March 17, 2012

One Utama lagiiiii....

Serius dah lama tak menjejakkan kaki ke sini...
Sejak OU Face lift hari tu...kami dah jarang ke sini...
Kalau tak mahunya saban minggu pun ke sini je kerja kami...
Tak cukup sehari pusing2 kat OU ni...ada je kedai yang nak kami masuki walaupun kengkadang tu bukan nak membeli pun..just cuci mata je...
Tapi kaaann...selalunya kami akan masuk ToyRus lah kaaann....


Belikan atleast sesuatu buat Rizqullah...
Haaa..anak sorang ni leh ler belikan memacam..dah anak 2-3 nanti...
Hmmmm..pikir 1000 kalilah kot...kena jimatlah kot time tu...
Kena jugak fikir masa depan anak2 dan jugak hari tua kita...
Dah lah barang sekarang ni makin mahal...
Gaji takat tu jugak...sabar jelah mak!!!
Apapun...tetap bersyukur,sekurang-kurangnya...kami masih punya pekerjaan...
Dapatlah jugak tengok gaji masuk hujung bulan....

Okaylah...cam biasalah kaaaann...
Mama Rizqullah ni suka sangat melalut-lalut merapu meraban...


Dan macam biasa...let's picture share everything...

Some nice deco kat New Wing masa nak X-Mas hari tu...

Pandangan dari atas...
Cantikkan....macam tema seaworld camtu...
Ada cengkerang cantik kat situ...

Anak dan ayah...
Rindu tengok dua beranak ni bersama...

Rizqullah dah macam budak besar kannn...
Dah lari sana sini...
Luckily ayah ada...leh gak kejar dia...
Tapi bila ayah x der...pandai pulak dia ikut mama...
Alhamdulillah...

Model yang pasrah....

Sesi mengepow mama...
Tapi jangan harap dapatlah yer...
Takat belon tu..amik yang belum tiup je kat rumah...
Nanti balik mama tiupkan satu tuk Rizqullah...
(Itupun kalau dia ingat lagilah kannnn...)

Enjoying his childhood day...

Oh!!ayah is there too...
Time ayah ada jelah yer Rizqullah dapat layanan camni...
Huhuhu..jenjalan sakan pun time ayah ada je..
(Sebenarnya nak bagi dia excited keluar time ayah ada...kalau tiap kali keluar jemu gak kann..)

My little hero who always in my heart...
Dah pandai jadi abang...mama mmg leh harap Rizqullah kalau dia ada adik...
**Mode teringat how Rizqullah jaga adam mama our day out last week..**

Ibu dan anak yang menanti kepulangan ayahanda tersayang...
Eh...tak lah,tengah tak der kerja and test remote control while ayah gi belikan kami dinner...
Pun bolehhhh...time tak der kerja inilah jadinya...
Camwhoring anak dan mak...

Ini adalah antara sesi jalan2 cari pasal kami..guess what,mama leh tahan tak shopping...ayah memang senyumlah tengok mama tak jadi nak beli apa2 time masuk kedai...well,sometimes mama ni tangkai jering gak sebenarnya..bila datang mood kedekut tu...mmg kedekut yang amat...lagipun,it's better to keep the money dari membeli barang2 yang bukan2...sometimes we need to think where kehendak perlu dipenuhi dulu atau keperluan perlu dipenuhi dulu...


Keperluan vs kehendak...
Dilemma kebanyakkan wanita...
Selalu kehendak itulah yang dipenuhi dulu dari keperluan...
Tapi bila direnung-renungkan kembali...
Keperluan itu yang patut dan sangat perlu dipenuhi dulu...


Anyway,working in banks and also being mother/wife made me realizes that money need to be kept for future jugak...sbb we never know what going to be next...


Okaylah...let's make it short je kali ni...dah lama tak update blog,tetiba nak bebel plak pasal kehendak atau keperluan...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!


Pssssttt...best sangat ke HOT air balloon kat Putrajaya...??sesak tak jalan kat sana??

0 comments:

 
Real Time Web Analytics