March 31, 2012

Vacation at KPJ Selangor...

Awas!!!Ini cerita lama yerr...budak kicik ini pun sudah sihat semula...
Cuma mama dia je baru nak update entry ini di sini buat tatapan anakanda Rizqullah di kemudian hari...

Kita imbau balik yer detik2 pertama kali Rizqullah diwardedkan...
Perasaan mama masa tu..Fuuuhhh,lega Rizqullah kena masuk spital...
Nak tahu kenapa mama rasa camtu sbbnya batuk and kahak dia semakin teruk...
Demam pulak tak kebah-kebah...

Dan masa tu pulak kat rumah tengah ada renovation..
Jadi bila duduk di hospital ni...keadaan habuk itu lebih terkawal berbanding di rumah...
Jadi menjadi satu kelegaan ketika itulah yerrr sbbnya dapatlah Rizqullah dijaga dengan lebih baik...kalau di rumah ayahlah yang kena tengokkan Rizqullah since mama plak gi kerja..bila admitted ni,definately the my attention is fully 100% to my son...anak okay,kerja leh cari...tapi anak x leh cari ganti...


It's been nearly 3 weeks sebenarnya Rizqullah on-off demam...tapi kali ni it's become more seriously...dengan batuk yang penuh kahak and with eye infection and also sakit telinga dia..so,mama and ayah decide to meet Dr Hoe,Rizqullah paed...


Huhuhu...at the same time jugak actually ayah dah terima panggilan laut...supposingly ayah dah naik kapal semasa hari ke-3 Rizqullah di hospital ini...nak tahu sama ada ayah dapat extension cuti or not..nanti mama citer yer...


Dan macam biasalah...there is some picture taken...ini pun bila mama datang mood nak menembak..tapi selalunya mood nan-hado coz at the same time mama was worried sbb kalau ayah jadi naik kapal..then camnelah mama dan Rizq nanti...


Pada siapa yang penah baca entry mama dulu...this is actually sambungan dia...

Rizqullah yang sakit tapi nampak sihat..
Tapi actually dia nampak pucat and susut sbb x mo makan...
Rizqullah selalu cakap sakit kat tekak...
Huhuhuhu...

Enjoy watching TV...

Dayang2 Rizqullah dah dataaaaang....
Sehari tak jumpa Rizqullah leh demam semua dayang-dayang ni yerr...

Enjoying his time with his aunties...
Huhuhu...mata Rizqullah tetap berair...
Kesian anak mama,sakit pun tetap gelak sakan...

Pak Su Rais pun ada jugak....

Dan sebelum tido...
It's time for nebuliser...
Alhamdulillah....he behave during the first few session...

Ini antara yang belaku di hari pertama...kami check-in ke KPJ Selangor,Shah Alam...Apapun,mama akan gigih update memori ini di sini...satu kenangan yang tak akan mama lupakan...satu memori yang mama rasa..Ya Allah syukurnya diriku mempunyai suami yang sangat caring akan diriku dan anak kami....sesungguhnya tiada lagi yang lain akan berada di hatiku ini selain si-dia dan anak2 kami...


Dalam semua gambar ini Rizqullah memang nampak sihat,sbb kesan ubat ada...tapi once habis je kesan ubat...Rizqullah start panas satu badan and keep asleep je..which,mmg menjadi kerisauan mamalah...coz dia sangat jarang duduk diam...


Tapi apapun,syukur now Rizqullah is healthy...cuma sekali sekala datang demam tu biasalah...


Till my next entry...nanti mama sambung lagi hari ke-dua kami di sini...
Apa yang dibuat oleh Rizqullah...


Salam sayang buat semua!!


Have a nice and pleasent weekend!!

1 comments:

Cik tikah said...

samanya muka mama dgn adik mama. hehe

 
Real Time Web Analytics