April 12, 2012

Day 5@KPJ Selangor...the vacation continues...

**Sambungan lagi entry kami di KPJ Selangor...(tak habis2 lagi kahhh???)**
Ini merupakan entry tertunggak yaa...
Currently Rizqullah Alhamdulillah sihat2 je...
Cuma demam rindu kat ayah dia yang dah hampir 4 bulan di atas SHIP sana...
Nak jumpa jauh sangat...kena merentas lautan China Selatan...


Masuk hari ke-5 sudah kami di sini...
Perasaan ketika ini...sangat bosan okay...
Namun pepandailah nak isi masa...
And the worst is mama dah mula sakit belakang yang amat dan jugak demam yang tak kebah2 jugak...badan is exhausted sesangat dah masa tu..tido pun tak lena and air-cond sangat sejuk...


Dah hari ke-5 kami di hospital masa tu...alhamdulillah we had a great support from family and friends...non-stop kawan2 dan saudara-mara datang melawat kami di hospital...terima kasih atas kehadiran anda semua...no pics???


Well,no pic are taken during gosipping okay...hahaha..x der lah,x der gosip pun...biasalah bila kawan2 datang definately cerita update diri masing2,bertanya khabar diri dan keluarga masing2...maklumlah nak melawat@ziarah kami sekeluarga macam susahkan...sbb kami tinggal ngan family mama...tapi insyaallah tahun ni we will be moving at new house...


Pada geng2 mama(you know who you are..)...nanti turun KL leh lepak2 rumah I yer...pintu rumah sentiasa terbuka untuk anda semua...


Dan macam biasalah....mama nak re-cap sikit activity Rizqullah di Hospital di hari ke-5...
Nak Rizqullah tahu what been happened masa usia dia 2 tahun dan baru2 menjejakkan kaki ke Taska...selama ni mama ada maid,suddenly Rizqullah need to go for Taska...
This happened...apapun,what been happened menjadikan kasih kami sekeluarga semakin kuat...cinta mama dan ayah semakin rapat...

Relax je budak ni dengan tangan dia...
Tido pun main tindih2 je...
mama ngan ayahlah yang selalu tolong betulkan tangan Rizqullah..

Ini yang Rizqullah rindukan sangat....
Kasih dan pelukan dari seorang ayah....
Walaupun sekarang Rizqullah tak cakap apa2...
tapi mama tahu Rizqullah rindu sangat dengan ayah kannn...
Sabar ya sayang...2 bulan lebih je lagi...
Lepas ni ayah will be with us...

Susu free dari spital...
TQ Dr Hoe for the free sample of Enfagrow...

Tengok tu...relax je dia kaaaann,....
Tak macam pun budak demam panas...
Ini budak memang tak makan saman okay...
Penatlah suruh pakai tangan yang x berbalut...
Tapi tangan kanan jugak dia pakai...huhuhu...
**Alhamdulillah..Rizq tak kidal pun**

Setiap 2-3 jam nurse datang amik temperature Rizqullah...
Cam biasa,kejap naik kejap ok..
Tapi lepas pasang drip and taking strogger antibiotic barulah demam dia reda...

And Rizqullah dapat one box of Angry Bird...
Thank you kak long Ezra for the educational toy...
Kejap jelah dah hancur dah mainan tu...

Siap ada crayon lagi dalam box tu...
Dan luckily his hand was berbalut...
So x leh nak menulis bagai....

Okay...ini antara activity kami di hari yang ke LIMAAA!!!aduhaiii...berapa lama ya kami di sini???

Ada tak sesape nak teka??

Apapun...yang penting demam Rizqullah makin kebah dan kahak dalam dada dia pun dah kurang...nanti mama upload the chaotic moment masa Rizqullah amik nebulizer...sangat2 mengeramkan,sangat2 rasa cam eiiiiiiii budak ni...

This is actually buat mama rasa...kalaulah I'm alone???
How i'm gonna face all this??

Hanya Allah swt sahaja yang tahu apa yang mama fikirkan...

Syukur ketika itu Allah swt mendengar doa mama agar mama tak melalui saat2 perpisahan with ayah ketika Rizqullah di dalam hospital...
Bila ayah bagitau dia delay naik kapal masa tu...
Mamalah orang paling2 bersyukur sebab mama memang perlukan rehat yang panjang ketika itu....tak habis dengan itu..
Luckily masa tu boss pun memahami masalah mama...

Okaylah...cukup dulu entry kali ni...sekarang ni mama tak der masa nak update blog sangat...kerja kat opis pun melambak...balik rumah dah malas nak mengadap lappy...(bosan okay 24 jam mengadap computer,apa barang asyik mengadap lappy...i have life okay...)

Till my next entry...salam sayang buat semua!!

Have a nice day!! 


5 comments:

nafaz lynn said...

kesian rizqullah.. semoga rizqullah cepat sihat dan mmama pun cepat sihat.. sabar ye mama..

Mama Rizqullah said...

Nafaz,

Ini citer lama dear..now Rizqullah alhamdulillah dah sihat,demam sikit2 je with batuk...

TQ Nafaz for the support.

Cik tikah said...

dia relax je sebab tak nak bagi mama dia risau ^^

zana said...

maaf tinggalkan jejak kt sini..jom singgah sini balik ye :)

gnesop said...

anak2 sakit pun jadi x sakit bila dapat layanan istimewa kan? :)
psikologi untuk anak2...

 
Real Time Web Analytics