March 11, 2012

Jalan-jalan ke Sunway Piramid...

Serius...i have to admit...
Jalan-jalan sefamily lengkap memang sangat best...
Lagi best bila tuan Bank Negara ada sekali...hiksss...
Memang ada je benda dalam kepala nak rembat...
Tapi cam pesan tuan Bank Negara...berbelanjalah dengan hemah...


Okay...that's definate,kerja ngan bank mestilah buat mama pun berhati-hati dalam membeli...tapi tang toys and books tu x dapat nak hemah sikit...sentiasa tergugat okay iman seorang ibu ini...(hari tu kemaskan all Rizqullah toys,terus terpikir..ish,ini dah dekat beribu rege toys Rizqullah ni...)


Apapun...sejak Rizqullah dah besar sikit ni...mama dah jarang belikan dia toys,but more to books yang berbentuk cerita...I'll read it for him before tido or bila2 Rizqullah ask me to read story for him...alhamdulillah,he'll ask those part yang dia tak faham...walaupun kengkadang tu penat nak kena ulang 2-3 kali nak bagi dia faham...tapi happy bila akhirnya dia cakap..."Oooooo"...hahaha..serius kelakar dan mama rasa cam orang tua pun ada gaks dah...


Dah...cukupu dulu pasal shopping ni seme...jom tengok apa yang menarik di Sunway Piramid hari tulah yerr...this lately momentum dan mood mama nak berblog sangatlah ada...tapi masa selalu tidak mengizinkan...selalu malam kat rumah dapat jugak readykan draft,tapi this lately balik kerja dah penat...pastu lagi best layan TV and Rizqullah memalam..hiksss...

Testing lens lagi...
Hahaha...tak der kerja ni...

Eh!!ada vitagen punya eventlah kat center court...
Tapi ini kat New Wing yerr..

Rizqullah enjoying his Vitagen...
Dah lama rasanya mama tak bagi Rizqullah minum vitagen...
Biasanya plain water@skyjuice je...

Since November is before December..
Jadi dah macam2 hiasan Krismas ada terjual...
Eventhough it was 1 month ahead...

Niat mama nak shopping kasut....
Tapi bila pikir-pikirkan balik and kena sound dengan ayah tentang kasut yang dalam kotak dan belum terusik lagi...terus mama cancel nak beli kasut(konon2 merajuklah ni...)...

Dan cam biasa...habiskan masa kami sekeluarga dengan melihat anak sulung kami ni bergembira dan enjoy zaman kanak2 dia...

Kat LG Sunway Piramid ada cam taman kanak2...so,leh bawak anak main2 kat sini...

Rizqullah dah besar...
So leh naik sorang2..mama ngan ayah tengok kat tepi je...

weeeee....Rizqullah naik 'Space cip'...

Sementara tunggu ayah beli token lagi...
Kita posing dulu!!!


Kita naik car plak...

And last naik merry go round...
Inilah dia aksi budak nakal okay!!
Memang suka sakat mama bila mama acukan camera kat dia...
Grrrrrrrrrrrrssss....


Apapun...having this mini family really lighten up my life,walaupun kerja teruk and macam2 masalah kat pejabat...tapi bila sampai je kat rumah and pandang this little rascal punya senyuman..sekaligus semuanya hilang...syukur,walaupun kami tidaklah berada@sekaya mana...tapi kami kaya dengan kasih sayang...


Syukur dikurniakan anak yang sangat menyenangkan ini dan suami yang sangat-sangat supportive ini...x lupa juga kaum keluarga yang sangat-sangat membantu bila saya memerlukan bantuan anda semua..Oh!!dan jugak rakan2 sepejabat dan senasib yang senantiasa menghulurkan bantuan tatkala diperlukan...really appriciate and love you all...


Syukur,walaupun hidup berjauhan dengan suami..saya ada banyak penyokong yang membuatkan diri saya boleh berdiri dan menjalani hidup tanpa suami disisi...tanpa anda semua siapalah saya...dan begitu jugak rakan2 di dunia blog ini..mana yang mengikuti perkembangan kami sekeluarga..ucapan terima kasih saya tujukan untuk anda semua...


TQ for supporting us(me and Rizqullah)...


Okay..dah cukup dulu entry di petang Ahad yang sejuk ini...


Semoga hari anda semua indah hendak-Nya...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!

2 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

mmg bhgia sgt bila jenjalan ngan family kita kan.heaven!

Cik tikah said...

sunway sgt best!

 
Real Time Web Analytics