March 7, 2012

Little pressie for the little HERO of my heart...

Syok kerja bank rimau ni...asal gaji je ada sale...
Asal SALE je kat lobby tu..mesti hari gaji...
Camne nak kaya camni???
Ada je benda dan perkara yang menggoda naluri wanita ini...
Ada je sebab nak shopping...hehehe...


Dan macam biasalah...rugi worrrr kalau tak shopping lagi2 turun bawah pejabat je dah ada memacam jualan...
Yang paling tak tahan..hari pertama dah sold out okay...
Bukan tiket Air Asia je yang laku cam goreng pisang panas...


Barang-barang brand Air Asia pun dijual cam goreng pisang panas...
Tapi ini semua berlaku kat Maybank HQ jelah yer....
Selalu staff2 Maybank dihidangkan dengan bermacam-macam jualan kat lobby HQ nih..
Tak sempat nak menyimpan...huhuhu...


Dan ini adalah hasil rembatan mama on the SALE day...
Macam biasa...let's picture share the story...
Coz picture can share the happiness Rizqullah had...



It's a SALE by Air-Asia just for Maybank staff and Maybank credit cardholder...
Siapa customer yang rajin datang Maybank HQ...
You'll bump in any SALE held at the Maybank HQ lobby....

Salah satu benda yang sempat mama rembat for my lil boy...
Cars beg...comel je beg ini..
And the price is only RM20...
Kalau atas flight berapa???

Rizqullah exploring his new bag...
Leh bawak gi skool nanti...

Dak happy dapat hadiah dari mama...
Syoook je dia sbb mama dia kerja and ada duitkan...
Camnelah kalau mama jadi housewife...
Huhuhu...can't imagine it...
Definately mama will missed all the shopping crazie that I often do...

Oh!!he's exploring each and every part of the bag...
Tak sure ni dah...excited ke...curiousity...
Or QC check???

Tak habis lagi ni buat checking...
Haiyoooooo...sabar jelah ngan dak kecik sorang ni...

And another one thing yang mama belikan...
The stationery set...
Siap beli 2 set lagi...satu buka...
Satu lagi keep for future...
Sebab sekotak ni hanya RM10...
Rugikan kalau x rembat bebanyak...hikssss...

Huhuhu...ini adalah antara barang2 yang sempat mama rembat and keep it in static picture...ada lagi few things...tapi cukuplahkan...takkan semua pun nak tunjuk...karang ada plak kata meriak...itu pun nak tunjuk..bluuuweeeksss...

**One thing yang mama rasa puashati dengan bekerja is...
I can buy whatever that I wanted to without using my husband money...
I can shop till drop with my own money and guess what,i did feel proud of it...
Bukanlah nak meriak or what...tapi kengkadang kesian tengok suami pening kepala pikir memacam...nak ikutkan kehendak+keperluan isteri,hal anak2 lagi,hal masa depan lagi...rambut lebat pun leh botak sebab tiap2 hari dok pikir sal duit...badan sihat pun boleh sakit pikir sal duit...


Adalah jugak few things yang Mr Hubby belikan untuk mama,sesekali katanya bagilah dia peluang to buy me something...asyik seme pun beli pakai duit sendiri dia kata..dan bila hubby belikan tu,haruslah cari yang cun2 dan berbaloi-baloi RMnya..hiksss...upah kena tinggal 6 bulan kaaaannn...


Syukur jugak ke hadrat Ilahi kerana diberikan dan dimurahkan rezeki dengan mendapat pekerjaan seperti ini sekarang ni...yups,there is up and down in works...tapi mostly mama amik dia sebagai cabaran yang mematangkan diri,menjadikan setiap apa yang berlaku sebagai pengalaman yang sangat2 berguna...hidup kita ni tak lama,kita nak gaduh2 ngan orang kat tempat kerja pun buat apa...bila orang tegur mama try to accept it openly,we'll orang tegur kita sebb dia care kat kita..think at the bright side and not at the dark side...barulah hidup boleh bahagia selalu...


For me life is short actually,so...we must enjoy our life to the fullest...coz we never ever knows what will be happened tomorrow...therefore cherish all moment that happenedin yourlife...**


Itu dia...mama Rizqullah sudah melaluts bagai...huhuhu...camnilah jadinya bila kita ada good news and wanted to share it with someone we really love tapi tak dapat nak share...serius,mama rasa cam nak gi Bintulu and meet ayah for a while pun tak per...sekejap pun jadilah...mama nak peluk En hubby kuat-kuat dan bagitau dia mama sayang dia sangat-sangat and dalam-dalam...mama happy kawen dengan dia...mama bersyukur bertemu jodoh dengan dia..mama rindu dia saban hari..dan kata2 dia selalu mama jadikan kekuatan untuk mengharungi setiap cabaran yang mama hadapi...tanpa dia,mungkin diri tidak sekuat ini sekarang ini...


Dah...cukup dulu entry melaluts mama Rizqullah ni...huhuhu....kisah rindu terpendam,jadilah dia entry camni...hahaha...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

4 comments:

adarnadzmie said...

syokkklaaa rizq dpt adiah dr mama..hehe...

Cik tikah said...

cik tikah suka cartoon cars gak! hehehe

Mama Rizqullah said...

adarnadzmie,

Alhamdulillah,ad rezeki lebih sikit tuk dia..upah kena tinggal selalu...:-(

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Rizq sekarang dah mania dengan cars...huhuhu...hot wheels pun fav dia gaks..

 
Real Time Web Analytics