March 13, 2012

Mengimbau kembali zaman sekolah...(Tahun 90-an)

Ini entry suka-suka okay...saja mama nak share jugak dengan Rizqullah,antara favourite things mama dan ayah masa zaman kami sekolah menengah...
Owh!!mama & ayah sebaya yer..cumanya ayah bulan 1 meanwhile mama bulan 6...
Kami membesar dengan environment yang hampir sama...cumanya mama di PJ ayah plak di Shah Alam...so,dua-dua pun orang bandar...**kesian Rizqullah tak der kampung nak balik time raya...apapun,raya di bandar pun okay kan sayang...luas je jalan raya time tu,kereta pun x banyak..nampak sangat kat KL & Selangor ni banyak migrators...**
 
Adohaaaiii...syook plak memalam hari ni mencari video2 lama boy group yang dulu mama sangat minat...sanggup ni simpan duit belanja sekolah sebab nak beli kaset dorang ni...(time dulu kasetlah kann...CD@DVD@MP3 tu seme belum ada lagi..)

Sanggup jugak dulu amik VHS video record okay seme video2 group kegemaran mama ni...
Memang giler gabanlah minat group ni...poster jangan sebut,memang kumpul okay...
Siap buat buku lagi tu apa jer cerita dorang ni keluar sama ada kat suratkhabar mahupun majalah seme simpan dalam tu...(hmmm,entah mana buku tu sekarang...kalau jumpa ni,mau sengeh sorang2...)

Belum lagi kisah kumpul majalah...pun satu kegilaan zaman remaja mama dulu okay...tapi citer majalah tu...nanti mama share and imbau balik yer...tak sure ada lagi ke majalah tu seme sekarang ni...

Dalam entry kali ni jom layan dulu video2 antara group yang TOP lah dulu...

Dan ini antara yang mama rasa mereka yang seusia mama minat...

Antaranya....

Backstreet boys

Dan antara lagu-lagu popular mereka adalah...

Get Down


Dan jugak ini

I'll never break your heart...


Ahaa...dan ini jugak...kira kalau cinta monyet tu..
Call radio cakap saya tujukan lagi 
"As Long as you love me" ni pada kekasih hati saya...


Siap hafal lagi tu step2 tarian and apa je yang berlaku dalam video klip tu...


Dan ini pun satu lagi group yang mama rasa suka dengar lagu dia..


911


Dan ini antara lagu popular dorang zaman mama dulu...




Ada jugak Boy Band yang lain cam BoyZone,Nsync dan WestLife lain2lah...


Mana yang lahir tahun 80-an ni mesti dok terimbau balik zaman 90-an anda semua kaannn...
Banyak kisah menarik sebenarnya...belum lagi masuk cerita kat TV yang ada macam2 siaran dulu...sanggup lari dari kelas ngaji sebab nak tengok cerita Oshin...dan macam2 lagi...(eh,ini zaman sekolah rendah)...


Time sekolah menengah...boy band2 ni lah yang menjadi kegilaan budak2 zaman mama dulu...hehehe...


Belum lagi mama cerita lagu Ice,ice baby and New Kid on the block dan macam-macamlah...serius sekarang ni minat pada hiburan memang dah kurang...maybe sbb masa pun tak berapa mengizinkan..kalau suruh mama cam atau sebut nama mana2 artis...memang fail okay...sbb tak kenal pun...


Okaylah...cukup dulu entry suka-suki hari ni...


Pada yang lahir tahun 80-an...jom sengeh lebar2....zaman kita merupakan zaman yang menarik...walaupun x derlah K-pop bagai...tapi still happening...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!


Have a nice day!!

1 comments:

Cik tikah said...

cik tikah suka lagu westlife. hehe

 
Real Time Web Analytics