March 27, 2012

When I see you smile...^____^

Dah macam tajuk lagu pulak kaann...
When I see you smile...
(eh!!ada ke tajuk lagu camni???pepandai je mama Rizqullah...hiksss...)

Tapi ini bukan entry pasal lagu ke apa2 yang sekeluarga dengannya...
Tapi bila Rizqullah dapat ke playground...
I can see his BIG smile!!!
Lagi-lagi bila ada ayah...
(Serius...ketika edit gambar2 ni...
hati jadi sayu melihat keakraban 2 beranak ini...)

Apapun...Rizqullah is tough(hati kental) jugaklah...
Sikit pun dia tak pernah tanya mama ayah mana...
Kenapa ayah lama tak balik-balik...
Maybe dia faham kot yang ayah when to work...
Bila mama tanya Rizqullah ayah mana...
Dia jawab ayah work,naik kapal bawak minyak...
Kalau ayah call tu,dia cakap gaklah tapi tengok mood...
Kalau mood ke laut penatlah ayah panggil dia nak cakap ngan dia...
Rizqullah leh jawab "Nanak akap ngan ayah"...
Pasrah ayah bila Rizqullah cakap camtu...
Kesian ayah sayang...punyalah excited ayah nak cakap dengan-mu...
Kamu jawab camtu yer...

(Time Rizqullah baca ni mesti Rizqullah tak sangka Rizqullah buat ayah camtu kan anak mama...apapun,ayah syukur dengar kamu sihat-sihat je...itu yang paling penting buat ayah sebenarnya anakku...yang penting bagi ayah insan2 yg dia sayang sihat2 di sini...)

Dan Rizqullah...tika ayah ada bersama kita,tiap saat dan waktu..sebolehnya kita habiskan bersama...tak kisahlah orang nak cakap apapun pada kita...yang penting ke mana-mana...kita sekeluarga dan bersama...

Ini adalah moment you having fun at Playground..syok yer bully ayah whilw ayah ada di sisi...mama pun happy tengok 2 lelaki kesayangan mama enjoying time together...

Rizqullah sibuk nak jugak cuba benda kanak2 5 tahun ke atas..
Tak padan yang kecik,hati besar!!

Kita slide pulak...

Ayah helping Rizqullah naik apatah benda ni...

Muka dah bosan...
Sbb benda ni kena goyangkan sendiri...
Hahahaha...Rizqullah malas lah tu...

And ini orang kata tak ukur baju di badan sendiri...
Nak jugak naik benda yang tak sesuai dengan usia...
Sudahnya mama jaga depan...
Ayah jaga belakang...
Rizqullah pulaaaaak....happy sbb puashati semua kehendak diikutkan...

Ini antara moment terindah dalam hidup kamu anakku...segalanya yang mama dan ayah lakukan kini adalah demi masa depan kita sekeluarga...bukan mudah untuk berada di sini...banyak pancaroba dan dugaan yang diharungi...

Dan yang paling utama ialah,duit tidak datang bergolek di kaki anakku...duit dan rezeki itu datang dari usaha...tak kiralah sebesar mana usaha kita itu,mahupun sekecil mana...namun jika kita bersungguh...Insyaallah,kita akan berjaya...

Walaupun mama dan ayah taklah dapat belikan Rizqullah macam2...tapi mama dan ayah usaha untuk berikan yang terbaik buat-mu anakku...

Bak kata arwah angku,hiduplah dalam kesederhanaan...ajarlah anak2 erti kesusahan,erti nilainya 1 sen itu...sbb dengan 1 sen pun kita boleh merubah nilai duit itu...
(huhuhu...pandaikan mama Rizqullah bagi madah,kengkadang tertewas jugak dengan perkataan SALE kat kedai...hukssss...)

Dah..cukup entry jalan2 kami ini...ke mana lagi selepas ini???

Tunggukanlah yer pada siapa yang nak tahu...pada yang x mo amik tahu,pon tak per...tapi serius,this is all entry tertunggak...tak der apa yang menarik tertarik dan de boom pun...

Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!
 
Real Time Web Analytics