March 3, 2012

Pedas...pedas...pedas...@Teh Tarik Place,Empire

Kalau pergi Empire Subang memang tak sah kalau tak singgah ke sini...
Ke mana tu??

TEH TARIK PLACE...

Time ayah ada hari tu...jalan mana-mana pun penuh semangat je...
Hati rasa senang dan tenang je...
Tapi this 2 months mama dah malas nak bawak Rizqullah jenjalan...
Seriously tak der modd sangat-sangat ni...


Walaupun dapat KPI exceeded pun still tak bersemangat...
Hahaha...kenapa jadi camni??
Wut the happened???
Coz my other half is not here...
Coz project sengSARA tu pun tak habis2 lagi...
**haaaiiihh..bilalah fund RM 500 juta tu nak habis...heeeeee...**


Apapun..let's forget about that sbb life still go on and things still continues...


Jom tengok aksi anak manja kesayangan kami yang kepedasan kala makan mee goreng panas kat Teh Tarik Place...
Rizqullah macam mama...tak tahan pedas...lidah cina ayah cakap...
Ye lah...dah tu nenek dia chinese..mama dia pun mix chinese kann...
So...menurunlah kaaann...


As usual,let's picture share the greatest memories of Rizqullah kepedasan...
Heeeeeeeee...


Layansssss...


Rizqullah and Mama...
Heeeeeeee...dah pandai senyum bila di suruh...
Tapi it's was hard to capture his action sekarang ni...

Mee goreng yang menyebabkan Rizqullah kepedasan...
Tapi serius sedap okay...

Huhuhuhu....
SSSSSssssssSSSSssss...pedasss...

Oh!!No...my mouth on fire...
Help!!!Help!!!help!!!

Heeeeeeeeeee...ini antara memori yang sempat mama captured bila kami sekeluarga berjalan2 makan habis perabih fund kat bank...ekekeke...

Dear Ayah,we missed you so much...
Setakat ni update progress Rizqullah terbaru is...

1. Dah pandai baca Bismillah and Alhamdulilah...
2. Dah pandai baca doa makan...(still tengah berusaha nak captured it on video for you..)
3. Dah pandai nyanyi lagu "Buai Laju-laju" full version and few songs..(still tengah berusaha nak captured it on video for you..)
4. Dah pandai main sendiri and tak melepek sangat kat I 24 jam.
5. Dah pandai pilih makanan sendiri to eat.
6. Dah pandai demand apa2 kalau keluar..selalu "air sejuk" = Ribena sejuk..
7. Dah pandai pakai kasut sendiri and knows which one is right and left.
8. Dah tahu kat mana playland kat Giant.
9. Dah pandai ajak jalan2 pergi Giant bila bosan.
10. Dah pandai suruh belikan buku cerita and ask me to read for him.(suddenly jadi tukang cerita plak tuk dia...siap kena buat bunyi memacam lagi...)
11. Dah tahu what he wanted to watch in Ipad and on TV.
12. Dah tahu UpinIpin aired pukul berapa.(Deemm...x leh tipu langsung)
13. Tak mo and tak suka orang amik gambar dia.He will say "No,no,no" with the hand sekali okay...(silalah bayangkan)

This is some of the achievement dia setakat ni yang I ingat...I know you akan nangis sbb missed all this moment and progress...anyway,u should spend your leave nanti sebulan dengan dia..maybe get him to help you to paint his own room ke...well,doing something together as father and son...i'm sure you kat atas kapal tu missed him so much kan...

Okay..dah,terpanjang plak mama menaip dalam entry kali ni...

Insyaallah will try to remember back all Rizqullah achievement selama ni...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful weekend...

**Alhamdulilah,have a good news to share with hubby...tapi ada seminggu lagi to hear back his voice...syukur alhamdulillah,rezeki anak akan datang...Apapun,it's not from NUFFNANG...well x der rezeki kat NUFFNANG,ada rezeki kat tempat lain...hikssss...**


0 comments:

 
Real Time Web Analytics