March 5, 2012

Nakalnya dia...

Huhuhuhu..bukan mama nak mengeluh...
Tapi membesarkan anak zaman sekarang ini memang menduga dan memerlukan banyak kesabaran...
Bukan apa,anak-anak zaman sekarang ni dia punya IQ dan advance lagi tinggi dari kanak2 dari zaman mama dulu....

Degil dia plak jangan cakaplah...
Lagi satu kalau jadi budak2 zaman sekarang ni...macam2 gadget dihidangkan depan mata...
Tapi kan...actually mainan zaman dulu gak best sebenarnya...
Macam benda leh jadikan mainan dengan hanya imiginasi...


Tapi dalam degil tu...
Ada gak nakalnya...
Tak caya...cuba tengok budak nakal kesayangan saya ni...
Ada je benda dia nak jentik mama naik angin...
Tapi dalam nak naik angin tu...
Tergelak jugak kengkadang....


Dan pastinya ayah pun merindui dak kecik kesayangan kami ni...

Nakal okay this little boy...
Orang suruh senyum,ini pulak yang dibuatnya...
Paling tak tahan masa dia geram...
Hahahaha....dah macam incredible hulk dah...
Serius tak tahan gelak tengok aksi dia yang bikin satu rumah berdekah gelak...


Alhamdulillah,by sending him to skool now I can see the difference...
Rizqullah now knows how to baca doa makan by his own and now learning to baca Al-fatihah pulak...but the Al-fatihah was guided by mama...mama biasakan dia bila nak tido kena baca Al-fatihah with doa tido..not forgetting also selawat nabi...


Syukur sebenarnya by seeing all this changes of him...rasanya it was a good things jugaklah semua yang berlaku ini...rasanya if ada maid lagi ni..Rizqullah tak akan jadi camni,mesti lagi spoiled...beside that Rizqullah really know what he wanted as his toys...


Dah tahu apa yang betul2 dia nak and ayah mesti suka coz ada kawan 'Hot Wheels'...eloklah yerr...nanti anak beranak dok gaduh kumpul 'Hot Wheels'....apapun,mama is looking forward for Mattel Warehouse Sale...tak sabar nak beli few collection for both of my heros...nanti leh beli almari khas just to put all you guys punya collection yer...collection ferrari ayah pun nanti leh simpan dalam tu...


Okaylah,just a short one je tuk hari ni..semalam seriously i'm not in the mood pun...tapi tetap bawak Rizqullah jenjalan...entah kenapa hati tak seronok pun walaupun dapat berita gembira...maybe sbb tak dapat nak peluk si-dia kot tuk share my happiness...(haihhh..nampaknya kena fly ke Bintulu sanalah tuk jumpa dia..)


Cukup dulu,till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day...


~~Do enjoy your day coz we never know what happened tomorrow and just be yourself and not a copycat~~

6 comments:

nafaz lynn said...

comelnye die.... geram la..:)

Marsha~ said...

budak bijak mmg kena notty... kat school pun budak notty lebih menghiburkan dari yg nerd tu.. ihiks...

adarnadzmie said...

budak notty yg sgt comel...:)

Mama Rizqullah said...

Nafaz,

TQ dear..biasa je tu...nakal lebih dak kecik sorang ni...

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Yerrr...budak bijak memang sangat notty..saya ni hari2 makan angin kus,kus...hehehe...

Mama Rizqullah said...

adarnadzmie,

Hahaha..comel ke??bila notty tak comel dah...:-(

 
Real Time Web Analytics