April 3, 2012

Day 2@KPJ Selangor(08.11.2012)

Entry tertunggak lagi and sambungan dari yang sebelumnya...

Okay dah iklan dalam entry sebelum ni,mama sambung balik pengkisahan Rizqullah di Hospital...masuk hari ke-2 kami berumah di KPJ Selangor...Rizqullah plak semakin ringan,berat dah sampai 10 kg je...sangat terasa keringananan dia...kalau tak mama memang tak larat nak angkat dari 15kg ke 10kg...satu penurunan mendadak due to the high fever..huhuhu...


Memang leh nampak pun Rizqullah sangat slim...dah tak nampak macam Rizqullah pun...huhuuhu...sedihnya bila uci cakap camtu...dan cam biasalah kaaan..Uci akan bebel macam2..kata nursery tempat Rizqullah tak bersihlah and macam2....kan baik ada maid and Rizqullah staying with her at home...well,things happened for a reason..itu je yang mama percaya...kita nak salahkan takdir pun tak boleh,jadi apa yang boleh kita buat ialah just redha and trying to give the best...


Dan entry ni mama sambung lagi activiti kami di hari ke-2 Rizqullah di hospital...to friend and families yang datang melawat giving us support...Thank you so much and we love you guys so much...terharu dengan kedatangan anda semua..


Dan sambunglah aktiviti kami yang bosan di hospital...


Rizqullah routine every 4 hours...
Taking nebulizer and also panadol syrup for his fever with others medication too...
Alhamdulillah,setakat ni his still behave lagi...

Alhamdulillah...akhirnya Rizqullah dapat tag kat tangan...
Tapi tak sampai sejam...
Tag tu dah hilang...sibuk dia nak tanggalkan...
Sampai 2 kali nurse pasangkan...tetap dia berusaha untuk tanggalkan...

Onyang and nenek datang melawat Rizqullah...
and also Nek Lang sekali pun ada...
Giving Rizqullah with so much things..
Toys and happiness...the families ties and support which made us more stronger...
THANK YOU SO MUCH EVERYBODY!!

Rizqullah with Onyang,nenek and Pak Su...

His happy and enjoying his time with his uncle..

Tengok tu...tak macam orang sakit pun kan...

Dah semua orang balik...
Ini lah dia aktiviti Rizqullah with mama kat bilik...
Reading books and playing toys...
Walaupun di hospital dan sakit...
Still sempatlah mama ajar mana yang boleh... 

Pemandangan dari bilik kami di waktu senja...
Wahai Bandaraya Shah Alam..
Kami bakal menjadi warga-mu...
Oh!!!ayah sukalah...ni tempat dia...
Mama jelah bosan nanti...huhuhuhu...

Lepas mandi kita minum dulu sebelum nebulizer time...
Tengoklah punya sejuk air-cond bilik...
Sampai kabus cermin tu...

Watching TV sambil buat sepah kat billik...

Dan sebelum tido...
Sempatlah kami bergambar sekeluarga...
Sebelah kiri ayah tu adalah baby cot tuk Rizqullah...
Tapi sepanjang di hospital...
Sekali pun tak pernah dia tido kat situ...
Asyik berkepit kat mama je...

Di KPJ Selangor ni...satu katil disediakan untuk ibu dan satu lagi untuk anak...
Tapi biasanya Rizqullah sentiasa nak berkepit bawah ketiak mama dia..huhuhu...menyempit je kat mama...tapi tak per,mama faham...Rizqullah nak manja...


Apapun,masa malam memang mama dan ayah tak tido lena...mama plak dah mula demam sama dengan Rizqullah sampai Dr pun bagi ubat demam kat mama sama...huhuhu...


Tapi demi anak mama kuatkan jugak masa tu....


Next entry...sambung lagi pengkisahan Rizqullah di KPJ nih...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

1 comments:

Cik tikah said...

comelnya posing ^^

 
Real Time Web Analytics