April 9, 2012

Day4@KPJ Selangor...Masih di sini???

**Sambungan pengkisahan Rizqullah dan juga kehidupan kami di hospital** 

Kami masih lagi di sini untuk hari yang ke-4...
Tiada lagi tanda-tanda kami boleh pulang...
Fuuuuhh...sib baiklah kan semua fully paid by Bank Aaaauummm...
Kalau tak pening gak kepala mama dan ayah nak cari duit celah ketiak tuk bayar medical Rizqullah ni...huhuhu...
Alhamdulillah...syukur mama masih bekerja and mampu membantu ayah sedikit...
Kalau tak mau je orang mengata memacam kat belakang kaaaann..
Dok perabih duit suami bagailah kaaann....
Walhal bini dia ni pun income ribu-riban gaksss...
Opsss...teremo sudah!!


Okay...sudah masuk hari ke-4 kami di KPJ Selangor ini...
Rizqullah pulak tiada tanda2 nak sihat...
Demam pulak semakin teruk,hilang je kesan panadol...
Teruk demam naik sampai 40 darjah celcius...
Patutnya..hari yang ke-4 ini demam dia dah kebah...
Tapi makin teruk plak jadinya dan memaksa Dr untuk drip Rizqullah with stronger antibiotic and others drugs too...
Mama masa tu hanya dapat berdoa semoga Rizqullah cepat sembuh...
Dengan mama pun dah weng sama due to air-cond hospital yang sangat2 sejuk...


Oleh kerana malam sebelum tu demam Rizqullah masih tak kebah and menyebabkan semua nurse terpaksa dalam keadaan berjaga-jaga...
Paginya selepas pemeriksaan Dr Hoe,akhirnya Rizqullah dapat tangan robocop...
That morning he need to get the stronger antibiotic through drip..
Since Rizqullah pun dah mula fobia makan ubat pahit...
So,terpaksalah dripkan dia...


Dan ini what happened di pagi hari ke-4...
Masa ni mama sangat2 selebet,baru bangun tido...huhuhu...
Apapun,ayah is still here with us masa tu...so,dalam demam pun mama masih mampu berdiri sbb ayah is around with us...

Dan inilah yang berlaku di pagi2 hari..ketika jam dalam pukul 8 pagi...

Rizqullah waiting to get his robocop hand...

Antara perkakasan..
Mama plak naik seriau tengok seme jarum2 tu...huhuhuhu...

Dr Hoe dah sampai!!!
It's time Rizqullah to get his robocop hand...
Masa tu dia macam blur2 lagi...maybe sbb baru bangun tido and jugak dalam demam panas...
So,sangat blur je Rizqullah that time...

Huhuhuhu....perasaan mama masa ni???
Jangan di tanya okay...
Nak nangis sama ngan Rizqullah..
TAPI!!!MAMA KENA STRONG!!!
Ayah dah besarkan biji mata bila mama dah nak grab Rizqullah...
Sedih okay...walaupun untuk kebaikkan anak...
Tapi mendengar tangisan dia dalam kesakitan...
Hati ibu mana yang x sedih...

Huuuuuaaaaaa...hati ibuku menangis...

Tipulah kalau mama kata mama tak sedih tengok Rizqullah camtu...
Rasa macam nak cubit2 je Dr Hoe yang buat Rizqullah nangis...

Dannnnn...tak sampai 5 minit...
Rizqullah yang bijaksana mengexplore tangan robocop dia...
Dan terjadilah titisan darah bertitisan dia sekeliling bilik dan atas katil....

Setelah 3 kali tukar bandage...
Akhirnya Rizqullah pasrah dengan tangan robocop...
Macam mama cakap kat dia...inilah akibat budak nakal yang tak dengar cakap mama dia...

Walaupun tangan berbalut dan berdrip...
Ini budak mana boleh duduk diam...
Bila ada kesan ubat...camnilah jadinya...

Dah kebosanan tahap gaban baja hitam...
Layan plak buku lagu2 yang mama bawak dari rumah....

Dan bila dah kebosananan sangat...
Inilah jadinya...
jadi baby balik...huhuhu...

Serius...if you asking me samaada best ke tak stay in hospital yang dah masuk hari ke-4...memang sangat2 tak best!!!walaupun rasa my time is fully for my family...tapi tido x selesa due to nurse yang asyik keluar masuk...no privacy sangat...

Then not so much things yang boleh dibuat di hospital....lama2 jadi orang malas melepek atas katil which causing mama pun semput and demam...dah biasa hactic life,suddenly kena kurung dalam spital without doing anything.Boleh jadi demam rupanya...

Anyway,ada sambungan lagi kah kami di sini??

Next entry mama sambung lagi....Trivia : berapa hari Rizqullah actually admitted kat KPJ Selangor nih??

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a ncie and beautiful day!!

5 comments:

Cik tikah said...

sian dia kena cucuk :(

gnesop said...

moga cepat sembuh..
sama lah masa azfar masuk wad dulu, kena jd robot gak.. hahaha

tyka said...

DT mendoakan adik supaya cepat sembut.. walaupon blom kahwin tapi dapat merasai jugak perasaan hati seorang ibu. kannnn

luvelymummy said...

Salam...

Sian aunty nengok Rizqulah. Semoga cepat sembuh yer sayang...Tetiba teringat masa adam & aceh kene admited.. ermmm... perasaan jangan cakaplahkan..sedey bila nengok anak2 sakit. Semoga mama & Rizqullah STRONG..

syiela said...

kesian rizqullah... moga cepat sembuh ye sayang...

**masa Dable H dulu ala2 riz ni.. mmg syiela yg tlg nangiskan sama :((

 
Real Time Web Analytics