
Habis dekat pukul 7.40 pagi...then siap2 gi kerja..sampai opis kul 9.15 am camtu...
Kebetulan plak jam pagi tu...so,terlewatlah sikit...
Apapun,i'm happy coz problem settle...

And the most important thing is...
Mama dapat balik awal sikit...taklah awal pun..kul 3 baru gerak dari opis...
Patut half day...tapi habiskan dulu kerja yang ada di tangan...
Tak mo susahkan teammate yg lain yang jugak tengah sibuk with other task...
Mata actually mengantuk yang amat and badan definately penat..
But cam ayah selalu cakap...I like to force myself doing other things...

And yup!!!mama when to the Mattel Warehouse Sale at Menara Lien Hoe...
Direct from office to there...
Luckily mama gi sana semalam..
manage to buy apa yang mama iman@Zuraida Annuar minta tolong belikan...
Kalau hari ni,memang satu apa pun tak tinggal...
Yang ada hanyalah tinggalan tapak je...

Pas borong toys!!!(definately banyak for my 2 heroes!!)
Hot wheels and Cars HotWheels...
Terus gi amik Rizqullah kat Skool...

And this is his artwork!!!

Picture taken in the car...
Luckily mama bring along Ipad...
Terus upload ke FB for ayah yang kebetulan pun tengah online...

Close up the 1st of Rizqullah artwork...

Alahaiiii...ini yang buat mama rasa cam berbelah bagi...was thinking to stop sending Rizqullah to Taska after we moved later....tapi bila tengok he learn so much at skool...I was like in dilemma...Ya Allah...please help me on making this hard decisions...

Apapun,setiap ibu bapa tentu mahukan yang terbaik buat anak-anaknya...hope mama dapatlah petunjuk what's the best for our child and family...

Apapun...currently bak kata ayah,don't think about it so much..just go with the flow dulu...okay,i'll go with the flow...

Next entry mama share apa yang mama borong kat Mattel Warehouse sale yer...

Serius berpinar mata tengok toys!!lupa daratan kejap...
(mentang2 dah bonus kan...seme pun nak rembat untk Rizqullah....ko hade???)


Okay..till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful weekend peeps!!

1 comments:

Cik tikah said...

olololo... cutenya :)

 
Real Time Web Analytics